Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Внимание!
naRiba.com

Форум

Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ
Модератор: emo vasilev
- Моряка
- кандидат преподавател
Re: Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ
На дъно за кефалови риби,и на бомбарда за кефалови и зарган.Стръв морски червей.vaciboy написа:Тази нощ пътувам за Варна,по точно местноста е Черноморец близо до Галата.Каква риба мога да ловя там и как?Благодаря предварително.
А сега де? 

колеги тези тапички които повдигат куките в магазините не ги намирам а по морето явно ги има в магазините светна ме идеята не можем ли да ги направим в къщи например от твърт стиропор или фибран не знам дали има значение цвета
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Старата рецепта беше,
от коркови тапи се изрязват тапички.
от коркови тапи се изрязват тапички.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- valiooooo
- ще става разбирач
Става и от стари джапанки .t68 написа:колеги тези тапички които повдигат куките в магазините не ги намирам а по морето явно ги има в магазините светна ме идеята не можем ли да ги направим в къщи например от твърт стиропор или фибран не знам дали има значение цвета

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
окей отивам да нарежа джапанките на тъщата едни жълти миризливи идеални за тази работаvaliooooo написа:Става и от стари джапанки .t68 написа:колеги тези тапички които повдигат куките в магазините не ги намирам а по морето явно ги има в магазините светна ме идеята не можем ли да ги направим в къщи например от твърт стиропор или фибран не знам дали има значение цвета

- Моряка
- кандидат преподавател
Направи си замба с подходящ размер(примерно от антена на стар радиоприемник и на ръка с въртеливи движения стават прилични 

А сега де? 

Колеги, следващата седмица ще бъда около Балчик и Дуранкулак. Кажете, моля, каква риба да търся? Преди година по това време излизаха дребни и средни платеринки и илариики. Сега, обаче, ми казаха, че не дават така добре и по-добре да търся зарган. Какво да правя. Достоверна ли е тази информация?
Ако пък и кълве... Още по-добре!
- Моряка
- кандидат преподавател
Не,че пишат много колеги отгоре,но май и там зарган и кефалови са много редки или ги няма.Дребен сафрид има в тая посока.На каква дистанция други ще кажат.Бат Мирче е пробвал зарган на Шабла без успех.Hobby написа:Колеги, следващата седмица ще бъда около Балчик и Дуранкулак. Кажете, моля, каква риба да търся? Преди година по това време излизаха дребни и средни платеринки и илариики. Сега, обаче, ми казаха, че не дават така добре и по-добре да търся зарган. Какво да правя. Достоверна ли е тази информация?
А сега де? 

А някой да е опитвал тия дни района между Маслен нос и Приморско? За зарган питам конкретно? Да си пробвам новия такъм! 

Акъла в главата идва бавно и болезнено, много е вероятно и да не се появи изобщо, тогава остава само .... болката!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
До тогава може и да тръгне.Hobby написа:Колеги, следващата седмица ще бъда около Балчик и Дуранкулак. Кажете, моля, каква риба да търся? Преди година по това време излизаха дребни и средни платеринки и илариики. Сега, обаче, ми казаха, че не дават така добре и по-добре да търся зарган. Какво да правя. Достоверна ли е тази информация?
Ден със ден не си приличат на морето.
Пък и да не забравиш да се обадиш за всеки случай.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Кире, сакън. До морето може да не стигна, но до Кичево непременно... 

Ако пък и кълве... Още по-добре!
прясна информация от днес- в района на Шабла от няколко дни, даже и попчета няма. 

За равен брой!!!
-
- научил се да хвърля
Здравейте колеги.Другата седмица отивам на Лозенец.Стягам си две въдички едната на бомбарда другата на дъно .Ако може да ми помогнете за местата за риболов в радиус 20-30км ще ви бъда много благодарен.
-
- вече хвърля и на тежко
То места има, но риба май няма много в момента.Най-вероятно кефалови може да хванеш в този сезон и някой зарган евентуално.Пробвай на бомбарда сутрин рано, на Лозенец, може от острова (намира се в северния край на Лозенец), може на Китен от буната под "Дебелариума" или тази до която стига пътя като подминеш "Марината", на север покрай мотето.Там е по-спокойно и сутрин може да похвърляш докато ги няма плажуващите.Хвърляй на морски червей (или както му казват в този регион - блатен).Ако си купиш морски от Лозенец, Китен или Приморско да знаеш че ще ти дадат друг червей, един такъв яркочервен и кръгъл.Той става за морски кефал да опиташ по реките но не е за платерината.Така че там питай за блатен.Малко по на север ако отидеш, може да пробваш да хванеш попчета на Маслен Нос.Там е дълбоко и вероятно има по-близо до брега все още.Може и да повъртиш чепаре за сафрид, но вероятността е много малка да улучиш добър сафрид, по-вероятно е дракони да извадиш.Може да пробваш и на реките - Дяволската до Приморско, Карааггач до Китен или на Велека.Времето е доста горещо, не знам дали ще кълве, но си носи царевица за стръв и храни с царевица и жито, иначе ще събереш само дребосъка който изобилства, ако храниш с готовите захранки.За морския кефал нямам информация дали кълве из реките, но ако има местните ще ти обяснят най-добре как се лови и на какви методи. Успех.

На Синеморец имам ли шансове за нещо смислено другата седмица? С каяка ще съм.