Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Сладки приказки и раздумки за неща свързани със спининга .
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Сладки приказки и раздумки за неща свързани със спининга .
Верно имало, не ги бех забелязал. Моя е грешката
А как са иначе, ловят ли
Поздрави

А как са иначе, ловят ли

Поздрави

.........!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Колега Юри , ловят значи , регулярно , га има какво и га си ги нося с мене 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
КръстникПавел Иванов написа:Колега Юри , ловят значи , регулярно , га има какво и га си ги нося с мене

Благодаря за отговора
Щом ловят, значи трябва да ги носиш

.........!
- Павел Иванов
Е айде сега , ако верно Ю.Ту. повече ти харесва ( как съм си те кръстил деcertate написа:Кръстник![]()
...
Щом ловят, значи трябва да ги носиш![]()
![]()

Баси !!! Ти бел дроб немаш бре човек ! Ако взема да си нося всички воблери които ловят , ловили са или ще ловят нал требва барем два броя по-ячки мангу да си цаним и осигуровки да им плащам начи

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Ю. ТУ
Павка совите може да не съ това ,което съ 

- Павел Иванов
ivo Vratsa написа:Ю. ТУПавка совите може да не съ това ,което съ
Да бе ! Тва да не ти е Туйн Пийкс

Павел Иванов
Павел Иванов
И една сова летиии...

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Е сови ли са или не?
Добре нека и аз се включа в раздумките
, за влакната доста се каза аз искам да изместя малко разговора към блесните и воблерите ако позволите.
При положение, че повечето от Вас са на мнение, че блесните не са по-малко уловисти от воблерите, а се използват при еднакви условия- изключвам попери, глисери и т.н. други повърхностни, с какво тогава воблерите са по- добри от блесните за да заплащаме цена която е в пъти по- скъпа спрямо блесните.
ПП аз ползвам плаващи воблери при река за да мога да ги пусна надолу по течението, но повечето смятат че не са добри понеже при спиране на воденето изплуват много бързо. Което оставя потъващите воблери срещу блесните- или поне аз така го виждам
2ПП От скоро съм в този вид риболов- така че като казвам ползвам има предимно това предвид, не хващам

При положение, че повечето от Вас са на мнение, че блесните не са по-малко уловисти от воблерите, а се използват при еднакви условия- изключвам попери, глисери и т.н. други повърхностни, с какво тогава воблерите са по- добри от блесните за да заплащаме цена която е в пъти по- скъпа спрямо блесните.
ПП аз ползвам плаващи воблери при река за да мога да ги пусна надолу по течението, но повечето смятат че не са добри понеже при спиране на воденето изплуват много бързо. Което оставя потъващите воблери срещу блесните- или поне аз така го виждам

2ПП От скоро съм в този вид риболов- така че като казвам ползвам има предимно това предвид, не хващам

не ще, не ще па спре
- Павел Иванов
Ами един път блесните ловят повече , друг път воблерите и тъй . Та за туй е добре да имаме и от двете , ако може по повече 

Павел Иванов
Павел Иванов
- fisher™
- новобранец
Не лъжи човека бре. Повече лови това което по-често мяташ.
Ако ли сериозно, воблерите са много по-разнообразни като типаж примамки, образно казано има варианти за дълбоко, средно и плитко водене, биват плуващи, потъващи или съспендъри, което ни разнообразява възможностите за облавяне на различни участъци от водоемите. Блесните, специално въртящите, са по-лимитирани примамки, с тях по-трудно се варира скорост и задържа на перспективното място.

