Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Сливен и региона- къде,как и на какво!
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Сливен и региона- къде,как и на какво!
да се поправя малко таксата е 5 лв. на пръчка. след днешния риболов резултата беше 4 шаранчета от килограм и двеста до два и седемстотин. човека каза,че е пуснал още почти половин тон шарани.каябаш написа:неограничен
А на плувка или на дъно ги извади, и на каква стръв?
Доста въпроси задавам, но проста съм нов в риболова и още се уча. 

на плувка колега, то няма смисъл човек с повече от една въдица. ние бяхме двама последния път за 2 часа с 2 въдици 4 хванати и толкова изтървани. стръв царевица, човека който е там казваше,че вървяла на земен червей, но ние ги вадихме на царевица консерва.
- Мариан Колев
- научил се да хвърля
Вчера за 3 часа на реката-един хубав разпер,един хубав кефал и дребосъци.Стръв-аглия лонг 2.Пробвах и на воблери,обаче си вземаше само на блесната.Поздрави.
- Прикачени файлове
-
- 15082012190.jpg (206.71 KiB) Преглеждано 1861 пъти
-
- 15082012189.jpg (217.59 KiB) Преглеждано 1861 пъти
-
- 15082012187.jpg (251.27 KiB) Преглеждано 1861 пъти
-
- кандидат преподавател
Мариан Колев написа:Вчера за 3 часа на реката-един хубав разпер,един хубав кефал .......
Идеално

На реката зле.Ходих на един мазен бързей под Мечкарево,където се виждаха риби-без кълване.Храних със стиск пръст и вътре бял черввей,че уж да кълвунат на дъното,ама накрая един гол 

-
- новобранец
Вчера за 3 часа на реката-един хубав разпер,един хубав кефал и дребосъци.Стръв-аглия лонг 2.Пробвах и на воблери,обаче си вземаше само на блесната. 

- Мариан Колев
- научил се да хвърля
Днес на реката до Самуилово 2 кефала.Единия гони килото,другия около педя.Риболов само на спининг.Имах и едно зверско вземане,обаче се откачи и едната тройка на воблерчето стана на салата.Вероятно сом по моя преценка.Към обяд напече много и си бих камшика.Имам и снимки,ама нещо не мога да ги кача.Това е от мен.Поздрави.
п.п. И двете рибки си плуват в реката.
п.п. И двете рибки си плуват в реката.
Пак капо на реката,ако не броим няколко дребосъка.Направо не знам какво става тая година толкова зле по тунджа около Сливен никога не е било! 

-
- научил се да хвърля
wewewe написа:Пак капо на реката,ако не броим няколко дребосъка.Направо не знам какво става тая година толкова зле по тунджа около Сливен никога не е било!
Ток това е причината,постоянно сновът и не я оставят на мира.Сулю и пулю по цялото поречие машинки имат..на кой му пука и да го хванат -акт,който едва ли ще бъде платен

Абе тя май работата на добре няма да тръгне по-хубаво да сменяме хобито,че да не се ядосваме в извънработно време поне.

-
- научил се да хвърля
Държавата най добре да сменим,че както са на подкарали тук скоро до никакво хоби няма да ниеwewewe написа:Абе тя май работата на добре няма да тръгне по-хубаво да сменяме хобито,че да не се ядосваме в извънработно време поне.![]()
![]()

На канала на едно село до зимница 2 шаранчета,1то към 300 другото към 400 грама. ПУСНАТИ СА. Хванахме ги един след друг буквално. Докато изкараме едното и да го пуснем (по малкото) другото го хванахме. Има и малки каракудки ама и тях пуснахме. Не къвеше повече тей като мястото е буквално 3 на 3 метра и само от едната страна могат да влизат риби от другите има много шавари. Шаварите нещо ги буташе ама така и така повече не клъвна. То и ние много говорихме ама 4 човека какво да правим ;d.
P.S. По традиция на темата очаквам злобни изказвания и мнения...
P.S. По традиция на темата очаквам злобни изказвания и мнения...
Реката е паднала страшно...Не бях ходил на риболов с кошничка скоро и в тия условия ми се видя подходящо.Пробвах един нов монтаж,който ми препоръчаха,но не се оказа успешен две много здрави взимания имах,но не закачих рибата.Важното е,че има активност и ще се пробва пак.
Мернах си кутията с ваглерите из къщи и ме подсети,че не съм ги мокрил от 2 години сигурно.И щото реката не става,аре набързо едно такъмче и на скъсаната дупка.Ваглерче 2+2 тежести-група с един дропер и една регулираща тежест ,понеже гьола е дълбок да си е*е.Да ви кажа нищо не очаквах да хвана,то и хора нямаше и все пак даде някоя червеноперка и костур и тук-таме някой връх още отгоре.Горе-долу прилична работа.