Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Кое от написаното не можеш да разбереш?Ачо ♣ написа:
..и защо си мислиш, че никой друг, преди теб, не е открил"гениалното" ти решение.........това, като връзване не се отнася само до чепаретата...
ноооо.....те ти чепарета, от твоя основен"конкурент", дет отдавна ги прави така....а пък сега да кажеш, че ти си го научил на това, е все едно да сме "убили коча с лопатата"...........
![]()
И "Господ " да ви стане модератор не може да ви укроти...баси комплексарщината...............
1. Къде съм споменал, че никой друг не ги прави така? Естествено, че и други ги правят така, и то много преди мен.
2. Къде съм казал, че съм научил някой да ги прави така?
3. Точно пък на тия снимки, които показваш, се вижда какво имам предвид, че не трябва да се случва с бидема.
4. Как пък реши, че Люси е някакъв конкурент на някой?
5. Виждам, че не са ти ясни тия неща и не разбираш какво съм написал, та ако искаш го прочети отново.
От мене толкова.
- st_beer
- ще става разбирач
Дори и не си разбрал какво точно е написал Грорги относно показаното в мнението си. Хайде погледни снимките с навързаните куки на Георги и виж в показаните от теб на "конкурента" на му дали можеш да намериш две да са еднакво вързани или поне малко да приличат на тях. Изобщо не може да се говори за конкуренция. В тази тема всички споделяха и показваха много хубави неща докато не се появи "конкурента" и я насра ама зверски я насра да си прави реклама и да си показва рошляците . Не става въпрос за модератор или админ. Просто е до самосъзнание и когато участниците направят забележка и му казват той си знае неговата и си продължава да засира темата и когато дойде нов потребител и реши да научи нещо се загубва в спама .Ачо ♣ написа:
..и защо си мислиш, че никой друг, преди теб, не е открил"гениалното" ти решение.........това, като връзване не се отнася само до чепаретата...
ноооо.....те ти чепарета, от твоя основен"конкурент", дет отдавна ги прави така....а пък сега да кажеш, че ти си го научил на това, е все едно да сме "убили коча с лопатата"...........
![]()
И "Господ " да ви стане модератор не може да ви укроти...баси комплексарщината...............
Ако имаше модератор на място просто трябваше да стопира и спре нещата в зародиш и изобщо нещата да не стигнат до тук.
Hobie Mirage Outback
Големи професионалисти почнаха да навлизат тука! Аз предлагам най-добре да се заключи завинаги тая тема преди да се е изложил още някой като "Ачо" тя вече и без друго само за това става след тоя Нашественик..
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Темата има шанс. Просто такива постове трябва да се игнорират и да си споделяме. Той така или иначе нищо няма да научиrashkoto1 написа:Големи професионалисти почнаха да навлизат тука! Аз предлагам най-добре да се заключи завинаги тая тема преди да се е изложил още някой като "Ачо" тя вече и без друго само за това става след тоя Нашественик..

- stareca
- ще става разбирач
Колеги нека все пак да се направи опит за спасяването на темата .Такава ценна информация събрана на едно място поднесена на готово би била много много полезна на всеки .
Ще я спасим. Само не се отказвайте.stareca написа:Колеги нека все пак да се направи опит за спасяването на темата .Такава ценна информация събрана на едно място поднесена на готово би била много много полезна на всеки .
Мисля, че една среща на групата, ще допринесе много за добрата атмосфера в темата. Давайте да видим само дали във Варна или Бургас ще е по-удобно за повечето. Какво ще кажете?
Интересно, защо след като темата беше "пусната", и има предупреждение, някой Ачко яко се изАчка, какъв му е "кярът", след като никога не е бил участник в темата и едва ли знае за какво иде реч?rashkoto1 написа:Големи професионалисти почнаха да навлизат тука! Аз предлагам най-добре да се заключи завинаги тая тема преди да се е изложил още някой като "Ачо" тя вече и без друго само за това става след тоя Нашественик..
След поста на Жоро реших да пусна нещо интересно, но като прочетох репликата от въпросния се отказах! Съжалявам за тази иначе полезна тема
Апелирах и други да се включат е то със снимки и случки относно реалните събития в морето, но не видях снимкова подкрепа!!!gergi_81 написа:Митака добре я беше подкарал с леферите и ако се закачат още активни потрвбители ма форума ще стане.
Имаше обаче няколко поста от които всеки кадърен рибар ще извлече нужното, натам ми беше идеята. Знам че всеки има какво да покаже и разкаже, но защо не се осмеляват не разбирам.
Едва ли само аз имам снимки на лефери!
п.п. Ако пък с чернокопа ви е по лесно подкарвайте го, там също има какво да се каже и покаже!!!
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- radoadvokat
- ще става разбирач
Добро утро, аз не правя снимки, нямам този навик. Имам тук таме снимки с риби от Самотраки и някоя по голяма на спининг по гръцко. Нямам и фейсбук. Снимки с лефери и чернокопи прави колегата, но те са с рибите в хладилната чанта. Това в личен план.
