Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- stareca
- ще става разбирач
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Сещам се за поне 10-12 култови заргански места по южното черноморие на които с 4 метра влизаш в приключение за 3,60 въобще пък да не говорим.Така че всеки според местообитанието си.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Чесно казано и аз съм мераклия за една 5м. бюджетна пръчка за бомбарда.Мой приятел лови с един 5м.Тъндър но на мен ми идва малко тежък след няколко хвърляния
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

-
- новобранец
Въпрос към професор Чакала. Господин професоре как бихте обяснили наличието на граца на морска гара варна и липсата на родителите й.
П.С Днес пред мен бяха хванати 4 бр. граци

-
- новобранец
И при мен сред хамсията, имаше някоя друга граца, дребна..
-
- научил се да хвърля
Колега я сподели как да го преместя с 10-15 см нагореrap66 написа:Преместването на тоя макародържач е по-лесно от смяната на водач, т.е. елементарно.madevil_82 написа:... моята е Filstar Onyx 4м,20-50 акция , единствения недостатък е близко разположения макародържач .Като гледам както при твоята

-
- разбира нещата
Напълно сте прав, колега!При скалисти брегове/ Тюленово и Южното черноморие/ в повечето случаи зарганите са в близост до брега! Не се налага да се търси винаги голяма дистанция, това първо.Второ, за да извадиш рибата ти трябва и дължина на пръчката!Даже и при голяма навалица на варненския вълнолом съм заставал на места с тетраподи отпред и 5 метровото болонезе е спасявало с резултат положението!/Става дума за "силово" марково болонезе с акция 20-40 гр./В други случаи съм или с 3.6о, 3.90 и 4.70 метрови специализирани за бомбардаstareca написа:Сещам се за поне 10-12 култови заргански места по южното черноморие на които с 4 метра влизаш в приключение за 3,60 въобще пък да не говорим.Така че всеки според местообитанието си.
далекобойне пръчки. С тях и платерини се вадят без проблеми. И както пише колегата според месторположението и.....опита!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Исках да кажа че е рутинно за хората които сменят видачи, техниката е една и съща. Заливките се нагряват леко, за да омекне смолата, изрязват се и се свалят конците и смолата.Държат се на 3 навивки, залети със смола. Youtube има много за техниката за нявиване на конеца и заливането му със смола.madevil_82 написа:Колега я сподели как да го преместя с 10-15 см нагореrap66 написа:Преместването на тоя макародържач е по-лесно от смяната на водач, т.е. елементарно.madevil_82 написа:... моята е Filstar Onyx 4м,20-50 акция , единствения недостатък е близко разположения макародържач .Като гледам както при твоята
replace fishing rod guide
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
На мен пък ми идваше сложно да си преместя макародържача на една горила и затова и удължих дръжката със 25-30см.Сега хем с по дълга дръжка хвърлям по лесно хем като водя бомбарда я държа под мишницата.Единственият недостатък е че транспортната дължина стана към 140-150см.Тоя номер съм го правил с пръчките на няколко приятели и те са останали доволни 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

-
- ще става разбирач
До колегата ianimar
И що до 3.90 ???!!!
Що не до 4.20 да кажем ...
5 м. е размер за специфичен морски риболов и не трябва да се подценява ,според мен.
А въпросът - Речни,Сладки или Морски пръти да ползвам на МОРЕТО е удачен точно толкова ,колкото въпросът - руса ,брюнетка или черна да ми е гадже ?!?!?!?!?!??!??!?!??!??!
И що такава дискриминация ?!Нали важното е кое ,каква работа върши в определения момент .....
И що до 3.90 ???!!!
Що не до 4.20 да кажем ...
5 м. е размер за специфичен морски риболов и не трябва да се подценява ,според мен.
А въпросът - Речни,Сладки или Морски пръти да ползвам на МОРЕТО е удачен точно толкова ,колкото въпросът - руса ,брюнетка или черна да ми е гадже ?!?!?!?!?!??!??!?!??!??!
И що такава дискриминация ?!Нали важното е кое ,каква работа върши в определения момент .....
Последно промяна от Чакала от Варна на Съб Май 12, 2018 4:20 pm, променено общо 1 път.
Морето обича хората,които го обожават !
- stareca
- ще става разбирач
Еточно това имах предвид аз за мен съм открил точната дължина 4,50 даже мисля и 4,70 да си заприходя.Митко Кирилов написа:При скалисти брегове/ Тюленово и Южното черноморие/ в повечето случаи зарганите са в близост до брега! Не се налага да се търси винаги голяма дистанция, това първо.Второ, за да извадиш рибата ти трябва и дължина на пръчката!
-
- ще става разбирач
Ами ти, какво искаш да има в това време обърканото - мазен есенен сафрид за мариноване ли ?!scorpios840405 написа:Въпрос към професор Чакала. Господин професоре как бихте обяснили наличието на граца на морска гара варна и липсата на родителите й.
Или забрави миналата година какво стана с хайверите и с някои други работи ???
Академик д.р.н.
Чакала от Варна

-
- разбира нещата
Еточно това имах предвид аз за мен съм открил точната дължина 4,50 даже мисля и 4,70 да си заприходя.[/quote]
Май си уцелил "ваксата"! Точно толкова /4.70 м/е дълго моето "Шимано троут", акция 20-50 гр. Беше закупено от краставицата, Бургас. Не помня колко заргани и платерини съм извадил с него! Малко е по-тежко от по-новите пръчки за бомбарда, но ми върши чудесна работа даже и при 4-5 часово бомбардиране!Позволява постигане на далечна/над 90 м/ дистанция.
На слука!
Май си уцелил "ваксата"! Точно толкова /4.70 м/е дълго моето "Шимано троут", акция 20-50 гр. Беше закупено от краставицата, Бургас. Не помня колко заргани и платерини съм извадил с него! Малко е по-тежко от по-новите пръчки за бомбарда, но ми върши чудесна работа даже и при 4-5 часово бомбардиране!Позволява постигане на далечна/над 90 м/ дистанция.
На слука!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
-
- новобранец
За времето че е объркано съм съгласен. Е чак мазен есенен сафрид не искам, пък относно мариноването - аз съм от тези който ловят риба колкото до омазнят тигана няколко пъти.Толкова ми е достатъчно.Иначе отговора ти го разбрах макар и кратъкЧакала от Варна написа:Ами ти, какво искаш да има в това време обърканото - мазен есенен сафрид за мариноване ли ?!scorpios840405 написа:Въпрос към професор Чакала. Господин професоре как бихте обяснили наличието на граца на морска гара варна и липсата на родителите й.
Или забрави миналата година какво стана с хайверите и с някои други работи ???
Академик д.р.н.
Чакала от Варна

-
- научил се да хвърля
Ще се търси вечер значи сафридчето , вече съм здрав
.Веднага ще докладвам , след като проверя
Наслука

-
- ще става разбирач
Наистина е трудно времето за прогнози и предсказания! В смисъл,че е шантаво и объркано ,особенно през последните няколко години... Проверки му е майката,така е ...
Ако наистина се е появил,под каквато и да е форма ,според мен не е лошо да се опъва по един иланкат от време на време...
Ако наистина се е появил,под каквато и да е форма ,според мен не е лошо да се опъва по един иланкат от време на време...