за макрите НЕ Daiwa и Shimano !

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: за макрите НЕ Daiwa и Shimano !

Мнение от krokibg »

И други работи имам дебели :lol: :lol: :lol: Какво съм казал сега ми кажете,като от вчера гледам да не споменавам други макари освен визираните от колегите и Тика,Спро,Абу Гарсия,Пен и т.н.Ами,говорете си тогава и си показвайте макарета колкото си искате,аз какво ви преча :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

добре де - то ясно че много качествено ефтино няма.защо не ги класирате като наи -добро по съотнешение цена-качество. ще дам моята класаця по това - без шимано и Дaiwa - въпреки че ниския им клас са ефтини но пък и негодни
1. Пенн сламер и спинфишера/металния/
2. Тика Cybenetik
3.един модел стар Митчел =300/морско испълнение/
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

В момента ползвам основно 4 макари
Граувел ексел цена 200+
Шимано Ексейч цена 100
Шимно техниум цена 200+
СПРО ...някво си.. цена 70

От тях категорично мога да кажа, че Ексейджа е НАЙ-ЛОШАТА която някога съм имал.
Направо се чудя що са непросветен тип трябва да си, за да ти хареса тая макара, като е тотален боклук. Спрото, макар и без резервна шпула, я превазхожда в пъти. Между техниума и граувела не мога да преценя, коя е по-по-най тъй като и двете макари се държат перфектно и не са ми създавали проблеми.

Абе исках да кажа, че ви съветвам да си изхвърлите евтините модели на Шимано и да си купите за същите пари качествени макари без гръмки надписи.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

E,най после някой да се престраши и да каже,че дори и прословутия ЕКСЕЙДЖ,не е толкова добър и перфектен...преди няколко дни,когато си пазарувах имах възможността да се докосна до въпросната макара,размер 4000...като я завъртях,сама щеше да ми избяга от ръцете,толкова не балансирана беше,а и въртеше доста ''кухо'',за съжаление,а си струваше 150 кинта.За сметка на това, завъртях и СПРО-РЕД АРК,което погледнато отвсякъде си беше едно малко бижу,а и цената му си беше ,като на такова..малко повече от ексейджа.Въртях модели на БРАУНИНГ,ЗЕБКО,ДЖАКСЪН,МИТЧЕЛ,ВИВА,като всички бяха в ценовия клас до 100 лева,като никоя не предлагаше перфектното съотношение,което търсех.Разбира се накрая се спрях на ТИКА...въртях СПЛЕНДОР,СПИНФОКУС,АРИЕС,ГЕЙНЪР и СПОРТЕРА..доста обстойно,като последната,също като ЕКСЕЙДЖ-а,не искаше да стои в ръката ми...много бягаше,насам,натам и беше много небалансирана.Сплендора ми направи добро впечатление,как върти,но някак ми се стори ,че няма достатъчно мощ...тук може и да не съм прав.Същото беше и с гейнъра, и спинфокуса.Само АРИЕС-а,сякаш ми даде всичко онова което се иска, от модерна и съвременна макара.Плавен ход,фин аванс,мазно въртене и перфектно редене на влакното.Размер 3500,с цена 50 лева.Перфектното съотношение,цена-качество.:smt023
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Абе момчета,кои е казал че Ексейджа е добър :?: :?: :?: Това са макари еднодневки.Като му видиш цената и ти става ясно.Направете една разбивка и кажете,за 70лв,режийни ли да плаща производителя,заплати ли да дава,данъци ли да внася,материали ли да влага в макарата,каквато и да е тя :idea: :idea: :idea: Макари над 150 лв,вече могат да имат нещо вгръдено - качественно като материал и нови технологии,като с покачването на цената,материалите стават по-качественни.Временно нагаждане към пазара,както е било винаги,зарибяват на първо време,като млагат първите една-две години по-качествен материал и после вземи това менте.Всички са хитреци и надали някои производител иска да ни прави подаръци,всеки гледа да ни чука :lol: :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Parabellum
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Parabellum »

Аз основно използвам тези два модела и лично за себе си съм доволен.
Изображение
Изображение

Тази пък си я купих за новата ми спинингова въдица, защото ми хареса на визия-незнам какво да очаквам от нея-времето ще покаже.
Изображение

Не съм голям спец в риболова и това което съм показал е оптималното за мен, като риболовец, който използва хобито си най-вече за релакс сред природата отколкото за постигане на големи спортни резултати. :D
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Абе момчета,кои е казал че Ексейджа е добър :?: :?: :?: Това са макари еднодневки.Като му видиш цената и ти става ясно.Направете една разбивка и кажете,за 70лв,режийни ли да плаща производителя,заплати ли да дава,данъци ли да внася,материали ли да влага в макарата,каквато и да е тя :idea: :idea: :idea: Макари над 150 лв,вече могат да имат нещо вгръдено - качественно като материал и нови технологии,като с покачването на цената,материалите стават по-качественни.Временно нагаждане към пазара,както е било винаги,зарибяват на първо време,като млагат първите една-две години по-качествен материал и после вземи това менте.Всички са хитреци и надали някои производител иска да ни прави подаръци,всеки гледа да ни чука :lol: :lol: :lol: :lol:
Точно така Kroki - напълно те подкрепям - евтините макари на Shimano са боклук и по-добре да вземеш най-скъпото китайче, отколкото най-евтиното Shimano!
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

тази на граувел тарга не е лоша за спининг.
Изображение
същата като риоби :)
Above us only sky
Аватар
donky
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от donky »

tamihal написа:Само АРИЕС-а,сякаш ми даде всичко онова което се иска, от модерна и съвременна макара.Плавен ход,фин аванс,мазно въртене и перфектно редене на влакното.Размер 3500,с цена 50 лева.Перфектното съотношение,цена-качество.:smt023
имам Ариес.за мен е едно инжинерно недоразумение.часта на бигела която не е с ролката,така е конструирана,че доста често прибира влакното именно с нея и започва да го качва върху шпулата.трябва да си затваряш бигела на ръка и да си наместваш влакното постоянно.та понеже съм отварял тая тика и така оплювания Ексейдж,та разлика вътре няма кой знае каква.и материала им е еднакъв
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

То разлика сигурно няма...освен,че едната е 130/40 лв.,а другата само 50/60. :D
Аватар
donky
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от donky »

и Тиката тежи двапъти повече
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

TICA - 0,30/230 м.- 340 гр., размер 3500 FD
SHIMANO - 0,25/260 м. 370 гр., размер 4000 RA
SHIMANO - 0,25/260 м. 350 гр., размер 4000 FA
Kоя е по тежка,преценете сами... :wink:
Аватар
donky
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от donky »

мойте и двете са размер 3000 и тиката е по тежка
но наистина баланса на тиката е невероятен
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

:smt023
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Daiwa LUVIAS 3000

PE Line Capacity : 12lb-200m, 16lb-150m, PE1.5-330m, PE2-250m

Weight : 255g

:D :D :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”