Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Mepps vs. Robinson
Модератор: sapuna
- zapalen_92
- разбира нещата
Re: Mepps vs. Robinson
http://shop.fishing-mania.com/viewspin_3.php?id=6630 Ето с този прът ловя 2.70 дълъг 15-40 гр е акцията.Нищо че пише че 2.70 е с 15-35 моя е 2.70 с 15-40.Вие пък прекалихте не ми се клати чак толкова пръта,но се усещат бая вибрации.И не водя прекалено бързо блесната-нормално.

zapalen_92,
Недей слуша глупости.Играта на воблерите и блесните, не е свързана с това какъв да е пръта !
Иначе така щяха така и да ги продават...с тази блесна (воблер) ще си купиш такъв прът., иначе блесната няма да работи !Да си срещал някъде такова изискване ??Воблера ще си играе, блесната ще се върти, даже да теглиш конеца и на ръка.
Аз улових распери и бяла риба на воблер и блесна с прът с акция 270 максимално.
Пръта ми е за мултипликатора.
Щото нямах друг и се триумих какво да купя.Сега съм с друг с доста голяма акция, а ловя с него и с 5см/3 гр.воблери.Имам един воблер 3 см и си играе перфектно с този прът.
Хич да не ти пука че не усещаш примамката,тя си играе и си върши работата, щом ти е ловила.Другото са изгъзици.....
Недей слуша глупости.Играта на воблерите и блесните, не е свързана с това какъв да е пръта !
Иначе така щяха така и да ги продават...с тази блесна (воблер) ще си купиш такъв прът., иначе блесната няма да работи !Да си срещал някъде такова изискване ??Воблера ще си играе, блесната ще се върти, даже да теглиш конеца и на ръка.
Аз улових распери и бяла риба на воблер и блесна с прът с акция 270 максимално.
Пръта ми е за мултипликатора.
Щото нямах друг и се триумих какво да купя.Сега съм с друг с доста голяма акция, а ловя с него и с 5см/3 гр.воблери.Имам един воблер 3 см и си играе перфектно с този прът.
Хич да не ти пука че не усещаш примамката,тя си играе и си върши работата, щом ти е ловила.Другото са изгъзици.....
- maranzika
- сериозен играч
Pedro,не съм съгласен.Едно е да усещаш движението на примамката,друго е да ти се тресе целият прът в ръцете.Не е толкова до акцията само,а и до воденето на примамката.Но с практиката Zapalen_92 сам ще го разбере.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Педро ако идеята е да се хване на всяка цена риба с каквото и да било за сметка на удоволствието от риболова то и тъй става . Но да не забравяме все пак че примерно картофите могат да се вадят и с бомби съвсем сполучливо 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- zapalen_92
- разбира нещата
Ама на мен не ми се тресе пръта бре хора-просто усещам вибрациите(не толкова много колкото казвате)maranzika написа:Pedro,не съм съгласен.Едно е да усещаш движението на примамката,друго е да ти се тресе целият прът в ръцете.Не е толкова до акцията само,а и до воденето на примамката.Но с практиката Zapalen_92 сам ще го разбере.

До Педро:(Хич да не ти пука че не усещаш примамката,тя си играе и си върши работата, щом ти е ловила.)Тука си далеч от истината-аз УСЕЩАМ примамката нали за ова спорим че усещам вибрациите-не че НЕ Я УСЕЩАМ.(това че съм написал с големи букви не значи че викам просто искам да наблегна на смисала)

Айде и аз да се включа малко в темата,
след като си взех плетено влакно и хванах 2 щуки с него,накрая хванах шавара и скъсах блесната с която съм уловил всичките си щуки
Днес ходих да потърся нещо по различно по магазините и си купих Мепс Лусокс.Имам и робинзон гепард и ги сравних.Мепса просто няма място за сравнение с гепарда-куките са по масивни(поне изглеждат така)лопатката му е по здраво закачена,има си още едно удължение в комплекта с тежест 13г което скоро ще оцветя
Иначе я за по запалените щукари кажете някой воблер да си купя(имам голям избор на салмо и ги предпочитам)работещ за щука
след като си взех плетено влакно и хванах 2 щуки с него,накрая хванах шавара и скъсах блесната с която съм уловил всичките си щуки

Днес ходих да потърся нещо по различно по магазините и си купих Мепс Лусокс.Имам и робинзон гепард и ги сравних.Мепса просто няма място за сравнение с гепарда-куките са по масивни(поне изглеждат така)лопатката му е по здраво закачена,има си още едно удължение в комплекта с тежест 13г което скоро ще оцветя

Иначе я за по запалените щукари кажете някой воблер да си купя(имам голям избор на салмо и ги предпочитам)работещ за щука

