Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от INCUBUS »

Нищо общо няма между двете -най-вероятно в магазина не са били наясно какво пишат,то и теста им е различен,също и външния вид на бланките и дръжките.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

danev69 написа:...по-конкретно варианта на 2м....
Веднъж си поиграх за малко с една такава . Останах доста приятно изненадан от въдичката . Много прилична лайт гегичка с леко разминаващ се тест . По-скоро 3-10гр. е реално , но това си е баш в лайт диапазона . Определено не е УЛ както е обявена , но за парите си и за това което ти трябва , е едно много добро решение .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

INCUBUS написа:Нищо общо няма между двете -най-вероятно в магазина не са били наясно какво пишат,то и теста им е различен,също и външния вид на бланките и дръжките.
Не колега,точно за това се очудвам че въдиците на снимките са едни и същи(немога да я збъркам има 5 пръстена за балансиране накрая на дръжката),даже при вглеждане и надписа си е същия които аз видях на гегата която тръсках в магазина преди месец(Формакс),дори в сайта на Видракс си имаше като влезнеш в менюто за пръчки като марка отделно Формакс,но от известно време няма и вместо него е Джаксън................
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Привет, колега stankof, въпросите придобиха криминален привкус. Ами нямам спомен в сайта на Видракс да са фигурирали пръти от марката Formax.
А сега за избора на въдица. Всичко, което казаха колегите е напълно вярно-и за дължината от 2.40м., и за това, доколко отговарят обявените тестове на реалните такива.
Аз мисля, че е много възможно, ако съпоставим примерно Formax Striker 10-30gr., Jaxon Perseus Ultra Spin 15gr. и Sert Exceed SPX 5-21gr., всичките на 2.40м., да се окажат с близки реални тестове(около 20 gr.). Не говоря наизуст, втората и третата съм ги държал, без да съм ловил с тях. A Чери Про, макар и по-корава е една доста универсална въдица за спининг и джиг, дръжката е тънка, коркова. Здрава пръчка, която няма да се огъне под напора на Аглиа 4 и 5 номер. Но за по- малки блесни, може би предните модели или подобни на тях да са по-удачни. И все пак се вслушайте в съветите на колегите, аз не съм особено вещ в тази област.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Павел Иванов написа:
danev69 написа:...по-конкретно варианта на 2м....
Веднъж си поиграх за малко с една такава . Останах доста приятно изненадан от въдичката . Много прилична лайт гегичка с леко разминаващ се тест . По-скоро 3-10гр. е реално , но това си е баш в лайт диапазона . Определено не е УЛ както е обявена , но за парите си и за това което ти трябва , е едно много добро решение .
Благодаря за отговора. :smt023
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Колеги след дълго умуване мисля че се спрях на два модела въдички за който от изчетеното тук и по електронните магазини мисля че за парите за който търся аз(50-60лева) ще ми свършат работа,още повече че това ще ми е първата спинингова пръчка.Та ето ги и двете пръчлета,като предварително споменавам че става въпрос и в двата случая за дължина 2.4 метра:formax-striker http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=35 и http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... id=3399.Не съм ги мяткал още на живо,но изборът ми засега клони кам Формакса,колеги писаха че марката а и гегата в случая е идеална за цената си а и теста че може би е малко завишен,което за мен е добре защото ще ловя с примамки блесни и воблери в диапазона 5-15 грама или най много до 20 грама горен тест,а за Черито също нямам лични впечатления но от четеното тук оставам с добри такива,но маи за лекия спининг на пъстърва,кефал и костур на затворен водоем теста й ако е реален 8-25 ще ми доиде малко повече и пръчката може би ще ми дойде по груба.И на последно място видях това http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6579 и визуално и като параметри ми хареса,а е на доста добра цена,някои да има впечатления за модела на 2.4 дължина?
Аватар
sparco442
новобранец
новобранец

Мнение от sparco442 »

http://filstar.bg/%D0%9F%D1%80%D1%8A%D1 ... Spin/2081/
А за тази пръчка някакви отзиви? Благодаря предварително на всички....
Аватар
radost_in7
новобранец
новобранец

