Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Основни параметри на автомобилните гуми+дискусия за зимни
Модератор: dantho.mihov
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Основни параметри на автомобилните гуми+дискусия за зимни
Ти сам си си го набил,но още не си се усетил!chapara написа:Браво наби му гоINCUBUS написа:Ми то предимствата съм ги посочил,ама ти кат гъзи-копелдак продължаваш да раздуваш некви ...Щеше да имаш право,ако тънехме в разкош и се чудехме с кви гуми да си угодим за по една-две седмици от зимата,четейки поради импотентност,болен черен дроб и благородна налудничавост по цяла нощ технически гумени характеристики и протоколи от тестване на гуми в Лапландия,Гренландия ,Берген и...направо на метановите ледове на Нептун.Нека не съм в час,сигурно щото не съм,не съм закъсвал никога в Родопите /не в София/през зимата поради гумено безсилие и неспособност.После,хората ти посочиха -повредил си гума,е случва се,особено ако си риболовец-тръпкаджия дето през цялата зима не обявяваш закриване на риболова,ми много важно като е "Ласса"-фърляш,купуваш ДВЕ нови,караш и пееш и не нарушаваш ни надървянето /извинете,имах пред вид нервно-психологическото статукво /,ни непрестанната консумация на отбрани отлежали СКЪПИ елексири за овкусяване на живота /освен туй,постоянно купувам книги,пък може да се провери колко струват днешно време!![]()
![]()
![]()

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Не е истина как една обикновена тема за няк'ви си гуми може да се изопачи!
Троли, не че за теб има значение, ама...прекрачваш "тънката червена линия".
Отдели първо време и изчети темата за "кой кой е" извън форума и на к'ви години е...и ще се почувстваш глупаво от тези си постове.

Троли, не че за теб има значение, ама...прекрачваш "тънката червена линия".
Отдели първо време и изчети темата за "кой кой е" извън форума и на к'ви години е...и ще се почувстваш глупаво от тези си постове.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кой,квото посее,това ще пожъне!
Никой не е никакакъв,до доказване на противното!
Просто си купете некое автомобилно списание и там ще намерите всичко необходимо,като информация по отношение на гумите!
Не мога да ви убедя,защото се инатите!Просто имам опит в тази област и се опитах да се обосновя с нужните аргументи!
Не казвам умишленно колко и с кви гуми въртя,за да съм обективен!
Кажи ти,искренно колко си спестил с изборът на Ласса,пред некоя реномирана марка?
Когато някой близък си замине,заради гуми ставаш "ЧУВСТВИТЕЛЕН" на тая тема!

- GODzillata
Съжалявам, ако на теб се е случило нещо от горното!Troli Rapala написа:Кажи ти,искренно колко си спестил с изборът на Ласса,пред некоя реномирана марка?Когато някой близък си замине,заради гуми ставаш "ЧУВСТВИТЕЛЕН" на тая тема!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Спестил съм 100-120 лв.

Но има нещо, с което не съм съгласен, а именно:
По тази логика един картонен трабант с Ултра Грип е по-сигурен на пътя от някоя нова, лачена кола с фул екстри - еърбеци и системи за контрол, но с Ласа?Troli Rapala написа:Двигател,визия,година на производство или екстри са второстепенни за сигурността!

Ако имахме зими като "време оно" нямаше и да се замисля за УГ 7+, ама къде са снеговете?!

