Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от Veleka »

G.Petkov написа:
Veleka написа:... за река Струма, а едноименната тема в сайта е най-посещаваната... да влизат в темата за река Струма единствено като читатели...

Аз също чета с удоволствие разказите за риболова на Струма, но не съм ходил там поне 10 години.
Това да си читател също е по правилата и не виждам нищо лошо в четенето.
Нали за това е сайта "На риба" ?

Пиша в други теми, също много посещавани :D !
Здравей колега. По-коректно щеше да е, ако ме цитираш дословно, а не избирателно. Изобщо не визирам риболовците, които четат темата за река Струма от Дуранкулак. Голям брой страхотни риболовци, които с репортажите си имат основен принос за развитието на темата, избраха да преминат в нелегалност.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Veleka написа:За съжаление много малко риболовци през последната година подават информация за река Струма, а едноименната тема в сайта е най-посещаваната и здраво се е настанила на върха без конкуренция. Всички останали теми, които са навъртели по 500 и повече страници са широко обхватни и подават информация за реки и затворени водоеми по територията на цели области. Не мога да скрия факта, че ми липсват репортажите и коментарите на много стойностни риболовци, които изведнъж решиха да влизат в темата за река Струма единствено като читатели.
Много са риболовците на реката, както през уикенда, така и през седмицата. Хубаво би било поне една малка част от тях да намерят 10 мин. свободно време и да драснат по два реда за колегите си. Големи благодарности на Чоко и останалите риболовци, които поддържат темата жива.
Накрая малко информация за Бело поле от преди час. Струма е поизбистрила и нивото леко е спаднало. Ловили са се кефали и уклеи на булдо.

Ето целия цитат, щом е толкова важно !

Рядко участвам в темата, но все пак ще споделя едно странично мнение :

Хем пишете много в темата за Струма, хем много "страдате" че ви четат !

Не я разбирам тази борба на противоположностите !
Когато някой колега споделя излетите си - то това е поради личното му убеждение.
Да разкаже, да се похвали !
Ама да пишеш и да страдаш ...................
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

G.Petkov написа:
Veleka написа:За съжаление много малко риболовци през последната година подават информация за река Струма, а едноименната тема в сайта е най-посещаваната и здраво се е настанила на върха без конкуренция. Всички останали теми, които са навъртели по 500 и повече страници са широко обхватни и подават информация за реки и затворени водоеми по територията на цели области. Не мога да скрия факта, че ми липсват репортажите и коментарите на много стойностни риболовци, които изведнъж решиха да влизат в темата за река Струма единствено като читатели.
Много са риболовците на реката, както през уикенда, така и през седмицата. Хубаво би било поне една малка част от тях да намерят 10 мин. свободно време и да драснат по два реда за колегите си. Големи благодарности на Чоко и останалите риболовци, които поддържат темата жива.
Накрая малко информация за Бело поле от преди час. Струма е поизбистрила и нивото леко е спаднало. Ловили са се кефали и уклеи на булдо.

Ето целия цитат, щом е толкова важно !

Рядко участвам в темата, но все пак ще споделя едно странично мнение :

Хем пишете много в темата за Струма, хем много "страдате" че ви четат !

Не я разбирам тази борба на противоположностите !
Когато някой колега споделя излетите си - то това е поради личното му убеждение.
Да разкаже, да се похвали !
Ама да пишеш и да страдаш ...................
Изобщо не бих споделил някаква информация на колегите си за река Струма, ако изпитвах макар и минимално чувство на съжаление.
Коментарът ви г-н Петков, няма никакво отношение към цитата.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Аз имам извинителна бележка която вече стана на близо 9 месеца ;). Все пак след малко паля към реката и ако имам причина ще докладвам по късно :)
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Аз пък не съм стъпвал на реката отдавна, щот сдружение Кракра си вземхе гйол, който посещавам при малкото си излети. Определено ми липсват Струмските излети, но имам отговорности към язовирчето и за Струма се информирам от темата и от на Чоко братчета.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Къде сте бе дилъри на омайваща билка.Кажете как е цвета на реката около Благоевград.Расте ли конопа.
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Струма, топла става за джапане. Малки мренки на зеленка и троха, скобари не барат никъде, но по камъните има доста следи от тях.Кефалите ги пробват и на джанка дори но нищо. По бистрака слаба работа, а там където се изтича след камъните има малко място за каракуди на плувка , личи си по клечките и следите в калта.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

