За Чревоугодници

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
st_piskov
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 410
Регистриран на: Пет Сеп 10, 2004 1:08 am
Местоположение: Стамболийски

Re: За Чревоугодници

Мнение от st_piskov »

Изображение

Га че ли ми се видя една бала мангели в ъгъла! :D
revox
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 637
Регистриран на: Пет Яну 09, 2009 9:32 pm
Местоположение: Пазарджик

Re: За Чревоугодници

Мнение от revox »

beis написа:
revox написа:Ники...ма и ти си бая глезлъо :D
Митак и без това вече отказах риболова,поне това ще ми остане :wink:
Ники,как ша си се отказал бре,я идвай с мен да дърпаме малко кефали и алаи,да видиш къв е кеф :wink:
Изображение
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1806
Регистриран на: Сря Окт 29, 2008 7:50 am
Местоположение: Пазарджик

Re: За Чревоугодници

Мнение от beis »

st_piskov написа:Изображение

Га че ли ми се видя една бала мангели в ъгъла! :D
:lol: :lol: мани мани :lol: станах зарезил с тая снимка без да искам :lol:
Изображение Изображение Изображение Изображение
revox
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 637
Регистриран на: Пет Яну 09, 2009 9:32 pm
Местоположение: Пазарджик

Re: За Чревоугодници

Мнение от revox »

...те са служебните :D
Изображение
Аватар
MANYAKA
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3957
Регистриран на: Чет Авг 28, 2008 10:01 am
Местоположение: Яни Колев-Бургас

Re: За Чревоугодници

Мнение от MANYAKA »

Евала момчета.Чак сега я виждам тази тема,но не е късно да се включа.
Радвам се,че сме от една кръвна група :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Изображение
Изображение
Айде, наслука и да не ви пука !
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2335
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 5:40 pm

Re: За Чревоугодници

Мнение от gogolisec »

Хайде и аз да се похваля с поредната доза домашно приготвени суджуци. :)
След обработката на месото от прасето, отпадат доста "изрезки", които освен за кайма, не стават за друго. Купих и 4 кг. телешки шол и го смесих със свинското. След объркване с готова подправка за суджуци - 2 вида, ето какво се получи:

Изображение

Трябваше да престои поне 24 часа, но нямах време да чакам. Направих и проба на готовата смес:

Изображение

И ето крайния продукт, който вехне на простора вече :smt047

Изображение

В момента узряват парчетата за домашната пъстърма от свинско, обилно насолени с едра морска сол и затиснати плътно в кофа - всеки ден източвам известно количество сок от месото. Узряването трае около седмица. след което се обезсоляват, накисвайки ги във вода. Следваща процедура е киснене 24 часа в бяло домашно вино, изцеждане, откапване почти до изсушаване и ги въргалям в червен пипер, чубрица и черен пипер, пропорцията е на вкус. Като станат готови, ще ги щракна. Ето ги миналогодишните - автора на темата ги е кусал даже :wink:

Изображение

Изображение
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
saksi
фен клуб-скобар
Мнения: 2656
Регистриран на: Нед Юни 12, 2005 8:34 pm
Местоположение: Божурище

Re: За Чревоугодници

Мнение от saksi »

:D Гого..много СЕКЮРИТИ тия снимки с пъстърмата и луканката :D .
Ни се вижда ..улица ..номер :D .
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 314
Регистриран на: Пет Яну 02, 2009 6:40 pm
Местоположение: Пловдив

Re: За Чревоугодници

Мнение от tiktak »

Айде малко почивка от пържолите и кИфтетата :D
Изображение
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2609
Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
Местоположение: софия

Re: За Чревоугодници

Мнение от Диканаров »

Гого, за обмазването на сушеното месо аз слагам още пшеничено брашно и малко захар, а и още някои мерудийки по мой си вкус. Брашното помага за запечатване на мерудийките по месото, а захарта за съхранение на розавото. Иначе, ако няма селитра или захар месото потъмнява. Гърди и сланинка, след осоляване и узряване, варя до изсветляване покрая на парчетата в зелева чорба. Не повече от 5 мин. Обмазката си правя и със счукан чесън и бяло вино, а после овалвам в другите мерудийки по мой си вкус смесени със захар и брашно. Селитрата по рецепта трябва да е до 6гр. на хиляда грама или килограм за кайма при добро измесване! Аз избягвам да я употребявам много! Особено за цели късове месо ! :drinkers:
И правилно постъпваш! Никви панорамни снимки на сушилнята! То котараци много бе! :D :D :D
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
revox
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 637
Регистриран на: Пет Яну 09, 2009 9:32 pm
Местоположение: Пазарджик

Re: За Чревоугодници

Мнение от revox »

Малйййййй,отекоха ми т....... :lol:
Изображение
Аватар
MANYAKA
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3957
Регистриран на: Чет Авг 28, 2008 10:01 am
Местоположение: Яни Колев-Бургас

Re: За Чревоугодници

Мнение от MANYAKA »

Наздраве момчета :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Изображение
Изображение
Айде, наслука и да не ви пука !
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1250
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
Обратна връзка:

Re: За Чревоугодници

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

Гоги викни ме ,да ги плескам, нежно със саламурени длани и опушвам с КОХИБА! а комшийката с палмово листо бавно ще размества талазите от "дим над водата",.....................?

и НАЛИ БЕЗ СНИМКА КОМЕНТАР ДА НЕМА.................................айде да се нашмеркезиме малце!

Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1250
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
Обратна връзка:

Re: За Чревоугодници

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

tiktak написа:Айде малко почивка от пържолите и кИфтетата :D
Изображение
ДА БЕ ДА .........И ЕДИН МАРМОТ ГО ЗАВИВА В СТАНИЬОЛ............

ВСЪЩНОСТ......... В БОБА ТИ ИМА ПОВЕЧЕ ГЕННО МОДИФИЦИРАНИ ЖИВОТИНСКИ КЛЕТКИ ,ОТ КОЛКОТО В САЛАМА И ЛЮТИТЕ ЧУШЛЕТА . А!кашкавала е друга "ракия"...............обременена със единственното истинско нещо ,СЛАНИНката ти! мляс?
@
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 314
Регистриран на: Пет Яну 02, 2009 6:40 pm
Местоположение: Пловдив

Re: За Чревоугодници

Мнение от tiktak »

Единственото което е натюрлих е т'ва в малката чашка - сливова двойна преварка, 50 градуса. Наздраве на компанията.
Аватар
MANYAKA
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3957
Регистриран на: Чет Авг 28, 2008 10:01 am
Местоположение: Яни Колев-Бургас

Re: За Чревоугодници

Мнение от MANYAKA »

Айде колеги наздраве. :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: Изображение Направих си любимото ми мезе пилешки субпродукти по селски.
Изображение
Изображение
Айде, наслука и да не ви пука !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”