Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
- кирил великий
- разбира нещата
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Лично аз не разбирам от скобари, но странно е, че и в руски форуми пишат за малки воблери, на които скобарът може да кълве.
подуст е скобар; голавль е речен кефал
http://fion.ru/rybalka/ukraina/prut_reka_(ukraina)Приехал с огромным настроем и желанием, вдохновил хороший уровень воды и прозрачность, прошлая рыбалка не удалась-вода была как глина жолтая. встретил знакомого и пошли на противоположный берег на место где впадает речка-вонючка(ласково да), по его рассказам в прошлом году небывало клевал голавль на воблер, а также влетал в прилов и крупный подуст.
http://mak793.rybalka.com/forum/showthread.php?t=2329В Уже подуста как грязи! Откуда только он взялся? Летом с моста глянешь - все дно в подусте. Но, наверное, наши способы ловли для Днепра не подойдут. Вот так ловят подуста на корму в центре Ужгорода по минимальному уровню воды летом. А на блесну/воблер/силикон?
На Бугу в прошлом году товарищ на одной рыбалке поймал на воблер подустов больше чем голавлей.
подуст е скобар; голавль е речен кефал
Извинявам се просто копирах грешната снимка от фейсбук ... и изопщо не я погледнах ... пак казвам аз не съм ги ловил.Копирах снимката ... от коментарите се разбира че е правена там и че са ги ловили на воблери ... предполагам колегата просто е излъгал защото скобари да се ловят на воблери ... не съм чувал.
Сега ви предлагам да забравите за снимката и просто когато имате път на там ... просто пробвайте късно вече на най-големият гьол на воблери ... със сигурност ще имате слука.
Ето и точнита снимки от мясото :

п.п Моля без обиди.Аз никого не съм обидил и не парадирам че разбирам много ... когато не зная нещо питам ... когато ме интересува нещо също питам и така ... хайде всичко най-хубаво и лека вечер.
Сега ви предлагам да забравите за снимката и просто когато имате път на там ... просто пробвайте късно вече на най-големият гьол на воблери ... със сигурност ще имате слука.

п.п Моля без обиди.Аз никого не съм обидил и не парадирам че разбирам много ... когато не зная нещо питам ... когато ме интересува нещо също питам и така ... хайде всичко най-хубаво и лека вечер.
Никой ,никого не обижда , но от 10 дни всичко е замръзнало и риболов под каквото и да е форма , конкретно на тези водоемчета е практически невъзможен.
Относно Язовира мога да напиша много неща ( къде, кога и как),но гледам че засега се справяте добре
та ще продължа да пазя мълчание.
Поздрави
Относно Язовира мога да напиша много неща ( къде, кога и как),но гледам че засега се справяте добре

Поздрави
Последно промяна от pampasa на Пон Яну 12, 2015 9:58 pm, променено общо 1 път.
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Мерси-за признанието,гледам оценява се 

Риболовци.

На нея се вижда колко човека са преди мене.
Всички бяха пълно капо.В заливчето от татък моста-Също.
Най добре беше на Панчарево-нали е от каскадата Искърска-та щракнах и там как е хавата.

Народа си беше на плаж.

Обаче гьола го изсточват в момента.

Това е на преливника.

Колегата ми говори за риби на няколко километра над язовира около 8 аз да му пусна инфо от по надолу.Сега остава някой да каже и как е на Враждебна на реката Искър-в тая тема.

Риболовци.
- jorro11
- ще става разбирач
Нямаше да пиша още по темата, ама няма как. Долната снимка е на риби ловени там, за това съм сигурен, но далеч не са от сега. И даже се вижда захранката около тях.ivanst написа:Извинявам се просто копирах грешната снимка от фейсбук ... и изопщо не я погледнах ... пак казвам аз не съм ги ловил.Копирах снимката ... от коментарите се разбира че е правена там и че са ги ловили на воблери ... предполагам колегата просто е излъгал защото скобари да се ловят на воблери ... не съм чувал.
Аз както казах копирах снимките от Фейсбука на мой приятел като са качени по едно и също време и каза че ги е правил там ... това е иначе предлагам от тук нататък да пишем по темата.
По темата - все пак някой има ли идея защо улова на залива Щъркелово гнездо го няма никакъв в момента ... в последните няколко години не беше така ... по това време си даваше костур и най-вече уклей ... след някоя и друга седмица даваше и каракуда.
По темата - все пак някой има ли идея защо улова на залива Щъркелово гнездо го няма никакъв в момента ... в последните няколко години не беше така ... по това време си даваше костур и най-вече уклей ... след някоя и друга седмица даваше и каракуда.
Колеги-нека да в тая тема да се споделя,ако има желание де-информация прясна.
Като казвам прясна-значи човека който пише-Лично да е отишъл,и да споделя-това което той иска да споделя-на базата на Негови лични впечетления от риболовния ден или пък,Неколкодневен риболов.
Има и такива които пишат Годишни репортажи-инфо от няколко излета-това в тая тема досега не се е случвало,но е и вариант да се случи.
Така пише примерно Наско-по му харесва,и може и Филмчета като на колегата Телескоп-сега Ачо.
У фейса,повече се споделя на Чат и съобщения-секретната информация.
Гледам-никой никого още не е изял.
Като казвам прясна-значи човека който пише-Лично да е отишъл,и да споделя-това което той иска да споделя-на базата на Негови лични впечетления от риболовния ден или пък,Неколкодневен риболов.
Има и такива които пишат Годишни репортажи-инфо от няколко излета-това в тая тема досега не се е случвало,но е и вариант да се случи.
Така пише примерно Наско-по му харесва,и може и Филмчета като на колегата Телескоп-сега Ачо.
У фейса,повече се споделя на Чат и съобщения-секретната информация.
Гледам-никой никого още не е изял.

