Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Кой какъв фидер ползва
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Кой какъв фидер ползва
Разбирам колега, значи трябва да търся фидер или пикер с по-малка акция за затворени водоеми
Животът е кратък, изкуството — вечно.........
По тъп коментар от тоя в живота си не бях чел.dantho.mihov написа:Избягвам да давам съвети, но на теб ще ти го кажа. Точно този модел от линка не ти трябва. Пишеш, че ще ловиш на затворени водоеми, а фидера е за мощни течения. Не само, че ще те разочарова, но и ще те откаже от този тип риболов.meto123 написа:Това ще мие първи фидер... Но някой, ако притежава съответния фидер нека да си каже мнението.
Правилно са те посъветвали за тест на фидер до 90 гр. Бих ти препоръчал дори с тест до 75-80 грама. Другото нещо е теглото на фидера - на 3.60 м. над 300 грама пръчка сериозно ще ти обърка кастинга, а от там и ритъма на риболов.
Пак в този сайт ей това бюджетно фидерче в пъти ще ти достави по-голямо удоволствие в посочените от теб условия : http://megafishing.bg/product/3742/pike ... -3-0m.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
Първо за тая цена по добър ако намери аз ще застана на челна стойка.
Все пак ти може да му предложиш и фидер от 150-200 лв но дали човека може да си по позволи е друга тема, идиоти като теб само могат да объркат човек........
Тая гега 1.55 ако ти се събере в отзад в багажника пъхай я цялата......... щото пикер с тая дължина си е адската тояга и супер неудобен за транспорт.Лично аз аз почнах с фидер на диамант алб закупен при това 2-ра ръка като нов, и с същия не ми е объркал нищо а даже замятанията са ми същите като на приятел с формакс булет фидер за над 100 лв с всички върхове карбонови. На 1-вия риболов заедно имаме той 8 шарана аз 7 с стъклопластови върхове.
Та фидера съм го пробвал лично от мой приятел дето го си го взе пак по препоръка и има перфектния строй. А колко тежи фидера боли те фара и без тва голяма част от времето си стой на стойката , но и като цяло 365 грама си е нормално за такъв клас фидер. Така че аман от съвети на разбирачи.............
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Без извинения, МНОГО СИ ЗЛЕ.Slavi_82 написа:По тъп коментар от тоя в живота си не бях чел.dantho.mihov написа:Избягвам да давам съвети, но на теб ще ти го кажа. Точно този модел от линка не ти трябва. Пишеш, че ще ловиш на затворени водоеми, а фидера е за мощни течения. Не само, че ще те разочарова, но и ще те откаже от този тип риболов.meto123 написа:Това ще мие първи фидер... Но някой, ако притежава съответния фидер нека да си каже мнението.
Правилно са те посъветвали за тест на фидер до 90 гр. Бих ти препоръчал дори с тест до 75-80 грама. Другото нещо е теглото на фидера - на 3.60 м. над 300 грама пръчка сериозно ще ти обърка кастинга, а от там и ритъма на риболов.
Пак в този сайт ей това бюджетно фидерче в пъти ще ти достави по-голямо удоволствие в посочените от теб условия : http://megafishing.bg/product/3742/pike ... -3-0m.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
Първо за тая цена по добър ако намери аз ще застана на челна стойка.
Все пак ти може да му предложиш и фидер от 150-200 лв но дали човека може да си по позволи е друга тема, идиоти като теб само могат да объркат човек........
Тая гега 1.55 ако ти се събере в отзад в багажника пъхай я цялата......... щото пикер с тая дължина си е адската тояга и супер неудобен за транспорт.Лично аз аз почнах с фидер на диамант алб закупен при това 2-ра ръка като нов, и с същия не ми е объркал нищо а даже замятанията са ми същите като на приятел с формакс булет фидер за над 100 лв с всички върхове карбонови. На 1-вия риболов заедно имаме той 8 шарана аз 7 с стъклопластови върхове.
Та фидера съм го пробвал лично от мой приятел дето го си го взе пак по препоръка и има перфектния строй. А колко тежи фидера боли те фара и без тва голяма част от времето си стой на стойката , но и като цяло 365 грама си е нормално за такъв клас фидер. Така че аман от съвети на разбирачи.............
Не се изказвай за неща, за които си далече от истината.....разбирачо.
Тия глупости не ги налагай като мнение, излагаш се.
пп Гарболиното е нисък клас, но сравнено с тоя кол където го хвалиш, си е супер.
meto123,спести малко пари и купи това:
http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... eder/3623/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... eder/3623/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Без извинения, МНОГО СИ ЗЛЕ.
пп Гарболиното е нисък клас, но сравнено с тоя кол където го хвалиш, си е супер.[/quote]
Един ден като в измикярската ни държава има внос на хубави и качесвтени въдици и качествени заплати ще ловим само с най добото но за 60 лв толкова братче
пп Гарболиното е нисък клас, но сравнено с тоя кол където го хвалиш, си е супер.[/quote]
Един ден като в измикярската ни държава има внос на хубави и качесвтени въдици и качествени заплати ще ловим само с най добото но за 60 лв толкова братче
- Прикачени файлове
-
- Те ти кола в дейстивe :D
А това габролино и за притка за домати не бих го взел - 11178208_1074556822561976_3434102727428775019_n.jpg (101.6 KiB) Преглеждано 1726 пъти
- Port_Royal
- разбира нещата
Колега
Bethoven
защо изобщо се занимаваш да обясняваш на колеги от форума малка част от
тайните
във фидер риболова.Аз и за това не пиша вече мнения по тази тема,че то няма кой да вникне какво им се казва,естествено съобразено с всяко конкретно питане,билото за фидер,макара,влакно и др. Всеки си мисли,че знае много,но след време разбира рано или късно къде му е грешката.Остави ги да ловят с каквито фидери им харесва.Има достатъчно изписани теми относно избора на марките и моделите фидери,за макари,монтажи,влакна,куки и кошнички във форума.

