Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

направи си сам...плувки
Модератор: emo vasilev
Re: направи си сам...плувки
Kакъв цвят е тази отвара колега...?Венелин Радушев написа:Нарязваш няколко кофички от кисело мляко на ивици, изсипваш ги в метална кутия/примерно от нескафе/, заливаш с корселин, чакаш 5-10 мин да се разтворят, слагаш още..... и така до достигане на желаната гъстота. Съхне достатъчно бързо, че да можеш да нанесеш следваш слой след половин час, не съм засичал колко точно е нужно за пълно изсъхване. Ефекта е полутвърда найлонова черупка, която издържа много и старее бавно.shefa написа:Е това само не разбрах как се прави, какво се получава и колко време съхнеВенелин Радушев написа:... За покритие на тялото на плувката бих ви препоръчал разтворени в корселин кутийки от кисело мляко. Пробвал съм 10-тина вида бои и лакове, но с това стават невъобразимо здрави и не се влошава чувствителноста...
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Според какъв е бил цвета на кофичките.rumenfire написа: Kакъв цвят е тази отвара колега...?

Боята от надписите по кофичката остава на пръски в разкашканата пластмаса. Може да се пробва да се оцвети в желан цвят с пигменти за бои.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- разбира нещата
Нарязваш няколко кофички от кисело мляко на ивици, изсипваш ги в метална кутия/примерно от нескафе/, заливаш с корселин, чакаш 5-10 мин да се разтворят, слагаш още..... и така до достигане на желаната гъстота. Съхне достатъчно бързо, че да можеш да нанесеш следваш слой след половин час, не съм засичал колко точно е нужно за пълно изсъхване. Ефекта е полутвърда найлонова черупка, която издържа много и старее бавно.[/quote]rumenfire написа:
Е това само не разбрах как се прави, какво се получава и колко време съхне
Kакъв цвят е тази отвара колега...?[/quote]
Аве ти наколко си лета ве.

Чама къф е матриал,сега пък-,,Kакъв цвят е тази отвара колега,,
Нещо се базикаш май.
Очевадно ще е какъвто си го забъркаш,от къде падна

На къса плувка,в репея...
-
- новобранец
Кофичките са от полистирол,който го разтваря коресилина.Тази смес се използва и ако искате да залепите полистирола при счупване или директно само с коресилин.Идеята на Венелин е добра и скоро ще я изпробвам.
а някой може ли да ми каже от каде да си купя такава боя за антените
пазете чисто ,не е толкова трудно
Kакъв цвят е тази отвара колега...?[/quote]mimi750830 написа:Нарязваш няколко кофички от кисело мляко на ивици, изсипваш ги в метална кутия/примерно от нескафе/, заливаш с корселин, чакаш 5-10 мин да се разтворят, слагаш още..... и така до достигане на желаната гъстота. Съхне достатъчно бързо, че да можеш да нанесеш следваш слой след половин час, не съм засичал колко точно е нужно за пълно изсъхване. Ефекта е полутвърда найлонова черупка, която издържа много и старее бавно.rumenfire написа:
Е това само не разбрах как се прави, какво се получава и колко време съхне
Аве ти наколко си лета ве.

Чама къф е матриал,сега пък-,,Kакъв цвят е тази отвара колега,,
Нещо се базикаш май.
Очевадно ще е какъвто си го забъркаш,от къде падна

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Здравейте. Ето ги и моите първи бойци. Не изглеждат много добре но като за първи път толкова . 

felippemassa написа:Здравейте. Ето ги и моите първи бойци. Не изглеждат много добре но като за първи път толкова .
Колега маже ли да ми кажеш боята за антените каква е,как се казва и от каде я взимаш.
-
- новобранец

Това са моите плувки.Направени са от бреза.Антенките са купени от онлайн магазин.Киловете са от "бъркалки" за коктейли, но изтънени с шкурка.
За направата съм ползвал само макетно ножче и шкурка, затова не са перфектно кръгли, но пък така на мен повече ми харесват.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Антените са купешки. Иначе другия вариант е като на близалката. Там антената е изрезка от совалка (на която се навиват готовите такъми) Взимаш една совалка оранжева или зелена, и вече си правиш изрезки с макетно ножче. След това дооформяш с шкурка и ето ти антенка. 

- antivik
- кандидат преподавател
Имам малко питане към всеки който може да даде акъл. За "Близалките" има ли някакво значение профила на самата плувка или е важна само формата и дължината на кила и страничната антенка? 

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Здравейте. Ето ги и моите първи бойци. Не изглеждат много добре но като за първи път толкова . Направени са от балса.

felippemassa написа:Здравейте. Ето ги и моите първи бойци. Не изглеждат много добре но като за първи път толкова . Направени са от балса.
Колега а тялото с каква боя е оцветено.