Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?

Мнение от КИРО »

Чакала от Варна написа:........ ,според мен не е лошо да се опъва по един иланкат от време на време...
Ъмчи тъй ами - проби се искат,
и защо не пробвате близко в камънака,на 2-3м дълбочина,в закътани места ??????Изображение Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
lusienn

Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?

Мнение от lusienn »

Тая провеза къде мина вчера,
Докара хубав сафрид на Юг,
Не граца а сафрид.
Вчера направих 2.8 кг от брега,
На около 4 метра от брега,
Та открих сезон 2018 отлично.
Чепарето с което лових беше с кука
Бяла номер 12,основно зелено
По късно ще го снимам,сега е на
Въдицата все още не съм го свалил.
Никой не можеше да повярва,че рибата
Е тук,таляна мрежите на брега,а е на
100 метра от мен.
Местните се кръстеха,и викат чудо
От 30 години не били виждали някой
Така да лови,през май и то от брега,
Синджири.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
kiril_bulgaria
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kiril_bulgaria »

Днес са смляли сафрида до Царево. Вижте снимките.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Изображение
Чакала от Варна
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Чакала от Варна »

Царево си е Царево...
Ние тука сме Северни копелета,доста често ни се пада да им ... ,,събираме гилзите'' на южняците !
А бе,я всички на вълнолома ... и на нашта нива изгрява слънцето,нали ?!
То, за рибата е ясно,че изгрява от юг,ама ...
Там ,там някъде е истината...
Морето обича хората,които го обожават !
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Чакале,
За къде си се разбързал! Уж си стар северняшки ветеран!Не си ли спомняш, че и при най-благоприятните метео условия сафрида го започвахме на вълнолома най-рано на 17/24 май? Още го няма край Бяла, че да го търсим тука.Вятърът не спира, а колеги, които са направили проби с лодки, се оплакват от силни течения!Търпение му е майката и......подговка, все още.
Нищо лично, но май тези писаници са за друго място, а не в тема, която би трябвало да дава инфо не между нас, а за колегите, идващи на морето от вътрешността? :)
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
lusienn

Мнение от lusienn »

Тая година стана обратното.
Аз идвам от София,и пръв давам инфо
За сафрида,странна работа.
Добре че си знам кога да го причакам привечер,на познато място.
Понеже есента минавах с лодка там,
И разглеждах на сонара пред фара,
Релефа,колко много риби държи вечер,
А там седят плувкари на скарида,
Та си направих план да го набарам,
Бях чул за граца,нищо друго.
Та вдигнах една гума от водата,къде служи за
Буфер да не се удрят лодките.вързана за
Кея,и я извадих,вътре се крият скаридите,
А на тях се лови всичко,и почнах попче
Това на 12 събота,обаче работя с чепаре
Номер 12 и фидер,като закачам опашка
На скарида,ловя с фидер и леко повдигам,
И към 17 часа опа първия сафрид се обади,
На скаридата най долна кука,сложих
Пак и на по горна кука,оп 2 сафрида
Пак на скаридата,викам си значи е тук
Вече споко,спрях да ловя,купих си една
Бира,и зачаках кибиците,да им писне
И да освободят мястото.
Те нема ли риба,не седят.
И заметнах малко навътре,къде знам че е 6
Метра,и от доле са ръбести камъни,
Есен държи чернокоп много там,
И слагам нарочно малка тежест,
И така първо почукна,после дръпнах леко и оставих да се нанижат повече,и ги подкарах
Първо по 3,след половин час по 5,
На залеза по 6,7 и един път 8 на веднъж.
За пореден път,тактиката ми сработи
И открих сезона,първо у фейса,
Друг не съм видял да е пускал там
Преди мен,шаша беше пълен за местните
Не можеха да повярват,никой не носеше
Въдици нищо,стана суматоха абе шоу.

Риболовци.
Чакала от Варна
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Чакала от Варна »

Митко Кирилов написа:Чакале,
За къде си се разбързал! Уж си стар северняшки ветеран!Не си ли спомняш, че и при най-благоприятните метео условия сафрида го започвахме на вълнолома най-рано на 17/24 май? Още го няма край Бяла, че да го търсим тука.Вятърът не спира, а колеги, които са направили проби с лодки, се оплакват от силни течения!Търпение му е майката и......подговка, все още.
Нищо лично, но май тези писаници са за друго място, а не в тема, която би трябвало да дава инфо не между нас, а за колегите, идващи на морето от вътрешността? :)
Прав си ,само дето не разбрах какво лошо има в това ,,колегите от вътрешноста'' да знаят разликата между Юга и Севера?!Със всичките му там ветрове,течения,провези ... И защо не тук,в тази тема ??? :(
А за вълнолома е принципно положение,закон така да се каже !
И не на последно място - Колеги от вътршноста ,гости,домакини /брегови риболовци/ ,НИКОГА НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАЙТЕ ИЗЦЯЛО С РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЛОДКИТЕ !!!
Особенно ,когато става дума за чернокоп,лефер,сафрид и т.н.
Нерядко,нощем това което се взема от брега е много повече от обикалящите цял ден лодки !!!
Хич да не си мислите,че задължавам някого с това мнение.
Морето обича хората,които го обожават !
madevil_82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от madevil_82 »

