Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Няколко основни въпроса за риболов на лефер
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Няколко основни въпроса за риболов на лефер
Нещо не разбрах що се здърпахте, ама не са хубави тези работи да знаете 

не спори с глупак ще те свали на нивото си и ще те бие с опит
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Морските сме стабилни хора,всичко ще си дойде на място.M.S.M написа:Нещо не разбрах що се здърпахте, ама не са хубави тези работи да знаете
Две кръстосани думи не могат да ни разпилеят.

Аз БАН не мога да слагам.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
извинявай но това как да го разбирамСега , ЛЕФИ.Ама много дразниш.
Не можеш да даваш мнения,след като нищо не знаеш за риболова,ама въобще.
Пишеш от един интернет клуб от Варна,който се намира на ул.Селиолу,м/у ул.Тодор Димов и Брегалница.
А сега познай,занапред какво ще ти се случи.
А сега колеги,който познава собственика,да ми се обади на лични.
Обществен ред и контрол / демек аз ,или колегите/,ще направим там проверка по дати и час,и тоя ще го намеря.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ами а си прочети твоите мнения,
Тук всеки си казва каквото знае,а ти само опонираш.Туй не било така,онуй не е тъй.
Ами кажи ти какво знаеш.Покажи какво и как си хванал.
Нали виждаш,че всеки от нас споделя начините си на риболов.
Това,че те са различни,не означава,че са неправилни.
Всеки си има чалъми,и се споделят тук.
Не искам в морския да се караме,поне до сега рядко има такива моменти.
Тук всеки си казва каквото знае,а ти само опонираш.Туй не било така,онуй не е тъй.
Ами кажи ти какво знаеш.Покажи какво и как си хванал.
Нали виждаш,че всеки от нас споделя начините си на риболов.
Това,че те са различни,не означава,че са неправилни.
Всеки си има чалъми,и се споделят тук.
Не искам в морския да се караме,поне до сега рядко има такива моменти.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мамицата му,голям студ!
Ай да са стопля,че тая зима на никой не влияе положително вече.
Аз пък не искам където и да е да има караници,нали риболова е за разтоварване и зареждане с положителни емоции.

Аз пък не искам където и да е да има караници,нали риболова е за разтоварване и зареждане с положителни емоции.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
да прочетох ги а сега и ти ама наистина ги прочети поне бъди коректен . лека
-
- разбира нещата
Дааа,добре,държа да се извиня на колегата Lefi пред всички
Ама мои,ти си половин Помориец,остана да си и човека които зарежда черава при нас,и направо уби рибата
Наистина- извинявам се
лека и спокоина на всички

Наистина- извинявам се
лека и спокоина на всички

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
lefi написа:късмет-ако ще и една бала четерилистни детелини да си набрал,на цялата циганска махла момите да си обарал с РК да си влязал в морето незнаеш ли (както се пееше в една песен) кой,кога ,къде,как и защо -ще хванеш там нещо на Моисей.нали затова е този форум -може и да бъркам но никой не започва -леле, какъв късмет извадих а и нямаше да има рибарски могазини а магазини за късмети. казвам това защото много лесно се зачерква опита и многогодишната практика на колеги което споделят
Нали се сещаш, че и магазини за опит няма или поне в рибарските магазини не продават . Аз лично излизам от 15 години с лодка за риба , за преди това няма да говоря и от този мой скромен опит смятам , че ако нямаш късмет , може и опита на пет поколения преди теб да имаш винаги ще бъдеш почти капо.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Истината е,че ОСНОВНОТО изискване при риболова на лефер е да го има там където го търсим.Морето е голямо,а къде е рибата е сложен въпро и нямам толкова време да обикалям "на сляпо".Имам минаталата есен няколко чернокопа на воблер Yo Zuri Cristal Minnow от вълнолома във Варна.Личното ми мнение е,че не си струва да се кибичи часове наред за да я хванеш я не някоя рибка...
ловя от доста време лефер на тролинг и си имам свой календар + - седмица когато не е проблем да го ловя .местата - строго определени и примамката ВИНАГИ една и съща и никакви вариации.резултатите -добри по 5-6 риби на излизане .ползвам само /Yozuri_DeltaSword. един воблер който вече не се произвежда и странното е ,че рибата го предпочита на 100% . имаго САМО в един италиански сайт -доставят до бг. но неразбирам италиански и не мога да направя регистрация -ако има желаещи ще дам адреса- 90 мм. са успешните -има ги и като цвят.
-
- вече хвърля и на тежко
За ТОЗИ ли става въпрос ?
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
колега ,браво,точно тук за тези става дума но при регистрация не обръща на английски и ми иска нещо за фирмата ако можеш поръчай си 90мм. и двата цвята работят перфектно . цената просто не търпи коментар -в бг. + 10 лв.лошото е ,че никъде другаде ги няма....
Ако се заформя поръчка пишете ме с 2-3бр.
Йозури-мозури навремето от лъжиците на баба ми правих блесни и скъсвах лефундерите и що...? ми щото имаше. Сега имам лодка, мотори, фишфайндери анасънамъ такъм и не съм видял и люспа от лефер (говоря за риби от 700гр на горе а не за чернокопчета)
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако вреше от риба, нямаше да се разпитваме по форумите как да си хванем
Има един момент на гъстота на рибата, от който нататък започват да се бият по няколко риби за примамката... и много-много не пробират /ловил ли си пъстърва в развъдник/
- една лапа куката, друга оловото, а трета - плувката...
Сега като са нарядко са наплашени и придирчиви... вариантът да удря само на един модел примамка е напълно възможен!

Има един момент на гъстота на рибата, от който нататък започват да се бият по няколко риби за примамката... и много-много не пробират /ловил ли си пъстърва в развъдник/

Сега като са нарядко са наплашени и придирчиви... вариантът да удря само на един модел примамка е напълно възможен!