Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
Някой ги беше кръстил тоя сайз ТАЛИБАНИ. Хем за нищо не стават, хем ти йобват червея и плашат другата риба. Голяма гад, на Дружба миналата година ги гледам от моста - влача си бомбардата, иларийка над 20см ми гони червея, а отзаде й такава гад не по-дълта от цигара я гони и да отхапе каквото свари от нея. Ако пък подгони червея - само ръфа и нищо не остава от него. Хванах едно такова, откачих го и го метнах обратно. Даже и не избяга ами стои и те гледа гадно. Много ме нервят тия. Поне риба да беше, пък то дребно, смотано, ама се взима съвсем на сериозно.
Последно промяна от runner на Сря Авг 05, 2009 1:40 pm, променено общо 1 път.
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Там пак ги има приятел,от две седмици,правят увата лудаrunner написа:Някой ги беше кръстил тоя сайз ТАЛИБАНИ. Хем за нищо не стават, хем ти йобват червея и плашат другата риба. Голяма гад, на Дружба миналата година ги гледам от моста - влача си бомбардата, иларийка над 20см ми гони червея, а отзаде й такава гад не по-дълта от цигара я гони и да отхапе каквото свари от нея. Ако пък подгони червея - само ръфа и нищо не остава от него. Хванах едно такова, откачих го и го метнах обратно. Даже и не избага ами стои и те гледа гадно. Много ме нервят тия. Поне риба да беше, пък то дребно, смотано, ама се взима съвсем на сериозно.
За да поискаш, трябва да дадеш
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
проявяват характер от малки добитъците
не случайно са най-хищните риби в нашето море.или поне аз незнам по-хищна от нея

Качествени чепарета Borkata

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
И аз мисля че си прав,хищна и много бързо расте,само след месец ще мине 100-те гр,че и повече.BorisK написа:проявяват характер от малки добитъцитене случайно са най-хищните риби в нашето море.или поне аз незнам по-хищна от нея
Пък и тази година ема е много.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- milen kordov
- научил се да хвърля
Киро за месец чернокопа натдава с до 300 гр при нормални условия.
Така пише в книгите.
Смятай какво може да стане тая година при такова наличие на ува.
Октомври може да се вземат добри риби.
Така пише в книгите.
Смятай какво може да стане тая година при такова наличие на ува.
Октомври може да се вземат добри риби.
Обръщам се с въпрос към всички лодкари ! Ще ми кажете ли откъде купувате свещи за ДВГтата си ? Търся свещ
CR4HSB(NGK) или U14FSR-UB (Denso ) ??? Надявам се на бърз отговор ! Киро моля те - не ми трий репликата ( дори и да не е на място)...знаеш кво е да не можеш да влезеш в морето

CR4HSB(NGK) или U14FSR-UB (Denso ) ??? Надявам се на бърз отговор ! Киро моля те - не ми трий репликата ( дори и да не е на място)...знаеш кво е да не можеш да влезеш в морето

- turing
- вече хвърля и на тежко
от КИРОВ във Варна.имаха налични.двг -то ми е хонда
Мерси колега !
Аве само аз ли съм тук бургъзлия с Хонда ве

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Срещу хотел "Атаген" в Бургас има специализиран магазин за свещи. Провери там.Ако случайно не намериш, пиши ми на ЛС. 

Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Значи, днес на борсата миризливата илария (18 - 24см) е кръстена пресен кефал и е от 4,50 до 6,00лв. Хариб - БОЛ! Същите размери, но 3,50лв.
50 риби в 3кг. Сега, всичките са БЕЗ ОПАШКИ, отхапани са! Някакво инфо от морето за евентуалния причинител имате ли?

Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Някой далянаджия ги взел за чорба.runner написа:Сега, всичките са БЕЗ ОПАШКИ, отхапани са! Някакво инфо от морето за евентуалния причинител имате ли?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- milen kordov
- научил се да хвърля
Не бе Кире,от маратона Варна-Галата е.Накъсали им се опашките от тренировки. 

Колегата е прав 

-
- новобранец
Вчера ми се случи нещо много интересно. Бях с един приятел на Бяла, без да набелязвам точно определен вид риболов, просто така, да съм в морето. От разузнаването на брега разбрах че общо взето рибата не е активна, нямаше и много лодки в морето- около десетина, на няколко места струпани по 3-4, закотвени и пробваха за попчета. Пообиколих ги всичките и разбрах че каята не кълве, и то все на места набелязани и в GPS-са ми като доста добри, където съм ловил на един ден по десетина килограма предимно лихнуси. В крайна сметка реших и ние да опитаме в залива между нос Св. Никола и пързалката и докато колегата пускаше котвата аз вече заметнах. И веднага съжалих защото лодката още не се беше установила на място, като придърпах усетих че май ще късам кука или олово. Изведнъж "камъка" на който мислех че съм закачил се размърда и взе да огъва пръта доста яко, аванса на макарата ми взе равномерно да "мърка", леко го понатегнах и запознах да вадя бавно "нещото" от 15 м. дълбочина. Това вадене продължи около 15-20 мин. и в крайна сметка като наближи така че да го миждам под водата се изумих- един доста голям скат, нещо което никога не бях виждал на живо, държах го на метър- метър и половина под лодката и се чудех какво да правя. Обадих се на приятел, стар морски вълк от Бяла да го питам да режа ли кордата и да го пускам да си върви или да се опитвам да го вадя, съвета му беше да внимавам да не ме "изпере" с шипа на опашката си, но да го извадя внимателно. Добре че канджата от сомския риболов е постоянно в чантата ми, извадих я и го канджосах, но през цялото време посягаше да ме чукне с шипа си, който в крайна сметка озрязах по съвета на приятеля като го запазих за трофей. Като се прибрах го изтеглих и измерих- тежеше 8,5 кг., дължината му до края на опашката беше 103 см. а диаметъра му 63 см. В крайна сметка почти само с него приключи риболова, не броя няколкото дребни попчета и десетина доста едри сафрида. Жалко че нямах в мен фотоапарат да го снимам, снимките от телефона не са качествени и не зная дали ще мога да ги сваля на компютъра. Повече от 20 години практикувам морски риболов, ловил съм какво ли не, включително и няколко дребни калкана, но такова нещо дори не бях виждал.
-
- сериозен играч
Браво..Голям късмет.Това на такъма за кая ли ти прасна?
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба