Апнеа

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Апнеа

Мнение от Булти »

:D
Последно промяна от Булти на Пет Дек 31, 2010 1:56 pm, променено общо 1 път.
pvo
новобранец
новобранец

Мнение от pvo »

Булти, благодаря за изчерпателният отговор :D . А от йогата и дихателните упражнения които описваш по горе наистина има пола поне за мен :supz: .
4x100срусалка+1бира
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от 4x100срусалка+1бира »

Булти, колко си слизал най-дълбоко?
Разкажи!
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

:D
Последно промяна от Булти на Пет Дек 31, 2010 1:57 pm, променено общо 1 път.
4x100срусалка+1бира
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Така е, отворена е и е интересна.
Аз не мога да ходя често до морето и затова чета повече. Ако бях там щях да ловя риба и да пия ракия. :drinkers: -> С някой от вас или сам със своите Аз. :lol:
Аз се гмурках тази есен кажи речи за сефте и имам чувството, че 10 м не е проблем, но преди по-дълбоките гмуркания правя 10на дълбоки вдишвания и издишвания. Или 7-8 вдишвания и 1 ЯКО гълтане на вода.:) - Вече дори не ми е солена:). Чесно казано обаче ме е страх, че лошото идва без предупреждение. И точно затова питам - "Кой колко?". Аз ей така както си стоя тук мога да поема дълбоко въздух и... и 1мин. и 30сек. Под водата обаче ако просто поема и тръгна на някъде да плувам сигурно правя 20 сек. и газ нагоре. Нямах часовник, но ми се струва, че със хипервентилация и релакс. преди най-дългия си опит едва ли съм докарвал до 1мин. - при това без много плуване след като стана неутрален. Булти беше писал някъде из форума, че като те посмачка налягането и ти става почти безразлично изчерпването на кислорода от кръвта - демек не ти стават спазми и пориви за свеж въздух. Тва на колко метра става?
Някой имал ли е лоши преживявания с надценяването апнеята си?
И въобще какво може да се случи?
Моля не подценявайте въпросите ми! Сигурно са интересни и за други съфорумници или читатели.
Предполагам баш тук им е мястото.
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Колега 1.Ако тръгнеш да гмуркаш на повече от 10 м. желателно е да има колега който да те чака при излизането ще ти обясня по късно за що.Другото твоите 1.30м това е статична апнея на 10 метра това е нищо.За мен мога да ти кажа не е важно на колко метра можеш да слизаш а колко можеш да риболуваш на тази дълбочина.Не напразно един от добрите тренери по подводен риболов ми каза това .Искам да знам на каква дълбочина РАБОТИШ, демек се чувствам конфортно.Ние не правим рекорди по дълбоки гмуркания.А какво може да ти се случи при по дълбочинни гмуркания има много неща.Не даи си Боже самби и какво ли още не.А специално за самбата чети във спеарфиш от колегата АРОН.За сега толкова,че не ми се пище повече,утре пак дано съм бил полезен поне малко.
4x100срусалка+1бира
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Ами и това също ми е любопитно да науча. Колко време е нормално гмуркащия се да стои долу за да има шанс при него да дойде риба, ако например видимостта му е около 8 - 10м?
Моeто работене под водата е колкото да заходя иззад някоя скала и да поогледам 10тина 20 секунди как няма риба. И край... После на друго място. А за дълбокото питах защото е ясно, че един новобранец я ше се "тества" някъде на по-дълбочко, я ще изпусне някой атрибут и ще ходи да си го вземе или пък друго нещо ще го накара и ей го е. По добре да го е скивал написано тук преди да направи някоя необмислена авантюра. Според мен човек като чете тази тема ТОЧНО му се приисква да се "тества". Особено ако в следствие на прочетеното е маркирал и напредък в апнеата на сухо.
Намирам темата за доста насъскваща. Добре че съм си като бастун в краката и немога да застана в стойка лотус, та да почна да развивам дишането. Иначе челната стойка я правя, само че ме боли врата от нея, а и досега все не съм успявал да се изхрача "културно" в следствие на това упражнение. :wink:
ПС
Майтапът настрана... :!: :!:
Мисля да се занимая сериозно с предложените асани.
Много мерси на Булти за доверените тайни. :wink:
Последно промяна от 4x100срусалка+1бира на Нед Ное 15, 2009 5:47 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
mrhunday
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mrhunday »

Аз,имам намерение от догодина да се захвана с подводен риболов,и ме интересува дали когато си под водата е по-лесно или по-трудно да задържиш въздуха си за по дълго време?Сега направих един опит да задържа въздуха си и резултата беше едва 1мин и 44 сек.Дали с това време ще имам някъкав шанс да хвана нещо?
Eat,Sleep,Go Fishing!

Изображение

Изображение
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Аз ще ти дам пример със себе си, по принцип в нас издържам 3.15- 3.30 сек а в морето 1.15сек. също има значение дали се движиш или си неподвижен. Има и таблици за тренировки и ако искаш мога да ти дам. Добре дошъл в това невероятно хоби :D
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Колега mrhunday има много други неща който трябва да научиш за подводния риболов,а за апнеята с течение на гмурканията ще запояне да се увеличава но все пак и за нея си трябват тренировки.Има таблици за трениране на апнея и куб други неща.И един съвет от мен: Не се мъчи да откриваш топлата вода по отнушение за подводния риболов,по добре ако познаваш някои харпунджия го помоли да ти одели малко време и да те научи.Защото има много неща който ти няма как да науяиш сам.Пожелавам ти успех в това начинание но не мисли,че е супер лесно.Дано съм ти бил полезен.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Тъй като въпросите преминаха в друга насока, част от мненията ги прехвърлих :arrow: ТУК
4x100срусалка+1бира
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мисълта ми (писаното по-горе) беше, че ще е много интересно ако разкажете за опасностите свързани със задържането на въздуха в дробовете при гмуркане. Не крие ли апнеята за разлика от всичко останало най-много опасности? Някой може да влезне с кофти въже за буя, но каквото и да препати в крайна сметка ще купи второ и накрая ще се открехне.
Едва ли е нужно да се прави нова тема за опасностите. Тази я четат много хора. Много начинаещи... :idea:
"Като незнаеш не влизай сам!"
Най важно е да се пазим сами нали? Кой от вас влиза с компания и коя компания е в състояние да спаси изпаднал в беда колега? Как се действа ако колегата ви е закъсал и не диша? А ако и пулс няма освен това...? Пък и белята винаги ще стане някъде вътре, а не на брега.
Който влиза с лодка май много преимущества има ама кога ли ще со оборудваме и ние :roll:
Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Valyo68 »

МОДЕРИРАНО!
rumci
4x100срусалка+1бира
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Булти, верно ти казвам като правя стойка на глава нищо не храча???
Само вратът ме наболява после. Леко така за 20тина сек... Вече бичим на равновесия 1 минута... Аз тва йогата може ли като съм селяк да не ме лови? :arrow: :|
Последно промяна от 4x100срусалка+1бира на Сря Ное 18, 2009 2:01 am, променено общо 1 път.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

ако ти са чисти дробовете няма да храчиш нищо
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”