Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Уловиха 100-килограмов сом само с въдица и червей
Модератор: sapuna
- krokibg
- учете се от него
Re: Уловиха 100-килограмов сом само с въдица и червей
Понеже ме вбесихте,ще ви кажа само едно.Аз съм най-малко човека който ще ви завижда.И ако не се лъжа,цяло Хасково знае за набития бракониер "майор" дето са го хванали да бракониерства на Къньо Маймуната на язовира " Книжовник".Да не стане така че наистина да си въпросния "майор".И колега,не се сърди на мен,че някой от Хасково ми дават тази информация,явно нещо има.А сома,никой да е чул да съм казал че не е хванат !!!!!!!!! И рибарче,молко по нежно с обидите,никой не те обижда и ти не обиждай.А може би и ти хвърляш мрежички като въпроснияribarq написа:Абе не ви ли омръзна да ги плюете тези хора ! дали бил 100 кг или 58 или 60 ...... еми хванали са го хората на въдица и това е факт , това че някой хора си мислят с ГЪЗА си ! а не с главата е друга работа ! Били пожарникари лъжци и незнам си какви браконери и прочие ...Я да ми каже някой от вас ( тези който са писали по темета ) познава ли лично някой от тези пожарникари кадето са хванали сомаТа да приказвате врели-некипели глупости
Зависта нема край !!! Хванали са го хората на въдица ! за тези който не вярват да се пукат от яд защото никога няма да могат да изкарат такава риба
![]()
![]()
.................
Нямам думи баси тапотията![]()

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
Аааааа,забравих да добавя "майоре"понеже явно се криеш,хората казват че вече непускаш мрежи,няма лошо,явно си решил да си оправяш репутацията.Рибарче,въпросния човек който защитаваш,до вчера пускаше мрежи
Това означава ли че днес вече не пуска
понеже никой не го е видял
Има ли бивша курва.....май няма.Всички се познават във Хасково и се знае кой какво е правил,като едно малко семейство сте там
Сома е мерен от Ончо Арменеца пред свидетели,на него вярвам и затова никъде несъм споменал че не са го хванали нормално,но че въпросния късметлия хвърля"ше" мрежи до вчера,това си е самата истина.За да е сигурен човека че всичко което знам,някой негов доброжелател от Хасково ми го е казал,само ще кажа че на въпросната въдица,е ударило шаранче и сома го е глътнал заедно със кукичките,едната кукичка го е закачила а другата е била закачена за шаранчето.Късмет,нагазили във плитча и го изкарали
Дано вече само така да лови риба а не да бракониерства както е правил до скоро

Едно е да ти викат майсторе,друго е като ти кажа бракониер нали ??? Звучи малко обидно последното

Едно е да ти викат майсторе,друго е като ти кажа бракониер нали ??? Звучи малко обидно последното

- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колеги с Krokibg работим съвместно с Мосад,Ми-5,КГБ и Секуритате Румъния -така ,че истината винаги ще излезе.Колеги НЕ БРАКОНИЕРСТВАЙТЕ ,че Ви наблюдаваме,а на Ончо може да се вярва

