Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от stonetales »

Някъде прочетох мисълта, че „дух и бяс, без покана не идват”. Мисля, че беше на Гьоте, но може и да греша.

Преведено на езика на французите, предполагам, звучи така:

Нещата идват, след като ги пожелаем, повикаме.
Нещата се случват, ако им позволим, не ги спрем.
Нещата си отиват, когато ги пуснем или изгоним.

Българите казват:
„Каквото повикало, такова се обадило!”

И в тези и в други мъдри обобщения, наложени от времето и жизнения опит, се набива на око активния момент. Активността на самия човек, който е поканил, пожелал или извикал събитието. Оказва се, че както при шилото в торбата, нещата се случват, само след като ги предизвикаме. А ние го правим непрекъснато.

Опростенческото мислене, че някой или нещо, са ни „виновни” за случващото се, определено е изключително скъп и безмислен лукс, тъй като натрупващата се за плащане сметка от Излишъци нараства лавинообразно и се разрешава по-най късия, най-оптималния път. Вчера ми разказаха за човек, тормозещ бременната си жена, който след като му било обърнато внимание, че греши, обявил събеседника си за виновен за „разбития” си живот и часове по късно изпил литър водка на екс, за да се самоубие. Предполагам, с явното намерение да накаже всеки „виновен” и да отмъсти на всички „виновни”.

Единия от резултатите, които е постигнал е, че е бил зарязан моментално и завинаги от предупреждаващия го. Намерението му да „напусне завинаги” събеседника си е сработило автоматично, за да възстанови равновесието, само дето той самия е бил напуснат. Какви ли ще са другите последствия?

Ние самите сме „виновни” за случващото ни се. Мисловните ни постановки, подплатени с намерението ни, изграждат или рушат живота ни.

Има различни начини за промяна на намерението ни. Борбените натури използват методи на „късане” и „отрязване”, други меко и плавно извършват завоя.
Използват се мантри, молитви, положително мислене, градивна настрoйка, активна жизнена позиция и какво ли оше не.

Сигурно има и други начини, но аз не ги знам.

Тук мога да споделя само моя личен опит, който не е задължително да сработи и при вас. Но ще се радвам искрено да вземете вътъка, квинтесенцията му. И затова ще се опитам да ви обясня своята мисловна постановка.

Всичко се таи в това, как се изживявате. Надменен или очарователен, умен или схлупен. Какъвто и да е. От там нататък произлиза намерението ви как да изглеждате, как да се държите, какво да постигнете.
И тъй като все пак говорим за промяната, която желаете, аз използвам плавния и безметежен начин на непрекъснатото „при” или „на”-помняне, че Всичко, което ми се случва, се случва, защото Става най-доброто за мен.

Не „за да стане” или „ще стане”, не! Не в някакво си бъдещо бъдеще! Става, тук, сега, в този момент.
Сега аз съм стъпил на пътеката, по чието протежение Сега стоят желаните от мен неща. Те стоят на тази пътека в този момент. По тази причина те вече са се случили и се случват, тъй като и аз и те сме в една реалност и само времевото разстояние е между нас. Това времево разстояние Ми служи, за да ни свързва, а не „дели”, както ви хрумна в първият момент.

Нямам и най-малката представа Какво точно Е най-доброто за мен. Нямам и представа как точно се случва. И не се интересувам, тъй като не искам да му преча да се случи.

Повикал съм го!
Оставил съм го да се случва!
Не го гоня!
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

INCUBUS написа:...в мойта секретна дупка има даже течаща вода,...мамка му,вече съм се подготвил,за тъпия понеделник... :(

:mrgreen: Ти си се подготвил не само за понеделник, ами и за 12.12.2012г. :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Значи, ако Ицо си прокара и канализация, може да откара и месеци там:)
Не ми се мисли за наличието на компаньонка?:)

Хубавото е, че новите енергии проникват навсякъде и дори и в "избицата" му, той ще бъде рефрешнат - даже без и да усети:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Псулютно верно,да го...,ама не вярвам и грам в онва 12.12.2012г.Аз съм се подготвил те така,от скука и за всеки случай- по същия начин имам подготвени въдици за фидер,тролинг и кльонк,макар че не ги кльопам тези видове риболов,сал мухарки няма, щото някак си с тез шнурове ми се струва съвсем балетно и педалско,може и да не съм прав,ама...всичките сме изтаковани от някакви предразсъдъци :)Друго си и спининга например,замятам си с камшичното S-овидно движение на таза,с което при друго движение и с некои други мамунджълъци мога да скъсам шията или диафрагмата на друго неприятно същество от мъжки или женски пол и... ама си кротувам и ги пердаша с процесуални средства.Не ми трябват компаньонки-съпругата почти ми взема здравето,та не ми остават щения външни.Пък,ако се оттегля на онуй място,няма да ми е до таковане -но нека все още прехода да не стига до там :lol:Иначе,сбирам всякакви енергии-лошото е ,че всеки ден излъчвам различни по интензитет,полюс и насоченост ,ама българската марка е такава,кво да праим :lol:Бъдете здрави,преживях понеделника,малко ми озлобиха язвата,заради меренето на пишки в съдебната зала на едни адвокати,едно посрано въззивно дело продължи час и половина,да си забавих обяда извън графика,мамка им,ще си платят контрибуции,дължат ми погасителните най-малко едни пилешки филенца на скара с гарнитура туршия,черна франзела и две бири "Шуменско",с които се наложи да погасявам пожара в стомахчето си.Лека нощ,последно :drinkers: за всеобщо здраве !
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Божкеееее, Инкубусе......:)

Начина, по който пишеш ме подсеща за оня виц, дето Иванчо с една дума навил Марийка:)
А той просто и казал, отминавайки я:
- Ама, Курвоооо....
Пък тя, горката, толкова и стигало да се навие:)

Дали заетостта по наближаващите празници отнема дар словото на писателите или за ужас на G.Petkov, с наближаванто на зимата темата заспива?:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не знам какво става и честно казано,съ пррртиснявам донякъде,че съм се разписал кат изоглавен най-редовно.Пишете,пичове,всички имаме проблеми,ама дайте да им серем върху проблемите и let it be графоманските изцепки в тази тема.Имам още почти 4 месеца студено време и ми призлява още от сега,валежи няма,Пампорово се изфърли да открива сезона само с изкуствен сняг на две писти и половина,при най-високите цени в сравнение с Банско и Чепеларе.Кака ви Цветелина се оказа дърт алчен евреин :lol: ,на който Б.Б.Б.овреме се е отказал да бърка по дупките.Риболова никакъв го няма,ниско ниво на реките и язовирите,висока безработица,в общинския бюджет няма пари нито за джан,нито за джун :shock:Тъй като хората и фирмите също нямат пари,няма и корупция :lol: Ба си гладната европейска идилия.Което изобщо не означава,че в кръчмите няма народ -има,ама по-редчиш,все повече си поркат у дома си и успешно си уравновесяват организмите.Малко са ни както убийствата,така и самоубийствата.Жувота обаче в по-голямата си част е скотски,поради което некои от положителните ми пичатления малко се вкисват.Спасявам се с повече четене,съпроводено с пийване на мойто "медицинско".Да живей ...щеше ми се да извикам СТРАНДЖАТА,ама да съм актуален,ш,викна Да живей Барозу, да живей Меркел ,да живурка Саркози,да го духа Холандия, в Белгия да продължават да хвърлят ръчни гранати-полага им се,че са много стара и висша демокрация,дееба,на Дянков -кожичката му поганска ... сори,трябва ведър тон от сорта на : "Вижте как греят елхите сега-радват се,радват се всички."...Не са всички,утре отивам в Златоград,на дело "на пункт" -гадна процедура за поставяне под запрещение на навършващо пълнолетие момче с вродена церебрална пареза,А НЯКОИ ЯДАТ ПАСТИ и...пак преебах тона...вземам се в ръце,лека нощ,приятели и до нови срещи... :drinkers:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

INCUBUS написа:...Тъй като хората и фирмите също нямат пари,няма и корупция :lol: ...
Много се засмях на този лаф на INCUBUS :lol: .
Не бях се замислял над този нюанс на борбата с корупцията.
Няма пари - няма и корупция.
Някой да е чул за корупция в Северна Корея ?
Няма и да чуе! Там и ядене вече няма! Почти са в рая.

Няма да замре темата, stonetales, може малко да забави темпото, ама който се чувства писател, пак ще напише нещо.
За съжаление, има години в които нещата се съсипват точно преди Коледа и тази не прави изключение за мен. Много ядове, даже не ми се и пие, което е последица от напрежението и стреса, които изпитвам напоследък.
Ама присътствам на всяка страница, прехода си върви, не се отказвам от нищо, което съм написал до сега.
Единствено риболова потръгна, макар и на платен водоем.
То вече и други неща клонят към платено, така че го приемам за нормално.
Само платено щастие няма :D !
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Е, няма и да има, Георге:)

То нали за това сме на тоя хал, щот си мислят разни "създания", че с пари мож си купят "щастие" - тоест всичко. Всичко - да, но не и вътрешно удовлетворение!

Както писах на един приятел от друг форум - "Пиенето на питие с приятели, с пари не мож го купи:)"

Знам, че след празниците - докъм края на януари ще е пълно мъртвило, дори и тук - ама на кой му пука?:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

За мен по-скоро критичния ден е 22 декември, след който светлата част от денонощието започва да расте.
Януари си е хубав месец, отминали са тежките пиянски дни, би трябвало да има вече здрав лед навсякъде и ще ми се пише, даже повече и от сега.
Наистина, малко поокапаха участниците в темата, ама изписахме и 50 страници, аз вземам активно участие от 15-та.
Да видим.
И аз съм любопитен, как ще се развие тази тема по-нататък, докъде ще продължи прехода на всеки от нас и как точно ще послужим на себе си :D ?
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Колкото и да сме статични, ние се променяме всеки ден:)

Гъста мека мъгла е паднала над морето, планината и реката. Границите им са изличени и само една размита белота е останала.

Копая и аз едни дупки, ала не са толкова сложни, кат на Инкубуса. Дупки за подпори, навес ще вдигам и смятам каквото и да става, да го изкарам на повърхността. Под навеса, на барбекюто:)

----------

Гръбначният стълб е разделен на прешлени и междупрешленно разстояние.
Това разстояние е пълно със междупрешленна течност или вещество. Всъщност „течност” не е точната дума. По-скоро е нещо като желатин. Една от функциите на това вещество е „буферна” – обира напрежението, породено от натоварването на прешлените при работа.
Друга негова функция е „смазваща”-та. Осигурява свободното движение и „разтягане” на прешлените и предотвратява триенето между тях. Трайното изгубване на това вещество води до срастване на прешлените. Виждал съм снимки на сраснали прешлени на кръста на стар човек. Всичко беше едно. Нямаше междупрешленно разстояние. Това води до остаряване – (по-скоро остаряването води до това).

Всеки от нас е забелязал специфичният„скован” стоеж или движение, характерен за старите хора. „Езика” на тялото при тях говори за намалена докрай или прекъсната активност в областта на кръста. Особенно ако ги наблюдавате отстрани или в гръб.
При напрежението през деня, породено от работа, принудителен седеж, стоеж или движение, междупрешленното вещество намалява. Предполагам доказано е и от науката, че растежа на децата се дължи най-вече на нарастването и възстановяването на това вещество. То се набавя единственно по време на Съъъъън:)

Затова мама и баба карат детето да спи - за да си го набави при така бързото израстване.

До 25-30 година, при така наложилият се стереотип на живот, не се забелязват сериозни проблеми с набавянето му. Но постоянната изправеност на гръбнака - дори и при работа с компютър - го подлага на нечовешко напрежение. Веществото започва да се "втвърдява" и да намалява количеството си с течение на годините. Затова хубавите жени спят повечко.
Какво правя аз по въпроса - просто и ефикасно?

Лягайки на леглото, "полагам" гръбнака подобно на танкова верига. Кръстната чупка лекичко се изправя, ляга - (във хоризонтално положение). Свивам последователно нагоре и навътре коленете. По този начин изпъвам хълбоците и буквално опъвам, издължавам гръбнака. Повтарям движенията и с раменете. Гръбнака поляга опънат на леглото. Възможно е замомент да ви "стегнат" леко бъбреците – в началото мускулите на гърба просто не са свикнали на опъването. Споко - след няколко минути напрежението пада и ви се приисква да повторите манипулацията. Усеща се разхлабване и разтягане на гръбнака.
Физическият ефект е, че понякога след разтягането темето на главата ви доближава или опира в таблата на леглото - вие просто леко сте се "удължили" - а чупката на кръста изцяло е увиснала.

Подобно нещо правя винаги, когато шофирам - само с раменете, естествено - (навеждам се леко напред, издавам раменете нагоре и напред, за да се изпъне гръбнака и така „разгънат” го полагам обратно на облегалката – просто освобождавам напрежението, породено от принудителната неподвижност.

Допълнителен, а може би и много важен ефект по време на сън е, че енергийните центрове или чакри – (комай идва от „чакрък”) – разположени по гръбнака на човека се отварят по-лесно и се презареждат по-дълбоко. Почиването, презареждането на тялото се подобрява или увеличава.

Не само за хората, работещи тежка физическа работа, това е от значение.
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Предният пост на stonetales ме подсети за нещо, което при мен противоречи на общопризнатите теории.
При шофиране, когато вече много се изморя и почва да ме унася към сън, ако спра и се нахраня добре, силите ми се връщат и вместо да ми се приспи, заради поетата храна/ а понякога и бира/ се ободрявам и мога да карам с часове.
Ако не шофирам, след като се нахраня, особено ако е обилно, ми се доспива :D !
И не мога да си го обясня това противоречие!
Съвсем друго е, че вече не ми се шофира и пътува, доста ме мързи!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ам сега?Пиян съм,прости ма,висша сило,ама не мога да се сдържа,и вие ма простете,днес погребвахме колега 68-ми набор,остави жена с две деца и като си помисля колко мъка им е писана,това за междупрешленното разстояние, леко ма изважда от равновесие.И с дървен гръбнак,или си пич,или си пичка-средните положения едни правилни за този въпрос ,но много грешни за повечето други човешки въпроси хора от Третия райх ,с една руническа абревиатура на единия петлик, са ги пращали знаете къде.Човешките същества имат /повечето от тях и надявам се всички пишещи в тази тема /една подробност,която е решаваща за жувота,прехода и служението -това е Главния мозък.Има ли воля в него,и с напълно ошипен и вкаменен гръбнак ,ЛИЧНОСТТА ще може да наложи своето решение и да прокара пътя си.Не отричам наличието на ЧАКРИТЕ,даже охотно ги ползвам,нямам дископатия и съм доволен от гръбнака си,но не се гъна като чръв ,мамка му.Енергията ми се движи безпрепятствено от ...няма да кажа от къде,щото това е езотерична секретна информация,минава през всички чакри ,избива през ...където я насоча и ...Пфу,пак са отнесох,всъщност гледам по това време едни неща- "Втората Световна война в цвят " по Viasat History и имам чувството,че никакъв преход не върви,всичките сме ...бракувани копия на отдавна съществували оригинали.Благодаря за вниманието,не се сърдете,пишете кой каквото и колкото може. :rolleyes:
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Преди сто години, около 3 от тях редих ламиниран паркет, по стария начин - със скоби, колани и лепило. И при мен тогава важеше правилото, въведено от Георги - нахраня ли се - гъна се по земята като червей, силата блика отвътре, центъра на тежестта ми е ниско и редях като луд.
Сега - не ям по цели дни и пак си бачкам.
Което потвърждава едно друго правило - Ние се променяме всеки ден, всяка секунда. Нито аз, нито Ицо, Киро, Георги и всеки един, дето пише или не пише тук, не оставаме същите. Въртим се непрекъснато.
Ицо - не пиша за чакрите, щот темата съвсем ще се разлее и няма изпиване:)
Практиката ми с тях е ежедневна, всяка сутрин минавам по няколко километра по околните поляни и правя не това, което предварително съм решил, а упражнението, което се появи от само себе си.
А те се въртят през няколко дена, сменят се сами и изобщо не им преча.

Това за личността и гръбнака е абсолютно верно, Ицо. Каменната приказка не е панацея и не помага на смачкания човешки дух!

Нали затова пиша шибаната тема, за да можем в тия шибани времена да се позакрепим вътре, в главите си, да намерим някакъв поне, център, около който да се стабилизираме.

Ще е глупаво някой да си помисли че поучавам - та аз пиша най вече заради себе си:)

Бог да го прости колегата ти.
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Днес се теглят парите от сметката за благотворителната акция.
Дано този път има повече от 15 превода!
Всяка година си мечтая повече народ да се включи, дано тази се е случило.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

И аз се надявам :?

Но едва ли, за да дадеш безвъзмездно трябва да си поне малко израстнал умствено.
Много голям процент от индивидите са зациклили на пукница, плюене по шефа и най-елемнтарните животински потребности - храна, секс, вода евентуално топли или удобни дрехи. Никакво желание за развитие, за учене на нови неща, на усъвършенстване.
Масово вегетиране, нежелание за работа, за полагане на някякво усилие за каквото и да било.
Заключено

Обратно към “Разни”