Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Утре отивам с приятели на деветката до Пловдив да пробвам кефалите.Дано да се изтече мътилката до тогава.Вечерта ще дам инфо.Ако някой колега ще ходи там може да звънне да се видим...0899894468.Аз ще съм под баража на 50 метра.

- tiktak
- ще става разбирач
Сега се връщам от Марица. Голяма, мътна и влачи боклуци. Докато бях там започна да спада с доста бърз темп - за час десетина сантиметра. Класически валат.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравеите колеги.Някои скоро да е мъчил щуката или още е рано.Ходих 6-7 пъти на 9-ветия без удар.Но нямам отказване ще я мъча до последно

За Риба-Винаги готов
Водата на този етап е пьлна боза.Смятах и аз да повьртя но като я видях се отказах.Ще иска да се поизтече,жалко че времето е перфектно за спининг.

- tiktak
- ще става разбирач
Седя и си мисля, и по едно време, дет' се вика се усещам, че само си седя. Къде бих отишъл около Пловдив на тази висока вода? Високата вода е подпряла и качила риба във всички втичала - Правата вада, Потока, Стряма, Чая, а ако не сте гнусливи и Мръсния канал. Перфектни места за един пенсионерски "на перо"...
- danev69
- сериозен играч
Тая седмица,не го дават да вали. С малко повече късмет,тази събота и неделя ще ловим във по-бистра и нормална/имам предвид нивото/ река.
На слука на всички

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- разбира нещата
Вчера от 14.00 до стъмване- обхождане на целият участък от Потока до големият пад на 9-ката и въртене на какво ли не- без удар .Водата е много висока ,но поне е започнала да се избистря.Май са започнали сега да точат от Антона

- tiktak
- ще става разбирач
А бе то беше ясно че тая вода не е от дъждовете. Или Антона или Тополница.
Дано за събота и неделя да поспадне малце,че иначе пак ще има излети без риби,то,че сома се поприбра това стана ясно,но съм тръгнал по следите на едни кефали и щуки ,ама и тях ги няма,вече се чудя какво да правя,един приятел,от спининг започна на плувка да хваща,вика отидох,седнах на т'ва столче,поседях половин-един час ,почувствах се като пенсионер и се запитах какво правя тука,та и при мен може да се случи същото,при тази мътна,висока и студена вода,с една дума откачам .

- Don4o_62
- учете се от него
Няма да откачаш.Щом спре рибата,почваш да гониш гажетаfn1p написа:с една дума откачам .

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Don4o_62 написа:Няма да откачаш.Щом спре рибата,почваш да гониш гажетаfn1p написа:с една дума откачам .

Риболовци.
с тия земетресения бая валати изядохме.В неделя на 9-тия до Пловдив,баба Рада и накрая на Стамболийски на канала....само 4 кефала под средния размер.Това добре,ами един приятел направи разходка до Арда за 1 скобарче 100 грамово.Времето хубаво,реките перфектни,а тия трусове тук и по Сърбия ни е...а мамата.

- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Въобще не се е прибрал Пламенеfn1p написа:Дано за събота и неделя да поспадне малце,че иначе пак ще има излети без риби,то,че сома се поприбра това стана ясно,но съм тръгнал по следите на едни кефали и щуки ,ама и тях ги няма,вече се чудя какво да правя,един приятел,от спининг започна на плувка да хваща,вика отидох,седнах на т'ва столче,поседях половин-един час ,почувствах се като пенсионер и се запитах какво правя тука,та и при мен може да се случи същото,при тази мътна,висока и студена вода,с една дума откачам .

С тези високи дневни температури и ако водата в долното течение на Марица не е кална и става за спининг, въобще не се мотай а отивай да въртиш. Ще има много тежки изненади точно сега в последните топли дни на ноември преди рязкото захлаждане

поздрави!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
От Антона е и е леденаtiktak написа:А бе то беше ясно че тая вода не е от дъждовете. Или Антона или Тополница.

Всеки ден пътувам Пловдив-Пещера-Пловдив и имам преки наблюдения. Днес 04.11.2010г. пак бяха пуснали ФУЛ вода!!!!!!!!!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
-
- ще става разбирач
Абе и аз вчера минах през Кричим, Въча вървеше яко. Да не би Цанков камък да се е напълнил вече, че пускат толкова вода от Антона?