Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
Re: Сом на тролинг
Хи хи.Troli Rapala написа:Всеки може да хване "вашият"сом,така че побързайте!
Баш пък всеки

Та Троли, е напълно прав.
Голяма риба, е в състояние да удави риболовец закачен на една примамка с нея.
Ся ако сподели за трофеите малко информация цар ще, е

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- krokibg
- учете се от него
Да бе,чакай такава информацияСя ако сподели за трофеите малко информация цар ще, е

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Поне да каже над колко кила, е трофей според негоKrokibg написа:Да бе,чакай такава информацияСя ако сподели за трофеите малко информация цар ще, е![]()
![]()

- чпс
- ще става разбирач
И аз имах няколко удара на alex с оцветяване ~ уклей
-
- ще става разбирач
Вие сте специалисти. Аз дето сега се уча на 27,07.08
останах без сопа, мултито и воблера според мен от удар на сом.
Писах в "Разисквания по темата воблери !!!"
как се изложих.
останах без сопа, мултито и воблера според мен от удар на сом.
Писах в "Разисквания по темата воблери !!!"
как се изложих.
Хи хи хиTroli Rapala написа:Аз съм рекордьор,но не по килограми!
Че туй 20 кила, не, е ли много занижена граница

Казвам ти ги три риби отма.

И то НЕ на РАПАЛА.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
И какво научихме от СПАМА.
Скорпион с удоволствие може да се организираме за един тролинг на Бели Лом.
Не знаех, че има сом там

Скорпион с удоволствие може да се организираме за един тролинг на Бели Лом.
Не знаех, че има сом там

- krokibg
- учете се от него
Марко,за тролинг ползувам Шимано и Абу Гарсия.Шиманото е Техниум 4000,нищо сериозно но със достатъчно капацитет да побере 300 метра брейд !!!За кльонк ползувам един Пен с номизматична стойност и еднин Корбос
П.С И да си пазите пръчките когато тролите че да няма после да съжалявате

П.С И да си пазите пръчките когато тролите че да няма после да съжалявате

- krokibg
- учете се от него
От както съм в този сайт,само аз давам пълни обяснения за всичко /и още един-двама колеги (майстор Троли,не e в това число)/
Ама няма да издавам най-големите тънкости защото няма кой да ми каже благодаря, даже и Тролито
Може само на личните ми приятели на ЛС

- чпс
- ще става разбирач
Аз казвам на Kroki благодаря - за това, което е публикувал досега във форума
- дидо
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
И аз ти благодаря Кроки и не само на теб ,а на всички който споделят опита си тук в форума , без значение кой колко е събрал , макар че не използвам този метод все още ,но си чета и се уча надявамсе докрая на сезона да мога да споделя и аз нещо приложено на практика . (Скоро ще оправим моора на лодката и веднага ще пробваме )

+Krokibg написа:От както съм в този сайт,само аз давам пълни обяснения за всичко /и още един-двама колеги (майстор Троли,не e в това число)/![]()
![]()
Ама няма да издавам най-големите тънкости защото няма кой да ми каже благодаря, даже и Тролито
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Кроки не си прав много сме тези който сме ти изкрено благодарни и силно зъдалжени,за всичко което си направил за нас правиш в момента и надявам се продължиш да правиш.
Никога няма да забравя срещата на езерово дължаща се предимно на теб.
Никога няма да забравя съветите които сидал във форума .
Никога няма да забравя съветите който си дал на колеги а те на мене.
И се надявам да продължиш да споделяш тънкости и морафети който никога да не забравя.
за жалост наистина малко са тези които наистина са склони да обесняват и учат другите,всеки пази тънкостите на риболова за себе си а споделя замо успехите
- barutchiata ©
- Администратор
Krokibg написа:От както съм в този сайт,само аз давам пълни обяснения за всичко /и още един-двама колеги (майстор Троли,не e в това число)/![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не е верно батка!!! БЛАГОДАРЯ за дето ме отвори на риболова по р.Марица.Благодаря за гостоприемството на НС без което самата среща нямаше да е това.Благодарско!!!
- krokibg
- учете се от него
Благодаря Ви много за добрите думи,но този бъзик и тези камъни ги хвърлих на Троли в градинката и нищо на земята неможе да ме спре да Ви споделям нещата които знам и които съм научил от други наши колеги и мой приятели.И за да небъда голословен и да не оспамваме на Ивачето темата ще я върна в руслото и за да не се сърди
И така,има хора които я знаят тази тънкост но никой не я споделя или просто не са се сетили да я споделат.Затова аз ще я сподела!!! Всички знаем какъв стържещ звук издава Брейда и другите влакна когато се прибират и когато примамката е по-голяма от нормалното.Този стържещ звук се предава по конеца/или кордата/ до примамката и това /убеден съм/плаши и отблъсква рибата която вместо да нападне се отдръпва.Всеки който е мухар/поне би трябвало да е така/ползува разни мазила със които преди риболов си третира/маже/линията за да я запази по-дълго време и да може да замята по-надалече.Тези мазила се продават по рибарските магазини където са се специализирали във търговията със мухарски такъми и не само.Едното мазило се полага върху брейда за да го пази по-дълго време като е на силионова мисля основа а другото е мъзга което позволява на влакното без значение какво е да се пързаля без много голямо съпротивление по водачите и по ръба на шпулата.пробвайте и особенно тези дето ловят със по-леки примамки ще видят че има ефект дори и минимален.Дано да съм Ви бил полезен.Аз ги ползувам и двете постоянно и при тролинг и при кастинг.Успех !!!

И така,има хора които я знаят тази тънкост но никой не я споделя или просто не са се сетили да я споделат.Затова аз ще я сподела!!! Всички знаем какъв стържещ звук издава Брейда и другите влакна когато се прибират и когато примамката е по-голяма от нормалното.Този стържещ звук се предава по конеца/или кордата/ до примамката и това /убеден съм/плаши и отблъсква рибата която вместо да нападне се отдръпва.Всеки който е мухар/поне би трябвало да е така/ползува разни мазила със които преди риболов си третира/маже/линията за да я запази по-дълго време и да може да замята по-надалече.Тези мазила се продават по рибарските магазини където са се специализирали във търговията със мухарски такъми и не само.Едното мазило се полага върху брейда за да го пази по-дълго време като е на силионова мисля основа а другото е мъзга което позволява на влакното без значение какво е да се пързаля без много голямо съпротивление по водачите и по ръба на шпулата.пробвайте и особенно тези дето ловят със по-леки примамки ще видят че има ефект дори и минимален.Дано да съм Ви бил полезен.Аз ги ползувам и двете постоянно и при тролинг и при кастинг.Успех !!!
Влакното може да бъде смазвано и с течен парафин.
Преди да пробвам бях малко резервиран.
Но определено запазва влакното, от стареене и намалява триенето.
Да не говорим, че при спининг и по-лесно се замята с такова влакно.
Преди да пробвам бях малко резервиран.
Но определено запазва влакното, от стареене и намалява триенето.
Да не говорим, че при спининг и по-лесно се замята с такова влакно.