Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Re: Сом на тролинг

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Troli Rapala написа:Айде обяснете ми следната случка!Цял ден на едно място минават лодки без да хващат и,като изчезнаха направих тигел с уникално красивата ми Рапала и прас-хоп извадих 7-кила соме,че и сулка 35-40 санта имаше в стомаха увита на кравай!Сомът явно беше сит,щот сулката нито беше прясна,нито разложена,коремът беше издут на макс!Тази приказка по истински случай оборва скептиците и лентяите! :D Лово явно разчита само на Успеха да дойде,па да го огрее!Па я си го търсим смело успеха с опит и разум.Те тука е разликата между назе! :wink: Във философиите! :idea: :D :drinkers:

ХА ,те сега вече ме фана на тесно :shock: Направо немам думи :? Такъв случай верно няма в България. :shock: :shock: още утре отивам да си купя десетина Рапалюги.Какъв цвят бяха :?: та като копувам да не объркам нещо. :roll: :drinkers: Също мисля ,че е редно да се впише в протокола,че соме 7 оки,се насища с 35-40 санти сулка, изядена преди +/- 1-2 дена :!: :!: :!:
Направо умирам от кеф ,като чета такива приказки, :D Много неща се научават,все поучителни и оптимистични.Браво Алекс ,доказа ,че за да хванеш сом ,воблера трябва да е Рапала-и то не каква ,ами специален цвят.С това мисля,че дискусията се изчерпи,-поне за мене. Лека вечер и наздраве. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Фуцата написа:Сещам се какво и ще ми отговориш
Неможеш да се сетиш кво ще ти одговоря, :!: :wink: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Узуне, ша пусна снимки в най-скоро време, ма напоследък само късно вечер имам време ма иам и други потребности :drinkers: :drinkers:

И понеже стана модерно да са пишат случки и да са задават въпроси, та се сетих и аз нещо:
Мой приятел от Ст.Загора си ловка сомета и бели всеки ден с голям успех на грин парот тейл денсър 7см. - на жребеца. Един лош ден обаче се случва най-лошото воблера бива отнесен. Телефонира ми веднагически, обаче и в София в познатите ми магазини не намирам този воблер, междувременно той тараши на други два идентични модела и цвяат, но 5см. и 9см. обаче нъцки. Значи да обобщя за тея дето четат избирателно, че говорим за вървежен воблер през целия сезон, не ден-два и последващите проби се извършват много излети, като модела и цвета на воблерите е същият, единия малко по-малък, другия малко по-голям.
Бай Стояне кво ша кажеш, според мен сома си е забравил скивачките?

Тролка сетих се и още нещо, през април първия сом го фанах на пернишки бейлис. :drinkers: ракия с боза.
В смисъл аз пиех ракия :D :drinkers: , а водата си беше баш боза, но и ти като любител на жребеца знаеш каква е водата през април на боклуците.
Тогава беше със скивачки ама немаше чистачки на тех, та как е фиксирал цвета незнам айде наздраве :drinkers:
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
nasko1971
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nasko1971 »

toshko написа:Узуне, ша пусна снимки в най-скоро време, ма напоследък само късно вечер имам време ма иам и други потребности :drinkers: :drinkers:

И понеже стана модерно да са пишат случки и да са задават въпроси, та се сетих и аз нещо:
Мой приятел от Ст.Загора си ловка сомета и бели всеки ден с голям успех на грин парот тейл денсър 7см. - на жребеца. Един лош ден обаче се случва най-лошото воблера бива отнесен. Телефонира ми веднагически, обаче и в София в познатите ми магазини не намирам този воблер, междувременно той тараши на други два идентични модела и цвяат, но 5см. и 9см. обаче нъцки. Значи да обобщя за тея дето четат избирателно, че говорим за вървежен воблер през целия сезон, не ден-два и последващите проби се извършват много излети, като модела и цвета на воблерите е същият, единия малко по-малък, другия малко по-голям.
Бай Стояне кво ша кажеш, според мен сома си е забравил скивачките?

