Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Re: Качествени чепарета

Мнение от Димо Михалев »

КИРО написа:Даааа,и яко стягане на възела.
Не боята да държи ламетата,а възела.
Мой приятел си беше купил такъми за кефал с перфектни възли и дори без удар възлите отпускаха,и куките изчезваха.Тези, които му бяха останали прекапах с мухарско безцветно лепило и проблема се реши,даже и риба извади на следващия ден.Всеки си има свое мнение по въпроса и това,че понякога се различава не означава,че един е прав,а друг крив.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Димо,никога не твърдя,че мойто е най-най ве.Просто казвам как е при мен.
Знаете,че не боядисвам главите - това ми е и подпис един вид де.
Но стягам.На 40-50 куки понякога късам бидем 0.18,и по-често отварям куки,
ама си имам чалъм да ги сгъна бързо в изходно положение.
Ся - няма две мнения,че тук се говори за качество,което аз не мога,пък и нямам време
да се науча да го постигна.Просто съм се спрял на 5-6 разцветки,навържа стотина чепарета,
и съм до там.Половината аверите изкупуват,другата половина са в мен.Налага се често
екипажа да работи с тях.Рядко ми се налага,някоя вечер да се напъна на нещо различно,
да съм готов за сутринта.Ама това са форсмажорни моменти.
Иначе с кеф ви чета - ЯКО сте задобрели за тези десетина години. :prayer: :supz:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

КИРО написа:Димо,никога не твърдя,че мойто е най-най ве.Просто казвам как е при мен.
Знаете,че не боядисвам главите - това ми е и подпис един вид де.
Но стягам.На 40-50 куки понякога късам бидем 0.18,и по-често отварям куки,
ама си имам чалъм да ги сгъна бързо в изходно положение.
Ся - няма две мнения,че тук се говори за качество,което аз не мога,пък и нямам време
да се науча да го постигна.Просто съм се спрял на 5-6 разцветки,навържа стотина чепарета,
и съм до там.Половината аверите изкупуват,другата половина са в мен.Налага се често
екипажа да работи с тях.Рядко ми се налага,някоя вечер да се напъна на нещо различно,
да съм готов за сутринта.Ама това са форсмажорни моменти.
Иначе с кеф ви чета - ЯКО сте задобрели за тези десетина години. :prayer: :supz:
Киро не съм и имал това предвид.И аз никога не съм се смятал за майстор,баща ми беше,ама в ония времена,когато се връзваше само монофил,а ламета изобщо нямаше.Тогава рядко някой боядисваше,а ако го правеше се слагаше малко лак на лопатката,а не на възела.Сега нещата са различни.Кеф ми прави и на мен да виждам хората,които са променили много неща,стараят се, боядисват измислят нови неща.Това е и причината да следя темата,а в момента даже не ми е до връзване на куки и риболов.
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rashkoto1 »

st_beer написа:Днес за пръв път реших да се пробвам и аз да направя някоя друга кука да гледа рибите. Нямам бял лак или боя та ги направих зеленооки все едно са облъчени от радиация. Не знам дали са се получили добре,но честно да си кажа не бих си играл да се правя чак на художник. Все пак не живея на морето нито пък правя чепарета с търговски цели та да ги рисувам чак толкова много. Ловим си с каяците най-вече за кеф и дори не гоним някакви големи резултати. За мен и другите колеги с каяците важно е да сме на вода и да си правим кефа.
Ето и какво се получи в крайна сметка.
Изображение
Keфът не е в това да продаваш чепарета или да живееш на морето, но мисля го знаеш вече :)
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Димо Михалев написа:а в момента даже не ми е до връзване на куки и риболов.
А и не трябва :wink:

От няколко дена си мисля да ви драсна някой ред по въпроса.
Замислете се доста по въпроса, предвид обстоятелствата. Все пак използваме устата си като помощно средство и колкото и да се дезинфекцираме си има риск и то не малък.
Вярно е че свободното ни време сега е в изобилие но, нито рибата нито чепаретата са по важни от здравето ни, както на нас така и на родителите ни.

Бъдете разумни :wink: :wink: :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Аз пробвах това с лепилото за хартия за слепване на снопчетата и се получава доста добре трябва само малко да му свикна.

Иначе ето няколко от мен, докато няма какво да правя поне чепарета да правя.

