За поводите..

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Публикувай отговор
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: За поводите..

Мнение от ma3xa1993 »

dunavski написа:Аз от влакната на Тубертини нямам добри впечетления, незнам вие какво мислите. :roll: :roll:
Влакната на Тубертини са много добри.Аз за поводи не ги използвам но за линии са много добри...
morskiq
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от morskiq »

А някой да има мнение за това shimano което съм постал като снимка?
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ma3xa1993 »

morskiq написа:А някой да има мнение за това shimano което съм постал като снимка?

Аз съм ползвал 0.10 и 0.8 и според мен не са лоши,но от сенсас и дори оунер съм доста по доволен...
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от lastika »

Пробвах 0,9 на браунинг и останах мн доволен. :D
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

butnik написа:В момента пробвам едно ново за мен влакно за поводи-CENEX а Браунинг и първите впечатления ми са добри.
Майче само аз рева от това влакно,доста хора го хвалят,ама на мен не ми харесва.Хич не носи на възел и не е разтегливо.Може и да съм оцелил кофти партита.Добре че докараха преснички оунери. :D
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Reptile
новобранец
новобранец

Мнение от Reptile »

morskiq написа: ......
или това
.....
всмисъл имали голяма разлика в качеството?

За мен има голяма, защото shimano-то е с точен размер, поне за мен. Има едно "но" - трябва да се връзва много внимателно, иначе на възел се къса много лесно. Връзвам с връзвачка SENSAS и стават перфектни клупове.
Някой спомена 'CENEX' , на Browning това което е с точен размер е слабо, а другите са с много по-дебели.
Моята класация за поводи, по конкретни модели:
COLMIC XILO - сега MIMETIX - к'вото пише на опаковката т'ва е
Trabucco Super Ellite - к'вото пише на опаковката т'ва е
Owner - много е добро, но имам съмнения за диаметъра
Shimano Ultegra - к'вото пише на опаковката т'ва е, но е капризно на възел
Drennan Rig Line - много добро, точен диаметър, капризно на възел
Tubertini Top Score - - много е добро, но имам съмнения за диаметъра
Mustad Ultra Line - точни показания и малка разлика в диаметъра, но бързо старее и е капризно на възел
SMART SLR - разочароващо за цената си, "EXCEL" не съм ползвал.
SENSAS (около 14лв ролка) - разочароващо за цената си, меко без проблемни възли, но много слабо. Според мен целта при това влакно е естествена презентация на стръвта и за това е толкова меко! Все пак, на мен не ми допада!
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Лятото си купин Тубертини Афонданте за мача по препоръки от форума, но след няколко месеца риболов започна да се къса много даже единия път ми замина единия ваглер бях с 8 гр. ваглер на 0.14 мм. влакно скъса се от клипса. Сега го смених с Мавър Дуалбанд и за сега съм доволен първото ми влакно беше на Трабуко от също съм доволен, но от трите влакна най-разочарован съм от Тубертини.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
ribarq1968
новобранец
новобранец

Мнение от ribarq1968 »

A за X 5000 на колмик ,какво ще кажете? Аз съм много доволен ,ползвах го и за поводи и за основна линия на директния! :D :D :D
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от lastika »

ribarq1968 написа:A за X 5000 на колмик ,какво ще кажете? Аз съм много доволен ,ползвах го и за поводи и за основна линия на директния! :D :D :D
Днес попитах в един магазин за него но го нямаха.Но ще ида до вносителя.И мисля да го пробвам :D
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
Аватар
ribarq1968
новобранец
новобранец

Мнение от ribarq1968 »

Мисля ,че ще останеш доволен! :D :D :D
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Едно прекрасно влакно на MAVER за поводи и от мен:
Изображение

Абсолютно точен размер, меко и държащо се добре на възел.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

butnik написа:Локала,мисля лови с него.
Неее, локала има 3 марки влакна в платформата и всичко друго съм го отписал...

