Къца- кълве воблери BG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Къца- кълве воблери BG

Мнение от Павел Иванов »

За каква съпоставка в случаят говорим :roll: Освен ако не говорим за различни неща , аз за продукта обозначен от Къци като "жабка" и "рибка" , а ти за двата вида миноу воблери които предлага .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

Воблерите на които правя съпоставка са между 5 и 7 сантиметра, като всички се водят плаващи, плитко газещи и със съчма " грохалка " . Много е вероятно да не съм прав, или да не правя обективна съпоставка.
Със сигурност знам, че съм впечатлен от Къца - кълве. :) Доволен съм и от воблерите и от създателя им и за това, реших да споделя. :)
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Стигате вече, щото кефала на воблери не кълве, да го мъчим на пролет, мислЪ......
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

Vid написа:Стигате вече, щото кефала на воблери не кълве, да го мъчим на пролет, мислЪ......
Колега, аз за кефали ходя само на Бебреш, и то на булдо и мухарка :) Говорим за щука, и за впечатленията от воблерите...все пак това е темата нали? :)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Vid написа:...щото кефала на воблери не кълве......
А , кълве си , но по-рядко и основно на "пасивни" воблеретки .

Павел Иванов
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

markas написа:Здравейте колеги !
Темата ми стана много интересна, за това прочетох всички 49 страници с коментари. Исках да се включа, но тъй като, нямах от воблерите Къца - кълве, се въздържах от коментар.
Вече имам от тях и днес отидох да ги тествам на гьола, на който тази година имам 23 извадени щуки. ( 19 от тях бяха върнати ).
За да бъде обективен теста, си купих и 2 воблера Голди на цена 9 лв. , защото бяха споменати във форума за сравнение.
Като цяло, сравнявах Къца - кълве, Голди, 2 воблера на цена 5.50 на които не помня марката и няколко китайски воблера между 1.50 и 4 лв.
Удар нямах за целия ден хвърляне на воблери,блесни и силикони...времето беше ужасно - студ, вятър и от време на време спирах за да си изчистя водачите които се заледяваха...с една дума КОШМАР.
Ето и хубавата част - Къца - кълве отвя всички воблери които сравнявах. 4см рибка и жабка, 7 см. рибка и 10 см рибка...по - добра собствена игра, плаващи при покой, добра дистанция на замятане, всичко беше отлично! Може би, Голди има малко преднина във външния вид, но не ми хареса собствената му игра и разминаването в описанието на цвета и дълбочината на газене, и реалните такива.
Въпреки липсата на слука аз останах очарован от Къца - кълве. Не съжалявам че се сдобих с тях, и смятам да се запася с още от тях за в бъдеще.
Воблерчетата са страхотни и смятам че цената им е ниска имайки в предвид високите им показатели спрямо другите от този ценови диапазон.
Това е мнение на новобранец, който не пледира с опит и компетентност! Споделям наблюдение, сравнение и лично мое мнение!
Наслука на всички колеги !
Като ви казах,че получавам много повече от цена имах предвид това !!! Не мога да кажа повече !!!Само за Павката ще кажа,че човека си купи по един от четирите вида които произвеждам в момента.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Vid написа:Стигате вече, щото кефала на воблери не кълве, да го мъчим на пролет, мислЪ......
Аз мислех същото,но с приложената техника на 24 ти този месец се замислям по въпроса.Още не съм сигурен.Ще се пробвам при по-голям студ и честно ще споделя.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

