Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- radoadvokat
- ще става разбирач

Re: Качествени чепарета
Така, искам да внеса малко яснота. Мен лично не ме интересува направата на чепарета за риболов на сафрид. Това е така, защото с моите кебапчета не мога да се справя с тез фини такъми. Единствените чепарета, които връзвам са за чернокопи и “ лефери” със т. н. октоподчета. Това се научих и правя от седем осем години. Това са и рибите, които търся най вече. Сафридени чепарета съм ползвал на Борката, дядо Иван, Митака добрия1 и други майстори. Прекрасна изработка. За сафрид влизам и ловя когато е рехав и е нужно да се търси. Тогава ми е интересен. Иначе повече от две кила какво ще го правиш, освен ако не го продаваш. А и колко чистене иска. Мързи ме. Чернокопа и лефера, там ми е тръпката.
Тази тема я следя от доста време, защото ми е интересна, все пак става дума за риболов. И започнах да пиша в нея, след като се появи дървената глава и почна да обяснява и да дава съвети за риболов на риби дето не ги е и чувал до преди година. С едно две изключения, дума не съм обелил за чепаретата на Люсиен. Човека връзва. Криво, ляво, но връзва. Браво. Но до вчера ловил таранки, днес да дава акъл, може би ще впечатли някоя божа- кравичка, но мен не.
Инак какво да кажа, като малък божи- кравичките ги смачквах безцеремонно, но пораснах и разбрах, че въпреки, че са дребни и те душичка носят. Макар и дребна, почти незабележима.
Дерзайте.
Тази тема я следя от доста време, защото ми е интересна, все пак става дума за риболов. И започнах да пиша в нея, след като се появи дървената глава и почна да обяснява и да дава съвети за риболов на риби дето не ги е и чувал до преди година. С едно две изключения, дума не съм обелил за чепаретата на Люсиен. Човека връзва. Криво, ляво, но връзва. Браво. Но до вчера ловил таранки, днес да дава акъл, може би ще впечатли някоя божа- кравичка, но мен не.
Инак какво да кажа, като малък божи- кравичките ги смачквах безцеремонно, но пораснах и разбрах, че въпреки, че са дребни и те душичка носят. Макар и дребна, почти незабележима.
Дерзайте.
- radoadvokat
- ще става разбирач

За да не съм голословен, като някоя калинка пърхаща за да я забележат, ето част от моите творения.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изглеждат добре тези ямашити и йозурита, но го казах лятото, че с китайски от 25ст/бр(тези в най-дясно може и да са такива) имах по-добър резултат.radoadvokat написа:За да не съм голословен, като някоя калинка пърхаща за да я забележат, ето част от моите творения.
Все пак това е нещо готово и не се изисква кой знае какво, освен да вържеш кука и да я наденеш на октопода(без да обиждам някой, но си е така).
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Бате Люси, искам да те попитам, харесва ли ти се да дразниш с хората и да ги караш да се обиждат унизително?
Щото на мен лично не ми харесва поведението ти, дори и да е неволно-наивно!
Аз лично с теб нямам проблем и не бих имала, но що се опъваш като магаре на лед и не влезнеш в правия път. Ти си добра душица, обаче си голям инат.
Виждам , че имаш огромно желание да се докажеш, ама си има начини. Разделението не е от тях. Понякога трябва да сведеш глава за да изплуваш!!!
Я да вземете да се помирите и да покажете най-уникалните си чепарета, че и ние страничните да вземем отношение
Щото на мен лично не ми харесва поведението ти, дори и да е неволно-наивно!
Аз лично с теб нямам проблем и не бих имала, но що се опъваш като магаре на лед и не влезнеш в правия път. Ти си добра душица, обаче си голям инат.
Виждам , че имаш огромно желание да се докажеш, ама си има начини. Разделението не е от тях. Понякога трябва да сведеш глава за да изплуваш!!!
Я да вземете да се помирите и да покажете най-уникалните си чепарета, че и ние страничните да вземем отношение
- radoadvokat
- ще става разбирач

Аз съм фен на японското производство.rashkoto1 написа:Изглеждат добре тези ямашити и йозурита, но го казах лятото, че с китайски от 25ст/бр(тези в най-дясно може и да са такива) имах по-добър резултат.radoadvokat написа:За да не съм голословен, като някоя калинка пърхаща за да я забележат, ето част от моите творения.
Все пак това е нещо готово и не се изисква кой знае какво, освен да вържеш кука и да я наденеш на октопода(без да обиждам някой, но си е така).
Виж, въпрос на личен избор е с какво ще си оборудваш чепарето. В някой моменти рибите предпочитат цветове. От марки надали разбират. В тоя риболов за мен е най важно да умееш да четеш “ телевизора” да разбираш какво ти показва,. От там идва и удоволствието за мен. Имало е моменти, в които рибите полудяват и ги взимаш от равно дъно, пясък, но те по скоро са рядкост. В последно време най голямо удоволствие ми е да ги ловя на спининг от лодката с воблери и повърхностни примамки. Спининг, черноморски и гръцки също практикувам от няколко години, така че без въдица с воблер не влизам.
Иначе да си направиш чепаре с октоподи е далеч по лесно от сафридено. Това е ясно.
Поздрав с едно рибехванато на енгри гар.
п.п. Някой от чепаретата са с Xesta.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bubamara написа: Преди няколко дни stareca попита за разцветки и модели за карагьоз ТИШИНА след няколко дни dobriq качи снимка на едни добри материали пак се повдигна темата за карагьоза там се изкоментира от 2-3 души (в това число и аз) от другите пак ТИШИНА . Ами отидете да си чатите някъде другаде и там се заяждайте колкото искате . Той Люси може да е развалил темата ама вие направо я довършихте и накрая ще си останете ТРИЧЛЕНКАТА с Люси да си мерите п........те.
Как да стане коментар колега, 2-3 напишат нещо смислено, и ни в клин, ни в ръкав се пускат поредните снимки на някакви рошляци,кофи, чанти, фризери,лодки, лични чатове и поне още 5-6 неща съм пропуснал да спомена, и всичките изброени нямат и грам връзка с обсъжданото.
Обиколихме скандинавия, Гърция и близките държави с девиза "минути за реклама" ама неговото не са минути а станаха години.
Всеки тука ако почне да качва снимки с риби ще стане мазало. Никога не съм вярвал че може да съществува толкова НАИВЕН и СЕБЕЛЮБИВ индивид (ЦАР)
Сори но аз лично досега съм се заяждал за всичко друго писано от него, сега усърдно ще започна и за творенията му
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Моля ви се не ми се обяснявайте
Не съм ви питал за нищо,
Аз за себе си,нито съм ви продавал нещо,
Нито съм ви коментирал чепаретата,
Просто не ме интересуват,защото
Си ги правя сам абсолютно всичките.
Мен ме търсят,аз не търся никой.
Не съм ви питал за нищо,
Риболовци.
Браво на теб!lusienn написа:Моля ви се не ми се обяснявайте
Не съм ви питал за нищо,
А какво искаш да докажеш, или покажеш Тук?
lusienn написа:Моля ви се не ми се обяснявайте
Не съм ви питал за нищо,
А ти проумей ЕДНО
ТЕМАТА НЕ Е ТВОЯ, тя е обща, не се мисли за модератор!!!

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър

dobria1 написа: ...... А ти проумей ЕДНО
По същата логика - темата не е и твоя !
Кой си ти, та ще даваш разпореждания !
- radoadvokat
- ще става разбирач

Ти май много на сериозно се взе. Мислиш ли, че някой точно на теб ще ти се обяснява?lusienn написа:Моля ви се не ми се обяснявайте
Не съм ви питал за нищо,.
- radoadvokat
- ще става разбирач

Той Добрия го каза,че темата е обща. но кой да четеG.Petkov написа:dobria1 написа: ...... А ти проумей ЕДНО
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър

Ами като е Обща тема,
Какво сте освирепели !
Люси до тук не е написал нищо лошо за вас и вашите чепарета.
Пише и снима само своите чепарета и своите риби.
А вие си вижте постовете !
Малко срам нямате ли ?
Какво сте освирепели !
Люси до тук не е написал нищо лошо за вас и вашите чепарета.
Пише и снима само своите чепарета и своите риби.
А вие си вижте постовете !
Малко срам нямате ли ?
Кои от думите ми ти звучат като разпореждане?G.Petkov написа:dobria1 написа: ...... А ти проумей ЕДНО

Темата е на хората,които пишат
В нея,аз не съм ритал и плюл по
Никой.
И на никой не дължа обяснения.
В нея,аз не съм ритал и плюл по
Никой.
И на никой не дължа обяснения.
Риболовци.