Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж на косъм
Модератор: sapuna
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Re:
На първия монтаж има силиконов стопер,който възпрепятства заклинването на вирбела в оловото.Поводите всичките ги пратя от плетено влакно със силиконово покритие,за да потъват на дъното.Дължината на косъма съм я мерил,не е толкова дълъг,колкото изглежда,като се има впредвид,че ловя с две-три сухи царевички +топче стиропор и се оставят 5мм АРАЛЪК. 100% съм щастлив,че Калканчо не вижда шлаухката на куката,но я има.Калканчо,влез в галерията ми,там снимките са с по-голяма резолюция и се вижда съвсем ясно и броя на намотките дори.
Тея подвижните олова ги ползвам и за бяла риба. 
За сега не съм имал проблем с оплитанията,но попринцип за това са кабелите и шлаухите на оловата,като тези,които Snegk ползва.Аз лично не съм имал проблем с оплитанията на повода около майката.Калканчо,кажи има ли значение цвета на оловото?Ако имаш възможност пусни и ти някоя снимка натвоите монтажи.

За сега не съм имал проблем с оплитанията,но попринцип за това са кабелите и шлаухите на оловата,като тези,които Snegk ползва.Аз лично не съм имал проблем с оплитанията на повода около майката.Калканчо,кажи има ли значение цвета на оловото?Ако имаш възможност пусни и ти някоя снимка натвоите монтажи.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Монтаж на косъм
Абе фотоапарата ми май няма режим макро и стават едни никакви снимките, ще гледам да снимам с друг апарат да пусна мой вариянт на монтаж но в неделя след риболова
.
Според някой рибари блясъка на оловото и дори блясъка на куката е възможно да оплашат рибите, главно когато говорим за трофейни екземпляри естетвено
. Радвам се , че нямаш проблеми с оплитането.Аз лично не оставям повече от 5мм между косъма и куката никога, а случайно ако остане навивам косъма около куката 1 път, но и не го допирам щотото тогава по добре да бича царевицата та ченгело
.И все пак не мисля че подвижното олово е добър вариянт, освен ако не ловиш примерно в много тинест язовир.Тогава и подвижното олово и хеликоптера помагат
.И какъв ти е повода, че май не съм виждал такъв ? И все пак горещо ти препоръчвам да използваш както каза sneqk клипс. На 1та кука видях, че май под шлауха имаш и халка.Безсмилслено е да слагаш и 2те.
Засега толкова се сещам
.

Според някой рибари блясъка на оловото и дори блясъка на куката е възможно да оплашат рибите, главно когато говорим за трофейни екземпляри естетвено

Засега толкова се сещам

За бракониерите само слънчаци
!

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пич,това под шлауха не е халка,а е възелче,чрез което скъсих дължината на косъма,както каза самият ти.
Повода,някой път ако се засечем,ще го пипнеш и ще разбереш.Плетено влакно със някакво покритие,мисля,че е силиконово,поне на допир.
Целта е да не плава,а да потъва на дъното,за да стои естествено,тея неща ги знаеш.
Благодаря за обясненията,ще сменя оловата.

Повода,някой път ако се засечем,ще го пипнеш и ще разбереш.Плетено влакно със някакво покритие,мисля,че е силиконово,поне на допир.

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Изглежда си падам малко кьорКамбата написа:Пич,това под шлауха не е халка,а е възелче,чрез което скъсих дължината на косъма,както каза самият ти.![]()
Повода,някой път ако се засечем,ще го пипнеш и ще разбереш.Плетено влакно със някакво покритие,мисля,че е силиконово,поне на допир.Целта е да не плава,а да потъва на дъното,за да стои естествено,тея неща ги знаеш.

Най-добре отдели 15лв и си вземи на суфикс chameleon или нещо такова беше, истински шарански повод със силиконово покритие.

Оловата имай предвид, че са доста скъпи.В зависимост от грамажа инлайн оловата са от 1,50 до 2,50 на carp system

И като фанеш риба с тоя монтаж, пиши да се похвалиш

!

