Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

За Чревоугодници
Модератор: sapuna
Re: За Чревоугодници
Ники,как ша си се отказал бре,я идвай с мен да дърпаме малко кефали и алаи,да видиш къв е кефbeis написа:Митак и без това вече отказах риболова,поне това ще ми останеrevox написа:Ники...ма и ти си бая глезлъо

- MANYAKA
- кандидат преподавател
Евала момчета.Чак сега я виждам тази тема,но не е късно да се включа.
Радвам се,че сме от една кръвна група

Радвам се,че сме от една кръвна група

Хайде и аз да се похваля с поредната доза домашно приготвени суджуци.
След обработката на месото от прасето, отпадат доста "изрезки", които освен за кайма, не стават за друго. Купих и 4 кг. телешки шол и го смесих със свинското. След объркване с готова подправка за суджуци - 2 вида, ето какво се получи:

Трябваше да престои поне 24 часа, но нямах време да чакам. Направих и проба на готовата смес:

И ето крайния продукт, който вехне на простора вече

В момента узряват парчетата за домашната пъстърма от свинско, обилно насолени с едра морска сол и затиснати плътно в кофа - всеки ден източвам известно количество сок от месото. Узряването трае около седмица. след което се обезсоляват, накисвайки ги във вода. Следваща процедура е киснене 24 часа в бяло домашно вино, изцеждане, откапване почти до изсушаване и ги въргалям в червен пипер, чубрица и черен пипер, пропорцията е на вкус. Като станат готови, ще ги щракна. Ето ги миналогодишните - автора на темата ги е кусал даже

След обработката на месото от прасето, отпадат доста "изрезки", които освен за кайма, не стават за друго. Купих и 4 кг. телешки шол и го смесих със свинското. След объркване с готова подправка за суджуци - 2 вида, ето какво се получи:

Трябваше да престои поне 24 часа, но нямах време да чакам. Направих и проба на готовата смес:

И ето крайния продукт, който вехне на простора вече

В момента узряват парчетата за домашната пъстърма от свинско, обилно насолени с едра морска сол и затиснати плътно в кофа - всеки ден източвам известно количество сок от месото. Узряването трае около седмица. след което се обезсоляват, накисвайки ги във вода. Следваща процедура е киснене 24 часа в бяло домашно вино, изцеждане, откапване почти до изсушаване и ги въргалям в червен пипер, чубрица и черен пипер, пропорцията е на вкус. Като станат готови, ще ги щракна. Ето ги миналогодишните - автора на темата ги е кусал даже

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

-
- фен клуб-скобар

Ни се вижда ..улица ..номер

- Диканаров
- кандидат преподавател
Гого, за обмазването на сушеното месо аз слагам още пшеничено брашно и малко захар, а и още някои мерудийки по мой си вкус. Брашното помага за запечатване на мерудийките по месото, а захарта за съхранение на розавото. Иначе, ако няма селитра или захар месото потъмнява. Гърди и сланинка, след осоляване и узряване, варя до изсветляване покрая на парчетата в зелева чорба. Не повече от 5 мин. Обмазката си правя и със счукан чесън и бяло вино, а после овалвам в другите мерудийки по мой си вкус смесени със захар и брашно. Селитрата по рецепта трябва да е до 6гр. на хиляда грама или килограм за кайма при добро измесване! Аз избягвам да я употребявам много! Особено за цели късове месо !
И правилно постъпваш! Никви панорамни снимки на сушилнята! То котараци много бе!

И правилно постъпваш! Никви панорамни снимки на сушилнята! То котараци много бе!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Гоги викни ме ,да ги плескам, нежно със саламурени длани и опушвам с КОХИБА! а комшийката с палмово листо бавно ще размества талазите от "дим над водата",.....................?
и НАЛИ БЕЗ СНИМКА КОМЕНТАР ДА НЕМА.................................айде да се нашмеркезиме малце!

и НАЛИ БЕЗ СНИМКА КОМЕНТАР ДА НЕМА.................................айде да се нашмеркезиме малце!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ДА БЕ ДА .........И ЕДИН МАРМОТ ГО ЗАВИВА В СТАНИЬОЛ............
ВСЪЩНОСТ......... В БОБА ТИ ИМА ПОВЕЧЕ ГЕННО МОДИФИЦИРАНИ ЖИВОТИНСКИ КЛЕТКИ ,ОТ КОЛКОТО В САЛАМА И ЛЮТИТЕ ЧУШЛЕТА . А!кашкавала е друга "ракия"...............обременена със единственното истинско нещо ,СЛАНИНката ти! мляс?
@

- tiktak
- ще става разбирач
Единственото което е натюрлих е т'ва в малката чашка - сливова двойна преварка, 50 градуса. Наздраве на компанията.
- MANYAKA
- кандидат преподавател
Айде колеги наздраве.
Направих си любимото ми мезе пилешки субпродукти по селски.