Как да направим добър харпун в домашни условия

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Как да направим добър харпун в домашни условия

Мнение от australia »

Джаки какво искаш да кажеш за стрелата че е дебела ли ?Немам друга брат,а тази дето ми я подари Юли (за което съм му задължен много) ще я пазя за друг който ще бъде стандартен .
Терзо прав си че е малко тънка но с ръкавица ми е добре а и ръката не ми е много голяма ,освен това незнам дали знаеш но този тип харпуни нямат никакъв откат така че това е положението ,ако се опарича некой ден бих опитал отново но за сега толкова .Колкото до резултатите те ще почакат за догодина ,понеже явно и тази няма да се топя в соолена водица.
А дупките ги пробих за да го олекотя и първоначално ги запълних с корк ,които в последствие изхвърлих понеже не можах да го импрегнирам добре и се над като гъба ,сега са запушени с дървени тапи от дръжка на метла :lol:

Да сте ми живи и здрави момци и да ме отмените достойно на фронта ,а ти Явка все такива добичета да думкаш като последната маятика ( или както и е там името ,не ги знам вашите риби как се казват).Успех на всички :smt006 :smt006 :smt006
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Да не си припарил до банцинг,много операционни машини,екзотични дървета и разни други технически нововъведения че тогава колко готин ще стане и идея си нямам.БРАВО,И ОЩЕ ВЕДНЪЖ БРАВО.
Сега е останал само сърбежа в ръцете нали?....
И моя е с такава тънка дръжка,и е удобен,а дръжките на метли стават и за други неща.
Айде и другия рекорд за риба убита със самоделен пушкалък да е твоя.... :D
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Благодаря за топлите думи и сърдечните пожелания.
Да си жив и здрав наборе ,да ти се връща :!: :!: :!:
stamo96
новобранец
новобранец

Мнение от stamo96 »

колега оценявам твоето мнение за хавайката, но неможеш да я кретикуваш толкова много защото все пак тя ми е ударила повече от харпуна. ако това беше преди 7-8 години изобщо нямаше да се занимавам с копия но за сега незнам аз ли немога няма ли незнам, но за сега платерина над 20-25 см съм видял веднъж такаче и харпун да е трябва да е не повече от 75 см. поне за кефа на попчетата и чат пат някоя платеринка. а за харпун в домашни условия не е лесна задача затова в най-скоро време ще ви покажа нещо, което е ефективно колкото харпун а е по-лесно за изработка.

наслука :wink:
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Нашия човек пак се появи май, бяхме го позабравили, Гуфи ли беше или нещо такова. Ама пък може да покаже някое ново оръжие.
Пашата обича смелите.
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

stamo96 написа:колега оценявам твоето мнение за хавайката, но неможеш да я кретикуваш толкова много защото все пак тя ми е ударила повече от харпуна. .................................................. но за сега платерина над 20-25 см съм видял веднъж ............................................ затова в най-скоро време ще ви покажа нещо, което е ефективно колкото харпун а е по-лесно за изработка.

наслука :wink:
Давай колега, ще чакаме :!:
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Давай батка показвай творението,че и ние да вземем по някоя 25-30см.платерина че са много трудни на последък. :lol:
Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Valyo68 »

А..., това май не е Гуфи.Лесно прочетох написаното :lol: . Давай колега смело, чакаме. :wink:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

....наборе встралийски , ко мЪ напрай ти ве ......браво , браво , браво ....на мен не ми харесва контрата ..... :D
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Булти написа:....наборе встралийски , ко мЪ напрай ти ве ......браво , браво , браво ....на мен не ми харесва контрата ..... :D
Контрата на стрелата ли Мите,не те разбирам ?

П.П. Благодаря за отзивите :D
chaf
новобранец
новобранец

Мнение от chaf »

Браво,Австралия!Хубав ролер ,направен само с "домашни" инструменти!Много труд и желание си вложил,за което поздравления!!!
Според мен има някои дребни детайли,коите можеш да промениш,но това е само моето мнение. :) Телчетата на,главата,които повдигат тетивата,за да освободят стрелата ми се струват доста тънки и след няколко изстрела могат да се огънат и изкривят.Там удъра е доста сериозен и е нужно да са поне от 3мм неръждаемо и полирано ф.Ролките каза,че са от тефлон....имат ли лагери или трият директно върху оста?Ако нямат лагери се губи доста кпд.Ластиците ми се струват доста тънки,за да работят със 7мм стрела.От долу на тялото можеше да има подобни канали ,както от горе и така ластиците да се приберат в него за да не дават допълнителна височина и да не вибрират при въртене.Ако имаш желание добави и един страничен стопор срещу механизма за освобождаване на кордата - така стрелата няма да се измества в страни.И пак казвам,че това са си само мои виждания,които нямат нищо общо с критиката.Дано съм ти бил полезен. :)
Поздрави!И наслука с новата пушка! :)
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

chaf написа:Браво,Австралия!Хубав ролер ,направен само с "домашни" инструменти!Много труд и желание си вложил,за което поздравления!!!
Според мен има някои дребни детайли,коите можеш да промениш,но това е само моето мнение. :) Телчетата на,главата,които повдигат тетивата,за да освободят стрелата ми се струват доста тънки и след няколко изстрела могат да се огънат и изкривят.Там удъра е доста сериозен и е нужно да са поне от 3мм неръждаемо и полирано ф.Ролките каза,че са от тефлон....имат ли лагери или трият директно върху оста?Ако нямат лагери се губи доста кпд.Ластиците ми се струват доста тънки,за да работят със 7мм стрела.От долу на тялото можеше да има подобни канали ,както от горе и така ластиците да се приберат в него за да не дават допълнителна височина и да не вибрират при въртене.Ако имаш желание добави и един страничен стопор срещу механизма за освобождаване на кордата - така стрелата няма да се измества в страни.И пак казвам,че това са си само мои виждания,които нямат нищо общо с критиката.Дано съм ти бил полезен. :)
Поздрави!И наслука с новата пушка! :)
Благодаря Chaf .
Телчетата който повдигат тетивата са от велосипедна спица понеже с това разполагах в момента ,но имам намерение да ги сменям,същото се отнася и за ластиците .
Ролките са без лагери понеже съм ги правил на ръка , като пробих едно парче тефлон и го застопорих за патронника на абрихта ,след което го обработих с различни инстроменти ,като накрая го финосах с парче кожа . Разбира се че с лагери ще е по добре но толко са ми възможностите.От стопер няма нужда поне така показаха пробите по мишена на 3 /4 метра разтояние.Стреля точно без отклонения и без никакъв откат . За дизайна на тялото не съм се задълбочавал понеже идечта беше ако нестане нищо с ролера да го ползвам като обикновен .И както казах по рано засега всичко остава в това положение в очакване на по добри времена .Благодаря за вниманието , дано съм ти отговорил на всички въпроси .Ако нещо друго ви интересува питайте ще се радвам да отговоря .

Успех на всички колеги ,и както казва Александър Кучобей "ЧИСТА ВОДА И ГОЛЯМИ РИБИ"
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

australia написа:Джаки какво искаш да кажеш за стрелата че е дебела ли ?Немам друга брат,а тази дето ми я подари Юли (за което съм му задължен много) ще я пазя за друг който ще бъде стандартен .
Иво, че стрелата е дебела за черноморски рибоци не е проблем, харпуна си има достатъчно мощ. По-големия проблем според мене е че с тези контри доста рибоци ще скъсаш. Цели ги в кратуните и зад хрилете
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Иво, добре си си дошъл пак във форума! Но пък завръщането е подобаващо. Поздравления за ролера!
Изображение
stamo96
новобранец
новобранец

Мнение от stamo96 »

http://www.google.bg/imgres?q=Hawaiian+ ... 150&ty=135
http://www.youtube.com/results?search_q ... ahams&aq=f
http://www.youtube.com/watch?v=HY_kD0N95AI
това са доста ефективни на пръв поглет смешни, но са много добри
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”