Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Качествени чепарета
За растоянието между куките може да се спори.Аз например предпочитам малко по-голямо разтояние за да може да стане чепарето удобно за замятане от брега,
абе колега -рибарина то илчо- мисля че така беше -пише за чепарета от лодка бе .стига с твойто от брега та от брега.разликата е огромна и невиждам нещо общо с това което пишеш .а иначе ПО ТЕМАТА -от старите рибари знам ,че чепарето за риболов от лодка- мимимум 15 куки се праве с дълги бидеми 10-15см. и се връзват на майката така ,че горната кука да е малко над възела на долната с майката ,така на малко разстояние има много куки с което насищат мястото където е рибата ,а на въпроса не се ли оплитат -не защото с лодка риболова се извършва на дрейф и така чепарето „се отваря„ по-добре и лови страхотно.а когато е безветрие „бонаца„и лодката не дрейфа чепарето става неефективно и спира да лови както при дрейф.
и на котва става , няма никакво значениеlefi написа:не защото с лодка риболова се извършва на дрейф и така чепарето „се отваря„ по-добре и лови страхотно.а когато е безветрие „бонаца„и лодката не дрейфа чепарето става неефективно и спира да лови както при дрейф.

- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Днес направих един mix

а това са от зоопарка

а това са от зоопарка

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Как успя да ги измъкнешkopoy_92 написа:Днес направих един mix

Kолега kopoy_92 защо не се опиташ като отрежеш едно снопче(4-5лентички) пера да не ги пръскаш а да ги вържеш както са слепени за да се получи едно цяло(не е критика просто предложение)

имам направено чепаре с пера от най горната снимка но не съм го снимал
но не е късно
и още нещо за тези който връзват пера:
има пера които са много красиви но при лек опън се късат и не си струва да се връзват

имам направено чепаре с пера от най горната снимка но не съм го снимал

и още нещо за тези който връзват пера:
има пера които са много красиви но при лек опън се късат и не си струва да се връзват

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Въпреки че един от колегите ми направи доста злобна забележка по последното ми мнение(вече му е изтрит поста) ще си позволя да задам един въпрос на аматьор:
КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЧЕПАРЕТО ЗА САФРИД И ТОВА ЗА КАРАГЬОЗ
Знам че към Варна редовно хващате карагьоз,а тук при нас е по-рядко явление и никога не съм ходил целенасочено за тази риба.Хващал съм случайни бройки на чепаре със зелено ламе и куки 12.Днес в един магазин разбрах че куките трябвало да бъдат по-големи и то доста.Знам че скоро на нашето пристанище ще започнат да вадят по някоя друга риба и искам и аз да се включа.Дайте ми някой жокер.
КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЧЕПАРЕТО ЗА САФРИД И ТОВА ЗА КАРАГЬОЗ
Знам че към Варна редовно хващате карагьоз,а тук при нас е по-рядко явление и никога не съм ходил целенасочено за тази риба.Хващал съм случайни бройки на чепаре със зелено ламе и куки 12.Днес в един магазин разбрах че куките трябвало да бъдат по-големи и то доста.Знам че скоро на нашето пристанище ще започнат да вадят по някоя друга риба и искам и аз да се включа.Дайте ми някой жокер.
Колега лятото като беше във Варна карагьоза аз го лових на сафридски чипарета(куки 9-10) смея да отбележа със успех по-голям от колкото на колегите с чипаретата с по-големи куки.Пробвах и с по-големи куки но резултата беше по-слаб.Рибата не беше дребна,между 25-30 и нагоре см.Останах с впечетлението че всички изкарани риби бяха закачени за долната чельост,която е значително по-здрава както при сафрида,и стигнах до извода че ако се закачи някъде другаде се откача при разкъсване на горната чельост поради тежеста на рибата.Хариба-карагьоза е доста по непретенциозен от сафрида и налита на всякакви примамки,има случаи когато налапва оловото на чипарето.Надявам се да съм бил полезен.Ето и едно от чипаретата,с които имах най-голям успех.

Зарганолог
Абсолютно съм съгласен с Мичела. 

- YordanDanev
- сериозен играч
Моя скромен опит ми показа, че най-много карагьоза налита на чепаре със черно перо със повечко ламе и куки номер 5.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тези топчета по чепарето не са ли много големи?
Аз ползвам по-малки и червени и бели ,зелено си намерих ама и то е май с доста голям размер.

Аз ползвам по-малки и червени и бели ,зелено си намерих ама и то е май с доста голям размер.

-
- научил се да хвърля
Тези зелени топчета са фосфорициращи май. 

Да зелените са фосфористиращи,на снимката са на куки 10-ти номер,предпочитам ги пред разни стъклени и порцеланови синци и топчета защото са по-леки и не натоварват линията.
Зарганолог