Къца- кълве воблери BG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Re: Къца- кълве воблери BG

Мнение от къца - кълве »

Много дълги излияния! :D Нека и аз да кажа нещо критично.Не казвай,че ниската производителност няма връзка с цената тук четат и икономисти. :D Вие не продавате а само да си възтановите разходите.То и аз така само,че моите разходи са по-големи.Ако 20 кила налети на дървото ще хвърчат трески. :D Моите може само да се обелят.Ако някой си купи дървен воблер и остане доволен ще поиска същия,но няма да получи.И дървените както и пластмасовите може да се направят като Китайски или сполучливи.Това могат да кажат хората които ги ползват ние с теб нямаме думата.Мога да ги утежня,но мисля,че с камък няма да има добър резултат.
С уважение ! Къцата. :D
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

[quote="къца - кълве"]..казва:...Ако 20 кила налети на дървото ще хвърчат трески. :D Моите може само да се обелят.Ако някой си купи дървен воблер и остане доволен ще поиска същия,но няма да получи....
Ще гледам да съм по-кратичък щом ми правишш забележка... за разлика от твоите 48 страници дето може да се обяснят точно с две страници като си говорим за излияния...Таааа:
Приятелю ...тука недей да бъдеш напълно сигурен!!!! :wink:
Особено за треските...20 кила не са нищо особено.Има дърво и дърво..И има воблерчета и воблерища...Разбирам те че явно не си наясно с дървените технологии и обработката на дървените воблери както и с доста други неща около воблерите.Не съм и очаквал обратното.Ако беше вярно това твое твърдение воблерите за по едри риби щяха да се изработват в световен мащаб с матрицата от пластмаска....хахаха.Че то не пречи и от титаниеви сплави да се направят....ко пречи?Аз такава тенданция не забелязвам-напротив.... :)Ииии..когато двайсет кила ти налетят на воблерчетата тогава можем да говорим... ти първо я хвани пък после ще гледаме обелванията и треските ... :wink: Никой не те кара да слагаш вътре в черупките камъни човече божии...много добре разбираш какво исках да ти кажа. :)
П.п.-икономистите явно трябва да ти обяснят че има количество но то е за сметка на качеството...и също че търсенето определя предлагането и цената на стоката.Ниска производителност за мен значи високо качество ако ме разбираш кво значи.И тя производителноста да ти кажа хич не е ниска за нашия пазар....ама хич....повярвай ми.Вътре в "играта" съм и знам какво правя аз и по колко...знам и колегите МИ по колко могат да направят на месец.Но не ежелателно това....в нашите среди не е желателно явление.В началото дялах сутринта и след обяд бях на реката с дванадесет готови воблера и си ловях.Говоря за нож и дърво на ръка...не за машина...това е преди години.Но не се гордея с това-напротив....не се прави така.Бързата работа-срам за майстора.Прави се воблер на седмица-но нещо ювелирно.
Последно промяна от ivalpetkov на Нед Ное 23, 2014 8:14 pm, променено общо 1 път.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

