Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- st_beer
- ще става разбирач
Re: Качествени чепарета
Колеги бих искал да Ви помоля да споделите някое такъмче за риболов в Гърция. Благодаря предварително.
П.п
Аз съм си приготвил ония силиконовите рибки ,които пуснах малко по назад в темата и чепарета като за нашето море ,но с по 3 куки и долу за тежест пилкерче 10 грама. Ще ловя от каяк и от брега.
Ето снимка за евентуални напътствия и съвети

П.п
Аз съм си приготвил ония силиконовите рибки ,които пуснах малко по назад в темата и чепарета като за нашето море ,но с по 3 куки и долу за тежест пилкерче 10 грама. Ще ловя от каяк и от брега.
Ето снимка за евентуални напътствия и съвети

Последно промяна от st_beer на Нед Мар 01, 2020 3:31 pm, променено общо 2 пъти.
Hobie Mirage Outback
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За същите става въпрос без лого, само картон сгънат на две с процепstareca написа:Относно картончетата на кой магазин продават готови и от кой вид ,щото тези при които чепарето е смотано зад картона нещо не ми допадат Предпочитам от по стария стандарт на стъкмяване но нищо не пречи да пробвам и иновациите.Опеделено навиването там е в пъти по бързо.tiho_roev написа:Като за начало добре изглеждат ако споделиш какъв материал си сложил може и да ти дадем съвети ,а относно картончетата на краставицата в Бургас продават готови иначе можеш да ползваш картон от кутия за обувки или пица а отворите се правят с перфораторeenergie написа:Здравейте, това са моите първи чепарета ще се радвам да чуя вашите съвети.
И на мен не ми допадат затова си ги правя сам ето още един вариант с мукава 2мм
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последно промяна от tiho_roev на Нед Мар 01, 2020 12:26 pm, променено общо 1 път.
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Честита Баба Марта , на Всички Колеги !!! Много Здраве,Слука,Късмет и пълни чепарета !!!
- Димо Михалев
- Модератор
Мукавата е много добър вариант за картончетата.Намира се лесно и един лист с размери 70/100 см е на цена 2-3лв
- stareca
- ще става разбирач
Надявам се да се види разликата едното е на veniard по дебелото а другото е на hareline вече изчерпано навсякъде .Разликата наистина е доста осезаема особено на кука като се види.bubamara написа:От тая ув перла имам два модела ,горния е филстарски и е пресукан по на едро ,а долното ми е от магазина на Битоля (от много време няма)то седи на по ситни перли но сякаш са еднакво дебели . Сигурно има и по тънки на veniard пуснете по едно фото да се види разликата.stareca написа:И аз имам един наченат пакет спирам да го ползвам щом положението е такова с намирането .Имам един пакет UV purple на hareline струва ми се че е една идея по тънко пък може и да си внушавам ,или просто така ми се искаdobria1 написа:
Играх го тоз мач и все греди отнесох, няма тънко.
Всъщност имам едни, ама ги крия чак от себе си, пазя ги ей тъй да си имам Жалко но наистина ги няма вече
Честита баба Марта!
Живи и здрави всички!
Живи и здрави всички!
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
- Димо Михалев
- Модератор
Честита и на теб,и всички съфорумници!rashkoto1 написа:Честита баба Марта!
Живи и здрави всички!
rashkoto1 написа:В комбинация със зеленикави ламета може да направиш 10ти номер 1-2 чепарета за проба.eenergie написа:Не ми харесват боядисаните. Намерих такива пера от токачка и мисля и с тях да направя някое чепаре стават ли?
Може да пробваш и със 7ми номер като добавиш и 2-3 ламета ако имат дължина перата - за харип/блеч/карагьоз.
С какво си намазал материала на сафридените?
Материала го мажа с това
Материалите които слагам са от тези по 10 нишки . По 2-3 от yamashitata, veniard по 2 от цвят , и от филстара по 1-2.tiho_roev написа:Като за начало добре изглеждат ако споделиш какъв материал си сложил може и да ти дадем съвети ,а относно картончетата на краставицата в Бургас продават готови иначе можеш да ползваш картон от кутия за обувки или пица а отворите се правят с перфораторeenergie написа:Здравейте, това са моите първи чепарета ще се радвам да чуя вашите съвети.
Особено при сафрида много и натрупана кука не е за предпочитане! Съвет: ползвай по 1-2нишки kristal flash, uv tail, flashabou и ако намериш от ролките с коса(които ги дават за чепарета) по 10-тина нишки от косата, достатъчно е! Дължината на материала-от половин до една дължина на куката! Все пак всеки взема решение по колко и как, а това идва с практика, така, че на прав път си! И пробвай с гел за коса да събираш материалите във "фитил"eenergie написа:Материалите които слагам са от тези по 10 нишки . По 2-3 от yamashitata, veniard по 2 от цвят , и от филстара по 1-2.tiho_roev написа:Като за начало добре изглеждат ако споделиш какъв материал си сложил може и да ти дадем съвети ,а относно картончетата на краставицата в Бургас продават готови иначе можеш да ползваш картон от кутия за обувки или пица а отворите се правят с перфораторeenergie написа:Здравейте, това са моите първи чепарета ще се радвам да чуя вашите съвети.
Последно промяна от tugman на Нед Мар 01, 2020 9:35 pm, променено общо 2 пъти.
- stareca
- ще става разбирач
За същите става въпрос без лого, само картон сгънат на две с процеп
И на мен не ми допадат затова си ги правя сам ето още един вариант с мукава 2мм[/quote]
Вариянта с мукава също не е лош и аз сам си ги правя от велпапе 1,5 м.м. от тънкото полско производство доста твърдо .
И на мен не ми допадат затова си ги правя сам ето още един вариант с мукава 2мм[/quote]
Вариянта с мукава също не е лош и аз сам си ги правя от велпапе 1,5 м.м. от тънкото полско производство доста твърдо .
Полипропиленовото велпапе е може би оптималния вариант за мен, иначе ако
говорим да изглежда добре са си двойните картончета с място за кука и процеп
за всеки бидем(минуса е, че трябва да се поръчват много бройки), но като развиеш чепарето не е станало на хармоника както от обикновеното навиване и става доста по-бързо...
Аз съм за ''смотаването'' отзад на картончето
за всеки бидем(минуса е, че трябва да се поръчват много бройки), но като развиеш чепарето не е станало на хармоника както от обикновеното навиване и става доста по-бързо...

