фидер монтаж за шаран

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Re: фидер монтаж за шаран

Мнение от BZI »

Ице това с байтрънъра на фидера съм го слушал от теб няколко пъти и в сряда ще ми го доизясниш, щото определено има много резон в думите ти, къоето пък се потвърждава от моята практика.
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

имам,бе-имам байт рьньр макари :wink: ама все си мисля,че те са за шаран и нещо едро-сьвсем неоправдано ми се струва да се изхвьрлям с такава,когато кьлването на шаран или квото и да било е инцидентно-демек-мое да виснем три дена на някоя река,да си косим скобаро и мряната и на втория в 4 часа примерно да ми удари шаран 5 кила :) :) :)тоя байт рьнер само ще ми кьса нервите през цели два дена и ще изпусна половината от другите риби :!: златна среда нема-това си е!аз си дьржа на бруталния врьх.и на плетеното впрочем-там няма грам разтягане.мое си мнение де-опитвал сьм-не теоризирам само,както е модерно.бутник си маа с щеката и е сложил баш шаранска стрьв на байт рьнера.аз не сьм така-захапем ли фидера спирам с другото-демек-ловя с него само и голяма риба чакам инцидентно.куката и стрьвта са ми такива,че дда ударя както мрянка 80грама,така и шаран-6-7 кила.седя си и не зная какво ще предстои.там е разликата.бутник залага на нещо конкретно,а аз бием напосоки.поради това рунера не ми се струва подходящ за фидера в условията ,които обясних по горе.бе всеки сам си преценява :) :) :)
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Точно,за шаран.За дребна риба очите във върха.Но не разчитам някой или нещо си да ми засече рибата.Единствено мряната я ловя с по-твърд връх от дребните риби.А тези макари с двоен аванс може да работят и само като обикновенни,но защо да го нямаме като екстра към макарата за фидер.За тази цел си купих още една макара от колега от форума,същата като моята,той излезе мошенник,ама това е друга тема.Дано не се срещнем някъде,много мразя да ме е....т.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

butnik написа:.За тази цел си купих още една макара от колега от форума,същата като моята,той излезе мошенник,ама това е друга тема.Дано не се срещнем някъде,много мразя да ме е....т.
Ей затова и аз спрях да купувам от форума :evil: По добре за повечко пари-нова :drinkers:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:wink:
Последно промяна от Бачо Илия на Сря Юни 10, 2009 12:09 am, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Плетенето влакно го ползвам за по-големи дистанции.Не съм имал възможност да експериментирам с два фидера и с различните влакна,за да разбера разликата.Но определено за големи дистанции,ще е по-добрият вариант.
ogibg58
новобранец
новобранец

Мнение от ogibg58 »

veso написа:Значи тук нещо не се възпирам да се набъркам и аз с едно пояснение !
Този метод фидер или хранилката тип метод дето я спрягате не е предназначена за фидер пръчка :shock: Не казвам че не може да се използва. Но тя си работи най добре на шаранджийска гьостерица - Защото там рибата се САМОЗАСИЧА такъв е принципа на метод хранилката,тя е фиксирана.И съответно не ти трябва да гледаш върхове и т.н.
А идеята на фидера е друга - да ти клъвне и ти да засечеш рибата а това с метод хранилка не става !
Поправете ме ако съм в грешка!
Мноого грешиш,,,,,,,,,.оги
ckorpion
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

ogibg58 написа:
veso написа:Значи тук нещо не се възпирам да се набъркам и аз с едно пояснение !
Този метод фидер или хранилката тип метод дето я спрягате не е предназначена за фидер пръчка :shock: Не казвам че не може да се използва. Но тя си работи най добре на шаранджийска гьостерица - Защото там рибата се САМОЗАСИЧА такъв е принципа на метод хранилката,тя е фиксирана.И съответно не ти трябва да гледаш върхове и т.н.
А идеята на фидера е друга - да ти клъвне и ти да засечеш рибата а това с метод хранилка не става !
Поправете ме ако съм в грешка!
Мноого грешиш,,,,,,,,,.оги
6 години разлика :lol: :lol: :lol:
bono2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bono2 »

veso е абсолютно прав
метода/25 гр и нагоре/ е само за шаранджийски пръчки - най-добре 2,75 - 3 либри
сложи си байт-рънъра и нещата заспиват
който твърди друго просто греши
- естествено говоря за риболов на нормални и хубави риби
е естествено ако работим с методче по 5- 10 грама нещата са много различни
но мисля че се досещате :rolleyes:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

bono2 написа:veso е абсолютно прав
метода/25 гр и нагоре/ е само за шаранджийски пръчки - най-добре 2,75 - 3 либри
сложи си байт-рънъра и нещата заспиват
който твърди друго просто греши
- естествено говоря за риболов на нормални и хубави риби
е естествено ако работим с методче по 5- 10 грама нещата са много различни
но мисля че се досещате :rolleyes:
Пълни глупости,кой ти лови с храна и дребна пелета с карп въдици бе Боно.Всички хранилки са си за фидер въдици,ама на който му се дават пари поне за два си покрива целия риболов.И вземи чукни в тубето метод-method и виж колко ловят с карп въдици макар и 2,5лб.
bono2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bono2 »

http://www.youtube.com/watch?v=c3EPOG7Fp0M" onclick="window.open(this.href);return false;
написах метод фидер и първото което излезе
виж в края на клипа
- сега да видим кой трябва да черпи - .....нищо ще се научиш
Аватар
stelco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stelco »

Колега bono2 да те питам нещо?Имаш ли представа защо фидерите имат различни унции връхчета,и защо имат по тях едни лепенки където пише лайт ,медиум,хеви.
bono2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bono2 »

клипа гледа ли го
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

bono2 написа:http://www.youtube.com/watch?v=c3EPOG7Fp0M
написах метод фидер и първото което излезе
виж в края на клипа
- сега да видим кой трябва да черпи - .....нищо ще се научиш
Няма да навлизам в безсмислени спорове,знам много добре,че българите сме най-големите разбирачи и за това сме на тоя хал във всичко.Само да поясня някои детайли-доста фирми произвеждат фидери от две снадки с още една допълнителна връхна секция, на която НЕ се монтира сменяем връх за фидер.Това допълнително коляно се използва именно за флат хранилки и евентуално би могло да се използва и като пелет мач.През ръцете са ми минали два такива фидера-FOX и Drennan.Не ми се рови из архива за снимки.
И поради това,че рибите на различни водоеми взимат стръвта по специфичен начин се лови и с различно позициониране на въдицата според това как е по-ефективен метода,но това за сега ще го :smt009
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Няма да навлизам в безсмислени спорове,знам много добре,че българите сме най-големите разбирачи и за това сме на тоя хал във всичко.Само да поясня някои детайли-доста фирми произвеждат фидери от две снадки с още една допълнителна връхна секция, на която НЕ се монтира сменяем връх за фидер.Това допълнително коляно се използва именно за флат хранилки и евентуално би могло да се използва и като пелет мач.През ръцете са ми минали два такива фидера-FOX и Drennan.Не ми се рови из архива за снимки.
И поради това,че рибите на различни водоеми взимат стръвта по специфичен начин се лови и с различно позициониране на въдицата според това как е по-ефективен метода,но това за сега ще го :smt009
:smt023
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”