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
-
- сериозен играч
Колега аз най-малко мога да ти завиждам , но ще ти кажа какво мисля . Единият от сомовете които хванах на Ивайловград беше 2.38м и тежеше 69кг и е невъзможно сом 2.40 да е около 100кг че и наторе . Цялата работа се раздуха от тук и понеже повечето бракониери винаги изкарват сомовете си двойни и уловени по най-необикновенни начини , къде с тънки корди , на стръв домашен хамстер , пиле на грил или жива патка ( последното иначе звучи много добре )с цел да се изтъкнат повече , затова и случилото се с теб заприлича на един от Филмите които вече сме гледали . За 100 кг без лодка и с 0.30 според мен е невъзможно да се извади от брега. Само за сравнение тези които са гледали Филмчето за 112кг сом нека видят момента в който се опитвам да извадя сома на брега . Въжето го държах Аз и зад мен Жорката - на косъм да ни вкара и двамата във водата нищо че беше излязъл на брега където дълбочината е около 50см.На Ивайловград единия от сомовете вкара Наско Боянов във водата и той неоспя да задържи въжето навито на ръката му . И сега ми е трудно да повярвам че това нещо можеш да го спреш с 0.30 корда . Това са неща които съм видял и изпитал и неща които трудно ще ме накарат за повярвам че вашият сом е толкова голям и уловен по начина по който казвате но това не означава че го отричам . Ако намалите килограмите и увеличите дебелината на кордата нещата вече стоят по друг начин . Но за съжаление мисля че вече е късно . А иначе на теб и твоя приятел ви желая успех и пак да дойде големия .plamen_petkov написа:Като влезнах в този форум мислех си,че е за колеги риболовци,но уви повечето отзиви са от завистници и .............,хлебарки.Колега "krokibg" заповядай в Хасково да отидиме заедно до този язовир,където оня бракониер "майора" са го пребили,дали собственика ще ме "ПОЗНАЕ" и след това аз ще те заведа на електронния кантар където теглихме сома пред 10 свидетели.Явно все още зависта и злобата е,надделява над доброто в някои хора.Прочетох много отзиви от различни хора,които аз не познавам.Благодаря на всички хора, които искрено ме поздравиха и на тях пожелам много по голям късмет от моя. На гореспоменатите " завистници и .............,хлебарки", да "им ................................." са живи и здрави.
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
умира сам в реалноста !
-
- сериозен играч
Първо,теб кой те натиска та званиш,някъде във моите постове да виждаш аз да се правя на сомаджия?Май забележките ти към мен са малко неуместни ми се струва.Второ ,точно затова че нямам кой знае какъв опит по изваждането на сом с такива килограми аз се опитвам да вярвам на хората,но явно тези пожарникари нямат кой-знае какви претенций,така ми се струва на мен поне,имам впредвид :по изваждане,мерене,откъм снимков материал,та затова си мисля че не се споделя цялата истина,каквато и да е тя!Все пак приемам нещата такива каквито са за разлика от други хора.Рибата е налице,ама че бил бракониер,ами бил,дано да е бил в минало свърщено.А с мохабета за бившите :курви,педали и наркомани и аз си мисля че сарядкост,но дано нашият човек да е измежду тях.Абе започвам да се раздвоявам след прочитането на последните постовеTeleto написа:Узуне ти май си нещо комплексиран бате.Тука не се говори за мултита и лодки а за сом.Кажи си мнението без да се правиш на отворко.Защотото,ако те питам ти колко сома си вадил и виждал може да си окаже,че само плямпаш.Ти със какво влакно си на въдиците и какви риби ловиш.Аз съм си казал мнението.А то е че от 4 лъжи има една истина.Сома 100кг ли е Узуне.![]()
Кажи ми нещо за шарана.Никъде не съм казал,че някой не е извадил сома.Чети внимателно горния ми пост.И ако имаш нещо различно като факт го сподели.

- ribarq
- сериозен играч
Не защитавам никой ,който е пренебрегнал закона
krokibg не мисля ,че колегата който пише тук е браконер (въпросния маиор )
За мен няма какво да кажа , който иска сам може да разбере
А и още нещо...мога да ходя на който си язовир пойскам покрай Хасково ,било на Кръстин или на някой друг ! Където и да ида ме посрещат с уважение

За мен няма какво да кажа , който иска сам може да разбере

А и още нещо...мога да ходя на който си язовир пойскам покрай Хасково ,било на Кръстин или на някой друг ! Където и да ида ме посрещат с уважение

Абе Хвърлям не само мрежички , но и други работи ....ама не по язовиритеKrokibg написа:.А може би и ти хвърляш мрежички като въпросния![]()
![]()

-
- сериозен играч
И за да не ме разбере някой погрешно искам да кажа че има изключения като това http://xvella.free.fr/photos/photo-eng. ... 713&cntp=4 но тук е очевадно че сома е наистина прекалено дебел .KRASSI написа: Единият от сомовете които хванах на Ивайловград беше 2.38м и тежеше 69кг и е невъзможно сом 2.40 да е около 100кг че и наторе .
Човек се ражда само с име и то дарено!
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
- ribarq
- сериозен играч
ами ако сома който си хващал е бил 2,38 м и 69 кг ...какво се учудваш ,че 2,40 м може да има сом 100кг
сега шегата на страна , предполагам ,че има и други фактори освен дължинта на сома , по-който може да се определи теглото
ЕДИН ТОЧЕН КАНТАР например
нека да ги сравним !
he length was 215 cm (6.55 ft) and the weight was 85 kg (187.4 lbs)

