Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
GovedoRibar
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от GovedoRibar »

Emo-el написа:
koko_alfata написа:Къде на Челопечене колега ? Отдясно на големия язовир или отляво при шаварите ? И накакво кълве и може ли с колата да се стигне до гиола ?

Ето тука колега. На 1-2-3 имаше много големи локви, които поне измиха колата. :D На 4 беше кално и ако не уцелиш твърдото най-много да буташ. На 5 ловихме. на 4-50 / 5 метра дълбочина, като за стръв 2 бели + 1 червен, а на рибка само 1 костур и 1 голям изпуснат на придърпване.

Изображение
Днес малко по в дясно където през 4 минахме без проблем с джип, лека кола ще затъне.
Да е жив и здрав човека, който беше окастрил шавара и направил стъпала на мястото.
Ние отидохме следобед,вървеше главно костур на рибе.
Хванахме два по-сериозни към 30 см а другото беше дребосък.
Имаше и една приятна изненада>
Изображение
lyudmil75
новобранец
новобранец

Мнение от lyudmil75 »

Имаше и една приятна изненада>
Изображение[/quote]

:lol: колега не е никаква изненада :lol: от 2 г се лови яко лин въпроса е че се крие
Даже ще ти дам жокер другия път една плувка на грозд шарен до папура :roll:

Изображение
GovedoRibar
новобранец
новобранец

Мнение от GovedoRibar »

Аз точно до папура го хванах на 1 м до брега на торен. Също важно за този водоем което не се каза е че рибата не става за консумация понеже отдолу има старо заровено сметище и тежки метали се отлагат във водата. Така че пускайте това което хванете. Така не само ще сте здрави но ще има риба и за следващи излети.
nasko940
новобранец
новобранец

Мнение от nasko940 »

Здрасти, колеги
Някой може ли да даде някакво актуално инфо за положението на Панчарево? Последния път като ходих през деня костурчета, през нощта на тапа на каракудка извадих две щуки по 1-1.5кг. Някакво инфо за едрия хищник имате ли, че същия ден като извадих тия щуки чух някакво ненормално цопване във язовира и то на няколко пъти, даже първия път реших, че са отворили басейна и някой се мята, ама беше 4ч сутринта...... Поздрави и наслука
duimin
новобранец
новобранец

Мнение от duimin »

bogno написа:Колега,по добре не ходи,сега се връщам от там няма нищо.Странно,миналата есен даваше добре,пролетта до средата на лятото също но от тогава........Очудих се също,че на "Черното кафе" почти нямаше хора.
Май до края на седмицата ще мина от там пък каквото стане.Разходка да има.
milenminds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от milenminds »

Колеги малко инфо от мен за Казичене. В неделя рибата не искаше да кълве и това си е. Забелязал съм, че по избори винаги е така :).
Така отидохме с колегата в 7:15 на водоема. Опънахме 2 дънни въдици, 1 фидер и 1 тапа. Хранихме стабилно с царевица, пелети -халибут, печен коноп с бисквити и кюспе - дето му се вика храна бол, но до 13:00 часа нямахме удар. Около нас имаше около 20 колеги, като резултата при всички беше 1 шаранче около 1 кг.
borenceto86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borenceto86 »

В изборния ден неделя на Мрамор 10 каракуди за 6 часа. Много духаше, леко дъно колегите хващаха по някоя друга.
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

milenminds написа:Колеги малко инфо от мен за Казичене. В неделя рибата не искаше да кълве и това си е. Забелязал съм, че по избори винаги е така :).
Така отидохме с колегата в 7:15 на водоема. Опънахме 2 дънни въдици, 1 фидер и 1 тапа. Хранихме стабилно с царевица, пелети -халибут, печен коноп с бисквити и кюспе - дето му се вика храна бол, но до 13:00 часа нямахме удар. Около нас имаше около 20 колеги, като резултата при всички беше 1 шаранче около 1 кг.
По принцип на избори рибата не кълве.Знае,че има избори и се забива на дъното докато не свърши изборният ден.
gogata1982
новобранец
новобранец

Мнение от gogata1982 »

Колеги препоръчайте ми някоя локва ( без значение платена или не ) където в събота да помятам с фидера за каракуди и евентуално някое шаранче . За предпочитане в София ,но може и винетка да сложа и да се разходя 20-40 км стига да си заслужава . Може и някой ако иска да направим съвместен да почоплим семки между кълванетата хахах :)
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Колеги,някой знае ли какъв е статута на един язовир между Локорско и Кремиковци се намира.Не изглежда малък на картата но не знам платен ли е не е ли и какво евентуално се лови там.
Аватар
mblagoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mblagoev »

milenminds написа:Колеги малко инфо от мен за Казичене. В неделя рибата не искаше да кълве и това си е. Забелязал съм, че по избори винаги е така :).
Рибата кълве, ама в избирателните секции... :)
milenminds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от milenminds »

mblagoev написа:
Рибата кълве, ама в избирателните секции... :)
Като гледам каква е била избирателната активност и там не се е престарала с кълването :)
milenminds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от milenminds »

gogata1982 написа:Колеги препоръчайте ми някоя локва ( без значение платена или не ) където в събота да помятам с фидера за каракуди и евентуално някое шаранче . За предпочитане в София ,но може и винетка да сложа и да се разходя 20-40 км стига да си заслужава . Може и някой ако иска да направим съвместен да почоплим семки между кълванетата хахах :)
Колега бих препоръчал Доганово и Веринско. На Веринско се прави доста цветен риболов има всякаква риба. На Доганово основно шаранови. И на двата водоема ще се забавляваш със сигурност. Най-близкия вариант , където ще е емоционален риболов, ако не си посещавал до момента е Долни Богоров - платеното. Риба бол, като екземплярите са от 5 до 20кг. Тактиката е силикон с пелет или на косъм.
Като пелети , които бих препоръчал:
Пелетите, които си купуваш на място
Сенсас скопекс и рибни
Халибути
gogata1982
новобранец
новобранец

Мнение от gogata1982 »

Значи може да пробвам Доганово понеже на Веринско бях 2 седмици поред и да ви кажа имаше доволно риба , но си трябва лодка защото на къса дистанция само дребни каракуди се ловяха ! Или Доганово или Красава ,но за 2-рия още не съм получил инфо ( днес ми споменаха за доста уловена риба там като екземплярите били стабилни ) от посетили язовира !
borenceto86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borenceto86 »

gogata1982 написа:Значи може да пробвам Доганово понеже на Веринско бях 2 седмици поред и да ви кажа имаше доволно риба , но си трябва лодка защото на къса дистанция само дребни каракуди се ловяха ! Или Доганово или Красава ,но за 2-рия още не съм получил инфо ( днес ми споменаха за доста уловена риба там като екземплярите били стабилни ) от посетили язовира !
На Веринско на тапа не излизаха ли хубави толупи :)
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”