Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Re: Качествени чепарета

Мнение от dobria1 »

bubamara написа: Аз щях също да пробвам но четох ,че като се нанесе върху нокът отгоре се образува някакъв лепкав слой които го премахват (забравих вече дали се ползва някакъв препарат) така ,че може нищо да му няма на лака ти, та това ме отказа видяха ми се много процедурите .
Нанася се специален безцветен запечатващ лак на финала, който също се пече :wink: с 2 думи "пипкава работа"
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Аз понеже не съм го пробвал на вода поне заслужава ли си усилията.
Става ли достатъчно издръжлив на морска вода?
Понеже ми хареса как стана и мисля да си направя някое друго.
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

Може би ще става добре ама бая трудоемко ми се вижда.
bubamara
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bubamara »

dobria1 написа:
bubamara написа: Аз щях също да пробвам но четох ,че като се нанесе върху нокът отгоре се образува някакъв лепкав слой които го премахват (забравих вече дали се ползва някакъв препарат) така ,че може нищо да му няма на лака ти, та това ме отказа видяха ми се много процедурите .
Нанася се специален безцветен запечатващ лак на финала, който също се пече :wink: с 2 думи "пипкава работа"
Да и той имал лепкав слой който се премахвал с препарат на спиртна основа можело и със спирт.
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Сега съм сложил на този лак малко брукат и се получи доста интересен и ще седна да пробвам няколко куки и ще снимам пак как се е получило.
Ще пробвам и да си боядисам малко перца.
bubamara
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bubamara »

kirko999 написа:Сега съм сложил на този лак малко брукат и се получи доста интересен и ще седна да пробвам няколко куки и ще снимам пак как се е получило.
Ще пробвам и да си боядисам малко перца.
В нета има статии как се работи с тоя гел лак прочети някоя . Видях снимките според мен слагаш много пробвай да го нанасяш на 2-3ръце като печеш между тях ама ще е голяма играчка.
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

kirko999 написа:Аз понеже не съм го пробвал на вода поне заслужава ли си усилията.
Става ли достатъчно издръжлив на морска вода?
Понеже ми хареса как стана и мисля да си направя някое друго.
Колега, не само е издръжливо, но е изключително твърдо покритието след изпичането. Изпичането на УВ лака е по-бързо от съхненето на лак за нокти или боя. Има едни УВ лакове, които са полупрозрачни въпреки, че имат цвят и се втвърдява материала в дълбочина без никакви проблеми (иначе на тънки слоеве за "плътните" наситени цветове). Дори тънък слой ще бъде достатъчно здрав (по-здрав от повечето боички и лакове), но се губи ефекта от оформена "главичка" (за тази "главичка" мисля, че е полезна, без да съм съвсем сигурен :D ).
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

https://www.aliexpress.com/item/3287716 ... 2201a5ccc2
Етови технологията на гел лака Първо има база печеш лак печеш гел печеш и накрая топ лак и печеш
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

tiho_roev написа:https://www.aliexpress.com/item/3287716 ... 2201a5ccc2
Етови технологията на гел лака Първо има база печеш лак печеш гел печеш и накрая топ лак и печеш
И, просто не си заслужава играта, особено, ако трябва да правиш повече куки(2-3 ръце :? )! Иначе "седи" добре, ако е положен равномерно при добре подреден и стегнат възел. Същото трябва да е възможно да се извърши с uv(мухарско) фенерче за втвърдяване
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

tugman написа:
И, просто не си заслужава играта, особено, ако трябва да правиш повече куки(2-3 ръце :? )! Иначе "седи" добре, ако е положен равномерно при добре подреден и стегнат възел. Същото трябва да е възможно да се извърши с uv(мухарско) фенерче за втвърдяване
Всеки сам си решава колко време може да отдели за направата на едно чепаре :D
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

tiho_roev написа:
tugman написа:
Всеки сам си решава колко време може да отдели за направата на едно чепаре :D
Естествено :wink:
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Правилно :drinkers:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Определено става бавно ,но за себе си бих се заиграл още малко. :D :D
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rashkoto1 »

kirko999 написа:Определено става бавно ,но за себе си бих се заиграл още малко. :D :D
Гел-лак светещ съм пробвал, става на една ръка идеална главичка като нанесеш капка с леко въртеливо движение я осветяваш с фенерчето да не се разтече, после на слънце(не съм купил ''печка'') .
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

rashkoto1 написа:
kirko999 написа:Определено става бавно ,но за себе си бих се заиграл още малко. :D :D
Гел-лак светещ съм пробвал, става на една ръка идеална главичка като нанесеш капка с леко въртеливо движение я осветяваш с фенерчето да не се разтече, после на слънце(не съм купил ''печка'') .
Идеята на УВ лаковете е, че за разлика от "боичките" човек може без да бърза да оформи нанесения слой и да го коригира до момента когато е доволен - в момента когато е постигнато желаното се светва и остава като постоянна форма. За лична "консумация" може да се постигне перфектна работа, но за дълга серия е бавно и по-скоро скъпо, за да си заслужава (мое мнение - никога не съм продавал, а вече не връзвам и за себе си, освен точно такива УВ-та за удоволствие - едно две на сезон, по-скоро за леферите). Колега rashkoto1, фенерчето е по-добро от печките, поне така съм разбрал от прочетеното и изгледано в ю-туб, защото някои УВ-та не могат пълноценно да се изпекат в печка, а е необходимо фенерче (поне така съм разбрал :oops: ). За добра работа с фенерче, не е достатъчно да излъчва светлина, а трябва често да се сменят батериите - само с нови такива "пече" бързо и качествено.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”