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Не е точнк така пич... значи човека иска фидер до 70 лв макс. До тая цена избора е много ограничен според мен. Например моя нов фидер е Barakuda thunder 284 гр и е около 75-80 лв на но румънския пазар в Бг го няма. Са ако имах повече пари знам какво да избера ама някой като каже цена се виспваш в нея а не ама събери още малко пари и си купи ............ ако кажете къде да ходя и аз да ги събирам тия пари.
Аман от дебили, а че има още мн да уча да така е, за тая година имам за цел 300 шарана а съм хванал половината
Като хвана и другата половина ще си говоря пак за фидери с вас 
Аман от дебили, а че има още мн да уча да така е, за тая година имам за цел 300 шарана а съм хванал половината

- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Малкия, я по кротко. Дебили ще викаш на дружките си.Slavi_82 написа:Не е точнк така пич... значи човека иска фидер до 70 лв макс. До тая цена избора е много ограничен според мен. Например моя нов фидер е Barakuda thunder 284 гр и е около 75-80 лв на но румънския пазар в Бг го няма. Са ако имах повече пари знам какво да избера ама някой като каже цена се виспваш в нея а не ама събери още малко пари и си купи ............ ако кажете къде да ходя и аз да ги събирам тия пари.
Аман от дебили, а че има още мн да уча да така е, за тая година имам за цел 300 шарана а съм хванал половинатаКато хвана и другата половина ще си говоря пак за фидери с вас
Зелен си като на бора листата зимно време.
300 шарана на паткарник за една година не е никакво постижение, нито геройство. Продължаваш да се излагаш.
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Ако ще се ловят на дистанция до 35-40 метра ...meto123 написа:Колеги предложете ми някакъв фидер с акция до 100-120 гр. до 70 лева.
Фидера предимно ще се използва в затворени водоеми за каракуди,перки и платики.
Благодаря предварително...
Ей това пикерче е много приятно за целта , влиза и в ценовата категория ...

Калин–Стоянов може би си прав но като всичко хубаво и него го няма в Бг ако иска на чака 1 месец внос от Румъния става. Ако не греша над 210 лей оборот предлагаха и беплатна доставка някой сайтове.
Но пак казвам 1.55 транспортна дължина за мен лично си е голяма тояга а и е само 3 метра a и е неудобна.
Наприер за 182 лей в съседите ни има и 3.90 баракуда ама кой да ги чака толкова време
http://www.expert-fishing.ro/lanseta_ba ... r/7273.htm" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
Тва е въдица дето на метод в 90% от софийските гьолове че бие другия у главата с хранилката отсреща
Но пак казвам 1.55 транспортна дължина за мен лично си е голяма тояга а и е само 3 метра a и е неудобна.
Наприер за 182 лей в съседите ни има и 3.90 баракуда ама кой да ги чака толкова време

http://www.expert-fishing.ro/lanseta_ba ... r/7273.htm" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
Тва е въдица дето на метод в 90% от софийските гьолове че бие другия у главата с хранилката отсреща

1.55 транспортна дължина a този който показa е 16cm по-къс,не е голяма работа!С 2,40м Garbolino имам 6 килограма шаран,и беше чисто удоволствие.С 3.00м той ще хвърли леснo 40 метра,и ще може да хващa големи риби.Ето защо аз тe съветвам meto,купи си лека и чувствителна пръчка.
slavi:
Мето в тоя ценови клас за момента според мен а и други най доброто е Филстар Екстрим.
Най дебелия хеви връх е карбонов до 120 грама акция и въдицата е с перфектен строй .
http://megafishing.bg/product/1682/fide" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; ... eeder.html
Как може да го предлагaш тежък фидер,като това ще му бъде първият???
''като цяло 365 грама си е нормално за такъв клас фидер''-луд ли си?????шаранcкия ми прът е по-лек или моето магаре е най-добрoто магаре?????
slavi:
Мето в тоя ценови клас за момента според мен а и други най доброто е Филстар Екстрим.
Най дебелия хеви връх е карбонов до 120 грама акция и въдицата е с перфектен строй .
http://megafishing.bg/product/1682/fide" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; ... eeder.html
Как може да го предлагaш тежък фидер,като това ще му бъде първият???
''като цяло 365 грама си е нормално за такъв клас фидер''-луд ли си?????шаранcкия ми прът е по-лек или моето магаре е най-добрoто магаре?????
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Благодаря ви колеги за ценните съвети,но да знаете,че ми стана и малко кофти за това че имаше спор между колегите.
Мисля да отделя още малко пари и да си купя Filstar Premier Multi Feeder.
Отново благодаря на всички ....

Мисля да отделя още малко пари и да си купя Filstar Premier Multi Feeder.
Отново благодаря на всички ....
Животът е кратък, изкуството — вечно.........
- firefighter
- вече хвърля и на тежко
Аз използвам фидер shimano speedmaster ax medium 360mm.,100gr. в комбинация с Shimano Twin Power Ci4 SRA Rear Drag Reels 3000 и съм много доволен.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Daiwa Whisker Match Winner 3.6,
медиум акция.
Модела не е много нов-
от старата генерация Daiwa, правен в Шотландия.
Купих я наскоро и още не съм я мокрил, но е с много класи над
досегашните ми 3 фидера- поне на клатене- като струна стои.
медиум акция.
Модела не е много нов-
от старата генерация Daiwa, правен в Шотландия.
Купих я наскоро и още не съм я мокрил, но е с много класи над
досегашните ми 3 фидера- поне на клатене- като струна стои.