Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Случвало ли ви се е.....
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Случвало ли ви се е.....
Като дете имам щука 1,400 на червен червей на яз. Брягово. Миналата година лятото, на 9-ия километър на Марица, сомче на бял червей.
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
- горан
- ще става разбирач
Днес докато си троля единия ми прът се сгъна и аванса запя.Вдигнах го бързо и усетих, че не е риба, а воблера ми се е закачил за нещо.Извадих другата въдица и обърнах лодката, за да се опитам да си откача воблера.Стигнах до закачката и след известни усилия успях да си откача воблера.Започнах да вадя и каква беше изненадата ми когато заедно с моя воблер изплува и един дамски чорапогащник на топка колкото юмрук и от долната му страна още един воблер.До тук добре, мисля си касмет, но каква беше изненадата ми когато установих, че това е моя воблер /рапала Магнум/, който бях скъсал на същото място две седмици по-рано, още при първото му потапяне във водата, и за който още ме беше яд.Та си помислих колко прецизен съм станал, прекарвам воблерите си по един и същи път до милиметър
, това беше и най добрия ми улов за деня 

-
- новобранец
На яз.Маца костур на жито

- CERRUTI
- сериозен играч

Както бях писал и в оригиналната тема-"всичката риба е хваната на царевица и шарен червей а щуката на комбинацията-зърно царевица+2-3 шарени червея.....

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Често изваждам кефал на черно жито. Имам и едри бройки.
Миналата седмица бях на река и улова беше.Един голям гумен ботуш.
часовници на грозно пате 2см. Забелязах да седят в плитчините, прокарах потъващия воблер пред тях и започнаха да го атакуват много стръвно 

кьоркефали
Хващал съм часовник на воблер имитация на костур.А преди няколко години един колега извади щука на хляб пред очите ми.
Часовник съм хващал и с дълъг дъждовен червей като аз държа единия край на червея с ръка,доста наивна рибка е
Часовник съм хващал и с дълъг дъждовен червей като аз държа единия край на червея с ръка,доста наивна рибка е
-
- ще става разбирач
Вадил съм доста червеноперка на рибка - яз. Елешница.
На яз. Цонево преди 4-5 години бях хвърлил един селски такъм - пружина с две горни куки. Ма понеже ме домързя да им закачам червеи ги оставих празни горните куки. Последва удар, вадя и какво да видя - платика на голата кука. След 20 мин, същата работа. Куките бяха златисти, може би това е привлякло платиката. И аз не знам причината, но си е факт.
Хващал съм и часовници на жито
На яз. Цонево преди 4-5 години бях хвърлил един селски такъм - пружина с две горни куки. Ма понеже ме домързя да им закачам червеи ги оставих празни горните куки. Последва удар, вадя и какво да видя - платика на голата кука. След 20 мин, същата работа. Куките бяха златисти, може би това е привлякло платиката. И аз не знам причината, но си е факт.
Хващал съм и часовници на жито

То часовника кълве на всичко(даже и на нищо).Преди година на Николаевка го лових на салам и кашкавал.Отказах се бързо щото щяхме да останем без мезе 

някакви дребни охлюви на жито, някаде към 15 парчета явно са по-бързи от червеноперката 

кьоркефали
Интересна тема. И като че ли е най- рибарската от всички. Можем да пуснем и една за изтървана най- голяма риба.
Ето и моето участие за уловени екземпляри:
- шарани и каракуди на рибка от язовир с. Сърневец (Ст. Загора)
- бабушка на рибка от язовир с. Ковачево (Раднево)
- 4 костенурки на бял и земен червей от различни водоеми
- бяла риба- 800г. на царевица с монтаж на косъм от "топлото" на ТЕЦ 2 (сериозно налапала)
- мъжка бяла риба- 1,150 кг. с рачило, явно е пазила хайвер (проявих се като бракониер)
- една и съща слънчевка хваната 6 пъти в рамките на два часа ( беше в "прозорче"пред мен и имаше отличителен белег, така че грешка е изключена)
За два риболова имам три уцелени лястовици с директен телескоп, като естествено не съм ги целил. За съжаление само едната хвръкна пак
Един приятел хвана толстолоб на рибка, ката куката беше дълбоко в устата (докато филтрират планктона явно правят голям вакуум, иначе друго обяснение нямам).
Друг приятел преди много време хвана едно момче за ухото с кука около № 10 и влакно около 0,20мм (красив пирсинг). По- интересното беше, че не разбра какво е станало и дръпна още веднъж (сигурно мислеше че е закачил растение), а момчето- ни вопъл от болка. Мъките му обаче не свършиха с това. Срязахме влакното и тръгнахме да търсим "специализирана" помощ.
Намерихме я в лицето на един мустакат военен старшина( нищо против военните и старшините). След като каза "Сега ши тъ упрая", запали една цигара, смукна два пъти и опита да прегори възелчето на кукичката, за да я извади. Или му опари ухото, или нажежи кукичката- не знам, но детето такъв танц изтанцува, че този в ритъм 7/8 пасти да яде
Зарко, ако четеш от някъде случайно, да си жив и здрав.
Ето и моето участие за уловени екземпляри:
- шарани и каракуди на рибка от язовир с. Сърневец (Ст. Загора)
- бабушка на рибка от язовир с. Ковачево (Раднево)
- 4 костенурки на бял и земен червей от различни водоеми
- бяла риба- 800г. на царевица с монтаж на косъм от "топлото" на ТЕЦ 2 (сериозно налапала)
- мъжка бяла риба- 1,150 кг. с рачило, явно е пазила хайвер (проявих се като бракониер)

- една и съща слънчевка хваната 6 пъти в рамките на два часа ( беше в "прозорче"пред мен и имаше отличителен белег, така че грешка е изключена)
За два риболова имам три уцелени лястовици с директен телескоп, като естествено не съм ги целил. За съжаление само едната хвръкна пак

Един приятел хвана толстолоб на рибка, ката куката беше дълбоко в устата (докато филтрират планктона явно правят голям вакуум, иначе друго обяснение нямам).
Друг приятел преди много време хвана едно момче за ухото с кука около № 10 и влакно около 0,20мм (красив пирсинг). По- интересното беше, че не разбра какво е станало и дръпна още веднъж (сигурно мислеше че е закачил растение), а момчето- ни вопъл от болка. Мъките му обаче не свършиха с това. Срязахме влакното и тръгнахме да търсим "специализирана" помощ.
Намерихме я в лицето на един мустакат военен старшина( нищо против военните и старшините). След като каза "Сега ши тъ упрая", запали една цигара, смукна два пъти и опита да прегори възелчето на кукичката, за да я извади. Или му опари ухото, или нажежи кукичката- не знам, но детето такъв танц изтанцува, че този в ритъм 7/8 пасти да яде

Зарко, ако четеш от някъде случайно, да си жив и здрав.
-
- ще става разбирач
Леле как се смях на последния пост

ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
За вас лъжа ама за мене истина.Бяла риба за хрилния капак,в момента в който започнах да си вадя въдицата да я презареждам линията близо до брега натежа и добре че колегата с кепа беше наблизо,в момента в който я кепчоса се откачи, а аз си извадих въдицата със стръвта която си беше навътре.Просто като съм вдигнал да вадя въдицата кордата е минала под хрилния капак и се е оплела за известно време.Това се случи на ТЕЦ2 преди бая години,рибата беше около килото.Същия случай ми го разказва веднъж един колега на Тракиец без аз да му споменавам за моята случка,само че неговата риба е била около 2кила
Колегата Енчев ме зарадва много, след като разбрах че съм го разсмял.
Сега съм със самочувсвието че мога да усмихна още един
Ето още една случка от архивите ми в която имах само непряко участие.
При един тегав риболов на ТЕЦ- 1, с група приятели се чудехме какво да предприемем, за да се разнообразим. Пробвахме различни тактики на риболов, игра на карти, бирички и др. Но не би. Накрая решихме да прекратяваме тия мъки и да си тръгваме. Съдбата обаче реши да ни компенсира.
На петдесеттина метра от нас група колеги от ромски произход (цигани де), започнаха да се дърпат с някакъв "дзвер".
Естествено зарязахме всичко освен кепа и хукнахме да помагаме. Първоначално нещото дърпаше яко надолу. После взе да изплува и решихме че вече се е уморило. Последният етап на дърпане беше нагоре. Да нагоре- в небето. "Вай далееей" ревнаха циганите в хор. За малко и въдицата да хвръкне- така се бяха гипсирали. Уловът: корморан на пружина с четири куки, за левия плавник. Да ама преди да стане "улов", голямо кълване беше. Къса и хвърля. От тогава съм почитател на марка "Корморан". През сълзи се включих и аз в мероприятието, като не ми се беше случвало да закепвам във въздуха. Откачих го и тръгнах да го пускам, но циганите ревнаха пак в хор: "Дай си ни птицата! Ши я ядем!". Няма червена книга тука, има само глад
Хайде по живо, по здраво, че трябва да се трудя.
Сега съм със самочувсвието че мога да усмихна още един

Ето още една случка от архивите ми в която имах само непряко участие.
При един тегав риболов на ТЕЦ- 1, с група приятели се чудехме какво да предприемем, за да се разнообразим. Пробвахме различни тактики на риболов, игра на карти, бирички и др. Но не би. Накрая решихме да прекратяваме тия мъки и да си тръгваме. Съдбата обаче реши да ни компенсира.
На петдесеттина метра от нас група колеги от ромски произход (цигани де), започнаха да се дърпат с някакъв "дзвер".
Естествено зарязахме всичко освен кепа и хукнахме да помагаме. Първоначално нещото дърпаше яко надолу. После взе да изплува и решихме че вече се е уморило. Последният етап на дърпане беше нагоре. Да нагоре- в небето. "Вай далееей" ревнаха циганите в хор. За малко и въдицата да хвръкне- така се бяха гипсирали. Уловът: корморан на пружина с четири куки, за левия плавник. Да ама преди да стане "улов", голямо кълване беше. Къса и хвърля. От тогава съм почитател на марка "Корморан". През сълзи се включих и аз в мероприятието, като не ми се беше случвало да закепвам във въздуха. Откачих го и тръгнах да го пускам, но циганите ревнаха пак в хор: "Дай си ни птицата! Ши я ядем!". Няма червена книга тука, има само глад

Хайде по живо, по здраво, че трябва да се трудя.