:fishing8: :fishing8:
Малко големи са тези куки ама такива имах на бюрото и викам що да не ги вържа. :D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Аз малко късно се включвам, поради независещи от мен обстоятелства, но искам да вметна нещо относно очичките и лакирането на главите. Чета ви "бисерите" и наистина се смея с глас, как някои хора упорито се опитват да умаловажат това усилие, само за да си го спестят. На всички, които пишем тук, е ясно, че колкото повече куката прилича на рибка- толкова по-добър е резултата. Може да се изразява само в една, две риби в повече на чепарето, но е ФАКТ!
Аз също съм си мислил да си го спестя това с очичките, но съм си правил достатъчно експерименти и съм стигнал до извода, че има защо да ги правя. Щом ви мързи, не ги правете. Пак ще си ловите успешно, както и тези, на които предлагате вашите чепарета. Само не дейте да се опитвате да го налагате това, като твърдение, защото е супер тъпо! Направете си няколко еднакви чепарета (абсолютно еднакви ), половината с очички... Сравнете ги заедно от една лодка и ще видите резултата. (Това не знам защо го пиша при положение, че го знаете)
Чух някакви нелепи оправдания от рода на: " Пръчката ти е по-мека и затова вадиш повече" "Ти пускаш настрани и чепарето се отваря повече" и тн. Който иска да се разпознае сам в тия примери. ФАКТ Е, ЧЕ ВСЯКО ЕДНО СТАРАНИЕ ПО ЧЕПАРЕТО СЕ ОТРАЗЯВА ПОЛОЖИТЕЛНО! ОСОБЕНО В ОЧИЧКИТЕ ! То ако беше така нямаше да боядисват и воблерите. То нали играта само е важна, защо да ги боядисват и украсяват?
Щом не ви се занимава не ги правете! Но не оспорвайте факти, че наистина, ама наистина е тъпо! Стига бе, хора, даже Люси вече слага очички!
Последно промяна от gergi_81 на Пон Мар 23, 2020 9:47 pm, променено общо 1 път.
lusienn

Мнение от lusienn »

Слагам щото ги правя,
Бързо,но не влияе много
На кълването.
И да нямат всеки може допълнително
Да им нарисува по всяко време.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

lusienn написа:Слагам щото ги правя,
Бързо,но не влияе много
На кълването.
И да нямат всеки може допълнително
Да им нарисува по всяко време.
Е все пак не продаваш полуфабрикат, нали? Слагай им очички да са доволни хората. Повярвай ми, понякога точно това е разликата между 2,3 и 4,5 риби на чепарето.
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

gergi_81 написа:Аз малко късно се включвам, поради независещи от мен обстоятелства, но искам да вметна нещо относно очичките и лакирането на главите. Чета ви "бисерите" и наистина се смея с глас, как някои хора упорито се опитват да умаловажат това усилие, само за да си го спестят. На всички, които пишем тук, е ясно, че колкото повече куката прилича на рибка- толкова по-добър е резултата. Може да се изразява само в една, две риби в повече на чепарето, но е ФАКТ!
Аз също съм си мислил да си го спестя това с очичките, но съм си правил достатъчно експерименти и съм стигнал до извода, че има защо да ги правя. Щом ви мързи, не ги правете. Пак ще си ловите успешно, както и тези, на които предлагате вашите чепарета. Само не дейте да се опитвате да го налагате това, като твърдение, защото е супер тъпо! Направете си няколко еднакви чепарета (абсолютно еднакви ), половината с очички... Сравнете ги заедно от една лодка и ще видите резултата. (Това не знам защо го пиша при положение, че го знаете)
Чух някакви нелепи оправдания от рода на: " Пръчката ти е по-мека и затова вадиш повече" "Ти пускаш настрани и чепарето се отваря повече" и тн. Който иска да се разпознае сам в тия примери. ФАКТ Е, ЧЕ ВСЯКО ЕДНО СТАРАНИЕ ПО ЧЕПАРЕТО СЕ ОТРАЗЯВА ПОЛОЖИТЕЛНО! ОСОБЕНО В ОЧИЧКИТЕ ! То ако беше така нямаше да боядисват и воблерите. То нали играта само е важна, защо да ги боядисват и окрасяват?
Щом не ви се занимава не ги правете! Но не оспорвайте факти, че наистина, ама наистина е тъпо! Стига бе, хора, даже Люси вече слага очички!
Веднага те оборвам, без да желая да бъдеш наранен
Едно качествено чепаре не се нуждае от допълнителни окраски, така както една красива жена бива забелязвана без грим :wink:
Аз съм си АЗ :wink:
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Мilena написа: Веднага те оборвам, без да желая да бъдеш наранен
Едно качествено чепаре не се нуждае от допълнителни украски, така както една красива жена бива забелязвана без грим :wink:
По никакъв начин не ме оборваш, защото съм направил много качествени чепарета С ОЧИЧКИ И БЕЗ ОЧИЧКИ и съм видял разликата. Айде тия оборванки ги остави на хора, които са по- в час!
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

gergi_81 написа:
Едно качествено чепаре не се нуждае от допълнителни украски, така както една красива жена бива забелязвана без грим :wink:
По никакъв начин не ме оборваш, защото съм направил много качествени чепарета С ОЧИЧКИ И БЕЗ ОЧИЧКИ и съм видял разликата. Айде тия оборванки ги остави на хора, които са по- в час!
А пробвалите да си гледат работата?
Ок! :wink:
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Мilena написа:
gergi_81 написа:
А пробвалите да си гледат работата?
Ок! :wink:
Ето, че вече се разбираме.
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

За кое бе рожбо?
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

Как ще ме убедиш в нещо, в което няма спор.
Качеството си е качество- с очички, без, с боички,без, е не е гола кука , но направена с майсторлък :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”