Мнение от radost_in7 »

stankof написа:Колеги след дълго умуване мисля че се спрях на два модела въдички за който от изчетеното тук и по електронните магазини мисля че за парите за който търся аз(50-60лева) ще ми свършат работа,още повече че това ще ми е първата спинингова пръчка.Та ето ги и двете пръчлета,като предварително споменавам че става въпрос и в двата случая за дължина 2.4 метра:formax-striker http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=35 и http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... id=3399.Не съм ги мяткал още на живо,но изборът ми засега клони кам Формакса,колеги писаха че марката а и гегата в случая е идеална за цената си а и теста че може би е малко завишен,което за мен е добре защото ще ловя с примамки блесни и воблери в диапазона 5-15 грама или най много до 20 грама горен тест,а за Черито също нямам лични впечатления но от четеното тук оставам с добри такива,но маи за лекия спининг на пъстърва,кефал и костур на затворен водоем теста й ако е реален 8-25 ще ми доиде малко повече и пръчката може би ще ми дойде по груба.И на последно място видях това http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6579 и визуално и като параметри ми хареса,а е на доста добра цена,някои да има впечатления за модела на 2.4 дължина?

за това което ти трябва от черито можеш да се откажиш-ще ти е доста дървено-8-25 а реален горен е около 30-35-при баркли има занижаване на горния винаги
Селянията не е белег за произход...това е състояние на душата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

radost_in7 написа:
stankof написа:Колеги след дълго умуване мисля че се спрях на два модела въдички за който от изчетеното тук и по електронните магазини мисля че за парите за който търся аз(50-60лева) ще ми свършат работа,още повече че това ще ми е първата спинингова пръчка.Та ето ги и двете пръчлета,като предварително споменавам че става въпрос и в двата случая за дължина 2.4 метра:formax-striker http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=35 и http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... id=3399.Не съм ги мяткал още на живо,но изборът ми засега клони кам Формакса,колеги писаха че марката а и гегата в случая е идеална за цената си а и теста че може би е малко завишен,което за мен е добре защото ще ловя с примамки блесни и воблери в диапазона 5-15 грама или най много до 20 грама горен тест,а за Черито също нямам лични впечатления но от четеното тук оставам с добри такива,но маи за лекия спининг на пъстърва,кефал и костур на затворен водоем теста й ако е реален 8-25 ще ми доиде малко повече и пръчката може би ще ми дойде по груба.И на последно място видях това http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6579 и визуално и като параметри ми хареса,а е на доста добра цена,някои да има впечатления за модела на 2.4 дължина?

за това което ти трябва от черито можеш да се откажиш-ще ти е доста дървено-8-25 а реален горен е около 30-35-при баркли има занижаване на горния винаги
Благодаря колега и аз така смятам
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

radost_in7 написа:
stankof написа:Колеги след дълго умуване мисля че се спрях на два модела въдички за който от изчетеното тук и по електронните магазини мисля че за парите за който търся аз(50-60лева) ще ми свършат работа,още повече че това ще ми е първата спинингова пръчка. дължина 2.4 метра:formax-striker http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=35 и http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3399.

но маи за лекия спининг на пъстърва,кефал и костур на затворен водоем теста й ако е реален 8-25 ще ми доиде малко повече и пръчката може би ще ми дойде по груба.

Колегата radost_in7 е прав, че на черито теста му е занижен. Пръчката е стабилна и здрава, но и доста твърда.
Тъй като пишеш, че ти е първа пръчка, моят съвет е да не падаш под 8-25, като 2,40 м. е една универсална дължина. Въдиците с тази акция спокойно си изхвърлят и примамки под долната граница и имат добра чувствителност спрямо тях. Това, защото високата акция и твърдата-бърза пръчка ти позволява да ползваш и по здрави влакна и да спасяваш доста примамки. Инак като започнеш да губиш по шепа примамки на излет, пък ако и нямаш риба (защото капотата тук са нещо съвсем нормално) има опастност да се разочароваш. Като "задобрееш" слизай надолу до УЛ, а тази пръчка никога няма да ти е излишна. Бързата пръчка с по висока акция води до това, че рибата се самозасича и дори да "проспиш" някой удар, няма да си валат.