-
- кандидат преподавател
Направо нищо не си разбрал-както и да е,няма да спамя повече.Аз за разлика от тебе мога да си купя "Кайен"веднага,но няма да го направя ,защото просто не ми е необходим-никога материалното имане не ми е изграждало авторитета и реномето /достатъчно за транспортните ми е нужди е едно SUV-че за 30 902 лева с ДДС,което ще получа до 10.02.2009г./.Гумите наистина са важен елемент от сигурността на автомобила,но максимална сигурност на 100% няма и не може да има дори комплекта гуми да струват повече от автомобила,който караш.Всички шофираме в условията на една абсолютно относителна сигурност,която зависи както от гумите,от спирачките,от състоянието на пътя,така и най-вече от задкормилното устройство и другите такива участващи в движението.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Годзи,спестяването е оправдано ако не въртиш много и на далече!
Карал съм трабант някога,една зима без да знам с кви галоши е и беше удоволствие!
Проходимоста на Траби не е легенда и се дължи на тесните гумета,и предното предаване съчетано с двигателче 40 кила!
Съгласен съм с Буса,но бас държа че ще треа да купува зимни гумета на новото возило и да видим,ко ше избере?
Не се сещам за марка автомобили,която да оборудва първоначално продуктите си с гуми на Ласса!
Не е случайно!
Новите коли винаги са оборудвани с добри модели гуми на престижни марки! 

Троли, така и не ти разбрах къде караш зимата и по колко километра?!
С това ти поведение рискуваш да си останеш войн без кауза!
С това ти поведение рискуваш да си останеш войн без кауза!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Тъй като чета, Ласата значи е едва ли не етикет за кофти ефтиния. Щом гумата е най, ама най-важна за безопасността ни, какво ще кажете, ако си купите някаква скъпа гъзарийка дали ще можете спокойно да сте Фитипалди по леда и снега. За безопасността според мен е най-важно какво имаш под шапката. Мое скромно, ама много скромно мнение - гумата според условията. Отивам за гуми ноември месец, питам какви да взема, аз кво ти разбирам. Човека го интересува това клио къде ще ходи. Ами цяла зима във Варна. Взимай мокри гуми, и дава едни модел аквамайл, марката нарочно не посочвам. И си ми е ОК, тука е предимно мокро, ако има нещо друго - по-бавничко. Наложи ли ми се да изляза навън, никой две не може ми каза защо карам с 70. Най далечната ми дестинация ще е до 60-70км, не 6000 че да закъснея два дни. Ако живеех в планината щях да си взема друго, много ясно.
П.С.
Карал съм Ласса, верно - летни бяха,в Родопите в такава дупка скочих с тях че и двете ми десни джанти се смачкаха и гумите долу. Едната бум-бум с чука на място и помпене, другата джанта - чао за винаги и смяна с резервната. После купувах две джанти, но гумите ги карах още 2,5 години - без забележки бяха след такъв удар. Баси и гадното турско менте, един цирей като нормална гума не направи!
П.С.
Карал съм Ласса, верно - летни бяха,в Родопите в такава дупка скочих с тях че и двете ми десни джанти се смачкаха и гумите долу. Едната бум-бум с чука на място и помпене, другата джанта - чао за винаги и смяна с резервната. После купувах две джанти, но гумите ги карах още 2,5 години - без забележки бяха след такъв удар. Баси и гадното турско менте, един цирей като нормална гума не направи!
Две зими карах с Ласса - зимни и съм много доволен , но сега съм с комплект Фулда зимни и летни ,разликата в цената е 20лв. а в качеството - много

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Ласата в никакъв случай не слагам в графата "най-добри"! Йофтинки гуми за 10-15-20 годишни автомобили, без модерни системи са се отепалиimitev72 написа:Две зими карах с Ласса - зимни и съм много доволен , но сега съм с комплект Фулда зимни и летни ,разликата в цената е 20лв. а в качеството - много![]()
![]()

За фулдата мога да кажа,

Бе фенове си има и на евтиното и на качественото

Всички гуми са кръгли и черни!

Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нямам кауза,но когато някой каже,че е много доволен-това нищо не значи!
Хората правят тестове между гумите,за да можем да се ориентираме в покупката!
Никой не успя да ми обясни в какво се състои удоволствието от Ласса?
Ако е само пестенето на пари.......?

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Троли аз търкалям Ласа от 4 години и въртя средно по 30 000 до 50 000 км на година
Впечатленията ми са: от зимните нямам забележки, наистина държат на аквапланинг, много добро представяне на кал и катерене на мек терен, много нисък шум при висока скорост.
Карал съм ги на Опел Корса и Тойота Ландкрузер.
от летните, не стават за нищо, няма такъв боклук. Поднасят на вода много лесно и прекалено омекват при горещ асфалт.
Много лоша покупка.
Гумите се сменят или всеки сезон или на два максимум. С НОВИ
Къде е удовлствието или спестяването от тези гуми не знам, но поне за зимата не ми се е налагало да купувам други защото тези ми вършат работа

Впечатленията ми са: от зимните нямам забележки, наистина държат на аквапланинг, много добро представяне на кал и катерене на мек терен, много нисък шум при висока скорост.
Карал съм ги на Опел Корса и Тойота Ландкрузер.
от летните, не стават за нищо, няма такъв боклук. Поднасят на вода много лесно и прекалено омекват при горещ асфалт.

Гумите се сменят или всеки сезон или на два максимум. С НОВИ

Къде е удовлствието или спестяването от тези гуми не знам, но поне за зимата не ми се е налагало да купувам други защото тези ми вършат работа

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз карам вече втора година с Michelin primacy alpin pa3, карал съм ги и 1 година с BF goodrich / поради причината, че колата ми излиза заводски с тези гуми.... да ви кажа - разликата е от небето до земятя
няма 4х4 няма джипове няма нищо.... последния сняг пред мене една рав4 влезна у един стълб поради причината, че имаше поледица
Моята няма 4х4 но с тракшъна катери мн-по добре от което и да е 4х4 
Ето за тази гума става въпрос:

Ето и малко тестове
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Zy8jocfu0bg&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Zy8jocfu0bg&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Ето и разликата с Electronic Stability Program и без нея
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NiZjeeMExY4&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NiZjeeMExY4&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Ето и теста за Traction Control-а
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/K3m24bjkfg0&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/K3m24bjkfg0&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Моето мнение е - Гумата е важна 50% при зимни условия, 40% са важни ESP i TC , и само 10% са уменията на шофьора зимата
Искам само да кажа, че по отношение на гуми не трябва да се прави компромис !!! Все пак возите себе си, семейството си и т.н в тази кола. А колата се държи на пътя има няма на не повече от 60 кв. см.

Ето за тази гума става въпрос:

Ето и малко тестове

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Zy8jocfu0bg&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Zy8jocfu0bg&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Ето и разликата с Electronic Stability Program и без нея

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NiZjeeMExY4&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NiZjeeMExY4&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Ето и теста за Traction Control-а
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/K3m24bjkfg0&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/K3m24bjkfg0&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Моето мнение е - Гумата е важна 50% при зимни условия, 40% са важни ESP i TC , и само 10% са уменията на шофьора зимата

Искам само да кажа, че по отношение на гуми не трябва да се прави компромис !!! Все пак возите себе си, семейството си и т.н в тази кола. А колата се държи на пътя има няма на не повече от 60 кв. см.

Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
- GODzillata
Ей, направо ми урочасахте гумите!
Преди няколко часа като заек от шубрак ми излезе на пътя 12г. дете, рипнах на спирачките и...го блъснах!!!
Слава Богу, преди малко излезе от болницата без наранявания и счупвания!

Преди няколко часа като заек от шубрак ми излезе на пътя 12г. дете, рипнах на спирачките и...го блъснах!!!

Слава Богу, преди малко излезе от болницата без наранявания и счупвания!

- GODzillata
Още не съм се отърсил от шока...само като си представя какво можеше да стане, ако се бях заблеял (палене на цигара, разговор по телефон, кириз на някоя кака
)...нямаше да го видя, нямаше да закова спирачки...нямаше да е жив.
На около 1.5 м. пред мен ми изкочи внезапно измежду две паркирани коли...ужас!...а ако бях с галошки, вместо със зимни гуми с достатъчно дълбок протектор...

На около 1.5 м. пред мен ми изкочи внезапно измежду две паркирани коли...ужас!...а ако бях с галошки, вместо със зимни гуми с достатъчно дълбок протектор...