Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от DJONI RINGO »

roamer написа:
калин кацаров написа:2011-2012 на определени места съм правил много успешен риболов, там където мястото е перфектно за рибата, винаги има живот, а това е веднага след голямата вода. Най-големия проблем на много вирове, е че се затлачват с мръсотия и тиня, гадна утайка, на такива места мрената и скобара бягат, патрулират някой кефали само. А е хубаво големите и дълбоки вирове с тиха вода да са с чисто дъно, тогава се развъжда всякаква риба, така беше преди години. Най-дълбоките места трябва да се зарибят със сом и шаран също, то не са много места такива по Струма, съответно не е непосилна задача. Основния проблем е коритото на реката, там трябва да се направи така, че да е комфортно за рибата. А от бракониери и месари ми писна вече. Айде по някоя риба не е проблем, ама да се изнасят с чували скобари , нямаш никакво оправдание. А да ми се хвали някой,че е хванал 20 риби примерно, където се е струпал скобара ми е смешен, щото един колега тук знае, как даже ги хваща и на джиг глава с бял червей.
Благодаря, колега за всички постове. Наистина доста полезни неща открих. Особени благодарности и за мнението за зарибителя. Сега оставам само да питам и какво е да водиш линията правилно? Има ли някакви по-особени правила? Мерси!
Бате пиши ми на лично:)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Д.Граховски написа:
калин кацаров написа:
щом на джиг глава с кука единица се хващаха, та тва риболов ли е..
Е не може да не признаеш, че това беше брутална импровизация при липса на друг такъм :lol: . Сега съм решил и изкуствен бял да сложа и да ги пробвам на джиг :D та даже и с плетеняк ще ловя да има повече ток по жицата :mrgreen:
и кво ловил е събрани риби с затърмъчени или нападащи всияко е тогава всеки може пак си противоречиш кво ли се занимаваме незнам просто пишеш некви романи мезмислени кога си писал по темата та са намери да даваш акъли ходете си за кленове за мрени направете си даже отделен раздел ако искате 4-5 човека тука качват снимки да има нещо но и ние ще спрем че ловим скобар а тои е мн лесен особено лятото ....за тва вие ще доидете зимата кога нее събран на 1 вир :D :D :D :D :D
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Да събрани риби лових, хванах 3, не бяха затърмъчени, а си удряха, ако не знаеш при джига се лови за части от секундата и не разчиташ на плувка. Темата е за Струма, а не за скобари и съм писал тук доста преди ти да знаеш за тая тема. По твоята логика си направете скобарска тема и си пишете. Ни акъл давам, ни пиша вече е заради такива умници,накрая ще си останете ти и още един у тая тема, най-много двама. Ама какво ли се обяснявам на човек, чието видово разнообразие в риболова опира до скобар и пръскач. Хората ловят скобари и с мухарка и на джиг и то лятото и тогава ли са събрани.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Стига сте се разправяли за глупости. Мисля да си купя антибиотик от шаранския, че хващам връщани риби със следи от рани по устата, ще ги мажа.
На бело поле нема никой. Ловат се тегави риби -от 14 до 18:30 8бр.
Закрих летния че ще пътувам 2 седмици. Очаквайте есенни включвания :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

topsoft написа: Ловат се тегави риби -от 14 до 18:30 8бр.
.........
8 риби за часа не чак толкова тегаво. Какви тежки случаи помним :butthead:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

topsoft написа: Ловат се тегави риби -от 14 до 18:30 8бр.
Моите беха още по - тегави : от 13 до 19.00 1 бр / и два откачени/. Извадения поне беше като хората - кило и канче :fishing2:

Изображение

Тръгнах уж на фидер, обаче видях едно стадо келеници, размислих, преправих такъма и сложих едно буренце. Цял следобяд им хвърлях стиски в муцките 500м над резаната мантинела, усетиха ме че съм тръгнал по мренки и не ми обърнаха грам внимание :lol:
ilia93to6kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ilia93to6kov »

колеги как е реката след дъждовете има ли смисъл да се ходи мисля да отида на железница дали ще има мрени поне.
Svetulkata30
новобранец
новобранец

Мнение от Svetulkata30 »

Малко инфо... вчера бях около Благоевград риболова беше тегав, два скобара /средни/, няколко добри мренки и няколко късания и откачания.
Прикачени файлове
struma.jpg
struma.jpg (112.99 KiB) Преглеждано 734 пъти
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Svetulkata30 написа:Малко инфо... вчера бях около Благоевград риболова беше тегав, два скобара /средни/, няколко добри мренки и няколко късания и откачания.
Браво колега. Радвам се, че и Зелен дол се е отчел с някоя риба :) Ще споделиш ли какъв риболов практикуваш и на каква стръв са уловени рибите?
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Ебати тъпотията-нужно ли е ?
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

DJONI RINGO написа:Ебати тъпотията-нужно ли е ?
Ако размислиш малко повече, може и да установиш, че не е чак толкова голяма тъпотията, колкото ти изглежда :wink:
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Знам, че се познаваме и сме приятелчета, но кому е нужно това? Престанете да казвате места публично. Месарите си четат и обезрибяват. Има си телефони за тая работа...
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

topsoft написа:Знам, че се познаваме и сме приятелчета, но кому е нужно това? Престанете да казвате места публично. Месарите си четат и обезрибяват. Има си телефони за тая работа...
А дали местата винаги са точно тези :wink:
Ехе, Джони, ти май литна обратно и вече те е яд :lol: И хем се налови като хората 8)
Все забравям да те питам, ходиш ли за мренки по река Трент?
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Тебе некой да те е питал нещо? Същи или не, кажат ли че сестра ти е курва...т.н.
Изображение

Изображение
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Я, трябва ли да ти искам разрешение, за да напиша нещо?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”