Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от DJONI RINGO »

metoo написа:Хайде гответе се че зимата идва който не е хванал през лятото скобари дано навакса през зимата. :D :D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Зимата е щукарско време
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

За късмет не ми се сбъдна съвсем прогнозата :) Днес / вече стана вчера/ на Невестино реката беше почти перфектна, може би една идея по - мътна от нужното, но и нищо общо с вчерашната боза.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Здравейте колеги. В понеделник най-накрая ми се "отвори парашута" и на мен да се пробвам по реката. Бяхме под моста на Бело поле. Обаче "греда". Първо още с пристигането заваля дъжд, в реката течеше боза, никаква индикация на "жива" риба, но поради липса на каквато и да било информация си казахме, че "пенило се, непенило се" ще се пробваме. Докато валеше дъжд подготвихме храната на предната седалка в Г-образна стойка. Спря да вали тъкмо като стана готова захранката. Понеже излета беше решен предния ден - вечерта в 21 ч. и единственото работещо магазинче продаваше храна "Митерсон" това и взехме. Два пакета някаква за река и я набухахме с яко троха и 400 гр. изпънат бял. Това ми дойде на акъл това забърках. Обаче храната се оказа доста лека и се наложи да добавим и глина. Започнахме опити за риболов, но пълно мъртвило. Докато зяпам в плувката изведнъж усетих, че краката са ми мокри. Реката покачи внезапно нивото с около 7,8 см. Тъкмо се чудех на къде да се махаме И кълване, типичното скобарско тръскане, последвано от откачане. Този скобарски номер ни остави за целия ден на това място. Час по-късно извадих един скобар и отново настъпи мъртвило. Прочетох, че колегата Prodigy666 е написал, че реката не става обаче аз вече бях там :D . След обяд нивото падна, реката започна да избистря, скобара /поне според мен/ го нямаше, но дойдоха мрените, та поне не скучахме. Бяха хубави и на моменти гол за гол. Започнаха да се появяват колеги и по едно време си стана направо панаир. Срещу нас се появиха двама колеги, които за 4 часа хванаха десетина скобара и ми показаха, че скобара си е тук. Бяха си от местните майстори. Лошото е, че не върнаха нито една риба, а аз мислех да отида да им стисна ръцете. Мислех да снимам скромния ми улов обаче внезапен дъжд /такова нещо не ми се беше случвало, толкова рязко да завали/. Запуха като изведро, намокри всичко, аз в бързината при сгъването си счупих върха на болонезата и това беше. Лових с 6 метра боло, 3 грама плувка, повод 0,10, кука 16 някаква Тубертинска. Накратко казано "карък", но аз съм доволен. Малко отплеснах, но .... да се похваля, де :D .
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Бяха си искаш да кажеш от местните месоядни Тиранозаври-предвиждам апокалипсис на Б поле и отново 3-4 години мараня и тишина;)Това не са никакви майстори,това са подобия на риболовци!

miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

DJONI RINGO написа:Бяха си искаш да кажеш от местните месоядни Тиранозаври-предвиждам апокалипсис на Б поле и отново 3-4 години мараня и тишина;)Това не са никакви майстори,това са подобия на риболовци!
За съжаление си абсолютно прав. Лошото е, че "Майсторите" ловят добре риби. Абе целия им стил се различава много от моя направо съм :shock: .
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

На всички реки е така.Те там е маисторлька.Не познавашли добре дьното само кьсане а месните ловат.А като спадне нивото минавам и си сьберем воблери блесни плувки и други текива дреболиики.Успех на всички-
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Пичове, нещо доста неприятно се случва - закриват офиса на иара в Дупница. Току виж и персонал решили да съкращават. С колега събираме подписка и ще се радвам да се включите, пък то е за доброто на всички.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Няма проблем. Къде да се разпишем?
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Днес не успях, но утре ще разнесе в магазините в Младост в София, за онези които не са тук, може да кача банката или да я изпратя по имай, поща, ескорт, абе да спасим офиса и реките
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Граховски давай да се подписвам

DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

miro253 написа:
DJONI RINGO написа:Бяха си искаш да кажеш от местните месоядни Тиранозаври-предвиждам апокалипсис на Б поле и отново 3-4 години мараня и тишина;)Това не са никакви майстори,това са подобия на риболовци!
За съжаление си абсолютно прав. Лошото е, че "Майсторите" ловят добре риби. Абе целия им стил се различава много от моя направо съм :shock: .
Те не ловят добре-ловят по 7-8 риби,но са много самите канибали-усъвършенствали са се до едно дивашко ниво ,достатъчно скобара да изчезва,ходят всеки ден също така!

Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Малко информация точно преди уикенда от днешния ми риболов в района на Благоевград.
Реката е качила нивото си в сравнение от миналата седмица. Температурата на водата е висока за края на месец Септември, а цветът й е перфектен за риболов. Твърде много бяхме мераклиите да ловим скобари в делничния ден, но днес нямах право да избирам дестинация. Рибите трудно се контролираха, поради многобройните любители на дънния риболов и странните методи за захранване, които практикуват някои колеги. Моят риболов беше с 6-метрово болонезе, 2гр. плувче, евтина речна захранка, трохички и стръв made in bosnia products.
Толкова от мен. Наздраве и наслука!!!
20150924_192419.jpg
20150924_192419.jpg (1.97 MiB) Преглеждано 797 пъти
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

miro253 написа:

Според мен, не си си направил линията както трябва и явно не я водиш добре.Много е важна дълбочината също, от куката до плувката. Скобара когато е на голям пасаж и взима стръвно стръвта е лесно, тогава всеки може, но при по-редки и капризни риби, иска да му приплъзваш трохата, а не да играе хоро във водата и да подскача като бълха.
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

пичаги как е реката след дъждовете по Благоевград , да знам дали да бия 200км утре? мерси.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”