Спрото, които визираш не ми харесва - голямо тегло и груба изработка. Със Страйкъра не съм ловил, но всички колеги, които са го ползвали имат добри впечатления... Не лош вариант е и Серта, както и Черито-про. Изборът си е твой...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Здравейте,повтарям се вече но съм нов в спининга и търся да си купя нещо приемливо в ценовия диапазон100-120 лева(гега + макара) като за начианаещ които ще лови костурчета,кефал и пъстърва по родопските язовири с примамки от Мепс №2 и воблери от 4-5 грама до към 15-тина грама.Бях се спрял за последно на Формакс Страйкър 2.4,но като го пипнах на живо преди 2 дни се отказах поради това че дръжката му не е цяла,а е двуделна което ме дразни крайно много.Днес тръсках Shimano CATANA CX SPINNING-2.40м. 7-21 грама http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... NING-което за цената си от 75 лева ми хареса доста,но ме притеснява сериозно това дали ще може да изхвърля оптимално най малките примамки с който ще работя от порядъка на 5 грама и дали няма да ми е малко твърда и реалния тест отговария ли на обявения.чел съм тук че евтините модели на скъпите марки не струват,но съм длажен да задам този въпрос,става ли тази гега за новобранец като мен защото държейки я в магазина ми хареса ,но пак ви казвам страх ме е да не е прекалено твърда за това което аз ще ловя и дали ще мятка хубаво и малките ми примамки.иначе резезвните ми варианти са http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3399 на 2.4 пак, http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3212 пак на 2.4 и Серт Exeed 2.4
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Здравей колега! Миналата година и аз търсех буквално същата сопа за подобни риби. Тогава си взех един Cormoran Carb-O-Star X на 2.40 м и акция 3-15 гр. и останах много доволен. Много чувствителна пръчка, с която идеално (поне според мен) се хвърлят, водят и усещат блесни 1 номер, но успешно ползвам и по-малки, дори и 00. Тогава я взех за 68 лева от един магазин, но мисля, че и по-евтино може да се намери.
За здравина какво да кажа - по едно време мятах силикони с глави от по 9 грама (ако не се лъжа), а заедно със примамката минаваха 15-те грама и гегата не поддаде и най-малко. Вадил съм с нея костури, закачал съм и щука 1.5 кила и си я изкара без проблем.
Според мене за рибите, които то ще ловиш и за цената, която си склонен да платиш, това е едно добро решение.

Не намерих линк точно на тоя модел, но ето примерни (и на фаца е много готина, радва очото :mrgreen: ) - ЦЪК и ЦЪК (на втория линк не знам що са писали неопренова дръжка, като и на снимката се вижда коркова)

А ето и тема (макар и стара), в която е коментирана въдицата - ЦЪК

Надявам се да съм ти бил полезен! ;)
DJ_Predator
новобранец
новобранец

Мнение от DJ_Predator »

@stankof
По-добре разпитай дали някъде имат catana cx 2.40 3-14.
Аватар
renvan3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от renvan3 »

естествено че я имат
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Sleepwalker_ написа:Здравей колега! Миналата година и аз търсех буквално същата сопа за подобни риби. Тогава си взех един Cormoran Carb-O-Star X на 2.40 м и акция 3-15 гр. и останах много доволен. Много чувствителна пръчка, с която идеално (поне според мен) се хвърлят, водят и усещат блесни 1 номер, но успешно ползвам и по-малки, дори и 00. Тогава я взех за 68 лева от един магазин, но мисля, че и по-евтино може да се намери.
За здравина какво да кажа - по едно време мятах силикони с глави от по 9 грама (ако не се лъжа), а заедно със примамката минаваха 15-те грама и гегата не поддаде и най-малко. Вадил съм с нея костури, закачал съм и щука 1.5 кила и си я изкара без проблем.
Според мене за рибите, които то ще ловиш и за цената, която си склонен да платиш, това е едно добро решение.

Не намерих линк точно на тоя модел, но ето примерни (и на фаца е много готина, радва очото :mrgreen: ) - ЦЪК и ЦЪК (на втория линк не знам що са писали неопренова дръжка, като и на снимката се вижда коркова)

А ето и тема (макар и стара), в която е коментирана въдицата - ЦЪК

Надявам се да съм ти бил полезен! ;)

Колега Sleepwalker благодаря за изчерпателния отговор,от това което си писал и четох другаде след това останах много приятно изненадан от въдицата,но бих помолил ако някой знае има ли я някъде в Пловдив да се види тази сопичка да пише къде за да я видя и на живо,защото така от Интернет не бих я купил направо без да съм я държал и видял,а и дали има модел на 2.4 с такава акция 3-15 или може и 5-20,защото гледах че я има 3-15 само на 2.7,а аз сам се спрял конкретно на дължина 2.4,още веднъж Благодаря
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”