ivalpetkov написа:Трудна работа ще да е колега-евтини и добри воблeри за риби по 10-20кг е трудна работа. :D
Воблерите от дърво на някои от нас са и основно поне при мен от 3 образно казано слоя-дърво...плътно което при мене не е балса.Та вътре е плътно дърво.Втори слой над него-образно казано от "пластмаса" ...-той е няколко ката поне осем или девет зависи как се нанасят слоевете.След това идват лаковите покрития с лак подбран много ама много внимателно основно по здравина и устойчивост на удар,зъби и надрасквания.Устойчив на външни влияния и вода а също и на агресивни течности.Някой от нас ползват и Cab лакове..а има и такива които ползват различни полиестерни и други смоли.Лаковете са също поне четири слоя.Държа да подчертая че говоря за големи воблери за по сериозни риби-големи щуки ,сом някои воблери за морски риболов.Не за воблерчета за кефал!!!! Няма да коментирам и това че колегите използват и разпенено пвц-не можеш да го накараш да гълта вода посмъртно...хахаха.Дори на решето да стане от зъби .С воблерчетата за кефалчета въобще не се церемоня и смятам до година две да предоставя тази чест на сина ми...хахаха.За това когато човек не е наясно с някои неща от кухнята и с тънкостите не е добре да се изказва радикално и категорично.Арматурата ми най тънката която имам е 0,8 мм. а понякога ползвам и 1 мм.неръждаема жилава корава тел която ми направи на осморка не едни или две клещи.Винаги правя оплетки вътре във воблера и " шармовка".Някои от нас "запояват" арматурата.Има още много номера и хватки но тях ще си ги запазя за себе си.Лопатките на Къцата-ддаааа....няма да коментирам суровината от която ги лее.Той може сам да си направи изводите.Това не беше единствения кусур и се надявам че поуките са извлечени.Не обичам да окалвам някого след като и аз не съм идеален и за това предпочитам за някои неща да си мълча които съм забелязъл по неговите воблери..за това при ръчното правене има възможност за много напредък ,тестове и подобрения на моделите и голямо разнообразие.Има прогрес в технологията докато в пластмасовото матрично производство процесът е ясен.Там няма поле за маневриране и експерименти понеже много боли ако дадеш една камара пари пък се окаже че продуктът не става за целта.Грешките струват скъпо там.Не можеш да дадеш на матричаря нещо си там просто ей така.Всичко трябва дълго да се проверява и тества.Просто много тясна за изява е тази ниша.За това във фирмите производители имат екипи от инжинери,дизайнери и проектанти и работят само в изпитания и тестове на моделите.Аз обичам свободата и предпочитам да си дялкам с въображение и удоволствие за кеф на душата.
Fishh написа:Доколкото знам на Къцата се чупят лопатките което не е точно воблера, но ако лопатка не е здрава не съм сигурен, че и воблера ще е..
Не зная-може черупките да са здрави.Прави се тест-аз слагам воблер в менгемето и навивам...хахаха.Не знам в такъв случай кой воблер ще стане на трески първи...хахаха.Моя дървен може на монета да стане но ще оцелее че и ще лови..но кухата черупка не знам.Недейте бърка твърдост на материала и здравина и издръжливост на механично натоварване защото бъркате понятията.Освен това се прави тест с мъртва тяга която може да повдигне воблер въоръжен с тройки или без такива и при това да не се разчекне арматурата му.Всичко това не го правя за да снимам клипчета и да ги пускам тука да се самохваля а да мога вечер да си легна спокойно и да спя без угризения че съм продал нещо лошо на някого и утре ще ме разнесат по форумите.Не е проста работа да правиш и да продаваш-това е голяма отговорност.Може би трябва да се помисли в посока да се слага в опаковката и упътване с кратка инструкция при евентуално счупване на нещо по воблера как точно да се отремонтира от клиента. :D Това разбира се беше шега но-не бива да се допуска това да става и въпреки това няма категорични гаранции при никой производител.Също така не винаги вината е в производителя което не ни оправдава..[Тези неща така написани ще останат все по назад и навътре в страничките в темата и ще се забравят постепенно защото читателя не обича да се рови/color]Но е хубаво от време на време да си сверяваме часовниците :wink: Успех на Къцито и още две пъти по 48 страници.....хахаха.