Тролка сетих се и още нещо, през април първия сом го фанах на пернишки бейлис. :drinkers: ракия с боза.
В смисъл аз пиех ракия :D :drinkers: , а водата си беше баш боза, но и ти като любител на жребеца знаеш каква е водата през април на боклуците.
Тогава беше със скивачки ама немаше чистачки на тех, та как е фиксирал цвета незнам айде наздраве :drinkers:
Тошко, извинявам, се че се намесвам ама Жребчево ми е любимия язовир, че за това реших да кажа нещо.
Tail dancer-а, особено тази разцветка - Green Parrot си е бияч отвсякъде, особено за периода преди и след забраната. Но определено говорим за Tail Dancer-a - нормалния, а не версията Deep. Най-голям успех съм имал също на 7-цата, а по-късно лятото и на 9-а.
Не можах да разбера от поста ти, със същата разцветка е продължил но с 5-а и 9-а и не е имал удари ли?
За това , което се сещам, че понякога дълбочина на газене е от съществено значение и 1-2 метра и си извън играта.
Тъй като ходя влача предимно събота и неделя, имал съм седмици на които едната седмица ударите ми са основно на този цвят, а на следващата на съвсем друг воблер и разцветка. Учудвашо за мен, но тази година се оказа успешна и за синия цвят.

Нека да видим кво ще каже и Бай Стоян.

Друго, което ми е направило впечатление, че всяка година се появява по-някой и друг воблер, който е хит за сезона и толкова. На следващата година може да си го разхождаш и водорасло да не хванеш. Така стои въпроса и със златистия Shad rap - GFR. Предната година си беше бияч отвсякъде, ама тази 2009 , напролет имам някоя друга сулка на 5-а, а август едно сомче 7 кг. на 9-ка.
За лятото и есента успешните воблери ми бяха съвсем други, а и марката беше друга. Ама за това по-нататък..... :wink:

Искам да поясня, че става въпрос за Жребчево.
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Ми Насе аз дадох всичко от себеси да обясня нещо свързано със зрението на сома посредством еднакви по цвят воблери, ти го потвърди за цвета де с малката разлика, че си имал удар на 9-ката, после каза и за газенето нещо много вярно, после пък нещо не си разбрал и чакаш Бай Стоян :D , то аз, че съм илитерат си го знам, ма поне се опитах :D

п.п. цвета при воблерите е от СЪЩЕСТВЕНО значение, НО следкато уцелиш и други СЪЩЕСТВЕНИ неща, защото сома преди да види, прай нещо дръго :idea:

Насе молятееееееееее кажи, че ма разбра.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Томик,ти бе агънце,я се огледаи на около и виж хората които пишат за риби,воблери,тролинг и цветове,всеки е с по 50-60 снимки,с лично хванати от него риби.Ти бе агънце,с тая лчисто нова лодка дето си сложил в галерията за парлама,с какви очи говориш за неща,които явно не са ти много ясни.Що не сложиш някоя снимка да ти видим успехите,дори и кротушка да е,обаче да видим нещо.От как се появи в спора,само на контра вървиш за да дразниш,а като гледам,сигурно и жив сом не си виждал в живота ти а иначе устата ти голяма.Не е ли редно да те видим със Сом в ръката и тогава да даваш мнения.За съжаление,не си само ти така,доста са като теб,виждали сомове само на снимка и ако им падне да си купят от някъде един,правят си фото сесия из цяла България с него :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Та въпроса мие,къде ги ровиш тия сомове,за които говориш като супер специалист,да не е в някоя локва пред къщата ти :lol: :lol: :lol: Вздеми качи някоя снимка,барпем да ни респектираш,да знаем че срещу нас говори и пише човек,дето е виждал сом на живо.То така,само с тоя спасителен пояс в галерията ти,имам чувството като го гледам колко е новичък,че тази пролет тепърва ще влизате с него за да тролите :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :finga: :finga: :finga:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа:Друга случка!Следващият уикенд улавям пак на Уникално красивата си Рапала сом 8-кила и се оказа женска с хайвер! :idea: Когато сомът се размножава,той не се храни и е супер-труден за улавяне! :idea: Убеден съм,но понеже Емо е хванал много повече сомове от мен,да каже така ли е?Емо,колко женски с хайвер си хванал? :axe: :drinkers:
От къде да зная колко сома съм хванал с хайвер.Не мога да те разбера какво ме питаш. :roll: Не съм ги броил,но ги сметни средно и грубо по 50бр. на година.Умножи го по 10 и се получава цифра 500.От тях да приемем,че 100 са били с хайвер....нека са 70бр.,защото не съм ги порил всичките.....доста съм пуснал.И какъв трябва да е извода :!: :?:
По същата схема си смятахме ч.ите в казармата.Броя на нарядите,на стойка по 2 да минава времето :shock: :oops: Така изчислявахме до къде сме напълнили кофата,че уж била само една.....някои си тръгнаха с тендовагенит от там. :D :D :D :D Аз жени не зная колко съм имал ти ме питаш за имената им.....баси. :rolleyes: :ANAL: :axe:
Това,че си уловил сом с хайвер не значи,че е в размножителен период.Тази година почти на всякъде бяха пълни с хайвер.Всичко това може да ти говори само едно......Не са си го хвърлили,явно някой ги е прекъснал. :wink:
Ти знаеш ли какво правят сомовете през размножителния период :!: Аз умрем да зная къде пазят малките и хайвера.Тогава ще им подметам каквото имам под ръка и пак ще ковна мъжкия. :goodman:
nasko1971
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nasko1971 »

