БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Мнение от Mi7chell »

Може би не бях достатъчно ясен,този рибар...Леонарди...е вложил прекалено много математика във физиката...(математиката е точна наука,физиката относителна каквото е и морето)Тези изчисления няма как да бъдат актуални във всякакви климатични и атмосгерни условия,бъдете убедени в това.
Зарганолог
mimok
новобранец
новобранец

Мнение от mimok »

Колеги от опит мога да твърдя,че няма никакво значение къде се използува бомбардата.Ловил съм с бомбарда и на нашето море,и на река Дунав,и на яз.Доспат ,на яз.Цонево.Има разлика само при потъващите бомбарди.А вятъра е фактор навсякъде.Аз на морето не ползувам по-тежки от 25гр. бомбарди защото стръвта е ясна-червеи.Но когато искаш да хвърлиш един 5 или 6см. воблер не става с малка бомбарда,трябва по-тежка а от там и по-дългия повод.Бомбардата/сбиролиното/ е измислено да се изхвърлят малки примамки на голямо разстояние.А в това,че колегата Иван Жеков е решил да сподели нещо с нас няма нищо лошо.
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от irsh »

Така съм чувал от по-добри рибари от мен, че повода трябва да бъде дълъг, колкото един разтег на ръцете. До сега така го правя и съм нямал проблеми. Останалото е до тренинг 8)
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Еййй спамери :axe:
Малко метла имаше тука.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Георги Вутов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Георги Вутов »

irsh написа:Така съм чувал от по-добри рибари от мен, че повода трябва да бъде дълъг, колкото един разтег на ръцете. До сега така го правя и съм нямал проблеми. Останалото е до тренинг 8)
И аз така знам и така си измервам дължината на повода.
zhekov_ivan
новобранец
новобранец

Мнение от zhekov_ivan »

Уважаеми колеги,
Въпроса ми е към тези колеги,които мерят дължината с "колачи" и "аршини".
Дълбочината с какво мерите?Може би, "до глезените","до колене" или "до гърлото" ?
Поздрави.Ив.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

zhekov_ivan написа:Уважаеми колеги,
Дълбочината с какво мерите?Може би, "до глезените","до колене" или "до гърлото" ?
Поздрави.Ив.
Аве уважаеми Жеков Иван,дълбочината кво общо има с дължината на бидема ?Питам аз..и отговор неща!И ти как измерваш дълбочината ако не е тайна ..Бомбардата ти води бидема,при много бавно навиване е нормално края на бидема към куката да е малко по-ниско от линията,ако си я представим като една права и ако си с бавно потъваща бомбарда...Ти да не би да слагаш съчми на повода..?или да ловиш с бомбарда на застой ?Ако ловиш с бързо потъваща бомбарда на дълбоко място и навиваш бавно сещаш ли се ко става...бомбардата е най-ниската точла на линията,ако ловиш с бавно потъваща и навиваш бавно се получава обратното,ма си мислех че си малко по наясно с нещата щом знаеш точното име на вирбелите които ползваш за бомбарда!Я малко се доуточни..
Зарганолог
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

zhekov_ivan написа:Уважаеми колеги,
Поздрави.Ив.
трябва да е 47см и 24мм.
Меря с шивашки метър,ако няма на око.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от irsh »

[quoteУважаеми колеги,
Поздрави.Ив.[/quote]

У важаеми колега, знаеш ли колко е една педя и три пръста и че стига до гърлото и малко по навътре 8)
Последно промяна от irsh на Сря Фев 09, 2011 10:04 pm, променено общо 1 път.
fozi
новобранец
новобранец

Мнение от fozi »

Четох доста и стигам до извода ,че няма да открия топлата вода.Дължината на повода зависи от вида на потъващата бомбарда.Ако е бързопотъваща повода да е най много 1,20 при бавнопотъващата 1,50-1,70.Под бомбардата слагам силиконов стопер защото бомбардите на ехори и на тубертини започват да се пукат като се удрят във вирбела/а не са евтини/Имам и 4 вида на ехори и мога да кажа ,че отговарят много точно за дълбочината на газене.Правил съм тестове колко потъват в басейна у дома и да ви кажа чесно всичко си е точно.Само тази от 2-4 метра не съм я пробвал защото басейна е 2.50 дълбок.Накрая на поводчето вързвам 2 куки една до друга/ефекта е още по добър защото прави по голям сноп и дразни рибата и втората кука се явява като допълнителна закачка де за човката де на хрилете/Довечера ще се опитам да кача снимките но ако не успея -помагайте.Риболова на зарган ми е любимо хоби и почти целият ми инвентар е за тази риба.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от kkiryazov »

Здравейте

Искам да попитам дали някой е ползвал това влакно на sunline
Изображение

http://shop.fishing-tackle.bg/lines/sunline-v-hard.html

и ако е да си каже мнението.

Благодаря
Javor

Мнение от Javor »

На мене ми стана любимо за зарган, 0.148мм.
Здраво е и доста износоустойчиво.
Не се наранява лесно от зъбите на заргана и много по рядко се налага да превързвам кукичката.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Не съм го ползвал ама за 30 лв 50 метра би трябвало да е качествено,тая година може и да го пробвам.
Зарганолог
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от kkiryazov »

Благодаря на колегите за отговорите. Смятам да го пробвам тази година, само че си мисля за 0.128.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Колега ще ти дам един съвет...и аз работя с фк на Сънлайн и ползвам само 0.148,колегата Явор също има опит и също е разбрал оптималния диаметър,няма смисъл от по-тънко убедил съм се,и от друга страна съм вдигал платерини по 700-800 грама с такова влакно от вълнолома..така че помисли си пак какъв размер ще си вземеш ;)
Зарганолог
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”