Здравейте колеги
!Привет от Denver Colorado USA! Всеки монтаж е добър,само когато е дал добър резултат ! Щом Камбата лови с него ,значи има успех.Моето мнение е следното : при изработването е допусната грешка при свързването на оловото и повода с основната линия.Аз използвам Safety Bolt Beat from Kevin Nash или In line монтажи на Nash or FOXY .Това ,което съм забелязал е ,че при тези монтажи ,а мога да кажа и при всеки друг монтаж,компонентите на който,са са изработени от реномирана фирма : вирбелите са старателно скрити вътре в самата система с цел-избягване на неприятните заплитания при замятане.Тук мисля е грешката при самоделните монтажи-не можеш да използваш шлаух ,за да покриеш вирбела и по този начин да избегнеш пречупването на основната линия,което може да се получи при монтаж с неприкрит вирбел без шлаух.Това пак казвам е мое мнение,което споделям с вас.За мен ,практиката е показала следното -за да избегна оплитане при замятане използвам Sinking Rig Tube на основното влакно , или Leadcore в зависимост от дъното, но вирбелът е винаги скрит в самата система ,за да избегна свободното пречупване на основното влакно при работа с открит вирбел.Желая наслука на всички колеги !

Някой ще отговори ли на поста който написах по-горе, моля.
И към него да си допълня въпроса: след като съм се научил как да си вързвам косъма, линията назад колко см е гледам всеки различно я е направил, колко оловота нещо важно ако има което трябва да се направи.
И към него да си допълня въпроса: след като съм се научил как да си вързвам косъма, линията назад колко см е гледам всеки различно я е направил, колко оловота нещо важно ако има което трябва да се направи.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
snegk написа:Брат така трябва да изглежда инлайн монтажа.
Използвай клипс,слагай само вирбел или карабинка.
Колега snegk,гледах,гледах,мислих и установявам,че си много прав.Ще се постарая да намеря от тези олова и да пробвам с тях.Благодаря,че ме просвели!
Само ми кажи какво точно да кажа,че търся като вляза в магазина?Олова за in-line монтаж на косъм с шлаух,или шлауха е отделно?Извинявай за неграмотността ми,ама тоя шарански риболов ми е още чужда вода.

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Търси ин-лайн олова, те се продават със силиконовата тръбичка (тази отгоре), а това което се пада отдолу на оловото ако не се лъжа се купува отделно и е с цел прикриване на вирбела
,мисля че се казваха Silicone Beads, но ще те излъжа
.

!

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Благодаря,Калканчо.Като се видя в пари отивам да купувам.Това отдолу може ли да се замени с термошлаух?За термошлауха да питам,от къде във Варна може да се намери,щото където съм питал по магазините ме гледат странно.Единствено в практикер видях веднъж,но бяха в ярки цветове.. 

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не ти препоръчвам да го заменяш с термошлауй, едно на ръка, че ще ти трябва време, по-дебел шлаух от тоя на куките ми ако решиш да си извадиш повода трябва го махаш с вирбела
.
Иначе термошлаух във всеки електричарски магазин.2мм/1мм тоест то 2мм се свива на 1мм струва поголовната сума от 28ст на метър
.

Иначе термошлаух във всеки електричарски магазин.2мм/1мм тоест то 2мм се свива на 1мм струва поголовната сума от 28ст на метър

!

-
- и господ не е толокова добър
Ако имаш стара електрона игра,вземи кабела на джойстика,махни сърцевината,нарежи го на 3см парченца и става идеално.Аз имам такива и ги ползвам като ми свършат оргиналните,изглеждат малко по грубо,но ефекта е същияКамбата написа:Благодаря,Калканчо.Като се видя в пари отивам да купувам.Това отдолу може ли да се замени с термошлаух?За термошлауха да питам,от къде във Варна може да се намери,щото където съм питал по магазините ме гледат странно.Единствено в практикер видях веднъж,но бяха в ярки цветове..

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Колеги,да Ви питам нещо - Не е ли по добре да се използува една малка тройка вместо единична кука(закалена орловка),понеже струва ми се има по голям % на закачане в шарановата паст?
Мистър Воблер--разрешава проблеми всякакви!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз не бих пробвал,защото монтажа ще изглежда прекалено груб,по мое мнение шарана няма да го хареса.
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Става въпрос само за една мъничка тройчица,та да не я усеща шаро,но маркова,а не от всичко по 1лв.,че да не се огъва лесно
. 

Мистър Воблер--разрешава проблеми всякакви!