Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2013
Браво,това да се чува.
Абе щях днес да почивам ама уви, в 14 цъфнах на плочите на Рубин. И така до 16 една риба ама след това като каза ДРЪЖ
, ДО 17.10 общо 18 заргана ама заргани-добри
. Айде със здраве, че трябва и ракия да се пие
и да се почива, че утре на север.

- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Todorin написа:Абе щях днес да почивам ама уви, в 14 цъфнах на плочите на Рубин. И така до 16 една риба ама след това като каза ДРЪЖ, ДО 17.10 общо 18 заргана ама заргани-добри
. Айде със здраве, че трябва и ракия да се пие
и да се почива, че утре на север.
Тодорине, това с новия телемач Мавър ли е слуката и ако да - кажи няколко думи за гегата и с каква макара и влакно ги ползваш?
Каква дистанция и чуствителност имаш с нея?

Днес на ахтопол 22 средни заргана но още в 9.20 отряза после между варвара и царево още една бройка и в 12.00 пътя и в къщи 

когато пиенето почне да пречи на работата,спираме работата 

Днес на Балчик, куца работа, от към 15:30, докъм 17:30 - 5 бройки, средна хубост!
Времето приказка, но рибата я няма, а вчера са вадили!?
Ще я чакалим, няма как
Времето приказка, но рибата я няма, а вчера са вадили!?
Ще я чакалим, няма как

Вчера на Ной от 6:30 до 10:00 - 17 бр., рибите са основно дребни и един каиш 51 см. Имаше колеги на буната, които взеха повече риби. След 10:00 рибата се изтегли навътре и риби се взимаха само на буната.
Днес на 3-та буна от 9-11 часа нито един удар, кьорава риба няма. Колеги казаха че цяла седмица не са хващали нищо и им вярвам щото и аз съм там през ден.
Хайде вече да спрат да пишат (търговците от магазините) колко били хванали за да си продават Червеите..

Хайде вече да спрат да пишат (търговците от магазините) колко били хванали за да си продават Червеите..

Днес на Агалина 15бр.,времето прекрасно ама риба няма.
- StefanHristov
- новобранец
На Ной от 6ч до 13ч 32бр биващ зарган и няколко каиша. После мъгла...
- hamerfall12
- новобранец
- Обратна връзка:

И понеже активността на рибата понамаля, да разведрим обстановката с едно кулинарно изображение

Със специални благодарности към Щуреца, който внесе разнообразие в рецептата ни...Днес следва затваряне на последната партида в буркани.Наздраве на всички съфорумци с пожелание за успехи на зарганския фронт догодина.
Аз излизам в заслужена почивка и ще се отдам на епизодичен риболов на други зъбати остромуцунести, но по сладководните водоеми.Дръж се щучке, идем

Днес на Нои наистина даде добре.Не липсваха и аджамии,които доидоха с мотиките да маат ,да оплитат и да пречат.Моля дайте инфо за Тюленово.Благодаря предварително.
- rumenbonita
- новобранец
Здравейте колеги,от миналата събота (19 октомври),почти всеки ден съм сутрин на вълнолома или на първа буна,от десетина човека по една две заргани и то много рядко,някой ден кръгла нула.Това е от Варна на останалите на слука и късмет.
И благодарности на мен и твоя приятел Трифон за инфото:)Че май ние бях ме малко преди вас на синеморец:)hamerfall12 написа:
И понеже активността на рибата понамаля, да разведрим обстановката с едно кулинарно изображение
Със специални благодарности към Щуреца, който внесе разнообразие в рецептата ни...Днес следва затваряне на последната партида в буркани.Наздраве на всички съфорумци с пожелание за успехи на зарганския фронт догодина.
Аз излизам в заслужена почивка и ще се отдам на епизодичен риболов на други зъбати остромуцунести, но по сладководните водоеми.Дръж се щучке, идем
- shturetc
- ще става разбирач
Днес,в следобедните часове, метнах тапата с жива атеринка на моста и размятах бомбардата.В резултат 4 заргана-по два на двата такъма.И,ако за бомбардата е нормално да се взимат писалки(до 40 санта така им викам),то същите по размер риби глътнаха и атеринките,което вече е неприлично?! До преди 2 години(миналата Моста бе в ремонт) нормалните заргани на тапа си бяха 50+ см.
Преди обед е давало по-добре,като риби са взети на плувка със стръв атерина и белена скарида и на бомбарди.
hamerfall12,съвсем случайно в момента замезвам със...заргани по въпросната рецепта.Наздраве!...Обаче ти изби рибата с етикетите!
Шапки долу!!!
...И,недей ги юрва още щуките--и декември,и януари,и февруари ще ги има.Влизаме в зарганджийския месец ноември,До сега само тренирахме,бре 
Преди обед е давало по-добре,като риби са взети на плувка със стръв атерина и белена скарида и на бомбарди.
hamerfall12,съвсем случайно в момента замезвам със...заргани по въпросната рецепта.Наздраве!...Обаче ти изби рибата с етикетите!

- hamerfall12
- новобранец
- Обратна връзка:

Трифон ми е много добър приятел ,но на вашето инфо не съм разчитал , иначе с удоволствие щях да ви спомена в благодарствените редове...данните си ги черпим от други източници, но това е отделен въпросiverson написа:И благодарности на мен и твоя приятел Трифон за инфото:)Че май ние бях ме малко преди вас на синеморец:)hamerfall12 написа:

Последно промяна от hamerfall12 на Сря Окт 30, 2013 8:49 pm, променено общо 1 път.