Гаспода офицерьi и вся остальная непиющая сволоч...нали така викаха казаците,
Павката ме уби с картофите и бомбите....
Zapalen- добре е щом чувастваш, ама и да не чувстваш пак е добре - все е добре, това исках да ти кажа.
Абе хората водят с мултипликатори .Гледайте руските филми и какви риби ловят.Седнал в лодката, макарата му на пъпа, никакви върхове, никакви вибрации.Правят си туичинга...дет се вика, две напред-едно назад, а воблера си играе играта, руснака дебне с 2 пръстенца на конеца кълването, а ако удари "бясна" риба -добре дошло.
Като съм сигурен че воблера върти "гъзагата" както му е казано от конструктора (и блесната също), а това може да се провери в бистра вода, можеш да си правиш туичинга и без да "чувстваш" нищо - това имах предвид.Но - даже и с яки пръти пак се чувства играта на примамката - преживял съм го.Даже казаците препоръчват "по твърди" така да се каже акции.Меките като маркучи - те развалят рабтата....
Да бъде както казвате - съгласен.
А какво да кажем за силиконите - там има ли "чувстване"...
Павката ме уби с картофите и бомбите....
Zapalen- добре е щом чувастваш, ама и да не чувстваш пак е добре - все е добре, това исках да ти кажа.
Абе хората водят с мултипликатори .Гледайте руските филми и какви риби ловят.Седнал в лодката, макарата му на пъпа, никакви върхове, никакви вибрации.Правят си туичинга...дет се вика, две напред-едно назад, а воблера си играе играта, руснака дебне с 2 пръстенца на конеца кълването, а ако удари "бясна" риба -добре дошло.
Като съм сигурен че воблера върти "гъзагата" както му е казано от конструктора (и блесната също), а това може да се провери в бистра вода, можеш да си правиш туичинга и без да "чувстваш" нищо - това имах предвид.Но - даже и с яки пръти пак се чувства играта на примамката - преживял съм го.Даже казаците препоръчват "по твърди" така да се каже акции.Меките като маркучи - те развалят рабтата....
Да бъде както казвате - съгласен.
А какво да кажем за силиконите - там има ли "чувстване"...
- maranzika
- сериозен играч
Разбира се че има.Именно с тях най-добре можеш да обловиш дънният релеф на един водоем.А какво да кажем за силиконите - там има ли "чувстване"...
- zapalen_92
- разбира нещата
Меппса и Робинсъна ме кефят много.Много готини блесни и в същото време ми вършат голяма работа.Много щуки навадих това лято които са ми първи.Скоро не съм ходил за риба и то си личи само пиша ама не и за риба.Ама тези блесни са си супер.И аз намирам разликата вече(ОГРОМНА Е!)
Ама са си супер въртят се здраво 

-
- вече хвърля и на тежко
Аз не казвам, че момчето лови с мека пръчка, а с твърда! Необходимоста от това е заради: По- големите примамки, усет на примамките, костеливите усти, засичане от, борба с едри риби в шавар и други препятствия, дистанция при хвърляне на тежки примамки, и т.н.
Педро момчето викаш да не слуша глупости, ама я кажи, че от лодка, риболовът е друг, там не ти требе яка макара, а такава, с която точно да хвърляш и да прибира. Аз съм виждал и с Катушки ракета да ловят щуки и бели по 4- 5 кг. Е? Трябва ли да го казвам. Руската школа е едно, нашите условия са други, ние тряя да облавяме за бързо даден район от брега, а това от лодката става и с консервена кутия.
Педро момчето викаш да не слуша глупости, ама я кажи, че от лодка, риболовът е друг, там не ти требе яка макара, а такава, с която точно да хвърляш и да прибира. Аз съм виждал и с Катушки ракета да ловят щуки и бели по 4- 5 кг. Е? Трябва ли да го казвам. Руската школа е едно, нашите условия са други, ние тряя да облавяме за бързо даден район от брега, а това от лодката става и с консервена кутия.

Тъй тъй де, ама границите на нещата не са чак толкоз рязко очертани, а са си даже доста размити ...май това исках да кажа ама не можах от 1- я път...
..............................................
А за силиконката- остави черяслото дето стърже по дъното, става дума за играта, Играта.Ще почувстваш, че и играе опашката на Връбница...
..............................................
А за силиконката- остави черяслото дето стърже по дъното, става дума за играта, Играта.Ще почувстваш, че и играе опашката на Връбница...
- zapalen_92
- разбира нещата
Е тука вече съм съгласен.Ако се хаване някоя бая голяма щука много по трудно ще я извадя с мека пръчка от колкото с твърда.Ама дет се казва то да удари пък ще му мисля на момента

Zapalen92,
Майката му е да можеш във форума да отделиш зърното от плявата.Всеки си филосовствува както си знае (и аз също), както той мисли за най-правилно, както е прочел, ама истината не винаги е там...Анализираш, пробваш - съгласен или отхвърляш...и т.н.И ще си изработиш собствени критерии.. и ще бъде много добре...
..............................................................................................................
btw - днеска трябваше да съм за риба , но ни прецакаха с прогнозата - тука е идеално време в момента (от сутринта), жалко..и стръв имам..
Винаги съгласен.Ама ако река да си плюя на твърденията по-горе, такава "философия" ще ти извъртя за ползата от много "меката" пръчка и как по-лесно ще умориш и извадиш рибата...не ти е работа...бая голяма щука много по трудно ще я извадя с мека пръчка от колкото с твърда...
Майката му е да можеш във форума да отделиш зърното от плявата.Всеки си филосовствува както си знае (и аз също), както той мисли за най-правилно, както е прочел, ама истината не винаги е там...Анализираш, пробваш - съгласен или отхвърляш...и т.н.И ще си изработиш собствени критерии.. и ще бъде много добре...
..............................................................................................................
btw - днеска трябваше да съм за риба , но ни прецакаха с прогнозата - тука е идеално време в момента (от сутринта), жалко..и стръв имам..
Педро ,не списвай у форума а бягай на реката,че се е задал мътнеж и може да триуфираш с някой парцал.До довечера има още 4 часа ,време достааатъчно смятам...............
Успех и сори за лекинкия спам......
Успех и сори за лекинкия спам......

И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
С Мепс номер три съм правил страхотни излети по Стряма за щука .Другата марка не съм я ползвал,но шом върти добре,не виждам какъв е проблема.Независимо коя марка избереш,наблегни на жълтият цвят.Имам три излета с този модел на Мепс в които с първото замятане съм имал удар и извадена риба..Успех!
Тате,БРАКОНЕРИТЕ май не ги е страх от никое ЖИВОТНО,особенно от ПОЛИЦАЙ. /мисъл на малкият ми син/