Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Качествени чепарета
Аз чепаретата ги правя с пера от токачка и петел и малко ламе.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ако е за сафрид,не се препоръчва много.kopoy_92 написа:Аз чепаретата ги правя с пера от токачка и петел и малко ламе.
Бат Любо,не мога да ти помогна,бърне и моите авджии не ми донесоха през зимата.
Аз използвам за сафрида от див юрдек.
И днес докато се зверих във F1,се сетих за постиженията на бургазките колеги.
Викам си,да се подготвя малко.Може и при нас да се появи сафридец.
Този път,ще се побъзикам повече,ама да направим качествени чепарета все пак.
с флоурокарбон,ламета и т.н.
Ти път ще бъде с N 8

Ламетата ми ги подари Дели,спец работа са.

Нем си киризих формулата,нем си играех с нервите,ама направих заготовките за две чепарета

остана на майката да ги навържа,десетина минути още,
и след пробите ще докладвам.
Дано ми стигне перушината тази година,че останаха десетина пера,
а са от десетина години.
Абе що не мога по-отблизо да фокусирам снимките,аз ли,
сапунерката ли ?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Бате Киро евала ти правя за тея куки много добър избор евала... нема как да нехванат
а М/Д-то баща ми е
ловец и бехме оскубали един йордек-див заради пирошината излезе една торбичка ама мислих че сам я прибрал ама сам я изгубил некаде и немога я намеря и май ще карам с (купешки)поне до другия ловен сезон

ловец и бехме оскубали един йордек-див заради пирошината излезе една торбичка ама мислих че сам я прибрал ама сам я изгубил некаде и немога я намеря и май ще карам с (купешки)поне до другия ловен сезон

!!!НАСЛУКА!!!
Бате Киро тези перушини хващаха, когато беше на Хитлер абитуриентският бал,сега дракони.Е и някой друг сафрид.
Сега се клйопат ламетата.За флуорото правилно си се ориентирал.

-
- научил се да хвърля
Хахахаха нещо бъркаш с такова чепаре сам ловил по 7-8кг сафрид ... на Калиакра миналата година
и сам палнил такова чепаре с харип един пат,беха около 5 харипа и развалиха чепарето ама си струваше...така че небади сигурен в думите си ...познавам много рибари сички използват тоя метод... 

!!!НАСЛУКА!!!
Това по горе къде го написах е не да се правя на велик, ами да разберат и други за
да минат по направо.
Това за Калиакра някой като тебе се чудиха как двама излизат с две лонди,
като те трима имат половин.
а това е малко гледка от там.

да минат по направо.
Това за Калиакра някой като тебе се чудиха как двама излизат с две лонди,
като те трима имат половин.
а това е малко гледка от там.

Аз да попитам,като вързвате куките с ФК майката и тя ли е от ФК и има ли значение дали ще е.
Зарганолог
Не знам какъв апарат ползваш ама може да има макро режим - опитай с негоКИРО написа:Абе що не мога по-отблизо да фокусирам снимките,аз ли,
сапунерката ли ?
Не искам да защищавам никого, не искам да обвинявам никого. От опит установих че нововъвиденията в последно време /ламе, синци и др/ помагат на риболова. Но перушината е класика и когато се допълни с ламета става страшно оръжие. Правя си чипарета мешано, една кука само с ламе, друга кука с ламе и перушина / от токачка, от юрдек, от пуйка, от сврака, от петел и т.н./, трета със зелен пълнеж/конци от изкуствена коприна/ и ламе, четвърта само перушина .Направо чепарето става като коледна елха. На всички се хваща. Една вечер на плочата на Морска гара, миналата година един колега Ончо /арменец/ се казва с едно колело се движи, направо ми скри шапката с обикновенно чепаре с перушина от юрдек . Аз с мойта елха. Клатим 7-9м. телескопи с 20-30 куки . Той хваща 10 , аз 1. И така до сутринта. Е кажи ми сега, на какво налита сафрида повече? Имаше дни когато аз взимах повече.chipi_ написа:Бате Киро тези перушини хващаха, когато беше на Хитлер абитуриентският бал,сега дракони.Е и някой друг сафрид.
Така че всеки със своя избор. Пък може би,пущините да ни избират по красота. Говоря за риболов от брега, а не от лодка .
Ха със здраве и да Ви са пълни чипаретата .
Киро, с тези чепарета репортажите ти ще се обогатят с повече риби. Оцелил си точното количество перо и ламе и дължината им. Осми номер кука е универсален. На него се закача и карагьоз и чернокоп и граца. Ламето е с отблясъците на скарида и често и попчето не му прощава.
Liubak, много си прав с това :
"От опит установих че нововъвиденията в последно време /ламе, синци и др/ помагат на риболова. Но перушината е класика и когато се допълни с ламета става страшно оръжие."
Liubak, много си прав с това :
"От опит установих че нововъвиденията в последно време /ламе, синци и др/ помагат на риболова. Но перушината е класика и когато се допълни с ламета става страшно оръжие."
Цялото с ФК.Mi7chell написа:Аз да попитам,като вързвате куките с ФК майката и тя ли е от ФК и има ли значение дали ще е.

- 1000n
- разбира нещата
И аз се чудех дали майката, бидемите или и двете трябва да са от флуорокарбон и затова съм направил няколко чепарета, които са с всички различни комбинации - т.е. майката монофил, единият бидем монофил другият флуорокарбон, след което майката флуорокарбон, единият бидем монофил другият флуорокарбон и т.н. Майката става цялата във възлиMi7chell написа:Аз да попитам,като вързвате куките с ФК майката и тя ли е от ФК и има ли значение дали ще е.

- КИРО
- Обратна връзка:
Аз ги направих изцяло от флоурокарбон,
ще видим резултата,но не се вързваше толкова трудно,
както имаше някъде мнение.
Или по-точно,няма разлика.40 мин за едно чепаре стигат.
ще видим резултата,но не се вързваше толкова трудно,
както имаше някъде мнение.
Или по-точно,няма разлика.40 мин за едно чепаре стигат.
-
- новобранец
странно ми се вижда да се правят (освен ако няма какво да правиш)чепарета след като цената им пада и е вече в една разумна(цена на консуматив)граница .
- КИРО
- Обратна връзка:
Кефа е по-голям,хем вече с очилата вързвам.
И съм си сигурен във възлите.
И съм си сигурен във възлите.