Browning Cenitan от 0.08 до 0.16 , Preston Power Line ( фаворита ми за най-яко влакно!) 0.11 и 0. 13 , и 0.10 и 0.12 Shimano Antares Silk Shock. Всичко друго подарих или изхвърлих. Сега когато Browning-a съвсем се изчерпа от складовете, понеже беше разработка на Bob Nudd, а той нали се махна от Browning най-вероятно ще си остана с последните 2 само и тяхните различни дебелини. Наскоро като бяхме с Каридата и Strijok за риба имах интересна случка, ловихме кефали на близалка и закачих за дъното. Такъма ми беше 0.128 / 0.105 Browning Cenitan, ластика 1.13 Vespe а куката Kamasan B 611 No 14. След зверски брутален напън и увит ластик около ръката , като си извадих такъма Kamasan-a се беше отворил!!! Аз съм твърдо убеден в качествата на тези влакна и нямам никакви намерения да ги сменям.

Относно новото на Browning - Cenex, струва ми се здравичко, определено държи на възел, сравнително меко, но Cenitan-a ми харесва повече, жалко че го спират.

За влакната на Colmic, Maver, Daiwa нищо не мога да кажа, понеже не съм ловил с тях.

Относно Тубертината, колкото и да съм ги мерил с микромера винаги имат отклонения, а в някои случаи не са хич приятни... а някак си и мекотата им се губи поне при Dragon-a.
Клавиатура риба не лови!!!
Reptile
новобранец
новобранец

Мнение от Reptile »

butnik написа:Xilo и Mimetex са различни.Много влакна си изпробвал.Всички по-здрави влакна за поводи бягат от размера.Браунинга 0.08 на око се вижда ,че е по-тънко от Сарфикса.И за толкова години основно ловя с Xilo.Другите съм ги купувал за проба.А Оунър-а бяга яко от размера и май старее бързо или бъркам.Строфт е здраво ,но има отклонения от размера.Беше изчезнало от пазара,сега виждам,че се появи из някои магазини.И с каквото и да връзвате-плюнчете възела,иначе ... :butthead: рибата така ще ви направи :D :D :D
Всичко по-скъпо съм пробвал, защото не обичам да правя компромис, осбено с поводите. Не ми е късала голяма риба от много време, но след всяка извадена едра риба сменям повода, независимо колко е качествен.
Owner-а мерил ли си го, защото аз не съм, но на око изглежда по-дебел. Като влакно за основна линия - да сртарее или вадиш една голяма риба и първите 15м много отслабват. По-скоро му влияе водата, поема повечко и като изсъхне и става чупливо. За повод обаче, ако се съхранява на тъмно, е добро, не старее.
Браунинг Cenitan, което им е точен размер, но за мен е слабо на възел, твърдо и не амортизира.
Xilo и Trabucco Super Ellite са ми фаворити, другите имат по някой недостатък. На Trabucco само това влакно им е с точен размер(или с минимално отклонение)!
Maver SLR - много зле на възел, ама много!
Някой спомена - Shimano silk shock, това не съм го тествал, но ще го пробвам!
Последно промяна от Reptile на Нед Яну 24, 2010 9:22 pm, променено общо 1 път.
fish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от fish »

Ето от това, няма да имаш оплаквания :wink:

http://shop.fishbg.info/product_info.ph ... 6d17d29553
Hobby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Hobby »

За мача съм ползвал няколко вида влакна. Преди време ползвах едно влакно на Рон Томсън - Фалкон се казваше. По-добро от него не съм ползвал, но го спряха. Потъваше много добре, при относително добри показатели. Беше относително твърдо и държеше много добре на възел. Маринек се казваше вносителя, но сега, за огромно съжаление, не внасят от тези влакна... Позвал съм на Браунинг, но се разочаровах бързо и го смених. Сега, като, че ли от влакната на Тубертини съм най-доволен. Афондантето ми допада много. От състезатели чух, че мачовото на Балзакс е много добро, решение.
За река след много опити открих с изненада, че влакното на Балцер върши перфектна работа. Абсолютно ми покрива нуждите и съм страшно доволен.
Изображение
За поводи пробвах Премиум на Балцер и пак останах много доволен.
Изображение
Сега експериментирам с монофилно основно и с флуор карбонови поводи. Да си призная, нямам много сериозни наблюдения, но все пак имам чуството, че на ФК поводи имам с една идея повече взимания. Не съм ползвал други освен на Климакс.
Ако пък и кълве... Още по-добре!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”