Пасата на ремонт.

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Re: Пасата на ремонт.

Мнение от Mitak »

AL KAPONE написа::lol: :lol: :lol: Добреде.... ма помпата си е изгоряла от въздух! Независимо дали караш на газ, пак трябва да си има 15-тина литра бензин щото тя си върти :lol: :lol: :lol: и върти и върти докато изгори :lol:

Сега поне пасата вече е безценен :lol: Карай си го със зраве и майстор да не срещаш :lol: Поздрав

карам Сеат Кардоба 1.6 газ, бензиновата помпа не ми работи, изгоря по същата причина. Говорих с един майстор и разбрах, че има решение на тоя проблем. Мотират ти ключ, с който спираш захранването на помпата когато караш на газ.
Изображение
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Оставете конкурса ако на мен ми вземат толкова пари за ремонт няма да си намеря място от яд.Saksi дано поне да е качественно направен и да нямаш проблеми за напред.Разбрах що се отказа от болото.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
sirius3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sirius3 »

gogo45sharana написа:А между другото може и ей тоз да ти е шлайфал главата. :D

sirius3

[aЬttachment=0]DSC00508.gif[/attachment]
Тази автоглава не съм я шлайфал аз!!!!
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

chapara написа:
sirius3 написа:
gogo45sharana написа:А между другото може и ей тоз да ти е шлайфал главата. :D

sirius3

[aЬttachment=0]DSC00508.gif[/attachment]
Тази автоглава не съм я шлайфал аз!!!!
Ха ха ха,начи бегаш от отговорност???
Майтап бе колега :D
И аз го питах ама май и мене ме метна,че не бил той. :lol: :lol: :lol:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Много пара са ти взели :shock: по моя преценка цената можеше да бъде с поне 200-250 по ниска,да не кажа и повече!!!
Изображение
sirius3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sirius3 »

Не не,не бягам от отговорност,просто много добре познавам собствениците и монтьорите. :wink:
Те не са ми носили глава за ремонт поне от месец!
Ако бях аз, щях да обясня подробно,за какво иде реч. :smt110
:smt006
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Как много пари :?: На мен за слагане на компютър и почистване на съединение 40лв.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Според мен е много.Ето ви /преписвам/ моята фактура за същия ремонт:
1.Шлайф-41лв.
2.Гарнитура на глава-39лв.
3.Вложки на клапани-24лв.
4.Гарнитура на изпускателен колектор-2лв.
5.Гарнитура на клапани-2бр./двувалка/-9лв.
6.Ремък на хидравликата-6лв.
7.Работа -120лв.
Обща стойност-241лв.
Маслото си го смених допълнително /за всеки случай/. Излезе ми 45лв. със смяната +филтър.
Да не говорим,че цялата работа стана само за 4 работни дни.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Чуруликпенчо, много те уважавам ма сравняваш различни видове мотори, ако ме разбераш какво казвам :roll:
млякото и бозата са различни продукти и суровините за произхода им :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Едва ли за шлайфиста има значение каква е главата.Да не говорим,че аз съм с пълна инжекция /срещу моно на Пасата/и в двигателното отделение не можеш и отвертка да вкараш , т.е. доста по-зор си е разглобяването.Цената на частите не мога да коментирам,но в София би трябвало да са по-евтини.Нали все пак всичко оттам се разпръсква из страната?! За марките на колите няма да споря.Карал съм какво ли не,но италианките най-много ми допадат /напук на всички теории от всякакви "разбирачи"/.Евтини,динамични,с фул екстри.Пък и след десетата година всички марки стават "барутници",така че спирам с коментара. :D :D :D :D :D
snegk

Мнение от snegk »

Всичко е относително,говориш за маслото 45лв,а моето е 95лв.Зависи от майстора,от магазина.Да не споменавам,че щангите на предницата са 1500лв с ремонта,а на пасата сигорно са 200лв.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Маслото и филтъра са ми евтини,защото ги купувам директно от вносителя.който пък ми е близък.
Не ти завиждам за тази предница ,дето струва 1500лв. :shock: :shock: :shock: При нашите пътища......... си е еМало Байката. Дано да са поне качествени,та смените да се налагат по-рядко.
sirius3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re:

Мнение от sirius3 »

tenerife22 написа:Колега, професионална помощ можеш да получиш в кв.Суходол, ул.Траян Танев № 7:, при Любо шлайфиста, наш колега рибар.
Човека се занимава с ремонт на автомобилни глави от 15 години.
Шлайф на глава - 15лв, клапани -40лв, смяна на гумички, - 10лв с негови гумички. Такава цена ми взе на мен за опела наскоро.Ако искаш, ето ти и тел: 0888 947 230.
Айде, успех!
"Пасата" е една от най лесните коли за какъвто и да е ремонт.За труд по сваляне и качване на глава, цената е не повече от
120лв.За другото незнам!!
BuKToP
новобранец
новобранец

Мнение от BuKToP »

AL KAPONE написа::lol: :lol: :lol: Добреде.... ма помпата си е изгоряла от въздух! Независимо дали караш на газ, пак трябва да си има 15-тина литра бензин щото тя си върти :lol: :lol: :lol: и върти и върти докато изгори :lol:

Сега поне пасата вече е безценен :lol: Карай си го със зраве и майстор да не срещаш :lol: Поздрав
AL KAPONE,моето уважение,но ако газовата уредба е монтирана както трябва,помпата спира да върти щом "минеш" на газ !Поне при мене(Astra 1.6i)е направено по този начин,с идеята да не "върти" излишно помпата.
Аватар
Димо Генчев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Димо Генчев »

BuKToP написа:

AL KAPONE,моето уважение,но ако газовата уредба е монтирана както трябва,помпата спира да върти щом "минеш" на газ !Поне при мене(Astra 1.6i)е направено по този начин,с идеята да не "върти" излишно помпата.

Дали спира да върти или не зависи от решението на този, който я монтира. Защо мислиш, че след като при теб спира то това е правилно?
Според мен и още доста хора помпата трябва да се върти винаги, независимо на какво гориво си в момента. Иначе закисва и лесно изгаря. Личен опит - блокирала помпа (Bosch :evil: :evil: :evil: ), изгорял моноинжектор - пак Bosch :evil: :evil:
А това, че върти "излишно" изобщо не и пречи - нали затова е предвидена.
С риск да повторя някое мнение - добре е в резервоара да има значително количество гориво, защото на дъното се събират невероятни количества ГНЯС, особено при експлоатация на газ, тъй като рядко се сменя бензинът. И ако има съвсем малко бензин, то тогава помпата смуче точно тези боклуци.
И все пак всичко е въпрос на конкретен случай. Ако не ти пука дали ще работи добре на бензин (и дали изобщо ще работи) какво толкова. Чувал съм за кола с премахнат изцяло резервоар - кара се само на газ :)
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”