Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Янтралайт
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vlado_852
- разбира нещата
Re: Янтралайт
Изета няма нужда от коментар, както винаги професионален и носи доста положителни емоции. Неприятното е обаче това, което се забелязва зад колегака с кефалчето... Това само в България може да стане... 

Ъ...Vlado_852 написа:Неприятното е обаче това, което се забелязва зад колегака с кефалчето... Това само в България може да стане...

Там е плиткаж, виждат се камъни и началото на бързея. Няма грам боклук, ако това имаш предвид...
- Vlado_852
- разбира нещата

Отивам аз на Янтра след малко лично да се уверя...

Отдавна не бях ходил на Янтра, но днес синоптиците обявиха ''последен летен ден" и реших да пообиколя. Още с пристигането на бента при Долна Студена ме посрещна обичайната гледка. На стената стъпили няколко катили с яки сопи и косят за сом, отвсякъде намятани дънни въдици, тапи, плувки, на едното кюше перат черги... идилия. Реката много ниска и бистра, а освен дребни рибки покрай брега друго не се виждаше. Опоскана работа. Метнах няколко пъти във вира, колкото да се убедя, че няма смисъл и слязох надолу към бързеите, където не видях хора.

Тук почоплих за кефал с една малка топчеста видра, за час успях да уловя едва едно около нормата и малък распер на мюран. Странно, хубавият кефал го нямаше и в бързея.

Започна да ми доскучава, извадих кутията с малките воблери и се заиграх с дребните кленчета в плиткажа. В един момент забелязах да се надига вълна зад риджито и в последния момент зави към дълбокото. Веднага поставих по-едра блесна и след няколко минути успях да го уловя - распер 52 см.

Тук е мястото да спомена с добри думи и своята половинка, която след като пося две безценни блесни успя да улови риба.

След още час, на последното стъпало на бързея, там където на горната снимка се виждат багажи се улови още една интересна рибка.

Пуснах се и още надолу, но нямаше интрига.
Към 14 ч бръмнах към Белцов. Там ме посрещна любопитна двойка - баща и тийнейджър, които почнаха да се интересуват дали съм идвал, на какво ще ловя и като разбраха, че съм с блеснарка ме упътиха надолу към острова - "ний там ги бийм". Разбира се, скоро се разбра причината за проявената любезност - след като отминах, извадиха серкмето и продължиха "да я бият". Както и да е, поразходих се, улових няколко дребни кефала и накрая ги набарах.

Хубави риби над 30 см, плътно залепени във високия глинест бряг и под надвисналите клони на върбите. Улових 11 такива тупалки, като най-голямата беше 35 см. Лових само със сребриста аглиа лонгкаст No3.

Невероятно преживяване от борбата на рибите в бързата вода и един много приятен "последен летен" излет...

Тук почоплих за кефал с една малка топчеста видра, за час успях да уловя едва едно около нормата и малък распер на мюран. Странно, хубавият кефал го нямаше и в бързея.

Започна да ми доскучава, извадих кутията с малките воблери и се заиграх с дребните кленчета в плиткажа. В един момент забелязах да се надига вълна зад риджито и в последния момент зави към дълбокото. Веднага поставих по-едра блесна и след няколко минути успях да го уловя - распер 52 см.

Тук е мястото да спомена с добри думи и своята половинка, която след като пося две безценни блесни успя да улови риба.

След още час, на последното стъпало на бързея, там където на горната снимка се виждат багажи се улови още една интересна рибка.

Пуснах се и още надолу, но нямаше интрига.
Към 14 ч бръмнах към Белцов. Там ме посрещна любопитна двойка - баща и тийнейджър, които почнаха да се интересуват дали съм идвал, на какво ще ловя и като разбраха, че съм с блеснарка ме упътиха надолу към острова - "ний там ги бийм". Разбира се, скоро се разбра причината за проявената любезност - след като отминах, извадиха серкмето и продължиха "да я бият". Както и да е, поразходих се, улових няколко дребни кефала и накрая ги набарах.

Хубави риби над 30 см, плътно залепени във високия глинест бряг и под надвисналите клони на върбите. Улових 11 такива тупалки, като най-голямата беше 35 см. Лових само със сребриста аглиа лонгкаст No3.

Невероятно преживяване от борбата на рибите в бързата вода и един много приятен "последен летен" излет...