От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
- stareca
- ще става разбирач
Този kristal flash на ymashita въпреки благородния си произход е от дебелите много детайлно съм го разглеждал при Славчо.eenergie написа:Материалите които слагам са от тези по 10 нишки . По 2-3 от yamashitata, veniard по 2 от цвят , и от филстара по 1-2.tiho_roev написа:Като за начало добре изглеждат ако споделиш какъв материал си сложил може и да ти дадем съвети ,а относно картончетата на краставицата в Бургас продават готови иначе можеш да ползваш картон от кутия за обувки или пица а отворите се правят с перфораторeenergie написа:Здравейте, това са моите първи чепарета ще се радвам да чуя вашите съвети.
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Всеки сам решава на какво да навие или развие затова света е шаренrashkoto1 написа:Полипропиленовото велпапе е може би оптималния вариант за мен, иначе ако
На мен не ми се получава да го навия втори път на тези картончета
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
- stareca
- ще става разбирач
Полипропиленовото велпапе според мен наранява и пречупва повече основното влакно .За двойните картончета все пак да не забравяме че през процепа за бидема дефакто преминава основното влакно което пак се пречупва и се наблюдава така наречения ефект на (хармониката).Другия минус е 1000-2000 бройки за минимална поръчка,иначе естетически стои добреrashkoto1 написа:Полипропиленовото велпапе е може би оптималния вариант за мен, иначе ако