Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- stareca
- ще става разбирач
Re: Качествени чепарета
Става и със сухите стикове henkel pritt .Като е желателно предварително да се намокри фитила с вода и се прекарва през сухия стик предполагам същия ефект се получава .dobria1 написа:Киро, трябва да го има почти във всяка книжарница.КИРО написа:Къде се намира този магазин за вносни "плюнки " ве Митак ?dobria1 написа:.......Разреди го с малко вода,или пробвай с прозрачното но не от левче.
40мл. от марката Henkel го разреждам в 300-400мл.вода и го ползвам мноооого време.
Пуста му и мода,ама ще влизаме в крак,няма как.
Но пак казвам, не вземайте китайските за по левче изтествано е и не стават (като изсъхне и снопа се пръска)
Разреждаш в буркан после топиш изцеждаш с 2 пръста и полагаш на хартия от брошурите на хр. магазин(леко гланцирана).
Безцветно е,после докато боядисаш,прибереш от съхнене, качване на майка и навиване нишките се разделят
Съветвам всеки който ползва все още плюна да спре, имах проблеми с този метод и отчасти и затова и не ползвам перушини повече,а и съм стигнал до извода че в нашия регион няма ефект от тях(като изключвам нощтния риболов)
-
- научил се да хвърля
Аз си правя фитила с тапетно лепило на Хенкел (колегите го използват и от тях се снабдявам) става супер.Още при първото потапяне се отмива,ако някой се интересува ще снимам кутията.А бидемите в чашки от кафе.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Случайно видях жената, че си е взела нещо, което привлече и моя поглед....за 1,50лв толкоз 
Извинявам се за черните точки......боята гъста, а виното рядко и не ми се слизаше до гаража

Извинявам се за черните точки......боята гъста, а виното рядко и не ми се слизаше до гаража

От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Както казва един приятел глава няма ама Око да искашrashkoto1 написа:Случайно видях жената, че си е взела нещо, което привлече и моя поглед....за 1,50лв толкоз

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
То е "главооко" създание товаtiho_roev написа:Както казва един приятел глава няма ама Око да искашrashkoto1 написа:Случайно видях жената, че си е взела нещо, което привлече и моя поглед....за 1,50лв толкоз

-
- научил се да хвърля
Днес реших да пробвам ето това за нощен.Перо от щъркел, 1-крънкъл,1- uv от ролките и 1-фосфорен.Дали ще работи - ще видим през сезона.
- Димо Михалев
- Модератор
Според мен това го преквалифицирай за чернокоп с по-голяма кука.iliev68 написа:Днес реших да пробвам ето това за нощен.Перо от щъркел, 1-крънкъл,1- uv от ролките и 1-фосфорен.Дали ще работи - ще видим през сезона.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ще работи.Пробвано е преди 40г.Тогава даже слагахме на чепарето по 2-3iliev68 написа:...........Дали ще работи - ще видим през сезона.
такива куки,е без ламета де,имало е дни когато само на черното налиташе сафрида,
и веднага се сменяше чепарето с основно черно,и 2-3 куки ишил.
И от петел стават,там черното има един нюанс на зелено като въртиш перото.
То май и при щъркела беше така де.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Идеята е ок и ще пробвам с по-голяма кука и повече материали. Нямам лодка ама ще вържа 5-6 да има,знае ли човек.Засега ще си направя две за ластик за вълнолома.Димо Михалев написа:Според мен това го преквалифицирай за чернокоп с по-голяма кука.iliev68 написа:Днес реших да пробвам ето това за нощен.Перо от щъркел, 1-крънкъл,1- uv от ролките и 1-фосфорен.Дали ще работи - ще видим през сезона.
Ще пробвам и с петел само да ми паднеКИРО написа:Ще работи.Пробвано е преди 40г.Тогава даже слагахме на чепарето по 2-3iliev68 написа:...........Дали ще работи - ще видим през сезона.
такива куки,е без ламета де,имало е дни когато само на черното налиташе сафрида,
и веднага се сменяше чепарето с основно черно,и 2-3 куки ишил.
И от петел стават,там черното има един нюанс на зелено като въртиш перото.
То май и при щъркела беше така де.

Имал съм риболов на сафрид в който съм изкарвал на две черни куки от цялото чепаре(от тогава правя и черни), за чернокопа е изпробвано- щъркел в комбинация с ламета е много вървежно за чернокопа.iliev68 написа:Днес реших да пробвам ето това за нощен.Перо от щъркел, 1-крънкъл,1- uv от ролките и 1-фосфорен.Дали ще работи - ще видим през сезона.
Един-два съвета ще си позволя(макар, че и аз все още правя понякога тези грешки):
1-опитай се бидема да стои отдолу на лопатката
2- за сафрид бих сложил наполовината от тези пера
Преди години още докато имаше магазини на БЛРС се продаваха чепарета от ишил, на тях винаги имаше по две куки с черна перушина. Така, че няма защо рибата да не "ходи" на черно перо, но наистина малко редуцирай перото, ако ще е за сафрид!
- Димо Михалев
- Модератор
Така си беше и сега тази комбинация работи.В момента нямам време да връзвам,но съм забелязал,че перата от щъркел трудно се намират и е по-добре човек да ги пази за по-големи куки.tugman написа:Преди години още докато имаше магазини на БЛРС се продаваха чепарета от ишил, на тях винаги имаше по две куки с черна перушина. Така, че няма защо рибата да не "ходи" на черно перо, но наистина малко редуцирай перото, ако ще е за сафрид!
-
- научил се да хвърля
Благодаря ви колеги,ще намаля количеството перо а ламето дали е достатъчно, бидема винаги се старая да е отдолу ама явно трябва да сменя очилата.
Ламето е достатъчно, вече за цветове има много голям избор.iliev68 написа:Благодаря ви колеги,ще намаля количеството перо а ламето дали е достатъчно, бидема винаги се старая да е отдолу ама явно трябва да сменя очилата.
Есенно време под далекопроводите, но трябва да е някой скоро "паднал", иначе перата миришат!Димо Михалев написа:Така си беше и сега тази комбинация работи.В момента нямам време да връзвам,но съм забелязал,че перата от щъркел трудно се намират и е по-добре човек да ги пази за по-големи куки.tugman написа:Преди години още докато имаше магазини на БЛРС се продаваха чепарета от ишил, на тях винаги имаше по две куки с черна перушина. Така, че няма защо рибата да не "ходи" на черно перо, но наистина малко редуцирай перото, ако ще е за сафрид!