Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Днес малко по в дясно където през 4 минахме без проблем с джип, лека кола ще затъне.Emo-el написа:koko_alfata написа:Къде на Челопечене колега ? Отдясно на големия язовир или отляво при шаварите ? И накакво кълве и може ли с колата да се стигне до гиола ?
Ето тука колега. На 1-2-3 имаше много големи локви, които поне измиха колата.На 4 беше кално и ако не уцелиш твърдото най-много да буташ. На 5 ловихме. на 4-50 / 5 метра дълбочина, като за стръв 2 бели + 1 червен, а на рибка само 1 костур и 1 голям изпуснат на придърпване.
Да е жив и здрав човека, който беше окастрил шавара и направил стъпала на мястото.
Ние отидохме следобед,вървеше главно костур на рибе.
Хванахме два по-сериозни към 30 см а другото беше дребосък.
Имаше и една приятна изненада>

-
- новобранец
Аз точно до папура го хванах на 1 м до брега на торен. Също важно за този водоем което не се каза е че рибата не става за консумация понеже отдолу има старо заровено сметище и тежки метали се отлагат във водата. Така че пускайте това което хванете. Така не само ще сте здрави но ще има риба и за следващи излети.
Здрасти, колеги
Някой може ли да даде някакво актуално инфо за положението на Панчарево? Последния път като ходих през деня костурчета, през нощта на тапа на каракудка извадих две щуки по 1-1.5кг. Някакво инфо за едрия хищник имате ли, че същия ден като извадих тия щуки чух някакво ненормално цопване във язовира и то на няколко пъти, даже първия път реших, че са отворили басейна и някой се мята, ама беше 4ч сутринта...... Поздрави и наслука
Някой може ли да даде някакво актуално инфо за положението на Панчарево? Последния път като ходих през деня костурчета, през нощта на тапа на каракудка извадих две щуки по 1-1.5кг. Някакво инфо за едрия хищник имате ли, че същия ден като извадих тия щуки чух някакво ненормално цопване във язовира и то на няколко пъти, даже първия път реших, че са отворили басейна и някой се мята, ама беше 4ч сутринта...... Поздрави и наслука
Май до края на седмицата ще мина от там пък каквото стане.Разходка да има.bogno написа:Колега,по добре не ходи,сега се връщам от там няма нищо.Странно,миналата есен даваше добре,пролетта до средата на лятото също но от тогава........Очудих се също,че на "Черното кафе" почти нямаше хора.
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги малко инфо от мен за Казичене. В неделя рибата не искаше да кълве и това си е. Забелязал съм, че по избори винаги е така
.
Така отидохме с колегата в 7:15 на водоема. Опънахме 2 дънни въдици, 1 фидер и 1 тапа. Хранихме стабилно с царевица, пелети -халибут, печен коноп с бисквити и кюспе - дето му се вика храна бол, но до 13:00 часа нямахме удар. Около нас имаше около 20 колеги, като резултата при всички беше 1 шаранче около 1 кг.

Така отидохме с колегата в 7:15 на водоема. Опънахме 2 дънни въдици, 1 фидер и 1 тапа. Хранихме стабилно с царевица, пелети -халибут, печен коноп с бисквити и кюспе - дето му се вика храна бол, но до 13:00 часа нямахме удар. Около нас имаше около 20 колеги, като резултата при всички беше 1 шаранче около 1 кг.
-
- научил се да хвърля
В изборния ден неделя на Мрамор 10 каракуди за 6 часа. Много духаше, леко дъно колегите хващаха по някоя друга.
-
- разбира нещата
По принцип на избори рибата не кълве.Знае,че има избори и се забива на дъното докато не свърши изборният ден.milenminds написа:Колеги малко инфо от мен за Казичене. В неделя рибата не искаше да кълве и това си е. Забелязал съм, че по избори винаги е така.
-
- новобранец
Колеги препоръчайте ми някоя локва ( без значение платена или не ) където в събота да помятам с фидера за каракуди и евентуално някое шаранче . За предпочитане в София ,но може и винетка да сложа и да се разходя 20-40 км стига да си заслужава . Може и някой ако иска да направим съвместен да почоплим семки между кълванетата хахах 

-
- разбира нещата
Колеги,някой знае ли какъв е статута на един язовир между Локорско и Кремиковци се намира.Не изглежда малък на картата но не знам платен ли е не е ли и какво евентуално се лови там.
- mblagoev
- научил се да хвърля
Рибата кълве, ама в избирателните секции...milenminds написа:Колеги малко инфо от мен за Казичене. В неделя рибата не искаше да кълве и това си е. Забелязал съм, че по избори винаги е така.

-
- вече хвърля и на тежко
Като гледам каква е била избирателната активност и там не се е престарала с кълванетоmblagoev написа:Рибата кълве, ама в избирателните секции...milenminds написа:Колеги малко инфо от мен за Казичене. В неделя рибата не искаше да кълве и това си е. Забелязал съм, че по избори винаги е така.

-
- вече хвърля и на тежко
Колега бих препоръчал Доганово и Веринско. На Веринско се прави доста цветен риболов има всякаква риба. На Доганово основно шаранови. И на двата водоема ще се забавляваш със сигурност. Най-близкия вариант , където ще е емоционален риболов, ако не си посещавал до момента е Долни Богоров - платеното. Риба бол, като екземплярите са от 5 до 20кг. Тактиката е силикон с пелет или на косъм.gogata1982 написа:Колеги препоръчайте ми някоя локва ( без значение платена или не ) където в събота да помятам с фидера за каракуди и евентуално някое шаранче . За предпочитане в София ,но може и винетка да сложа и да се разходя 20-40 км стига да си заслужава . Може и някой ако иска да направим съвместен да почоплим семки между кълванетата хахах
Като пелети , които бих препоръчал:
Пелетите, които си купуваш на място
Сенсас скопекс и рибни
Халибути
-
- новобранец
Значи може да пробвам Доганово понеже на Веринско бях 2 седмици поред и да ви кажа имаше доволно риба , но си трябва лодка защото на къса дистанция само дребни каракуди се ловяха ! Или Доганово или Красава ,но за 2-рия още не съм получил инфо ( днес ми споменаха за доста уловена риба там като екземплярите били стабилни ) от посетили язовира !
-
- научил се да хвърля
На Веринско на тапа не излизаха ли хубави толупиgogata1982 написа:Значи може да пробвам Доганово понеже на Веринско бях 2 седмици поред и да ви кажа имаше доволно риба , но си трябва лодка защото на къса дистанция само дребни каракуди се ловяха ! Или Доганово или Красава ,но за 2-рия още не съм получил инфо ( днес ми споменаха за доста уловена риба там като екземплярите били стабилни ) от посетили язовира !