стига притчи луд си реката голема леко мътна в събота ветар яко на гаспром само старци на бел ловат уклеи фанах 3 скобара на Железница мрени 10тина за 3 часа ...луда работа с тоя ветар само мазохисти ...мрените още се бият ..скобарите са целите в белези
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Неделя нямаше вятър по Бл-град. Реката спадаше. Но никъде нищо.
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

AlbinoTrout написа:Неделя нямаше вятър по Бл-град. Реката спадаше. Но никъде нищо.

от обяд до 19ч замътиха реката, силен вятър , рибата тотално спря да кълве. Имам около 10 скобара на Бело поле и 5 мрени. Не мога си обясня какво стана, за първи път мрената и кефала никакви ги няма !
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

калин кацаров написа:
AlbinoTrout написа:Неделя нямаше вятър по Бл-град. Реката спадаше. Но никъде нищо.

от обяд до 19ч замътиха реката, силен вятър , рибата тотално спря да кълве.!
кажи му на тоз индивиид .... тъкмо едни дразнители спират да пишат глупости почват други .... немало ветар бистра била ..... малка била оди си го фукни .... и пак излизаха риби у ветаро и у мътното .. тая година малка мрена не съм фанал още все са над 23- 4 см
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Калине човека сигурно е ловил на завет някъде :D :D :D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Уикедна бях в парка на Невестино. В събота, много, много слаб риболов, сутринта се хвана някоя дребна мряна и после каза край...В неделя беше малко по-добре, но като цяло риболов не става. Чувам че около Четирци било по-добре
Рибата винаги е на другия бряг
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

От неделя със закъснение.Водата я мътиха цял ден,но в различна степен.Сутринта беше кристал,после доби съвсем лек цвят и следобяда сговняса.Нема спасение вече и в неделя.Вятъра почна традиционно около обяд и не спре до вечерта,но беше поносим по течението.Мряната доста активна поради липсата на скобари пред мене,през по-голямата част от деня.За скобарите извадих 5,5 откачих и 2 ми отнесоха 0,145 влакно на директния.Джонка ше треа да даваш уроци брат.Започнах с две късания два откачени и ми идеше да строша осмицата.Ваемах болото фанах един и един откачих и пак взех директния и хванах 4 и откачих още два.Общо взето бех от вестник наблюдател през целия ден.Един познат и бивш състезател ги уби не съм му ги броил,че беше на другия бряг и под мене доста,но му гледах снимки у фейса.Впечатляващо може би 40 риби........сеч!!!А народ здраво и на двата бряга.Прави впечатление,че водата пада много интензивно и рибите се движат,ако днес едно място е било актуално утре може да изсъхнеш там!!!Отврат ставаш рано отиваш и реката няма нищо общо съответно и рибите са се преместили,а ти неможеш да се преместиш щото ври от народ и просто гледкаш!Това беше моята съдба от неделя.Брадчеда беше под мене до 12ч без пипане.Взема кофата и хукна следобед та хвана 4 риби!
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Не съм снимал ,че се бех доста изнервил от тъпия риболов и тея късания ебати....Риби по 700гр ги убива директни за секунди,кви беа тея животни сабале незнам.Единия взема целия такъм,който е на 0,145 колмик фендер и повода беше 0,12 оунър.След късането турих и повод 0,145 и следващия успях да му спра първия рън до средата на реката и таман викам мой е литна по течението и довиждане.Разстроен съм още .....
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”