Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

фидер монтаж за шаран
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
Re: фидер монтаж за шаран
Ице това с байтрънъра на фидера съм го слушал от теб няколко пъти и в сряда ще ми го доизясниш, щото определено има много резон в думите ти, къоето пък се потвърждава от моята практика.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
имам,бе-имам байт рьньр макари
ама все си мисля,че те са за шаран и нещо едро-сьвсем неоправдано ми се струва да се изхвьрлям с такава,когато кьлването на шаран или квото и да било е инцидентно-демек-мое да виснем три дена на някоя река,да си косим скобаро и мряната и на втория в 4 часа примерно да ми удари шаран 5 кила
тоя байт рьнер само ще ми кьса нервите през цели два дена и ще изпусна половината от другите риби
златна среда нема-това си е!аз си дьржа на бруталния врьх.и на плетеното впрочем-там няма грам разтягане.мое си мнение де-опитвал сьм-не теоризирам само,както е модерно.бутник си маа с щеката и е сложил баш шаранска стрьв на байт рьнера.аз не сьм така-захапем ли фидера спирам с другото-демек-ловя с него само и голяма риба чакам инцидентно.куката и стрьвта са ми такива,че дда ударя както мрянка 80грама,така и шаран-6-7 кила.седя си и не зная какво ще предстои.там е разликата.бутник залага на нещо конкретно,а аз бием напосоки.поради това рунера не ми се струва подходящ за фидера в условията ,които обясних по горе.бе всеки сам си преценява

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Точно,за шаран.За дребна риба очите във върха.Но не разчитам някой или нещо си да ми засече рибата.Единствено мряната я ловя с по-твърд връх от дребните риби.А тези макари с двоен аванс може да работят и само като обикновенни,но защо да го нямаме като екстра към макарата за фидер.За тази цел си купих още една макара от колега от форума,същата като моята,той излезе мошенник,ама това е друга тема.Дано не се срещнем някъде,много мразя да ме е....т.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Ей затова и аз спрях да купувам от форумаbutnik написа:.За тази цел си купих още една макара от колега от форума,същата като моята,той излезе мошенник,ама това е друга тема.Дано не се срещнем някъде,много мразя да ме е....т.

-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Сря Юни 10, 2009 12:09 am, променено общо 1 път.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Плетенето влакно го ползвам за по-големи дистанции.Не съм имал възможност да експериментирам с два фидера и с различните влакна,за да разбера разликата.Но определено за големи дистанции,ще е по-добрият вариант.
Мноого грешиш,,,,,,,,,.огиveso написа:Значи тук нещо не се възпирам да се набъркам и аз с едно пояснение !
Този метод фидер или хранилката тип метод дето я спрягате не е предназначена за фидер пръчкаНе казвам че не може да се използва. Но тя си работи най добре на шаранджийска гьостерица - Защото там рибата се САМОЗАСИЧА такъв е принципа на метод хранилката,тя е фиксирана.И съответно не ти трябва да гледаш върхове и т.н.
А идеята на фидера е друга - да ти клъвне и ти да засечеш рибата а това с метод хранилка не става !
Поправете ме ако съм в грешка!
ckorpion
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
6 години разликаogibg58 написа:Мноого грешиш,,,,,,,,,.огиveso написа:Значи тук нещо не се възпирам да се набъркам и аз с едно пояснение !
Този метод фидер или хранилката тип метод дето я спрягате не е предназначена за фидер пръчкаНе казвам че не може да се използва. Но тя си работи най добре на шаранджийска гьостерица - Защото там рибата се САМОЗАСИЧА такъв е принципа на метод хранилката,тя е фиксирана.И съответно не ти трябва да гледаш върхове и т.н.
А идеята на фидера е друга - да ти клъвне и ти да засечеш рибата а това с метод хранилка не става !
Поправете ме ако съм в грешка!

veso е абсолютно прав
метода/25 гр и нагоре/ е само за шаранджийски пръчки - най-добре 2,75 - 3 либри
сложи си байт-рънъра и нещата заспиват
който твърди друго просто греши
- естествено говоря за риболов на нормални и хубави риби
е естествено ако работим с методче по 5- 10 грама нещата са много различни
но мисля че се досещате
но мисля че се досещате

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Пълни глупости,кой ти лови с храна и дребна пелета с карп въдици бе Боно.Всички хранилки са си за фидер въдици,ама на който му се дават пари поне за два си покрива целия риболов.И вземи чукни в тубето метод-method и виж колко ловят с карп въдици макар и 2,5лб.bono2 написа:veso е абсолютно прав
но мисля че се досещате
http://www.youtube.com/watch?v=c3EPOG7Fp0M" onclick="window.open(this.href);return false;
написах метод фидер и първото което излезе
виж в края на клипа
- сега да видим кой трябва да черпи - .....нищо ще се научиш
виж в края на клипа
- stelco
- ще става разбирач
Колега bono2 да те питам нещо?Имаш ли представа защо фидерите имат различни унции връхчета,и защо имат по тях едни лепенки където пише лайт ,медиум,хеви.
клипа гледа ли го
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Няма да навлизам в безсмислени спорове,знам много добре,че българите сме най-големите разбирачи и за това сме на тоя хал във всичко.Само да поясня някои детайли-доста фирми произвеждат фидери от две снадки с още една допълнителна връхна секция, на която НЕ се монтира сменяем връх за фидер.Това допълнително коляно се използва именно за флат хранилки и евентуално би могло да се използва и като пелет мач.През ръцете са ми минали два такива фидера-FOX и Drennan.Не ми се рови из архива за снимки.bono2 написа:http://www.youtube.com/watch?v=c3EPOG7Fp0M
виж в края на клипа
И поради това,че рибите на различни водоеми взимат стръвта по специфичен начин се лови и с различно позициониране на въдицата според това как е по-ефективен метода,но това за сега ще го

Няма да навлизам в безсмислени спорове,знам много добре,че българите сме най-големите разбирачи и за това сме на тоя хал във всичко.Само да поясня някои детайли-доста фирми произвеждат фидери от две снадки с още една допълнителна връхна секция, на която НЕ се монтира сменяем връх за фидер.Това допълнително коляно се използва именно за флат хранилки и евентуално би могло да се използва и като пелет мач.През ръцете са ми минали два такива фидера-FOX и Drennan.Не ми се рови из архива за снимки.
И поради това,че рибите на различни водоеми взимат стръвта по специфичен начин се лови и с различно позициониране на въдицата според това как е по-ефективен метода,но това за сега ще го

Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.