Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Павел Иванов написа:Сама по себе си дължината на дадена въдица , ако са пренебрегнати ред други фактори не значи нищо и същевременно значи много .
"Големите родопски язовири" пак само по себе си абсолютно нищо не значи . Там ловя доста успешно с въдица 1.72м. , като кастинга с 5 грамов кастмастер си е в много от случаите доста по-дълъг от при колеги правещи го с въдици от по 2.74м.
Като гледам вече си се спрял на някакъв модел гега щом се чудиш дали по-дългата , или по-късата от него .
Ся ако споменеш кои са тези модели , с каква макара ще ги оборудваш , най-често използвани примамки като грамаж , горната част на теста разбрах че се търси около до 21гр. , предполагам реални такива . Каква линия мислиш да и сложиш , респективно брейд или монофил , съответен диаметър и пр. , може би ще ти се отговори по-конкретно , а не да се хвърля боб и да се гадае .
Ас мислим дека при теа исходни условиа дискусията е по дефинициа умрела у зародиш, а па това дека 172 меткат 5 гр кастмастер повекье от 274 при равни други условиа, сметам дека е ена смешна гратска уегенда и ништо повекье

-
- кандидат преподавател
Знам,че няма как да стане,ами ми ще посред зима, при -14 градуса,на едно незамръзващо дълбоко към 25 метра място на един от "големите родопски язовири",да го изтъпаня тоз великан П.И. с пръчле 1,72 м с 5 грамов кастмастер,пък като не хване нищо и го обясни с атмосферното налягане или гравитацията,после ще отричаме пръчките 2,70м и примамките с тегло до 21 грама
Предполагам,че в "лабораторни условия"ще може и с нещо от рода на 1,10 м и тегло на примамката 0,3 грама...

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Кхъммммммм , ся какво ми прави впечатление ? Некой от двамата да ми прочете целият пост случайно ?!? Значи Андре , сходни обстоятелства както сам знаеш е много относително понятие
Ицо , при - 14С "великана П.И." си пийе пийенето и мези с тлъсто та да му не замръзва ньоса
Къде видя да отричам въдиците на 2.70м и примамки от 21гр. че не мога да се сетя 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
INCUBUS написа: на едно незамръзващо дълбоко към 25 метра място на един от "големите родопски язовири",да го изтъпаня тоз великан П.И. с пръчле 1,72 м с 5 грамов кастмастер,пък като не хване нищо и го обясни с атмосферното налягане или гравитацията,после ще отричаме пръчките 2,70м и примамките с тегло до 21 грама

Относно дължината на пръчките в големите язовири, да спомена накратко личен опит: Ловях с въдица 2,4 м., наскоро я смених с такава с почти идентични параметри само че с дължина 2,8 м., като същите макара с конец преместих на втората и замятам пак същите примамки. Кастинга ми се увеличи с 10-15 м.
Дължината пречи на туичване, ама къв туич на дистанции 50-60 м.? Минус е и по голямото тегло.
Плюсовете са повече - Воденето на примамките в различните водни пластове е по лесно. Също и избягване на различни препятствия във водата. Да не забравяме и риболова с джиг при който всеки самтиметър дължина е плюс за по добрия контрол на примамката при дънна проводка, което ще рече - повече реализирани удари и по малко загуби на примамки.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
Vid , при въдица с "почти индентични параметри" разлика от 30см. е повече от осезаема когато иде реч за кастинг . Не друго ами акцията става много повече слоу което от своя страна води до по-далечен кастинг . Не така стои въпроса със стрийм въдиците ама това друга бира и друга тема . В случаят ми е интересно кои въдици се съпоставят и с какво ще се оборудват .
Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
И на мен ми е любопитно това. Явно колегата не е набелязал такива, а пита по принцип.Павел Иванов написа:В случаят ми е интересно кои въдици се съпоставят и с какво ще се оборудват .
Сенека
Сенека
-
- кандидат преподавател
Както правилно си се досетил,драги П.И.
от една страна се бъзикам,но от друга отричам за себе си за големите и дълбоки язовири по-къси спининг-пръчки под 2,70м поради ред причини.Няма да ги изяснявам тук,щото все още съм си спининг-новобранец,но по-къси пръчки ползвам само за реките и рекичките в планината,пак поради редица твърде основателни причини 