toshko написа:Ми Насе аз дадох всичко от себеси да обясня нещо свързано със зрението на сома посредством еднакви по цвят воблери, ти го потвърди за цвета де с малката разлика, че си имал удар на 9-ката, после каза и за газенето нещо много вярно, после пък нещо не си разбрал и чакаш Бай Стоян :D , то аз, че съм илитерат си го знам, ма поне се опитах :D

п.п. цвета при воблерите е от СЪЩЕСТВЕНО значение, НО следкато уцелиш и други СЪЩЕСТВЕНИ неща, защото сома преди да види, прай нещо дръго :idea:

Насе молятееееееееее кажи, че ма разбра.
Някаква ирония долавям от думите ти. :!:
Но както и да е. Да ли съм те разбрал или не - какво значение има за теб! Проблема си е само мой ! :roll: :!: Важното е другите четящи да те разбират ! :lol:
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Томик,ти бе агънце,я се огледаи на около и виж хорат...
...То така,само с тоя спасителен пояс в галерията ти,имам чувството като го гледам колко е новичък,че тази пролет тепърва ще влизате с него за да тролите :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :finga: :finga: :finga:
Ами да ти кажа понеже язе съм си агънце, нямам никви успехи, защото според мен цвета няма значение. Нямам си моя локва за да ги ловкам там. Затова нямам каква снимка да сложа. Поне не съм се снимал с един на всички язовири и да викам, че съм ги фатал сите. :D :D
За пояса не се притеснявай, една гръбна перка на костур ми го спука преди две годин, и сега си немам. :lol: :lol: :lol:
Та мога смело да заявя на всички колеги, които искат да фатат сом да слушат батковците, на кви цветове излиза и да бегат у магазино. :D
С нетърпение чакам момента всеки да си качи бияча, да видите какъв резил ше настане тогава, мале те ша са едни цветове, марки, модели ..... :D :D . Ама съм почти сигурен, че нема да ги видим, защото всеки си ги пази за себе си.
Не виждам защо трябва да се ядосваш, аз още в началото казах, че ще има хора на единия и на другия бряг, ама нали знаеш, винаги на другия бряг дава повече. Не го приемай лично, че се заяждам с теб или с когото и да било, просто това си е моето мнение. Като гледам има и други колеги, които мислят, че сома не вижда, пък ти се джавкаш само с мен, не че имам нещо против, ама не е честно. :D :D :D
Спорове винаги ще има, всеки мисли по различен начин. Това е все едно сега някой да те убеди ТЕБ, че да влачиш с пръчка 10-30 гр. е супер, и че като се закачи големио, виждаш ли тя била достатъчно здрава да го извади.
Колегите, които четат нашите спорове решават кое да отсеят за тях си самите, според техните успехи.
Успехите на всеки са правопорционални с броя на ходенията за риба. Естествено, че тези колеги, които ходят всяка седмица и чат пат през седмицата, ще могат да се похвалят с повече слука.

А и понеже започнахме да разказваме за случки та:
Ловим си три лодки на Ивайловград, т.е. две лодки и аз с пояса :D , и не щеш ли от едната лодка започват да ги дърпат яко, то се вижда. Веднага ставам риболов на влакче или ребром с другата лодка, веднага се пита на кво и къв цвят, и не щеш ли трите лодки се оказваме с един и същ воблер на поне една пръчка и същия модел с друг цвят на другата. Обаче си продължаваме пак по старому, язе не почвам да фащам, колегата от другата лодка и той кима странно, пък онзи първия разбираш ли продължава да жъне ли жъне. А сега де?
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

Колеги за цвета никога няма да е разберете.Кой как иска така да си разбира нещат,аз лично вярвам че цвета има много голямо значение.
Изкам да ви попитам този тунинг на задната тройка дали ще провокира хищника или ще съсипе играта на воблера.
Изображение
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Дали ще провокира хищника не знам, ама като гледам е малко накичен, така че не вярвам да промени играта на воблера. Ако беше някой голям пискюл, сигурно щеше да я промени фатално. Ти за всеки случай ще си го тестваш разбира се :D Ако пък са много меки тия нишки ламе, може като се намокри да стане като въженце след воблера :wink:
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

