Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- калин кацаров
- сериозен играч
Re: Инфо за р. Струма!
prodigy666 написа:Кое му е смешното на 20 скобара по кило и нагоре бе ти нобмален ли си кви са тия митове от преди 5години и аз ловех по двеста мрени преди да хвана скобар и как че сравняваш 2та риболова
Виждам, че не си наясно за какво говорим с колегата, а се намесваш компетентно

- Martin Mihailov
- учете се от него
Тука колегата Калин е прав.До Скакавица минавам на бегом през тунелите на влака за да не ме срещтне вътре.Преди някои колега беше написал разписанието на влаковете на табелка и го беше закачил на пьрвиа тунел ама сега на някои му е пречило и го е гепил.Така че риска нее никак мальк.
Днес от обед фанах културно 22. Вчера от 3 пак културно 15. Немаше никой. Един мренар ме мерна обаче. Да видим утре ще е свободно ли местото или Благоевград е нащрек 

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Единствения човек разсъждаващ нормално и трезво в темата от последните 40-50 страници...калин кацаров написа:2011-2012 на определени места съм правил много успешен риболов, там където мястото е перфектно за рибата, винаги има живот, а това е веднага след голямата вода. Най-големия проблем на много вирове, е че се затлачват с мръсотия и тиня, гадна утайка, на такива места мрената и скобара бягат, патрулират някой кефали само. А е хубаво големите и дълбоки вирове с тиха вода да са с чисто дъно, тогава се развъжда всякаква риба, така беше преди години. Най-дълбоките места трябва да се зарибят със сом и шаран също, то не са много места такива по Струма, съответно не е непосилна задача. Основния проблем е коритото на реката, там трябва да се направи така, че да е комфортно за рибата. А от бракониери и месари ми писна вече. Айде по някоя риба не е проблем, ама да се изнасят с чували скобари , нямаш никакво оправдание. А да ми се хвали някой,че е хванал 20 риби примерно, където се е струпал скобара ми е смешен, щото един колега тук знае, как даже ги хваща и на джиг глава с бял червей.

- калин кацаров
- сериозен играч
topsoft написа:Днес от обед фанах културно 22. Вчера от 3 пак културно 15. Немаше никой. Един мренар ме мерна обаче. Да видим утре ще е свободно ли местото или Благоевград е нащрек
Не си се замаскирал добре

-
- фен клуб-скобар
Иво това е смешно с твойте 37 риби:) Ти си ги ловил на Благоевград,там ври от риба!Вадихме огромни риби с най фините такъми с борба,с техника,с пазене на чистота,но това е смешно,защото беше на Благоевград и там ври от риба:) Върнахме стотитици килограми риба за август месец,но това е смешно,защото беше на Благоевград-ах ама то рибари фуул,никой не видях да лови така-а да връща абсурд-все пак беше из Благоевград и требваше да ги убиват всички! После си изпотрошихме колите-понеже рибата е в една отсечка Б поле -З дол-Железница и е много лесна за ловене-попаднахме в лайната и без признак на живот в този участък(Благоевград) пак се уловиха над 20 риби(не мрени)но те бяха лесни,защото са в района на Благоевград!Обобщение-Благоевград не ми го хвали-елементарен е:) Добре,че поне пускахме елементарните риби-да станат още по елементарни:)Асене ти па кво разбираш от риболов -седи и си трай,ловиш ми само по Благоевград,знаеш всеки гьол и камък-това чисто си е смешно твойто!topsoft написа:Днес от обед фанах културно 22. Вчера от 3 пак културно 15. Немаше никой. Един мренар ме мерна обаче. Да видим утре ще е свободно ли местото или Благоевград е нащрек
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- калин кацаров
- сериозен играч
DJONI RINGO написа:Иво това е смешно с твойте 37 риби:) Ти си ги ловил на Благоевград,там ври от риба!Вадихме огромни риби с най фините такъми с борба,с техника,с пазене на чистота,но това е смешно,защото беше на Благоевград и там ври от риба:) Върнахме стотитици килограми риба за август месец,но това е смешно,защото беше на Благоевград-ах ама то рибари фуул,никой не видях да лови така-а да връща абсурд-все пак беше из Благоевград и требваше да ги убиват всички! После си изпотрошихме колите-понеже рибата е в една отсечка Б поле -З дол-Железница и е много лесна за ловене-попаднахме в лайната и без признак на живот в този участък(Благоевград) пак се уловиха над 20 риби(не мрени)но те бяха лесни,защото са в района на Благоевград!Обобщение-Благоевград не ми го хвали-елементарен е:) Добре,че поне пускахме елементарните риби-да станат още по елементарни:)Асене ти па кво разбираш от риболов -седи и си трай,ловиш ми само по Благоевград,знаеш всеки гьол и камък-това чисто си е смешно твойто!topsoft написа:Днес от обед фанах културно 22. Вчера от 3 пак културно 15. Немаше никой. Един мренар ме мерна обаче. Да видим утре ще е свободно ли местото или Благоевград е нащрек
Най са ми били странни хората, когато са като с кон с капаци в живота и въобще, когато не се вслушват в дадено нещо, не вникват в написаното, което има за цел единствено да промени тази жалка картинка по нашите водоеми, а си знаят неговото и карат по инерция!
Първо 100 пъти обясних, смешна ситуация е да ловиш риба с груб такъм, на неподходящо място и време, дори да не ползваш такъма по предназначение , а не че еди кой си е хванал скобари доста по Благоевградско! Разликата е огромна. И ще ти дам пример , преди забраната при голяма и бурна река, в пенлива шопалка, все едно си на високопланински поток се беше събрал толкова скобар, колкото има по цялата река в момента. Едни от местните орки ги излавяха по най-брутален начин. Бях със 7м болонеза, в толкова пенлива вода беше смешно да се лови на плувка, нито да замяташ, нито да водиш плувката, нито нищо. Сложих по тежка плувка , спусках отвесно линията от върха на пръчката и я задържах застопорено като близалка. За 10 мин хванах 5 скобара, дадох 3 на един старец , гледаше жално човека, просто да му покажа как стават нещата. След това веднага събрах и си тръгнах. Никакво удоволствие от риболова, нито си водиш с финес линията, нито храна използваш, нито нищо, все едно я загребваш с кепа, директно от водата. Е за това говоря. Колегата до мен хвана няколко скобара с джиг глава за силиконка и бял червей на нея,което направо си е смешно, та се смяхме много ! Та това риболов ли е? Тогава един от местните ми каза" сега ми е паднало сега ги лова и мога да ги ловя" Да можеш, но само в такава ситуация! И никога в нормални условия. Е това е смешното, а не че Иво примерно е хванал 30 риби днес по Благоевградско.
Второ израза мернах един мренар, който ме видя си е проблем от друго естество, не че ще разбере някой друг, а това че целта е така да направим, да не се крием от никой, да има риба по цялата река, всеки да я пуска, гледката ще е много по-красива, отколкото снимките на една кофа риба сега, но без пейзажа. Кой разбрал ,разбрал!
-
- фен клуб-скобар
Да ама не ми стои сравнението,между моя или на Асен,или на Иво ,риболова с този на орките и пенливата вода!Аз отивам на риби да изпитвам удоволствие,да свалям напрежение и да улавям риби-може да си искал да кажеш друго,но на мен лично ми прозвуча така,че все едно омаловажавш усилията или риболовните слуки на нашата доста изявена риболовна група!За мен лично когато играя футбол и ловя риби си е чисто спортна война,за това и съм динамитен стане ли въпрос за риби! Са да ми даваш наклон,че съм кон с капаци в живота или въобще,без да ме познаваш е малко неетично:)Както казва един мой познат-требва да си твърд,иначе нема да вирееш
Друго нещо да добавя-точно пък тея неща,за укрития,релеф,дъно,къде,кога,как,защо,такъм,хранене,водене и прочие сме ги дъвкали много,много,много и то в стил Алеко Константинов! Искаме промяна всички хуманни риболовци,за да не се криеме като лисуги из тревите,но уви ще продължаваме,защото нито ти,нито аз или който и да е тук би оправил нещата! Тя държавата не е в ред та една река-на кой му пука?

