Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Ето един красавец 165
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Ето един красавец 165
Тази формула е измислена за да помага,а не да ни вкарва в спорове!
Да отбележа и друг проблем,че един сом има различна дължина в зависимост,дали е увиснал на кука или лежи на земята! 

-
- сериозен играч
Това ми хареса . Тя е измислена да ни помага а не да отхвърля постиженията на някой от нас и не може да бъде предпоставка за това защото както казах винаги има изключения .Troli Rapala написа:Тази формула е измислена за да помага,а не да ни вкарва в спорове!:
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
умира сам в реалноста !
А защо тогава почти всички я използват за тази цел.KRASSI написа:Това ми хареса . Тя е измислена да ни помага а не да отхвърля постиженията на някой от нас и не може да бъде предпоставка за това защото както казах винаги има изключения .Troli Rapala написа:Тази формула е измислена за да помага,а не да ни вкарва в спорове!:
Да кажат, че на някой сома му "ама нали разбирате? По формулата" не излизал толкова.
Иначе Троли.
Само заради това ти изказване заслужаваш да те черпя много.
Възхитен съм от теб напоследък.
Пожелавям ти скорошно оправяне и да почваш да ги драмузгаш.
Наслука на ВСИЧКИ.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- новобранец
браво.красавец и половина.перфектен даже.23кг.
окло 20кг. браво :D
djonivanov написа:браво.красавец и половина.перфектен даже.23кг.
Абе смешник.lordoo написа:окло 20кг. браво
Що не пишеш с един ник

Струва ми се, че Кроки ако те сбара лошо ти се пише

Ама да ти кажа и от мен ще ядеш бой.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- krokibg
- учете се от него
Темата се изчерпа и ще помоля модераторите да и ударят ключа

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Как така се изчерпа темата.Аз сега дойдох
Според мен формулата на Милко си действа с пълна сила и е по-точна от руската що се касае за Б.Г. водоемите.Само,че той казваше следното:-Тези изчисления са правени от моите наблюдения и сравнения.По тази формула се приемат грешки в +- 10%.(обикновенно на долу).Разбира се има и изключения,но те са рядкост.
Аз също съм имал изключение сом с дължина 1.73 да тежи 40кг.Но друго изключение не помня.Освен на Васко Едрото 2.16-53кг и 2.70=83кг.Сега хванах сом с дължина 1.60м.-но си го броя за 25-26кг.Ако предполагах,че сте писали тук щях да го премеря.Не го направих,защото не го броя за престижен сом и лично за мен е без значение.Сега съжалявам.Щях да бъда по-убедителен в аргументите си в полза на Милко.Напоследък се лъже наред за всякакви сомове и кила и дължини.В случая не казвам,че Кроки го прави,защото това за мен е лоялен риболовец доказан с времето и писането си тук.Кроки,извинявай ама ти видя ли кантара или така ти казаха.Това те питам без майтап.Щото имам познат дето си държи цяла година неговия кантар на топуз да се разтегли пружината.На 10кг два разлика 2кг. от нашите(смятайте колко е важно да си с кило отгоре).Мери ги веднага щом ги извади(тогава сома е най-тежак).След 2-3 дена сома е отслабнал.Случвало ми се е сом с тегло 45кг. на десетия ден да тежи 39кг.Има и друг начин сома да качи 3-4 кила без да е толкова.Това е когато го теглиш с лодката вързан на въже и той се нагълта с вода.Тогава има риск да го удавиш.Сом провесен на греда е с различни сантиметри от мерен на земя.Пиша всичко това сереизно,но ми омръзна да се лъже за всяка риба.Това рядко се прави от по-старите сомаджии.Те са минали по тоя път и са видяли,че няма смисъл.Да и аз съм минал по него.Сега се чуствам по-добре.Заспивайки и знаейки истината,която не е по-различна от казаното тук.
Ето и малко снимки от преди 2-3 дена.

Ето и сома на Омето 1.80=43кг

Моля да се има в предвид,че споделям и мнението на колеги с които по груби изчисления сме уловили над 1500сома.Това не е хвалба,а наблюдения.Така,че трудно се изненадваме.

Аз също съм имал изключение сом с дължина 1.73 да тежи 40кг.Но друго изключение не помня.Освен на Васко Едрото 2.16-53кг и 2.70=83кг.Сега хванах сом с дължина 1.60м.-но си го броя за 25-26кг.Ако предполагах,че сте писали тук щях да го премеря.Не го направих,защото не го броя за престижен сом и лично за мен е без значение.Сега съжалявам.Щях да бъда по-убедителен в аргументите си в полза на Милко.Напоследък се лъже наред за всякакви сомове и кила и дължини.В случая не казвам,че Кроки го прави,защото това за мен е лоялен риболовец доказан с времето и писането си тук.Кроки,извинявай ама ти видя ли кантара или така ти казаха.Това те питам без майтап.Щото имам познат дето си държи цяла година неговия кантар на топуз да се разтегли пружината.На 10кг два разлика 2кг. от нашите(смятайте колко е важно да си с кило отгоре).Мери ги веднага щом ги извади(тогава сома е най-тежак).След 2-3 дена сома е отслабнал.Случвало ми се е сом с тегло 45кг. на десетия ден да тежи 39кг.Има и друг начин сома да качи 3-4 кила без да е толкова.Това е когато го теглиш с лодката вързан на въже и той се нагълта с вода.Тогава има риск да го удавиш.Сом провесен на греда е с различни сантиметри от мерен на земя.Пиша всичко това сереизно,но ми омръзна да се лъже за всяка риба.Това рядко се прави от по-старите сомаджии.Те са минали по тоя път и са видяли,че няма смисъл.Да и аз съм минал по него.Сега се чуствам по-добре.Заспивайки и знаейки истината,която не е по-различна от казаното тук.
Ето и малко снимки от преди 2-3 дена.