- каридата
- учете се от него
Доволно дет се вика,ама си и естет мама му стара с тая ризка 

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

-
- научил се да хвърля
Вчера може би беше последният ми излет за кефалюги по Янтра. Водата доста е истинала и рибите чуствително са намалили активноста си. Смених няколко модела воблера ,като риби хванах единствено на едно салмо хорнет и едно голди вибромакс (черно). Няма ги и борбените спиращи дъха ''басамаци''

Националният ни отбор по допинг беше заловен да вдига.... щанги !
-
- научил се да хвърля
Днес след обяд отново посетих реката. Времето беше тихо,слънчево и топло. Идеален момент да си поначеша крастата Заложих на място което не бях посещавал с години. Вир с дълбочина около 1,4м. Не много дълъг ,но все пак достатъчно за да обитават там добри екземпляри. Най- добре този път се представи едно салмо. На второ място с няколко риби - голдито. За сметка на това то забърса един изключителен екземпляр ,но както винаги става в такива ситуации ,кефалът се откачи. За щастие го направи накрая при изваждането от водата , така че от към кефа който изпитах не мога да се оплача. Пък и по -добре такива риби да си остават във водата.Нито една риба не улови прехваленото нано на страйк про. Дъгли-то също се изложи. Шиманото което заприходих миналата седмица тук от форума , се представи блестящо. Кастинга с него е добър и доста точен. По едрите кефалюги го правят на мекица и кефа е голям. Общо взето прекарах си приятно.

Националният ни отбор по допинг беше заловен да вдига.... щанги !
Tiso, поздравления за добрия излет!
Предполагам, че мненията (укорите на колегите) най-вероятно те амбицират по-скоро да не пуснеш хваната риба близките два излета. И аз преди три-четири години бих запазил всичко. Ако не мога сам да се справя, щях да го предложа на приятели и т. н.
В крайна сметка мисля, че колегите са прави и че с времето сам ще осъзнаеш (както мен), че няма по-голямо удоволствие от това, да пуснеш хваната риба и следващия път като идеш за риба отново да има...
Мисля, че човек се учи, независимо на каква възраст е!!!
Дано дълго време имаш подобна слука! (Това зависи и от теб самия!!!)
Поздрави!
Предполагам, че мненията (укорите на колегите) най-вероятно те амбицират по-скоро да не пуснеш хваната риба близките два излета. И аз преди три-четири години бих запазил всичко. Ако не мога сам да се справя, щях да го предложа на приятели и т. н.
В крайна сметка мисля, че колегите са прави и че с времето сам ще осъзнаеш (както мен), че няма по-голямо удоволствие от това, да пуснеш хваната риба и следващия път като идеш за риба отново да има...
Мисля, че човек се учи, независимо на каква възраст е!!!
Дано дълго време имаш подобна слука! (Това зависи и от теб самия!!!)
Поздрави!
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Festina lente!
От доста време не бях ходил на Янтра. Посрещна ни бистра и студена, с ниско ниво и редки риби.
Скоро се разбра, че риболовът отива към ултралайт и след няколко проби с миниатюрни примамки успях да дръпна две кленчета с размерите на БТ кингсайз с помощта на 2.5 гр микроклатушка Рейв.
Поиграх си и с риджи 35-еф, хванах още две подобни и започнах да облавям малък, дълбок вир с паднала върба. Хубав удар, борба, няколко пъти се навира във водораслите и накрая се предаде.
50 см добре охранена щука.

Риджито постигна и още един успех - 30 см кефал, който с удара извърши невероятен половинметров скок над водата, като пъстърва и се бори бясно преди да позира.

Разходката продължи до устието. Риби повече не излязоха, като изключим няколко удара и една откачена щука на джиг...

Типично по нашенски...

Скоро се разбра, че риболовът отива към ултралайт и след няколко проби с миниатюрни примамки успях да дръпна две кленчета с размерите на БТ кингсайз с помощта на 2.5 гр микроклатушка Рейв.
Поиграх си и с риджи 35-еф, хванах още две подобни и започнах да облавям малък, дълбок вир с паднала върба. Хубав удар, борба, няколко пъти се навира във водораслите и накрая се предаде.
50 см добре охранена щука.

Риджито постигна и още един успех - 30 см кефал, който с удара извърши невероятен половинметров скок над водата, като пъстърва и се бори бясно преди да позира.

Разходката продължи до устието. Риби повече не излязоха, като изключим няколко удара и една откачена щука на джиг...

Типично по нашенски...

Открих сезона на ''домашната'' река,дребни кефалчета ама имаха желание
Всички рибки бяха хванати в разливите в към края на вировете ,воблер -бияч
Salmo Hornet H3F / RS на друго не бутна.Един от героите:

Всички рибки бяха хванати в разливите в към края на вировете ,воблер -бияч
Salmo Hornet H3F / RS на друго не бутна.Един от героите:

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Реката по долното течение е още в зимен режим. Това показа днешната разходка.
Кефалът не се е пръснал, а из обичайните му акватории се разхождат щуки...

Денят беше мрачен и дъждовен, около 10 ч ме атакува една 60 см

Рибите не бяха активни, но около 15 ч успях да уловя още една 48 см

Прави впечатление, че опашките на щуките бяха силно нахапани...
Кефалът не се е пръснал, а из обичайните му акватории се разхождат щуки...

Денят беше мрачен и дъждовен, около 10 ч ме атакува една 60 см

Рибите не бяха активни, но около 15 ч успях да уловя още една 48 см

Прави впечатление, че опашките на щуките бяха силно нахапани...
- каридата
- учете се от него
Да бе и аз го забелязох това с опашките.Да не е някаква брачна традиция 

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm: