Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КАРАГЬОЗ - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
- Моряка
- кандидат преподавател
Re: КАРАГЬОЗ - 2009г
В карагьоза си ги е имало не от една ,две години,всички плющят па сега се сетиха да се чудят,чистиш,пържиш и ядеш1000n написа:Аз миналата година се чудех по едно време какво да я правя тази риба, като има паразити.liubak написа:Позволявам си да Ви обърна внимание.
В харибът има червейчета . И други години е било така, тъй че нищо ново. Има по-разбиращи от мен в кулинарията и те да препоръчат как да си го приготвите. Аз го държа във фризера 3-4 дена , като го почиствам му режа главата цялата, изплаквам го хубаво и след това го припържвам добре.
Смятам че фризерът убива тез добитъци и за по-сигурно го припържвам. Ядем всички в къщи и за сега нямаме проблеми. Виж с мариноването е по- друго, страх ме е и затова не го правя. Не плаша никого, може би аз се втелявам. Но все пак има едно НО.Но колеги от форума ме убедиха, че нямало проблеми, след като се махнат главите и рибите минат през силен огън.
Но тогава май почти никой не ми вярваше за червейчетата.
Други пък се заинтересуваха дали нямам снимки на паразитите.
Аз за съжаление нямах. Само ще спомена, че паразитите се намираха в хрилете на рибата. Но трудно се забелязват, защото се сливат цветово с хрилете.
Както и да е. Не всички риби бяха заразени. А риболовът на карагьоз си е голяма емоция!
Наслука!

А сега де? 

-
- новобранец
Днес влезнах в 17.30ч. и първо спрях в образувалия се град от лодки,но както и очаквах-не видях някой да вземе и една риба.Поседяхме около час и се преместихме пред "Петрол" или по точно в морето,точно преди да започне канала.Бяхме пет-шест лодки доста на гъсто и не след дълго започнахме да вадим риби.Най-активно беше от 20ч. до 21ч.,абе тогава си беше голямия кеф, точно когато взе съвсем да се стъмва не даваше да си пуснеш чепарето.Рибата беше на метър под лодката и беше решила да яде
,но уви трябваше да си тругваме.
На финала преброих 22 риби,които хванах за този час

- milen kordov
- научил се да хвърля
Ами не си гледал внимателно.краси_шопа написа:Днес влезнах в 17.30ч. и първо спрях в образувалия се град от лодки,но както и очаквах-не видях някой да вземе и една риба.Поседяхме около час и се преместихме пред "Петрол" или по точно в морето,точно преди да започне канала.Бяхме пет-шест лодки доста на гъсто и не след дълго започнахме да вадим риби.Най-активно беше от 20ч. до 21ч.,абе тогава си беше голямия кеф, точно когато взе съвсем да се стъмва не даваше да си пуснеш чепарето.Рибата беше на метър под лодката и беше решила да яде,но уви трябваше да си тругваме.
![]()
На финала преброих 22 риби,които хванах за този час
Миленски Краси е писал в четвъртък.........четвъртъъъъъъъъъъъъъък
За да поискаш, трябва да дадеш
-
- новобранец
Днес от 18ч. до 21ч. трима души пред "Петрол" 8 риби общо!!!
пълен ташак,но пък се разходихме и едни делфинчета ни направиха хубаво шоу,НАЗДРАВЕ 

-
- новобранец
Да Тоше,за четвъртък ставашв дума,но с 7 минути съм минал в петъка,сори,за което
и евала,че си ме разбрал
Много ми е странно обаче ...............и днес и вчера имаше над 50 лодки в канала и пред него,но никой не пише нищо..............явно е гот само да се чете .................или пък да пишем само когато има с какво да се похвалим???

Много ми е странно обаче ...............и днес и вчера имаше над 50 лодки в канала и пред него,но никой не пише нищо..............явно е гот само да се чете .................или пък да пишем само когато има с какво да се похвалим???
- valiooooo
- ще става разбирач
И аз бях там ...същата работа.краси_шопа написа:Днес от 18ч. до 21ч. трима души пред "Петрол" 8 риби общо!!!![]()
![]()
![]()
![]()
пълен ташак,но пък се разходихме и едни делфинчета ни направиха хубаво шоу,НАЗДРАВЕ
Един колега с лодка знаете ли какво ми каза........Утре във форума пак ще пишете,че сте хванали 50-60 риби !!!!!!!!!краси_шопа написа:Да Тоше,за четвъртък ставашв дума,но с 7 минути съм минал в петъка,сори,за коетои евала,че си ме разбрал
![]()

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
-
- новобранец
А какъв е смисъла да лъжа???............питай го тоя защо само чете,а не пише...........смешници.А им е гот като прочетат тук,че се е завъртяла някаква риба и влезнат и си направят кефа,нали?..........смешници 

-
- новобранец
Снощи в езерото,изхода на канала ,18-21 часа ,4 риби:(
- milen kordov
- научил се да хвърля
Вчера в гьола 35 риби.Доволно,въпреки че имаше големи паузи.
- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Някой има ли информация за Камчия казаха че тая сутрин са искарали много на грипа .Но незнам дали е вярно 2 тона са искарали хората

-
- научил се да хвърля
И в Каварна на таляните има доволно ХАРИБ и КАРАГИОЗ.Вторник ще има проби
( и следващия пат който ми трие постовете поне да каже
нито сам спамел нищо...незнам какъв е проблема
)
Рибка, има изтрити мнения, защото не са по темата.
rumci

Рибка, има изтрити мнения, защото не са по темата.
rumci
!!!НАСЛУКА!!!
снощи под моста от 17до 21h. 2души 6 рибока не ни останаха сили да мааме с гегите

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Днес от 9-00 до 13-30 32 карагьоза в канала пред ИХА , към яхтената база на Одесос, 3-ма човека на чепаре №7 цвят син и зелен !
Наслука !
Наслука !