Ако ли сериозно, воблерите са много по-разнообразни като типаж примамки, образно казано има варианти за дълбоко, средно и плитко водене, биват плуващи, потъващи или съспендъри, което ни разнообразява възможностите за облавяне на различни участъци от водоемите. Блесните, специално въртящите, са по-лимитирани примамки, с тях по-трудно се варира скорост и задържа на перспективното място.
след много четене и аз реших да си сложа плетено влакно, какво се получи:
останах много доволен от усещането което ми дава при воденето на пирмамката, но около два часа след началото на риболова закачих доста стабилно. Даже и при не много силно напъване с въдицата шпулата започна да се върти безшумно (полислих си аре и на тая и се счупи сигнализатора на авасна) обаче затягам аванса а шпулата продължава да се върти даже и при не много силно напъване. Какво се оказа- усетих се че просто влакното се върти в шпулата- влакното е ЛАЗЕР ДИНАМИК или нещо такова- доста по- хлъзгаво е от монофила. Доръших си риболова с монофил от другата шпула и сега като се прибрах развих плетеняка за да видя какво става- колкото повече влакно развивах толкова по- мокро ставаше, като стигнах до края на шпулата (междо другото нямам подложка, направо си сложих плетеното) имаше малки капки вода по нея и затова явно така се получава.
Досега не съм ползвал такова влакно, а със монофил никога несъм имат такъв проблем
- ако някой има някакво предложение ще се радвам да помага.
ПП не ми се иска да пускам нова тема при положение, че тук си говорим точно за влакната
останах много доволен от усещането което ми дава при воденето на пирмамката, но около два часа след началото на риболова закачих доста стабилно. Даже и при не много силно напъване с въдицата шпулата започна да се върти безшумно (полислих си аре и на тая и се счупи сигнализатора на авасна) обаче затягам аванса а шпулата продължава да се върти даже и при не много силно напъване. Какво се оказа- усетих се че просто влакното се върти в шпулата- влакното е ЛАЗЕР ДИНАМИК или нещо такова- доста по- хлъзгаво е от монофила. Доръших си риболова с монофил от другата шпула и сега като се прибрах развих плетеняка за да видя какво става- колкото повече влакно развивах толкова по- мокро ставаше, като стигнах до края на шпулата (междо другото нямам подложка, направо си сложих плетеното) имаше малки капки вода по нея и затова явно така се получава.
Досега не съм ползвал такова влакно, а със монофил никога несъм имат такъв проблем

ПП не ми се иска да пускам нова тема при положение, че тук си говорим точно за влакната
не ще, не ще па спре
ами не е леко навито- взех си 0.15 което е дота по- дебело както май е ясно на всички, и напълних ШИМАНО 2500 на което пише че събира 0.30- 110м.
Не мисля, че е натегнато слабо, но ще пробвам да го навия по-силно, като поизчакам до утре за да поисъхне малко. Явно пак ще трябва да ходя да студувам в скоро време, за да видя дали е това. Още като го навивах и като покрих дъното на шпулата и го пробвах и не се местеше. Сега почти без никакво усилие се въртеше.
И на мен ми е странно и затова споделям
Не мисля, че е натегнато слабо, но ще пробвам да го навия по-силно, като поизчакам до утре за да поисъхне малко. Явно пак ще трябва да ходя да студувам в скоро време, за да видя дали е това. Още като го навивах и като покрих дъното на шпулата и го пробвах и не се местеше. Сега почти без никакво усилие се въртеше.
И на мен ми е странно и затова споделям
не ще, не ще па спре
-
- ще става разбирач
Аз също имах този проблем с един ментак но му навих малко монофил отдолу и всичко си дойде на мястото.А сега съм с Power Pro което съм го навил направо на шпулата и не съм имал свободно развиване на плетеняка. 

Болки в ръката ми от хвърляне ...

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Съвет за влакно -за ловене на Щука и Бяла риба на Спининг
Павле... подлагай си ти списанията и каталозите!Павел Иванов написа:Кхъм ! Напълно съм съгласен с Ангел ! Предложеният от него брейд е перфектен за подложка !

Щом съм го препоръчал значи не съм го качил на резервната шпула да го наблюдавам в килера, като повечето уж профи спинингисти-теоритици дето се по-изказвате... пууу!!!

Викам да направим следното

Да покажем на народа четящ във форума, кой с какво лови (такъм), колко излета има и примерно... уловени риби и да разберем дали мненията, които пускаме са меродавни или почерпани от извора на литературата и колекционерството...

Понеже съм абсолютен аматьор и не членувам там у разните му клубове, където се мерят ( думичката с п.ш.... ), съм си позволявал доста пъти да взимам съвети и да се вслушвам в професори и толкова пъти съм си самодоказвал (една теория)!
п.п Викам като ти станаха много темите в раздела да ги преместиш където им е местото та да не ти пречат.

п.п 2 Дайва не е най-добрата макара! Японската кола, не е най-добрата кола! Рибите могат да порастнат и повече от килограм! И брюнетките не са за всеки...

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.