Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
st_beer
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Качествени чепарета

Мнение от st_beer »

Колеги бих искал да Ви помоля да споделите някое такъмче за риболов в Гърция. Благодаря предварително.
П.п
Аз съм си приготвил ония силиконовите рибки ,които пуснах малко по назад в темата и чепарета като за нашето море ,но с по 3 куки и долу за тежест пилкерче 10 грама. Ще ловя от каяк и от брега.
Ето снимка за евентуални напътствия и съвети
Изображение
Последно промяна от st_beer на Нед Мар 01, 2020 3:31 pm, променено общо 2 пъти.
Hobie Mirage Outback
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

stareca написа:
tiho_roev написа:
eenergie написа:Здравейте, това са моите първи чепарета ще се радвам да чуя вашите съвети.
Като за начало добре изглеждат ако споделиш какъв материал си сложил може и да ти дадем съвети ,а относно картончетата на краставицата в Бургас продават готови иначе можеш да ползваш картон от кутия за обувки или пица а отворите се правят с перфоратор :D
Относно картончетата на кой магазин продават готови и от кой вид ,щото тези при които чепарето е смотано зад картона нещо не ми допадат Предпочитам от по стария стандарт на стъкмяване но нищо не пречи да пробвам и иновациите.Опеделено навиването там е в пъти по бързо.
За същите става въпрос без лого, само картон сгънат на две с процеп
И на мен не ми допадат затова си ги правя сам ето още един вариант с мукава 2мм
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последно промяна от tiho_roev на Нед Мар 01, 2020 12:26 pm, променено общо 1 път.
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
lozzy.68
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lozzy.68 »

Честита Баба Марта , на Всички Колеги !!! Много Здраве,Слука,Късмет и пълни чепарета !!!
image-0-02-05-9ab1ee2db7dfdc6ec770cdfeac97be712e36c140faa5b14773ccb88645af9a0f-V.jpg
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

Мукавата е много добър вариант за картончетата.Намира се лесно и един лист с размери 70/100 см е на цена 2-3лв
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

bubamara написа:
stareca написа:
dobria1 написа:
Играх го тоз мач и все греди отнесох, няма тънко.
Всъщност имам едни, ама ги крия чак от себе си, пазя ги ей тъй да си имам
IMG_20200206_172054.jpg
Жалко но наистина ги няма вече :(
И аз имам един наченат пакет спирам да го ползвам щом положението е такова с намирането .Имам един пакет UV purple на hareline струва ми се че е една идея по тънко пък може и да си внушавам ,или просто така ми се иска :D
От тая ув перла имам два модела ,горния е филстарски и е пресукан по на едро ,а долното ми е от магазина на Битоля (от много време няма)то седи на по ситни перли но сякаш са еднакво дебели . Сигурно има и по тънки на veniard пуснете по едно фото да се види разликата.
IMG_20200301_083610502.jpg
Надявам се да се види разликата едното е на veniard по дебелото а другото е на hareline вече изчерпано навсякъде .Разликата наистина е доста осезаема особено на кука като се види.
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rashkoto1 »

Честита баба Марта!
Живи и здрави всички!
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

rashkoto1 написа:Честита баба Марта!
Живи и здрави всички!
Честита и на теб,и всички съфорумници!
eenergie
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от eenergie »

rashkoto1 написа:
eenergie написа:Не ми харесват боядисаните. Намерих такива пера от токачка и мисля и с тях да направя някое чепаре стават ли?
В комбинация със зеленикави ламета може да направиш 10ти номер 1-2 чепарета за проба.
Може да пробваш и със 7ми номер като добавиш и 2-3 ламета ако имат дължина перата - за харип/блеч/карагьоз.
С какво си намазал материала на сафридените?

Материала го мажа с това
A99BBD61-9915-4C80-8605-9F56D486753B.jpeg
eenergie
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от eenergie »

tiho_roev написа:
eenergie написа:Здравейте, това са моите първи чепарета ще се радвам да чуя вашите съвети.
Като за начало добре изглеждат ако споделиш какъв материал си сложил може и да ти дадем съвети ,а относно картончетата на краставицата в Бургас продават готови иначе можеш да ползваш картон от кутия за обувки или пица а отворите се правят с перфоратор :D
Материалите които слагам са от тези по 10 нишки . По 2-3 от yamashitata, veniard по 2 от цвят , и от филстара по 1-2.
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

eenergie написа:
tiho_roev написа:
Материалите които слагам са от тези по 10 нишки . По 2-3 от yamashitata, veniard по 2 от цвят , и от филстара по 1-2.
Особено при сафрида много и натрупана кука не е за предпочитане! Съвет: ползвай по 1-2нишки kristal flash, uv tail, flashabou и ако намериш от ролките с коса(които ги дават за чепарета) по 10-тина нишки от косата, достатъчно е! Дължината на материала-от половин до една дължина на куката! Все пак всеки взема решение по колко и как, а това идва с практика, така, че на прав път си! И пробвай с гел за коса да събираш материалите във "фитил"
Последно промяна от tugman на Нед Мар 01, 2020 9:35 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

За същите става въпрос без лого, само картон сгънат на две с процеп
И на мен не ми допадат затова си ги правя сам ето още един вариант с мукава 2мм[/quote]
Вариянта с мукава също не е лош и аз сам си ги правя от велпапе 1,5 м.м. от тънкото полско производство доста твърдо .
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rashkoto1 »

Полипропиленовото велпапе е може би оптималния вариант за мен, иначе ако
говорим да изглежда добре са си двойните картончета с място за кука и процеп
за всеки бидем(минуса е, че трябва да се поръчват много бройки), но като развиеш чепарето не е станало на хармоника както от обикновеното навиване и става доста по-бързо...
Аз съм за ''смотаването'' отзад на картончето :)
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

eenergie написа:
tiho_roev написа:
Този kristal flash на ymashita въпреки благородния си произход е от дебелите много детайлно съм го разглеждал при Славчо.
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

rashkoto1 написа:Полипропиленовото велпапе е може би оптималния вариант за мен, иначе ако
за всеки бидем(минуса е, че трябва да се поръчват много бройки), но като развиеш чепарето не е станало на хармоника както от обикновеното навиване и става доста по-бързо...
Всеки сам решава на какво да навие или развие затова света е шарен
На мен не ми се получава да го навия втори път на тези картончета
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

rashkoto1 написа:Полипропиленовото велпапе е може би оптималния вариант за мен, иначе ако
Полипропиленовото велпапе според мен наранява и пречупва повече основното влакно .За двойните картончета все пак да не забравяме че през процепа за бидема дефакто преминава основното влакно което пак се пречупва и се наблюдава така наречения ефект на (хармониката).Другия минус е 1000-2000 бройки за минимална поръчка,иначе естетически стои добре :D
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”