:D :D :D
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Бързата работа-срам за майстора.Прави се воблер на седмица-но нещо ювелирно.
Как се казва с чук да не мое го утепа. :lol: Аз препрочетох напред и видях си ме цитирал колега за здравината на воблерите. Доколкото знам на Къцата се чупят лопатките което не е точно воблера, но ако лопатка не е здрава не съм сигурен, че и воблера ще е..И аз търся евтини и добри воблeри за риби по 10-20кг ама кога ли ще намерим такива ? :D
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Трудна работа ще да е колега-евтини и добри воблeри за риби по 10-20кг е трудна работа. :D
Воблерите от дърво на някои от нас са и основно поне при мен от 3 образно казано слоя-дърво...плътно което при мене не е балса.Та вътре е плътно дърво.Втори слой над него-образно казано от "пластмаса" ...-той е няколко ката поне осем или девет зависи как се нанасят слоевете.След това идват лаковите покрития с лак подбран много ама много внимателно основно по здравина и устойчивост на удар,зъби и надрасквания.Устойчив на външни влияния и вода а също и на агресивни течности.Някой от нас ползват и Cab лакове..а има и такива които ползват различни полиестерни и други смоли.Лаковете са също поне четири слоя.Държа да подчертая че говоря за големи воблери за по сериозни риби-големи щуки ,сом някои воблери за морски риболов.Не за воблерчета за кефал!!!! Няма да коментирам и това че колегите използват и разпенено пвц-не можеш да го накараш да гълта вода посмъртно...хахаха.Дори на решето да стане от зъби .С воблерчетата за кефалчета въобще не се церемоня и смятам до година две да предоставя тази чест на сина ми...хахаха.За това когато човек не е наясно с някои неща от кухнята и с тънкостите не е добре да се изказва радикално и категорично.Арматурата ми най тънката която имам е 0,8 мм. а понякога ползвам и 1 мм.неръждаема жилава корава тел която ми направи на осморка не едни или две клещи.Винаги правя оплетки вътре във воблера и " шармовка".Някои от нас "запояват" арматурата.Има още много номера и хватки но тях ще си ги запазя за себе си.Лопатките на Къцата-ддаааа....няма да коментирам суровината от която ги лее.Той може сам да си направи изводите.Това не беше единствения кусур и се надявам че поуките са извлечени.Не обичам да окалвам някого след като и аз не съм идеален и за това предпочитам за някои неща да си мълча които съм забелязъл по неговите воблери..за това при ръчното правене има възможност за много напредък ,тестове и подобрения на моделите и голямо разнообразие.Има прогрес в технологията докато в пластмасовото матрично производство процесът е ясен.Там няма поле за маневриране и експерименти понеже много боли ако дадеш една камара пари пък се окаже че продуктът не става за целта.Грешките струват скъпо там.Не можеш да дадеш на матричаря нещо си там просто ей така.Всичко трябва дълго да се проверява и тества.Просто много тясна за изява е тази ниша.За това във фирмите производители имат екипи от инжинери,дизайнери и проектанти и работят само в изпитания и тестове на моделите.Аз обичам свободата и предпочитам да си дялкам с въображение и удоволствие за кеф на душата.
Fishh написа:Доколкото знам на Къцата се чупят лопатките което не е точно воблера, но ако лопатка не е здрава не съм сигурен, че и воблера ще е..
Не зная-може черупките да са здрави.Прави се тест-аз слагам воблер в менгемето и навивам...хахаха.Не знам в такъв случай кой воблер ще стане на трески първи...хахаха.Моя дървен може на монета да стане но ще оцелее че и ще лови..но кухата черупка не знам.Недейте бърка твърдост на материала и здравина и издръжливост на механично натоварване защото бъркате понятията.Освен това се прави тест с мъртва тяга която може да повдигне воблер въоръжен с тройки или без такива и при това да не се разчекне арматурата му.Всичко това не го правя за да снимам клипчета и да ги пускам тука да се самохваля а да мога вечер да си легна спокойно и да спя без угризения че съм продал нещо лошо на някого и утре ще ме разнесат по форумите.Не е проста работа да правиш и да продаваш-това е голяма отговорност.Може би трябва да се помисли в посока да се слага в опаковката и упътване с кратка инструкция при евентуално счупване на нещо по воблера как точно да се отремонтира от клиента. :D Това разбира се беше шега но-не бива да се допуска това да става и въпреки това няма категорични гаранции при никой производител.Също така не винаги вината е в производителя което не ни оправдава.Тези неща така написани ще останат все по назад и навътре в страничките в темата и ще се забравят постепенно защото читателя не обича да се рови.Но е хубаво от време на време да си сверяваме часовниците :wink: Успех на Къцито и още две пъти по 48 страници.....хахаха.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Ако пуснеш още две - три мнения може и да ги направим. :D :D :D
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

ivalpetkov написа:.С воблерчетата за кефалчета въобще не се церемоня и смятам до година две да предоставя тази чест на сина ми...хахаха..Арматурата ми най тънката която имам е 0,8 мм. а понякога ползвам и 1 мм.неръждаема жилава корава тел която ми направи на осморка не едни или две клещи.Винаги правя оплетки вътре във воблера и " шармовкаИма още много номера и хватки но тях ще си ги запазя за себе си.Лопатките на Къцата-ддаааа....няма да коментирам суровината от която ги лее.Не обичам да окалвам някого Има прогрес в технологията докато в пластмасовото матрично производство процесът е ясен..Просто много тясна за изява е тази ниша.
Fishh написа:Доколкото знам на Къцата се чупят лопатките което не е точно воблера, но ако лопатка не е здрава не съм сигурен, че и воблера ще е..
Не зная-може черупките да са здрави.Прави се тест-аз слагам воблер в менгемето и навивам...хахаха.Не знам в такъв случай кой воблер ще стане на трески първи...хахаха.Моя дървен може на монета да стане но ще оцелее че и ще лови..но кухата черупка не знам.Недейте бърка твърдост на материала и здравина и издръжливост на механично натоварване защото бъркате понятията.Освен това се прави тест с мъртва тяга тука да се самохваля инструкция при евентуално счупване на нещо по воблера как точно да се отремонтира от клиента. :D 48 страници.....хахаха.
Какъв благороден човек!С такива хора ще оправим България!
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

stefan4etoo написа:
къца - кълве написа:Днес е 30.06.2014г.последния срок за клипове.Искам да благодаря на Stefan4etoo за направените клипове,на Видю който показа улова извън класацията и на всички които ползваха "КЪЦА - КЪЛВЕ".Stefan4etoo получи съвсем заслужено 25 бр.Бях се подготвил с 400бр.за награди,но много от вас не пожелаха да си направят труда. :D :D :D
Благодаря за което :drinkers:
Къца ама кви са тия воблери бре :lol: то неска за един час с червената и жълтата жаба(най вече червената) изпонабодох де що има кефал бре :lol: .Без да преувеличавам кацнал на едно дърво(дънер изкоренен от водата миналата седмица)имам сигурно над 30 риби като имам и два по около килото.Направих клипчета на първите 10 (нали обещах)и след това само ловя :drinkers: .На всяка проводка удар,на всяка втора риба :rolleyes:
Ама нещо ми се ебава компа и не мога да го свържа с телефона да прехвърля клипчетата.Като отстраня проблема ще ги кача :wink: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Да разведрим обстановката. :D Приготвил съм 30-40 броя за награди.Миналия път имаше предложения от ваша страна за регламент,но аз не се вслушах и наградите отидоха само в един човек.Той си ги заслужи напълно. :D Очаквам вашите предложения сега !
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

къца - кълве написа:
ivalpetkov написа:.С воблерчетата за кефалчета въобще не се церемоня и смятам до година две да предоставя тази чест на сина ми...хахаха..Арматурата ми най тънката която имам е 0,8 мм. а понякога ползвам и 1 мм.неръждаема жилава корава тел
Какъв благороден човек!С такива хора ще оправим България!
Ай стигате де, Павката ви отвори тема за воблеростроителите, къде може да си мерите пишките...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Тази тема е "КЪЦА - КЪЛВЕ ВОБЛЕРИ BG".Та да си дойдем на темата.Искам да ви насоча за регламента с наградите.Например награда за най-голяма риба,за най-малка,за най-млад участник,за най-стар,за участник жена.За направен клип на заснежен бряг.Като стана въпрос за заснежен бряг да ви кажа,че на 24 ти този месец приложих една техника на водене с жабката и хванах три кефала и имах осем удара.Рибите са забавили метаболизма си.Значи трябва да забавим метаболизма и на "къца-кълве".Това става най-лесно със задвъдичното устройство. :D Трябва да се води изключително бавно така,че да не усещате вибрациите. В бърза вода задържате и връщате назад.В бавна го теглите колкото да влезе под водата и от време на време спирате.
niki23
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от niki23 »

брей ощее ли бие кефала , супер.
А щуки обаждат ли се в Огоста
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

niki23 написа:брей ощее ли бие кефала , супер.
А щуки обаждат ли се в Огоста
Аз не съм ловил скоро щука,но щом кефала се обажда и щука ще се намери.
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

Здравейте колеги !
Темата ми стана много интересна, за това прочетох всички 49 страници с коментари. Исках да се включа, но тъй като, нямах от воблерите Къца - кълве, се въздържах от коментар.
Вече имам от тях и днес отидох да ги тествам на гьола, на който тази година имам 23 извадени щуки. ( 19 от тях бяха върнати ).
За да бъде обективен теста, си купих и 2 воблера Голди на цена 9 лв. , защото бяха споменати във форума за сравнение.
Като цяло, сравнявах Къца - кълве, Голди, 2 воблера на цена 5.50 на които не помня марката и няколко китайски воблера между 1.50 и 4 лв.
Удар нямах за целия ден хвърляне на воблери,блесни и силикони...времето беше ужасно - студ, вятър и от време на време спирах за да си изчистя водачите които се заледяваха...с една дума КОШМАР.
Ето и хубавата част - Къца - кълве отвя всички воблери които сравнявах. 4см рибка и жабка, 7 см. рибка и 10 см рибка...по - добра собствена игра, плаващи при покой, добра дистанция на замятане, всичко беше отлично! Може би, Голди има малко преднина във външния вид, но не ми хареса собствената му игра и разминаването в описанието на цвета и дълбочината на газене, и реалните такива.
Въпреки липсата на слука аз останах очарован от Къца - кълве. Не съжалявам че се сдобих с тях, и смятам да се запася с още от тях за в бъдеще.
Воблерчетата са страхотни и смятам че цената им е ниска имайки в предвид високите им показатели спрямо другите от този ценови диапазон.
Това е мнение на новобранец, който не пледира с опит и компетентност! Споделям наблюдение, сравнение и лично мое мнение!
Наслука на всички колеги !
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Глоди Вибромакс , само те могат да се съпоставят с продукцията на Къци като обособени примамки , по 9лв. :shock: Определено трябва да смениш магазина от който пазаруваш :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

Плаващите Вибромакс в сайта който гледам са 2.8 и 3.4 см. - 6.50 лв. Сториха ми се малки имайки в предвид че ще ловя щуки с тях, за това купих Тротър 6см - 9лв. :)
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”