дължина 2,40 см и тегло 100кг

според мен сома на долната снимка е около 90-100 кг не по -малко
П.С. като сравнявате снимките имайте напредвид (големината на снимката и качеството ,разтоянието от обектива до хората-разтоянието ),че на долната снимка сома е вертикално разположен с главата на горе ! когато го завъртим хоризонтално като на първата снимка корема ще му висне и хвата с който трябва да се хване самия сом ще се увеличи , и това дава грешна представа за килограмите ! затова по снимки е трудно да се определи килограмите на една риба

сега шегата на страна , предполагам ,че има и други фактори освен дължинта на сома , по-който може да се определи теглото

нека да ги сравним !
he length was 215 cm (6.55 ft) and the weight was 85 kg (187.4 lbs)

дължина 2,40 см и тегло 100кг

според мен сома на долната снимка е около 90-100 кг не по -малко

П.С. като сравнявате снимките имайте напредвид (големината на снимката и качеството ,разтоянието от обектива до хората-разтоянието ),че на долната снимка сома е вертикално разположен с главата на горе ! когато го завъртим хоризонтално като на първата снимка корема ще му висне и хвата с който трябва да се хване самия сом ще се увеличи , и това дава грешна представа за килограмите ! затова по снимки е трудно да се определи килограмите на една риба

- man1966
- ще става разбирач
Е па наистина ме развесели с те тоя си пост бре треньоре-некъде да видиш да съм писал че е Ставри Димитрово...trenera написа:Па като не е толкоз плитко,според теб,има нема 1.50см,ама те са метали от брего,значи на 60см максимум дълбочина-е ма щом до болка ти е познато местото.......е па може и да си се объркал малко....това не е ставри димитрово,това е малки воден....man1966 написа:Па може и да не е бракониера.....ма Любо я в таласъми не вервам-да си напишат как точно са го извадили туй животно с оназ тънката корда...Krokibg написа:Само да кажа за уточнение преди да се е намесил някой компетентен колега че : 1во и последно, този пожарникар,може и да не е бракониера.То пожарникари много![]()
![]()
Щото такива обяснения от рода че било плитко и сома не можал да се разгърне не ми фатат декиш-видех мястото от снимката-до болка ми е познато-не е толкоз плитко там...
аи наслука през сезон 2008

За килограмите не споря изобщо-не е важно дали е 100 или90 или 80 кила-не ми се вярва такава риба да и се опре 0,30 корда.А ако пък е вярно все пак-сома е самоубиец,кат онези китове дето скачат сами на брега..

Я елате рибенца при батко...
- krokibg
- учете се от него
Аз нямах никакви намерения да споря със никой но така тръгнаха нещата че отиде коня у ряката.Дреме ми на дядовия кой вярва или невярва и как го е хванал.Щом нашите горе не са го хванали със мрежата значи е читав.Те и немогат да хванат всички,но доста мрежи прибират.Така или иначе,селската простотия няма граници и те са свикнали покрай въдиците/докато се правят на праведни/ да пускат и мрежи.Не всички,това са хора които са лакоми за риба и парии по често местни жители които си въобразяват че язовира и рибата във него са тяхна собственност.Пускат защото са нека дърни да си хванат нормално риба.
Сега за сома
има хора които изразяват съмнение относно този сом,и някой със право.Аз мисля че трябва да се заключи тази тема защото нещата излизат извън контрол и ще се скараме накрая без да сме участвали пряко нито във ваденето,нито във тегленето.Аз понеже се познавам със доста хора от Хасково,и научавам каквото ме интересува веднага на секундата,вярвям на хората които потвърдиха хващането на сома/единия е Стальо/Аз съм директен и много рядко си позволявам лукса да завоалирам нещата,само ако от това зависи съдбата на някой човек.Взех на сериозно и думите на други хора от Хасково за това че въпросния късметлия,който нямам честта да познавам,вече е бивш бракониер,защото вярвам във това че хората се променят.Да обаче се намират хора,които се нахвърлят със странни простотий да приказват и обиждат и така се вбесих,че казах за човека неща/предадох го че бил бракониерствал преди/ които наистина вече не прави и това пак ми го потвърдиха,съжалявам но много се ядосах на поста на Рибарчето.Найстина има бит човек,бракониер но както казах и преди,не е задължително да е нашия майор от пожарната команда и по принцип,не ме интересува кой е бития,стига да е набит заради това което е направил.Да приключваме със сома и да се заключва тази шибана тема че се ошашавих от писаници и спорове а мисля и вие също.За последно само ще кажа че сома е дошъл във Пловдив и на кантара на който е теглен е показал 98кг човека уловил рибата,знае на кого е подарена "рибката" и аз я опитах.Сома е изяден и затова и темата трябва да се изяде.Така че,аз приключих и се надявам че вече няма какво да се добави по темата !!!
Сега за сома

Той като сом си е супер-даже и много вкусен вече е бил.Или както е казал един руски учен; -Големия сом е тлъст за този,който неможе да го хване.
Аз обаче съм гледал филма ,,Москва не вярва на сълзи" и ми дреме кой е майор,кой подполковник и кой пожарникар.Знам само,че ако сома е дълъг 2.40 не може да е нито 98кг нито 100кг.Живи и здрави да са всички и да хващат по-големи.
И нека всички уловили поне да разкажат нещо-ако помният де.Защото повечето тук сме яли сом и знаеме вкуса му,но така и не научихме как се вади подобна риба с 0.30мм.И на какъв червей кълве след поглъщането на 1.5кг шаран.МИСТИКА и аз спирам-няма сми...........................

Аз обаче съм гледал филма ,,Москва не вярва на сълзи" и ми дреме кой е майор,кой подполковник и кой пожарникар.Знам само,че ако сома е дълъг 2.40 не може да е нито 98кг нито 100кг.Живи и здрави да са всички и да хващат по-големи.
И нека всички уловили поне да разкажат нещо-ако помният де.Защото повечето тук сме яли сом и знаеме вкуса му,но така и не научихме как се вади подобна риба с 0.30мм.И на какъв червей кълве след поглъщането на 1.5кг шаран.МИСТИКА и аз спирам-няма сми...........................

Аз съм от Бориславци, аре да не се лъжем повече! Става ли?plamen_petkov написа:ако искате вярвайте!Идете в село Малки Воден и с.Бориславци и попитайте,от тях имаше много свидетели.
- barutchiata ©
- Администратор
handcream написа:Аз съм от Бориславци, аре да не се лъжем повече! Става ли?plamen_petkov написа:ако искате вярвайте!Идете в село Малки Воден и с.Бориславци и попитайте,от тях имаше много свидетели.
Ами казвай какво се знае при вас.
- krokibg
- учете се от него
Казах ви,сома е пристигнал в Пловдив - в командировка и там където е отишъл са го мерили 98кг.оставете ги нещата такива каквито са.Каквото и да е било,само те си го знаят и евентуално сеирджийте 

-
- новобранец
Благодаря ,колега Краси,дано е бил вкусен и сигурно върви с червен мавруд!Преди 3-4 години бяхме отвратени от яз.Ивайловград,при направена хранилка за шаран бяхме оградени с 2-3 км. мрежи и напуснахме като идиоти язовира,защото трябваше да се водят военни действия.Миналата есен се хващаше много добър шаран на дъно.На 11.03. получихме информация за игра на шаран на този същия разлив в10 часа,дотогава бяхме на яз.Тракиец за каракуда и заминахме веднага,като сменихме оборудването/въдиците/.В 14,30 ч. удари първия шаран 7 кг. който е на една от снимките с сома.До края на този ден в живарника имаше още 3 шарана по 2-3 кг. и 7 каракуди.Преспахме в Маджарово и в 5,30 ч. заминахме за с.Малки воден.Сома удари в 7 ч с отпускане на звънеца около 50 см..Първо взе аванс около 200 м. ,като премина през 4 от въдиците и се наложи да ги отрежеме.Следва около 2 ч. много търпение,защото лягаше за малко на около 250м.Само едно не може да си обясниме-понеже на 2 от въдиците сложихме и долна линия с кука.Дали не се е хванал шарана ,който беше в корема на сома,но това ще си остане загадка.Кордата 0,30 SUFIX EXLON,кука 1/0 ,въдица ORION-карбон,макара ВА6000.Смятам да отида на сегашното изложение и да видя дали има официален вносител на влакното. Явно ти си МАЙСТОР на сомовете,пожелам ти да хванеш рибата на живота си!Дано някаде се видим и да пием по една ракия по приятелски.Твойто лого в сайта е много добро,и е предназначен за някои хора!