Ето и сома на Омето 1.80=43кг

Моля да се има в предвид,че споделям и мнението на колеги с които по груби изчисления сме уловили над 1500сома.Това не е хвалба,а наблюдения.Така,че трудно се изненадваме.
Последно промяна от Emo-83 на Чет Сеп 04, 2008 2:16 am, променено общо 5 пъти.
Ето и част от ръкописите на Бог да го прости Милко.Тука са за по-високите кила.Не незная някой да е чел повече чужда литература свързана със сомовете от него.А това,което е направил,като изчисления и най-вече оставил на нас.Трябва да го ползваме.И то да не бъде повод за кавги и разправии между нас.
Някъде написах,че един сом от 50-60кг е достатъчно престижен за да не се прави от уловилия го на 70-90кг.
Предлагам да отворим нова тема и в нея всеки и по най-добросъвестния начин оповести дължината и килограмите на своя сом за да се убедим взаимно в правотата на някои хора.Да изключения има,но са рядкост.За това запомнете формулата на Милко +- 10%.

Някъде написах,че един сом от 50-60кг е достатъчно престижен за да не се прави от уловилия го на 70-90кг.
Предлагам да отворим нова тема и в нея всеки и по най-добросъвестния начин оповести дължината и килограмите на своя сом за да се убедим взаимно в правотата на някои хора.Да изключения има,но са рядкост.За това запомнете формулата на Милко +- 10%.

Да си спомним за него ....Teleto написа:Ето и част от ръкописите на Бог да го прости Милко.
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
На платено не одим !
Като сравних с ръкописите на Милко Георгиев, видях, че има разлика отново, но според мен това не е важно. Радвам се че в България все още има такива риби и такива рибари. Поклон.Teleto написа:Ето и сома на Омето 1.80=43кг
![]()
п.с. Някой знае ли от къде мога да намеря някаква биография за Милко Георгиев.
Няма такава биография.Само ще спомена,че за разлика от мен той беше доста обаятелен и добър човек.При него нямаше злоба.За това и всеки го обикваше от мига на запознанството си.Ако го имаше още-нямаше да има и толкова спорове за рибите.Умееше да обяснява и доказва с литература и опити.
Това с таблицата са приблизителните стойности.Проверете ги сами.Нека да го направим,ако искате заедно.Не приемайте тези стойности за абсолютни-МОЛЯ ВИ.
Да започнем с теб колега.Кажи моля те какви разлики си открил в твоите сомове.
Това с таблицата са приблизителните стойности.Проверете ги сами.Нека да го направим,ако искате заедно.Не приемайте тези стойности за абсолютни-МОЛЯ ВИ.
Да започнем с теб колега.Кажи моля те какви разлики си открил в твоите сомове.
Колега аз не мога да се наредя до Вас, все още се уча, но съм израстнал по Марица (в района на Димитровград и с. Брод) и винаги ми е било интересно да чета за най-големите. Надявам се и аз някой ден да мога да сравнявам моите постижения с тази таблица, за сега тя започва от доста виисоко
.

-
- сериозен играч
Ако не се лъжа сома на Омето е с 30% над формулата .
Сега кво лъжци ли да ви викаме или това пак е заради ямахата - Както беше казал ти преди време . А иначе добре дошъл

Човек се ражда само с име и то дарено!
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
И на мен ми направи впечатление, че по формулата сом 1.80 м би трябвало да е 35 кг, а не 43 както е написано. Разликата е близо 20 % 
Според мен, при малките сомчета формулата е почти безпогрешна. При моето сомче от миналия месец на спининг 1.31 м би трябвало да е 13.5 кг, а в действителност беше 12.5 или 8 % разлика, което е нормално.

От това, което е споделено във форумите наблюденията ми са, че между 20 и 40 кг има най-много аномалии - обективни и субективни.
Над 40 кг изключвам да има субективен фактор, защото такива зверове ги ловят сериозни и доказали се многократно мъже.

Според мен, при малките сомчета формулата е почти безпогрешна. При моето сомче от миналия месец на спининг 1.31 м би трябвало да е 13.5 кг, а в действителност беше 12.5 или 8 % разлика, което е нормално.

От това, което е споделено във форумите наблюденията ми са, че между 20 и 40 кг има най-много аномалии - обективни и субективни.
Над 40 кг изключвам да има субективен фактор, защото такива зверове ги ловят сериозни и доказали се многократно мъже.