Това са някакви наилонови конци който са за мухи и не се слепват като се намократ,напролет ще има тест със и без конци и тогава ше видя резултата.
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
Аватар
jovani
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jovani »

Имам оригинални на Рапала 2бр.Добре работят.Браво че си се сетил,дано излезе бияч.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Говорите си с задниците и с тя хи мислите,щом неможем да се разберем.Аз никога не съм казвал че само един цвят работи.Ако някои ми посочи къде съм го казвал,ще спра да хода за риба и да пиша за риби изобщо :idea: :idea: :idea: От както е тръгнал спора казвам ОПРЕИДЕЛЕНИ,а не един :!: :!: :!: Ако един модел на Рапала,има десет цвята,то от тези цветове,работят максимем 4-5,другите са за красота.Така е с всичси примамки.Попитах и пак го правя,вече за незнам кои път :idea: :idea: КАЖЕТЕ МИ ЗАЩО КОГАТО ОТИВАТЕ В МАГАЗИНА,ИСКАТЕ ОПРЕДЕЛЕНА РАЗЦВЕТКА :?: :?: :?: ЗАЩО НЕ КАЗВАТЕ,ДАИТЕ МИ ЕДИН МАГНУМ 9 ИЛИ 11СМ И ДА ВИ ДАДАТ ТАКЪВ,БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЦВЕТА И Т.Н :?: :?: :?: По вашата логика,човек може да си купи всякакъв и да лови,но видно от това че всеки си подбира цветовете които са уловисти,значи автоматично че цвета е от значение и то голямо,щом и вие го правите и сега си кривите душите :idea: :idea: :idea: Ако ми отговорите,спирам да пиша и приключвам с тая тема и смятайте че сте ме убедили.Няма обаче как да го направите,защото взимате само определени работещи цветова.Стига сте се правили на ударени а четете точно какво се пише и какво се пита.Престанете да казвате на бялото черно и обратно.Единственното което постигате е да дразните хората,а маиче това ви е желанието ли го правите от супер некомпетентност и неразбиране от този риболов.Отговорете ми на въпроса,преди да сте започнали да ми обяснявате,как атома се вари и с малко чесън,става прекрасна супа,аз я знам тая рецепта :idea: :idea: :idea: :idea:

Извинявам се за писането с главни букви,но има хора,които явно не виждат какво се пише и реших да уголема буквите та белким отворковците ми отговорят.Надявам се че съм извинен,с оглед на това че има много кьорави елементи в форума,по-кьорави от сома :idea: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Любо бре, кви главни букви, напрао ми извади очите :lol: :lol: :lol: :lol:
Пък и не знам що се нервиш, виждаш, че повечето колеги са на мнение, че цвета има значение!!!
Аз като нямам опит със сом, не вземам отношение, ама чета много внимателно и се уча от всички, които имате опит.
Иначе имам-нямам опит, както аз, така мисля, че всеки колега както го каза ти - като влезем в магазина, задължително си избираме и цвят!!!! Дали рибите ще го харесат или ние сме си го харесали - ФАКТ Е, ЧЕ НЕ СМЕ БЕЗРАЗЛИЧНИ КЪМ ЦВЕТА. Дали са уловисти или не, това е друга бира :D Така или иначе, поне на мен не ми се е случвало да кажа: Дайте ми от тоя модел, без значение какъв цвят е :!: :?: :!: :?: Предполагам със всички е така. Сигурен съм, че и колегите, които казват, че цвета няма значение - също си избират цвят като си купуват воблер.
Аз за мен съм си направил някакви наблюдения, като например от 2 модела воблери имам по 3 цвята. Факт е, че и на двата модела оцветените изцяло в сиво (много близки до истинска рибка), нямам нито една риба уловена!!! На другите 2 цвята къде по-малко, къде повече - все има по нещо закачено.
Може пък за сома да не важи това... ама като фана голямото бате, тогава чак ше си променя мнението.
За сега си мисля, че цвета не е без значение.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Яд ме е на гупостите и лъжите Пачо,казвам лъжи,защото хем избират цветове,хем го крият,хем цвета нямал значение.Даже и поръчки си правят ако този цвят които искат го няма в момента :idea: :idea: :idea: Да,ядосвам се но няма да взема да се тръшкам заради такива.Споко Пачо,ще го преживея :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :wink: :wink: :wink: :drinkers:

Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”