Риболовци.
Аз днес реших да видя тея места за скубар . Прибирайки се от София гледам пресни следи от кола към праговете и си викам са ще видя ко ловят . Ма след 500-600 м . Хванах една 2 ка в колата 

Да не се е размразила реката нещо над Мечката.
Утре го дават топло пак,ама през ноща е под нулата.
Мой приятел са открили сезона с лодка-на рибе костур но в дълбокото.
Утре го дават топло пак,ама през ноща е под нулата.
Мой приятел са открили сезона с лодка-на рибе костур но в дълбокото.

Риболовци.
Положението на залива Щъркелово гнездо е същото ... няма кълване.Въобще никъкв признак че има риба.Шипочанският залив е замръзнал в края.Залива сухото дере също е замръзнал.Никъде не видяхме рибари да ловят от брега.Само на Щъркела имаше една лодка но не нам дали са имали улов.Това е като инфо от днес.
Така ще е тая зима-чак напролет,чакайте някакъв риболов-за Уклея говоря.

Риболовци.
Ето малко снимки на реката над язовира .
- Прикачени файлове
-
- 10928730_10203437926695106_1620127103_n.jpg (173.09 KiB) Преглеждано 1224 пъти
-
- 10934237_10203437928855160_1837653431_n.jpg (129.51 KiB) Преглеждано 1224 пъти
-
- 10928715_10203437927335122_93401488_n.jpg (92.12 KiB) Преглеждано 1224 пъти
-
- 10921663_10203437930015189_974345652_n.jpg (121.25 KiB) Преглеждано 1224 пъти
-
- 10913652_10203437923095016_1546590177_n.jpg (186.35 KiB) Преглеждано 1224 пъти
-
- 10866842_10203437920454950_2053796121_n.jpg (112 KiB) Преглеждано 1224 пъти
-
- 10833823_10203437921614979_109592747_n.jpg (193.42 KiB) Преглеждано 1224 пъти
-
- 10751954_10203437924655055_1195920706_n.jpg (136.48 KiB) Преглеждано 1224 пъти
Дими на тая снимка къде си пуснал
И следващата след нея с бента,като бях дете беше най дълбокия вир,
на реката между устието и моста на мечката.
От високия бряг съм скачал като дете надолу с главата с приятели,защото на места вира беше 4 метра дълбок-това някъде 1982 година.
Беше дълбок неразкопан вир,и държеше много скобар.
От 2 те страни се редяха хора и ловяха на жито огромни количества риба,и пак имаше.
Всеки взимаше до 5 риби и си тръгваше да си пие ракията,на биваците наоколо.
Най Известния беше със Една-в днешно време тента-направена от истински парашут,
закачена за боровете на полянката.
Тая полянка е точно отгоре на първата снимка към изстичалото.
Около-30- на 30 метра между боровете.
Над тоя бент,пък ловяхме клена на гулеши,на леко дънце.
Тука си снимал вливането на река Палакария.
Това е 100 метра по надолу-където реката се дели на 2.
И следващата след нея с бента,като бях дете беше най дълбокия вир,
на реката между устието и моста на мечката.
От високия бряг съм скачал като дете надолу с главата с приятели,защото на места вира беше 4 метра дълбок-това някъде 1982 година.
Беше дълбок неразкопан вир,и държеше много скобар.
От 2 те страни се редяха хора и ловяха на жито огромни количества риба,и пак имаше.
Всеки взимаше до 5 риби и си тръгваше да си пие ракията,на биваците наоколо.
Най Известния беше със Една-в днешно време тента-направена от истински парашут,
закачена за боровете на полянката.
Тая полянка е точно отгоре на първата снимка към изстичалото.
Около-30- на 30 метра между боровете.
Над тоя бент,пък ловяхме клена на гулеши,на леко дънце.
Тука си снимал вливането на река Палакария.
Това е 100 метра по надолу-където реката се дели на 2.

Риболовци.
Страхотни снимки. В последните 10-на години на Щъркела винаги е кълвала рибата по това време, разбира се когато не е бил заледен. Това, което се случва сега т.е. да няма риба там е изумително.