Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Цонево
Модератор: Кърцата
Re: Цонево
Момчета вчера помятах малко със спининга на Елешница и после слязох да видя как е хавата на Дебелец, там работата беше още по зле. Имаше няколко плувкари ама при тях май и бабушките ги нямаше.
Карида, дето викаш фидера си е фидер, аз на Цонево само така ги моря платиките.
Карида, дето викаш фидера си е фидер, аз на Цонево само така ги моря платиките.
-
- сериозен играч
Stront ми как няма да им призлее.. то на мен ми призля..
знааеш ли как я маруновам в бурканчета.става уххх
знааеш ли как я маруновам в бурканчета.става уххх
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
И при мене беше така.Бяхме на залива вляво от Аспарухово.Само бабушки и една платика.Толкова много захранка изхвърлих-няма и няма платика.Изкарах и едно шаранче.Направо не можах да повярвам че още го има на тоя язовир.То не е мрежене не е чудо.Беше много малко и естествено си замина по живо по здраво.Иначе имаме с баща ми имаме към 3-4 кг.бабушки като имаше и хубави риби.Направи ми впечатление че целия залив е обрасъл с някаква водна трева.Много гадно.Наложи се да заобикаляме залива до отсрещната страна където има по-дълбоки места и няма толкова водорасли.Като цяло не съм доволен защото не можах да хвана това което исках.
Ние също изкарахме не 1 а по 3-4 шаранчета на човек големи колкото шамарче.иванко написа:Изкарах и едно шаранче.Направо не можах да повярвам че още го има на тоя язовир.То не е мрежене не е чудо.Беше много малко и естествено си замина по живо по здраво.

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
Няма да се оправим никога с касапското си мислене.На кому е нужно шаранче голямо колкото една шепа.Гладни ли са какво.Ситуацията е трагична.
- GE6_HUNT
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Току що се прибирам в Търново.
Имах само два свободни дни за риболов от цялата отпуска и се радвам, че поне свърших полезна работа вместо да клеча на язовира.
Събота ходих да троля.
Оплющях сичкото скали в местносста Дебелец (която вече станала общинска собственост) на сичкото злоблери дето имам, спирахме и на силикон да помятам... цък
Е намятах се и повлачих бая, ама няма бут.
Вчера пак се поосвободих след обяд и рекох да проверя как е ''захода'' на хищика на Чудните скали.
Там мятах само от брега дълбокогазещи воблери и силикони- до пълна тъмнина.
Резултат- един рак хванат с голи ръце сниман и пуснат да храни сомовете, ако има такива там.
Видях и две много подозрителни шамандури на около 20 метра една от друга точно пред Чудните скали....
Забелязах, че се е навъдила онази хубавата мидичка дето филтрира водата бистра като сълза
и реже шарансклите корди като със скалпел
.
Имаше един колега от Варна, дето за следобяда беше извадил 5 средни платички на пружинка.
След 2-3 седмици може да намина пак там.
Имах само два свободни дни за риболов от цялата отпуска и се радвам, че поне свърших полезна работа вместо да клеча на язовира.
Събота ходих да троля.
Оплющях сичкото скали в местносста Дебелец (която вече станала общинска собственост) на сичкото злоблери дето имам, спирахме и на силикон да помятам... цък

Е намятах се и повлачих бая, ама няма бут.
Вчера пак се поосвободих след обяд и рекох да проверя как е ''захода'' на хищика на Чудните скали.
Там мятах само от брега дълбокогазещи воблери и силикони- до пълна тъмнина.
Резултат- един рак хванат с голи ръце сниман и пуснат да храни сомовете, ако има такива там.
Видях и две много подозрителни шамандури на около 20 метра една от друга точно пред Чудните скали....

Забелязах, че се е навъдила онази хубавата мидичка дето филтрира водата бистра като сълза

Имаше един колега от Варна, дето за следобяда беше извадил 5 средни платички на пружинка.
След 2-3 седмици може да намина пак там.
някои ходил ли е уикенда на Цонево ? резултати ? кои места дават сега и какво да се търси ?
Колеги последната ми информация за язовира е следната: Абсолютно навсякъде е покрито с трева и риболова е много мъчителен, имало е сериозни удари на царевица (вероятно едри каракуди), но е нямало как да се извади. Аз заминавам в събота и като отида там сигурно ще се наложи да се влиза да косим водорасли. Наслука на всички.
-
- ще става разбирач
Потвърждавам! Язовир Цонево и по-точно страната му обърната към с. Цонево - Дебелец, Тихия кът, малкото язовирче са плътно обрасли с растения. Буквално няма къде да хвърлиш. В началото на Септември ми се наложи дя обиколя цялата тая част от язовира в продължение на час и половина, само и само да намеря място за две плувки и не успях. В крайна сметка се установих на страната до с. Сава. Само там няма растения, понеже дъното е камънак. За три часа хванах към 25 червеноперки като шамар, на варено жито. Не е кой знае какво, но за едно ядене стига. Повече на мен не ми трябва.nas написа:Колеги последната ми информация за язовира е следната: Абсолютно навсякъде е покрито с трева и риболова е много мъчителен, имало е сериозни удари на царевица (вероятно едри каракуди), но е нямало как да се извади. Аз заминавам в събота и като отида там сигурно ще се наложи да се влиза да косим водорасли. Наслука на всички.
Проблема с растенията започна след едно голямо изпускане на вода, преди 7-8 години. От тогава, от Август месец нататък започва голямото обрасване. Дано се сетят от някоя инстанция да зарибят малко бял амур да ги изпасе.
- каридата
- учете се от него
А в другия край на язовира някой да е ходил.?
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

Карида аз минах в неделя от там, имаше доста хора ама не видях никой да вади нещо, освен две три бабушки. Аз бях там да си пробвам новите воблери. Там също повечето от местата са обрасли с водорасли, но се намират и такива където е чисто. Местата точно на чудните скали, където е дълбоко и е със скалисто дъното и на брега срещу с. Аспарухово има чат пат места. Надявах се на някой друг костур, но няма и затова отпраших към Елешница и зачесах костури и кефали със спининга.
- каридата
- учете се от него
Мерси за инфото ,заначи платиките не са на чудните скали.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мисля да ходя на палатка за една вечер Вторник и Сряда.Дайте съвет къде би било най удобно и приятно за бивак и ловене.Мислех си да е на двете заливчета срешу Дебелец,но не знам как се стига до там с кола 

-
- и господ не е толокова добър
Малко ще е кално в момента.Виж на Чудните скали,пътя е асвалт.Аз съм оставал и под моста и срещу крайпътната кръчма.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
До утре вечер би трябвало да е поизсъхнало.До чудните скали не знам къде може да се направи бивак и да се опънат палатки а за пускане лодка май не е много удобно.snegk написа:Малко ще е кално в момента.Виж на Чудните скали,пътя е асвалт.Аз съм оставал и под моста и срещу крайпътната кръчма.
Аз съм си харесал мястото срещу Дебелец,но не знам как се стига дотам