Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Цонево ?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Цонево ?
Аз все пак искрено благодаря на включилите се за инфото
.За мен беше много полезна информация. 

-
- вече хвърля и на тежко
азlishev_64 написа:Колега, не чакай, ами чети какво се пише!Pavel Qnakiev написа:Колега и аз от няколко дена чакам някой да пусне актуална информация,но все още чакам и най вероятно инфото ще е от теб .Наслука.
Чета колега ...

Май ще отида и аз в неделя да видя как е положението

Колега vinil,
Имаше ли мрежи на Дебелец?
Последните два пъти есента целия борун на робищата беше опасан с мрежа!
Дали заради нея или заради друго, но есента от там имаме само 5-6 костура на силикон, а там предните години вреше!
Щука има там, може и тя да е отвяла опашлето на силикона.
Колко е паднал?
Преди... 3 години някъде беше с около метър по-нисък, а на следващата година се напълни до преливане.
Но това ниско ниво наистина ще ме затрудни в избора на място за закриване преди забраната и за откриването след нея...
Последните два пъти есента целия борун на робищата беше опасан с мрежа!
Дали заради нея или заради друго, но есента от там имаме само 5-6 костура на силикон, а там предните години вреше!
Щука има там, може и тя да е отвяла опашлето на силикона.
Колко е паднал?
Преди... 3 години някъде беше с около метър по-нисък, а на следващата година се напълни до преливане.
Но това ниско ниво наистина ще ме затрудни в избора на място за закриване преди забраната и за откриването след нея...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Здрасти колега Златев,Златев написа:Колега vinil,
...
Мрежи на Дебелец не видях, нито на останалите места покрай които минахме и на които бяхме.
Но причината за липсата им, мисля че се дължеше на изключително лошото време за влизане с лодка (аз и не видях нито една такава за този ден)
Принципно, аз на Дебелец не ходя да ловя. Обикалям по-плитки места и най-вече заливите в търсене единствено на костур. За сулка, целенасочено не съм мятал там не помня от кога, ако съм ловил, то било "бонус" към костура.
Относно търсене на място към момента и аз съм адски затруднен ! Иначе казано - ама хабер нямам къде да отида за костур на силикон....
Принципно, винаги съм обърквал местата, когато търсенето на определен вид риба е според определен сезон, температура, ниво на водата и т.н. (демек, само лятото се оправям)
Миналата година, точно преди общата забрана бях там с лодка....е, няма такава греда - цял ден нищо, а хората си ловяха сулки по 2 кг...Но тогава помня, нивото бе много високо. Сега пък е много ниско.....!? И си мисля, че водата е далеч по-топла, от нормалното за сезона. И тоя ред на мисли.....знам ли ги, де са тея костури ! А все някъде са!
Ще помоля за инфо, ако някой може да помогне тук в темата или на Л.С., че неделята дойде....
Поздрави и успехи на всички !
А !
Баси !
Под аватара ми пише че съм щял да ставам "Разбирач" ?!?!? Явно, според използвания софтуер - задобрявам в спининга !!!!!

Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Мда... ще е интересна година на язовира... каквото и да значи това - капо или избухване...
ПП
Мене слушайте - "разбирам нещата"!

ПП
Мене слушайте - "разбирам нещата"!

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Така де, аз затова питам и тебеЗлатев написа: Мене слушайте - "разбирам нещата"!![]()

Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Днес много труден риболов на Чудните скали. До обяд на мачовете ни тормозиха дребни и капризни бабушки, за които налапването на два бели беше сериозен проблем. Следобед се преместихме в плиткия участък срещу с.Добромир и там стана приличен риболов на средни бабушки и редки червеноперки и уклеи на директен телескоп. Рибите вземаха доста по-уверено от на скалите а и размера им беше доста по-добър. На язовира е панаир. Всички възможни места за риболов около Чудните и на чакълената отбивка, както и отсреща под гробищата на с.Струя бяха заети. Надявам се и други колеги да споделят впечатления 

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
Днес реших да пробвам на Цонево около чудните скали.Натоварих такъмите,жената,малката рибарка и кучето и отпраших към Цонево.Стигам до чудните и какво да видя :ПАНАИР:народ колкото щеш та затова реших че там няма да я бъде.Тръгнахме да търсим по усамотено място и се изтапанихме под моста за с.Струя.Риболовът беше повече от задоволителен.Излизаха добри уклеи някои от които трофейни над 15 сантиметра а също и добри бабушки по около 350/400 грама.Стръв едно бяло червейче.Снимки в галерията ми че така и не се научих да ги поствам.Всичко беше на шест малката и кучето си играха само накрая нещо ме отврати
-двама местни бракониери едвам ни изтраяха да си тръгнем и разпънаха две мрежи от бряг до бряг.Гадове
-двама местни бракониери едвам ни изтраяха да си тръгнем и разпънаха две мрежи от бряг до бряг.Гадове
- lishev_64
- разбира нещата
valio5 написа:Днес реших да пробвам на Цонево около чудните скали.Натоварих такъмите,жената,малката рибарка и кучето и отпраших към Цонево.Стигам до чудните и какво да видя :ПАНАИР:народ колкото щеш та затова реших че там няма да я бъде.Тръгнахме да търсим по усамотено място и се изтапанихме под моста за с.Струя.Риболовът беше повече от задоволителен.Излизаха добри уклеи някои от които трофейни над 15 сантиметра а също и добри бабушки по около 350/400 грама.Стръв едно бяло червейче.Снимки в галерията ми че така и не се научих да ги поствам.Всичко беше на шест малката и кучето си играха само накрая нещо ме отврати
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
И аз бях там...кал от риба...десетина скумрии и около стотина средни уклеи.Бабите и те бяха толкоз
Те и две снимки

Хайде до скоро

Те и две снимки
Хайде до скоро
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Благодаря за качването на снимките колега
И аз бях там.Чудесно време и чудесен риболов.Рибата беше до самия бряг,на плиткито.
И пак там.Рибата се е поразредила и умалила.
Трудно тръгна,но я завъртях...Резила до обяд и после ми омръзна...нямаше ги скумриите...

и мястото-май е същото

след това тръгнах да търся други ловни полета...?!?!

Трудно тръгна,но я завъртях...Резила до обяд и после ми омръзна...нямаше ги скумриите...
и мястото-май е същото

след това тръгнах да търся други ловни полета...?!?!
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Браво Яворе,
пък аз на работа
, ама кво да се прави . И моето време ще дойде
.