Аз бих се срамувал от подобно изказване,но колегата се притеснява,че ще бъде забравен.Не се впечатлявам от безпочвени упреци от самохвалец на който единствената цел е да окаля някой когото смята за по-кадърен от себе си.http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 28&t=63289" onclick="window.open(this.href);return false; :D :D :D
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

КЪЦА КЪЛВЕ НАПИСА:

...... упреци от самохвалец на който единствената цел е да окаля някой когото смята за по-кадърен от себе си.......

Общи условия и правила на naRiba.com

2. Теми и постове

2.3 - Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители.Гневни, заядливи или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат изтривани, а създателите на такива постове баннвани и изгонвани от форума без предупреждение.

2.5 - Когато цитирате мнение на друг потребител цитирайте само първите 2-3 реда или само частта, която коментирате. Забранено е да се включват изображения в цитатите.

2.6 - ............ Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат изтривани без предупреждение .

2.7 - Теми и постове целящи безплатна реклама, ще бъдат заключвани и изтривани без предупреждение. Такива могат да бъдат поствани единствено с разрешението на собстеника на сайта.

2.8 - Потребители, които подклаждат спорове, насаждат неприязън или отправят заплахи към други потребители, група потребители или сайта и форума, ще бъдат баннати или изгонвани без предупреждение.Правилото важи и за потребители,които обиждат .......към други потребители ,.....

2.11 - Безмислени и тъпи теми ще бъдат изтривани без предупреждение.

2.12 - Нямате правото да променяте редакциите, направени от модератор или администратор!

3. Допълнителна информация и упътвания

3.1 - Последователността на наказанията за нарушения и неспазване на правилата са:
- предупреждение(могат да бъдат максимум 3)
- временен бан (по осмотрение на администратора)
- постоянен бан

3.2 - Когато забележите мнение или друга част от профила на потребител, която да е в разрез с правилата съобщете на модераторите на naRiba.com. Те ще предприемат необходимите компетентни действия.

3.3 - При неспазване на горепосочените правила, модераторите имат правото по своя преценка да ви санкционират неофициално с лично съобщение или официално с предупреждение.

.........Всеки който се е регистрирал в сайта се съгласява с тези правила и е длъжен да ги спазва..
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Само те цитирах.Останах с впечатление,че изпълнявам желанието ти.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Пичове , виждам че между вас струят флуиди и пр. убавини , ама да ви пазара да се спрете ?

Павел Иванов
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

Тъй като, темата е изключително интересна, а спорът между двама явно изявени и признати производители още по - интересна, аз предлагам състезание. Мисля че на много колеги ще бъде интересно да бъде организирано състезание между българските производители и техните творения. :) Няма ли да бъде страхотно да се организира състезание по отбори да кажем от по 5 човека в отбор, като всеки отбор който представя даден производител да използва само негови воблери.
Разбира се, може да се направи в няколко кръга, с цел по - голяма обективност.
Освен това, мисля че е страхотна реклама за производителите, а по - важното, възможност за запознанства, приятелства и хубави емоции. :)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

markas написа: Няма ли да бъде страхотно да се организира състезание по отбори да кажем от по 5 човека в отбор, като всеки отбор който представя даден производител да използва само негови воблери.
Освен това, мисля че е страхотна реклама за производителите, а по - важното, възможност за запознанства, приятелства и хубави емоции. :)
Абсолютно подкрепям това... Още повече, че в цялата югоизточна Б-я няма и воблер на б-ски производител по магазините..., а има хубави и добре заредени магазини.. Моите б-ски воблери на Къца са благодарение на форума и личното ми познанство с човека, а тези на джако май бяха от един софийски магазин.... и дотам..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
niki23
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от niki23 »

то като самия производител не си предлага стоката няма как. А колегата Къца дори няма сайт.
Аз му бях предложил преди време една оферта но той отказа. Едва ли някой ще прелисти 48 стр. да види няколко снимки и да се чуди ккакви са тт данните.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

За пореден път се налага да благодаря на Павката .Склонен съм да се извиня на засегнатите.Не го приемайте като слабост.Много харесвам направените предложения и с радост бих участвал.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”