Под Аспарухов мост на канала , за мое голямо учудване хариба иска чепаре ( цвят тиква). Бяхме 5 колеги , трима с такива чепарета а аз с перо. Колегата до мен взе двойно повече .Една дистанция двамата , водене едно и също отгоре надолу.Това в понеделник.Казаха че майсторите дето ловели там също били със смесени чепарета , но задължително половината с тиквен цвят.Утре на морска гара и ще пиша.Наслука
lusienn

Мнение от lusienn »

Чакале всичко се гледа от един риболовец.

Аз специялно гледам навсякъде за риболов,и бреговаците и лодките и таляните и рибарските магазини какво продават.

Но винаги ходя,без да ми казват дали дава,сам се убеди за 1 година-никой не питам-реша ли отивам.

То всеки си гледа работата,пък кога му се падне-тогава ходи,а не кога Дава рибата.

Като си на работа някъде,и да дава-не става да я зарежеш,и скок-подскок-наготово .

За една година нищо не разбрах за твойте места-Абсолютно нищо,ако отида ще се загубя не съм ходил

от 25 години на север.

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Да видиме тоя сезон,колко ще пишат от Юга,да нямате някаква вражда,риба ли делите незнам.

Аз се забавлявам на юг,деля само с тия къде ходиме улова-с никой друг :D

Риболовци.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

lusienn написа:Да видиме тоя сезон,колко ще пишат от Юга,да нямате някаква вражда,риба ли делите незнам.
Риба има за всички, но клиентите за чепаретата не достигат :D
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

Ами то производителите отдавна са повече от рибарите и на всеки работят най добре сигурно са с извънземен материал.
lusienn

Мнение от lusienn »

Аз като ходих тая година,и си бях взел една кутия чепарета,около-50-60 бройки,

като мислех да тествам,обаче нищо не тествах,разкълва се и забравих да сменям.

Обаче в суматохата ми ги разгледаха хората,един бил казал на колегата че зареждал в Бургас

магазините,та може и да е вярно,че много връзват а малко ловят с тях.

Но има ли риба,едва ли ще стигнат добрите чепарета за всички желаещи,

Един сезон за сафрид ги сложи-10-20 на човек поне,за седмица.

Сложи и чернокопските ,и станаха 50.

Аз не мога да покрия зимата 10 човека,сметай колко са туристите,аматьорите-има хляб за всички връзвачи. :lol:

Риболовци.
madevil_82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от madevil_82 »

Всичко живо , тръгна по следите на сафрида и темата замря :).Пробвах в петък нощен за илария , обаче голяма вълна , това на Петрол.На моменти прехвърляше буната , много водорасли и една безплатна баня от морето докато сгъвах въдицата , тъй да се каже оми ми очите :). Някой има ли инфо дали е тръгнала вече вечер , до нас в рибарския магазин мацката каза , че вече били вземали на 2 пъти.Наслука :)
stefannankov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stefannankov »

Друго си е то пресен пролетен сафрид. Още тъничък, може да се хрупа с кокалите. И за мариноване става добре тоя с по-малките кокалчета. На север от Варненския залив се отпуши за нощен от брега . 4-5 кг за 3-4 часа не са непостижими, въпреки че след 4 часа въртене на манивелата омръзва и мускулите болят. Където дъното е скалисто се използва класически монтаж - стоп възел ,перличка, проходна тапа със светулка, перличка , вирбел, чепаре, олово. Стоп възела има засега два чалъма за лесно правене - зидарски конец със uni knot или силиконов шлаух. За силиконовия шлаух да не ходи много отзад също трябва възел от конче да може да се регулира, на мен винаги ми ходи назад при замятането демек увеличава дълбочината затова стоп възелчето да е от нея страна. Силиконовия шлаух се използва като влакното се пресуква през него като клуп, за да се оформи стопера. Ако не е скалисто дъното директно вирбел, чепаре , тежест, но там има специфика при изтеглянето. Проходните тапи също имат разновидности - с дълга и къса антена, засега съм много доволен от едни с къса антена , които са с нереални грамажи, но антенката не се отлепя лесно, само антенката им трябва да се подсили чрез нагряване, да не се сцепи.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”