- stankof
- ще става разбирач
Бях писал по назад че основният критерий за мен при избора на спининг гега е цената,като мога да си позволя тя да е до 50-тина лева,знам че за тези пари няма кой знае какво качествено,но такова ми е финансовото положение за момента,като добавим и факта и че съм начинаещ спинингист без опит мисля че не е голям проблем че ще купувам по евтина гега.относно това каква макара съм избрал,не съм стигнал до ней,мисля си първо да взема гегата и после макарата която също ще трябва да е в ценовиа диапазон като на гегата-до към 50-тина лева.чел съм добри отзиви за Риоби,но само съм чел.а по отношение на влакното мисля да е монофил,доста колеги тук пишат че в бистра вода плетеняка се вижда и плаши рибата,вапреки че е по добре за да не се губят много примамки,а моите примамки които имам са блесни и воблери до 15-тина грама.разчитам и на вашите предложения относно някоя хубава пръчица която ще ми върши работа на този етап,а за дължината още се двуумия 2.4 или 2.7 да бъде.........
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- Павел Иванов
Въдици в този ценови диапазон на дължина 2.7м. са доста тежички и ако започнеш с такава е много вероятно да откажеш спининга още преди да си го залюбил . В този ред мисли 2.4м. е по-подходящо решение от гледна точка "универсалност" .
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
Колега stankof,щом си поставил 50 лева таван за пръчка ,ето ти едно добро предложение за тия пари...http://captainhook.bg/%D0%92%D1%8A%D0%B ... html.....в размер 2,40.Мисля ,че като за начало ще останеш доволен,макар че ако сложиш още 20-тина лева отгоре,това е по-добрия вариант за мен...http://captainhook.bg/%D0%92%D1%8A%D0%B ... ......2,40 5-20гр.
- stankof
- ще става разбирач
lubomirco написа:Опаа,нещо грешка стана
http://captainhook.bg/%D0%92%D1%8A%D0%B ... -Spin.html
Благодаря колега,хубави въдици са тези дето си показал,но аз не отбелязах че между другото искам дръжката да е от корк......
- Vid
- кандидат преподавател
Относно по горните определено втората. И я го карам "по тънко" относно цените, ама влизам в границата 100-200 лв. За твоите пари, може би най доброто е това http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3399stankof написа:lubomirco написа:Опаа,нещо грешка стана
Благодаря колега,хубави въдици са тези дето си показал,но аз не отбелязах че между другото искам дръжката да е от корк......
Имаше една въдица, също която мога да препоръчам, тъй като съм ловил с нея дълго време и тя е Тубертини Ени Спин - можеш да я видиш като презентация на Сестрата в тази тема - около 4-8 стр. Линк няма, но ако я намериш в някой магазин, купувай смело. Качеството е много по високо от цената...
Относно макара -Риоби Екусима, размера и според теглото на въдицата. Ловя втора година с нея, въпреки че се "поразтропа", никви пролеми, реди си даже по добре от Заубера...
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
Колега станкоф,
Послушай колегата Vid за чери про при размер 2,40 и няма да сбъркаш.За начинаещ и малко пари въдицата е супер.Окомплектовай я със тубертини сирио(риоби екусима) размер 3000 и няма да съжаляваш.Почти универсална пръчка и макара.
Послушай колегата Vid за чери про при размер 2,40 и няма да сбъркаш.За начинаещ и малко пари въдицата е супер.Окомплектовай я със тубертини сирио(риоби екусима) размер 3000 и няма да съжаляваш.Почти универсална пръчка и макара.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
- stankof
- ще става разбирач
Колеги Vid i Atanasov благодаря за съветите,но и Черито и Тубертинито съм ги гледал тук и главното което се разминава с моите изисквания са че отговарят на цената която аз тарся,но акцийте(теста) им при дължината която аз търся-2.4 ми идват малко в повече,защото мисля да взема нещо от сорта на 5-20 или в другиа случай 5-15.днес мятках една такава с такъв тест в един магазин в Пз и ми се стори доста добра стегната въдичка за парите си,ето я и неи- http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... =3212,моля ако някой я е ползвал да каже доволен ли е и как се представя пръчлето