Последно промяна от DJONI RINGO на Сря Сеп 09, 2015 2:52 pm, променено общо 1 път.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Към анонимните читатели-месари : Хубави ли станаха бурканите от пасажа на Б.поле
Щото вече го няма 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- калин кацаров
- сериозен играч
naskobo написа:Към анонимните читатели-месари : Хубави ли станаха бурканите от пасажа на Б.полеЩото вече го няма
Питал съм месарите, като се излови рибата , какво ще ловим, винаги получавам един и същи отговор " Абе тя рибата не може да се излови "

Благодаря, колега за всички постове. Наистина доста полезни неща открих. Особени благодарности и за мнението за зарибителя. Сега оставам само да питам и какво е да водиш линията правилно? Има ли някакви по-особени правила? Мерси!калин кацаров написа:2011-2012 на определени места съм правил много успешен риболов, там където мястото е перфектно за рибата, винаги има живот, а това е веднага след голямата вода. Най-големия проблем на много вирове, е че се затлачват с мръсотия и тиня, гадна утайка, на такива места мрената и скобара бягат, патрулират някой кефали само. А е хубаво големите и дълбоки вирове с тиха вода да са с чисто дъно, тогава се развъжда всякаква риба, така беше преди години. Най-дълбоките места трябва да се зарибят със сом и шаран също, то не са много места такива по Струма, съответно не е непосилна задача. Основния проблем е коритото на реката, там трябва да се направи така, че да е комфортно за рибата. А от бракониери и месари ми писна вече. Айде по някоя риба не е проблем, ама да се изнасят с чували скобари , нямаш никакво оправдание. А да ми се хвали някой,че е хванал 20 риби примерно, където се е струпал скобара ми е смешен, щото един колега тук знае, как даже ги хваща и на джиг глава с бял червей.
-
- ще става разбирач
За да се затлачват с утайки вировете основен ппроблем е ерозията , почвата покрай Струма се води по учебник аловиална, което ще рече и доста лека , без треви храсти и дървета тя задръства реката. Оделно нитратите активизират водораслите и от там повече тиня. Преди време по Струма е имало дори раци. Сега и по Бистрица ги няма много.
Сега е сезона на големите кефали на грозде, но не съм чул някой да е похвали.
Сега е сезона на големите кефали на грозде, но не съм чул някой да е похвали.
Точно така, от пролома до вливането на Банщица при Жабокрът беше пълно с раци, при Ръждавица направо се прескачаха. Демокрацията им е.а мамата - пернишката тежка промишленост даде фира, отровите в Лобош намаляха, явно се промени състава на водата и раците отидоха да зимуват на майната сиAlbinoTrout написа: Преди време по Струма е имало дори раци.

Кафяви, дебели, колко сме ги яли на жар ... Мразех ги, защото набарваха мизетата преди кленовете и налазваха живарниците.
В тая връзка да споделя, че през лятото почти не съм виждал мизета /каменяри/ из бързаците. Дано не се наложи и за тях да се търси зарибител.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Е не може да не признаеш, че това беше брутална импровизация при липса на друг такъмкалин кацаров написа:
щом на джиг глава с кука единица се хващаха, та тва риболов ли е..

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Някой да ми каже в близкия 1 час как е реката след тоя порой? Да си ходя, нали?

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?