Иначе, очаквано темата започна с провокация. Не се поддавайте, целта е ясна. Аз лично си взех поука. Заради един човек влязох в дразга с колеги, с които не се познавам. Излишно. Извинявам се. Кеф ми е да гледам и чета с какъв мерак и майсторство правите тези финни чепарета. За лефери и чернокопи какво му е? Връзваш куки, бодеж октоподи и си готов!!!
Иначе, очаквано темата започна с провокация. Не се поддавайте, целта е ясна. Аз лично си взех поука. Заради един човек влязох в дразга с колеги, с които не се познавам. Излишно. Извинявам се. Кеф ми е да гледам и чета с какъв мерак и майсторство правите тези финни чепарета. За лефери и чернокопи какво му е? Връзваш куки, бодеж октоподи и си готов!!!
Аз по принцип, както знаете, не харесвам куки с дълго рамо, но понякога връзвам и такива. Уж за периода когато сафрида е смесен с чернкоп. На пазара има два вида куки с дълго рамо, тънки и дебели. За мен и двата вида НЕ СТАВАТ! Дебелите са много тежки и куката не играе, тънката е прекалено тънка и лесно се изправя. Говоря за Youvella и това е само според мен, за други марки нямам наблюдения. Вие ще споделите вашия опит с дългото рамо.
Като ламета (за кука 19) слагам цяла нишка от ролките коса, кринкъл -2-3 бр, УВ тайл -2-3 бр, пресукани ламета - 2-3бр и тн. Обичайната разбивка. За цветовете предпочитам или бели/светли естествени или ярки, като за ярките наблягам на розово, зелено, оранжево. На тези не съм се престаравал много с боята, защото са ей така просто да имам. Тук вече си идваме на думата. Кука с късо рамо. Лека и здрава, с много по-добра игра, за което допринася и термошлауха, който свивам по възела и защитава бидема от зъбатите ( не на 100% разбира се, но чепарето издържа в пъти повече от стандартните с дълго рамо) Не знам как е при вас, но при мен най-често зъбатите ръфат намотките на възела и от там идва загубата на кука, по-рядко ми се случва да пригризе целия бидем. Странно, но може и да си внушавам. Както и да е. Пълня шлауха със светеща боя, което ми стана нещо, като запазена марка и определено има ефект. За мен всичко, което свети, работи при чернокопа! В общи линии, това е за чернокопените от мен. Ако има нещо ново и интересно ще споделя.
Мисля, че с такива публикации, ще спасим темата. Ако нещо бъркам, моля споделете.
Като ламета (за кука 19) слагам цяла нишка от ролките коса, кринкъл -2-3 бр, УВ тайл -2-3 бр, пресукани ламета - 2-3бр и тн. Обичайната разбивка. За цветовете предпочитам или бели/светли естествени или ярки, като за ярките наблягам на розово, зелено, оранжево. На тези не съм се престаравал много с боята, защото са ей така просто да имам. Тук вече си идваме на думата. Кука с късо рамо. Лека и здрава, с много по-добра игра, за което допринася и термошлауха, който свивам по възела и защитава бидема от зъбатите ( не на 100% разбира се, но чепарето издържа в пъти повече от стандартните с дълго рамо) Не знам как е при вас, но при мен най-често зъбатите ръфат намотките на възела и от там идва загубата на кука, по-рядко ми се случва да пригризе целия бидем. Странно, но може и да си внушавам. Както и да е. Пълня шлауха със светеща боя, което ми стана нещо, като запазена марка и определено има ефект. За мен всичко, което свети, работи при чернокопа! В общи линии, това е за чернокопените от мен. Ако има нещо ново и интересно ще споделя.
Мисля, че с такива публикации, ще спасим темата. Ако нещо бъркам, моля споделете.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Като говорите за игра на чепарето, какво имате предвид. При отвесно клатене с олово, а за чернокопа е 80 гр или повече, е или горе по майката, или долу. При тая скорост каквато и кука да сложиш, всичко е залепнало за майката. Единствно в горно и долно крайно положение има някакво разлистване. С пилкерите е по различно, но пак вида на куката няма значение. Просто при късо рамо по често ламето и куката са заедно, затова и резултатът е по добър.
Gergi_81 тази есен дългото рамо определено работеше по добре и се вземаше чернокоп покрай сафрида . Бяхме трима на лодката със сафридени седми номер (беше едър сафрида знаете) аз имах една 19 сложих я за проба краен резултат 13 чернокопа те на сафридените 1. И други колеги споделиха ,че предпочита дългото рамо всяка година е различно. А да попитам този термошлаух с вряла вода ли го свиваш и какъв размер ползваш ако не е тайна обясни целия монтаж плюс боята със спринцовка ли я пълниш.
То това е много относително....факта , че си взел чернокоп не ме изненадва...все пак си бил с по-чернокопеното чепаре, най-вероятно не си хванал толкова сафрид като приятелите ти. Когато е смесена рибата сафрида не е на дъното за разлика от чернокопа. Тежестта е също от голямо значение да може бързо да мине покрай сафрида без да се закачи някой и в същото време да предизвика интереса на така желаната за всички нас риба.
Есента имаше доста хора около мен, които не знаеха даже, че има чернокоп(дребен, но имаше) на дъното .
Есента имаше доста хора около мен, които не знаеха даже, че има чернокоп(дребен, но имаше) на дъното .
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
То и сафрида беше рядък за 5-6 часа имахме по 2 кила на човек ,бяхме на дрейф вземах наравно с другите сафрид но като минем върху един риф се обаждаше чернокоп и така няколко пъти докато спря.rashkoto1 написа:То това е много относително....факта , че си взел чернокоп не ме изненадва...все пак си бил с по-чернокопеното чепаре, най-вероятно не си хванал толкова сафрид като приятелите ти. Когато е смесена рибата сафрида не е на дъното за разлика от чернокопа. Тежестта е също от голямо значение да може бързо да мине покрай сафрида без да се закачи някой и в същото време да предизвика интереса на така желаната за всички нас риба.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ся,да се изакам и аз.
Мен много ме дразни,когато есента дойдат пасажите със сафрид с жълти опашки.
И като се появи малкото зъбчо (под 100гр),и на трето четвърто пускане на чепарето,
он го опасал наполовина.
Нито чернокопа тогава още става за прибиране,нито можеш сафрид като хората да си хванеш.
А сафридения пасаж след 2-3-4 дена вече ще е история.
Тогава гледам за два три излета да си набера към 15кг сафрид.
Да има за скарата,и за мариноване,че фамилията го млати яко,пък
и зимата често се събираме аверите на село.
Та затова минах на дълго рамо,хем и сафрида се хващаше,хем и чернокопа. По него време нямаше 20 номер,затова пердашех с 19-ка,ама пак си имаше ефект.
Верно,че не се пълнеше чепарето със сафрид,но правех разцветки и за двете риби,
пък и още бяхме горе долу в началото на изучаването на мераците за рибите,
та имаше емоции.
По късно излязоха и 20-ките. Иначе шлаухи ползвам отдавна

че и от по-рано,но снимки имам във външния хард диск,не ми се пуска сега,
пък и голямо ровичкане иска после.И не съжелявам де.
При атака на чернокопа,работя най-много с две чепарета на излет.
После излязоха и цветните шлаухи / дядо Иван ме отвори / Сега за играта на куките:
Не знам защо казвате,че тези куки са тежки,и им е слаба играта.
Какво означава тежки,еле пък във водата питам аз?
Имаш олово 60-100гр за чернокоп,какво влияние има теглото на куката?
Определено рибата кълве при пропадане на чепарето,мнооого рядко при придърпване.
Виж,материала на куката определено има влияние,но теглото на самата кука,
не виждам защо.
После,отвесното клатене на чепаре е повече мързел,отколкото някакъв успех.
Работи се на ветрило,да можеш да отвориш куките от майката.
Това са моите виждания де - вий си знаете как да я карате.
Снимките си имат валидни дати,просто натиснете върху тях да ги видите.
Мен много ме дразни,когато есента дойдат пасажите със сафрид с жълти опашки.
И като се появи малкото зъбчо (под 100гр),и на трето четвърто пускане на чепарето,
он го опасал наполовина.
Нито чернокопа тогава още става за прибиране,нито можеш сафрид като хората да си хванеш.
А сафридения пасаж след 2-3-4 дена вече ще е история.
Тогава гледам за два три излета да си набера към 15кг сафрид.
Да има за скарата,и за мариноване,че фамилията го млати яко,пък
и зимата често се събираме аверите на село.
Та затова минах на дълго рамо,хем и сафрида се хващаше,хем и чернокопа. По него време нямаше 20 номер,затова пердашех с 19-ка,ама пак си имаше ефект.
Верно,че не се пълнеше чепарето със сафрид,но правех разцветки и за двете риби,
пък и още бяхме горе долу в началото на изучаването на мераците за рибите,
та имаше емоции.
По късно излязоха и 20-ките. Иначе шлаухи ползвам отдавна

че и от по-рано,но снимки имам във външния хард диск,не ми се пуска сега,
пък и голямо ровичкане иска после.И не съжелявам де.
При атака на чернокопа,работя най-много с две чепарета на излет.
После излязоха и цветните шлаухи / дядо Иван ме отвори / Сега за играта на куките:
Не знам защо казвате,че тези куки са тежки,и им е слаба играта.
Какво означава тежки,еле пък във водата питам аз?
Имаш олово 60-100гр за чернокоп,какво влияние има теглото на куката?
Определено рибата кълве при пропадане на чепарето,мнооого рядко при придърпване.
Виж,материала на куката определено има влияние,но теглото на самата кука,
не виждам защо.
После,отвесното клатене на чепаре е повече мързел,отколкото някакъв успех.
Работи се на ветрило,да можеш да отвориш куките от майката.
Това са моите виждания де - вий си знаете как да я карате.
Снимките си имат валидни дати,просто натиснете върху тях да ги видите.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА