Монтаж на косъм

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
teleskopa
новобранец
новобранец

Re: Монтаж на косъм

Мнение от teleskopa »

Изображение
Този монтаж мисля че е най-обикновения го гледах в едно списание. Добре се вижда как се прави монтажа само не ми е ясно как се слага царевичката. Преди не сам ловял на косъм.
Едит: И да не забравя на третата картинка тази капка какво означава? Да намокря???
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Re:

Мнение от Камбата »

На първия монтаж има силиконов стопер,който възпрепятства заклинването на вирбела в оловото.Поводите всичките ги пратя от плетено влакно със силиконово покритие,за да потъват на дъното.Дължината на косъма съм я мерил,не е толкова дълъг,колкото изглежда,като се има впредвид,че ловя с две-три сухи царевички +топче стиропор и се оставят 5мм АРАЛЪК. 100% съм щастлив,че Калканчо не вижда шлаухката на куката,но я има.Калканчо,влез в галерията ми,там снимките са с по-голяма резолюция и се вижда съвсем ясно и броя на намотките дори. :lol: Тея подвижните олова ги ползвам и за бяла риба. :lol:

За сега не съм имал проблем с оплитанията,но попринцип за това са кабелите и шлаухите на оловата,като тези,които Snegk ползва.Аз лично не съм имал проблем с оплитанията на повода около майката.Калканчо,кажи има ли значение цвета на оловото?Ако имаш възможност пусни и ти някоя снимка натвоите монтажи.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Абе фотоапарата ми май няма режим макро и стават едни никакви снимките, ще гледам да снимам с друг апарат да пусна мой вариянт на монтаж но в неделя след риболова :wink: .

Според някой рибари блясъка на оловото и дори блясъка на куката е възможно да оплашат рибите, главно когато говорим за трофейни екземпляри естетвено :wink: . Радвам се , че нямаш проблеми с оплитането.Аз лично не оставям повече от 5мм между косъма и куката никога, а случайно ако остане навивам косъма около куката 1 път, но и не го допирам щотото тогава по добре да бича царевицата та ченгело :) .И все пак не мисля че подвижното олово е добър вариянт, освен ако не ловиш примерно в много тинест язовир.Тогава и подвижното олово и хеликоптера помагат :wink: .И какъв ти е повода, че май не съм виждал такъв ? И все пак горещо ти препоръчвам да използваш както каза sneqk клипс. На 1та кука видях, че май под шлауха имаш и халка.Безсмилслено е да слагаш и 2те. :wink:

Засега толкова се сещам :roll: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Пич,това под шлауха не е халка,а е възелче,чрез което скъсих дължината на косъма,както каза самият ти. :wink:

Повода,някой път ако се засечем,ще го пипнеш и ще разбереш.Плетено влакно със някакво покритие,мисля,че е силиконово,поне на допир. :lol: Целта е да не плава,а да потъва на дъното,за да стои естествено,тея неща ги знаеш.

Благодаря за обясненията,ще сменя оловата. :lol:

- Лий Улф - 1939 г.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Камбата написа:Пич,това под шлауха не е халка,а е възелче,чрез което скъсих дължината на косъма,както каза самият ти. :wink:

Повода,някой път ако се засечем,ще го пипнеш и ще разбереш.Плетено влакно със някакво покритие,мисля,че е силиконово,поне на допир. :lol: Целта е да не плава,а да потъва на дъното,за да стои естествено,тея неща ги знаеш.

Благодаря за обясненията,ще сменя оловата. :lol:
Изглежда си падам малко кьор :oops: :oops: :oops: .

Най-добре отдели 15лв и си вземи на суфикс chameleon или нещо такова беше, истински шарански повод със силиконово покритие. :wink:

Оловата имай предвид, че са доста скъпи.В зависимост от грамажа инлайн оловата са от 1,50 до 2,50 на carp system :roll: .На подобни цени са оловата за сейфти болт и за хеликоптер.Преди се намираха трудно, но в момента в повечето рибарски ги имат :wink: .

И като фанеш риба с тоя монтаж, пиши да се похвалиш :D .
Jordj79BG
новобранец
новобранец

Мнение от Jordj79BG »

Здравейте колеги :D !Привет от Denver Colorado USA! Всеки монтаж е добър,само когато е дал добър резултат ! Щом Камбата лови с него ,значи има успех.Моето мнение е следното : при изработването е допусната грешка при свързването на оловото и повода с основната линия.Аз използвам Safety Bolt Beat from Kevin Nash или In line монтажи на Nash or FOXY .Това ,което съм забелязал е ,че при тези монтажи ,а мога да кажа и при всеки друг монтаж,компонентите на който,са са изработени от реномирана фирма : вирбелите са старателно скрити вътре в самата система с цел-избягване на неприятните заплитания при замятане.Тук мисля е грешката при самоделните монтажи-не можеш да използваш шлаух ,за да покриеш вирбела и по този начин да избегнеш пречупването на основната линия,което може да се получи при монтаж с неприкрит вирбел без шлаух.Това пак казвам е мое мнение,което споделям с вас.За мен ,практиката е показала следното -за да избегна оплитане при замятане използвам Sinking Rig Tube на основното влакно , или Leadcore в зависимост от дъното, но вирбелът е винаги скрит в самата система ,за да избегна свободното пречупване на основното влакно при работа с открит вирбел.Желая наслука на всички колеги !
teleskopa
новобранец
новобранец

Мнение от teleskopa »

Някой ще отговори ли на поста който написах по-горе, моля.
И към него да си допълня въпроса: след като съм се научил как да си вързвам косъма, линията назад колко см е гледам всеки различно я е направил, колко оловота нещо важно ако има което трябва да се направи.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

snegk написа:Брат така трябва да изглежда инлайн монтажа.
Изображение
Използвай клипс,слагай само вирбел или карабинка.

Колега snegk,гледах,гледах,мислих и установявам,че си много прав.Ще се постарая да намеря от тези олова и да пробвам с тях.Благодаря,че ме просвели!

Само ми кажи какво точно да кажа,че търся като вляза в магазина?Олова за in-line монтаж на косъм с шлаух,или шлауха е отделно?Извинявай за неграмотността ми,ама тоя шарански риболов ми е още чужда вода. :roll:

- Лий Улф - 1939 г.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Търси ин-лайн олова, те се продават със силиконовата тръбичка (тази отгоре), а това което се пада отдолу на оловото ако не се лъжа се купува отделно и е с цел прикриване на вирбела :wink: ,мисля че се казваха Silicone Beads, но ще те излъжа :wink: .
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Благодаря,Калканчо.Като се видя в пари отивам да купувам.Това отдолу може ли да се замени с термошлаух?За термошлауха да питам,от къде във Варна може да се намери,щото където съм питал по магазините ме гледат странно.Единствено в практикер видях веднъж,но бяха в ярки цветове.. :roll:

- Лий Улф - 1939 г.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Не ти препоръчвам да го заменяш с термошлауй, едно на ръка, че ще ти трябва време, по-дебел шлаух от тоя на куките ми ако решиш да си извадиш повода трябва го махаш с вирбела :roll: .

Иначе термошлаух във всеки електричарски магазин.2мм/1мм тоест то 2мм се свива на 1мм струва поголовната сума от 28ст на метър :lol: .
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Камбата написа:Благодаря,Калканчо.Като се видя в пари отивам да купувам.Това отдолу може ли да се замени с термошлаух?За термошлауха да питам,от къде във Варна може да се намери,щото където съм питал по магазините ме гледат странно.Единствено в практикер видях веднъж,но бяха в ярки цветове.. :roll:
Ако имаш стара електрона игра,вземи кабела на джойстика,махни сърцевината,нарежи го на 3см парченца и става идеално.Аз имам такива и ги ползвам като ми свършат оргиналните,изглеждат малко по грубо,но ефекта е същия :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
V.Meshkov
новобранец
новобранец

Мнение от V.Meshkov »

Колеги,да Ви питам нещо - Не е ли по добре да се използува една малка тройка вместо единична кука(закалена орловка),понеже струва ми се има по голям % на закачане в шарановата паст?
Мистър Воблер--разрешава проблеми всякакви!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз не бих пробвал,защото монтажа ще изглежда прекалено груб,по мое мнение шарана няма да го хареса.

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
V.Meshkov
новобранец
новобранец

Мнение от V.Meshkov »

Става въпрос само за една мъничка тройчица,та да не я усеща шаро,но маркова,а не от всичко по 1лв.,че да не се огъва лесно :lol: . :roll:
Мистър Воблер--разрешава проблеми всякакви!
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”